The Official Optoma 72 Thread

GTX

Reaction score
39
Να αναφέρω και ένα αρνητικό του προβολέα αν δε το έχετε προσέξει.
Αν δείτε κάτι σε NTSC ή απο pc τον γυρίσετε στα 60Hz κάνει ένα σφύριγμα. Δεν είναι δυνατό ούτε ενοχλητικό μπορώ να πω, πάντως αργά το βράδυ που αναγκαστικά βάζω χαμηλά την ένταση του ήχου ακούγεται!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Εγω που τον εχω μονο με pc και διπλα μου δεν μπορω να πω οτι ακουω τιποτα σαν σφυριγμα.......

Γιωργο καλη φαση προβολεας -internet ,το καλωδιο αψογο.............

GTX

Reaction score
39
Να και μια φώτο για να δείτε πως αναγκάστηκα να τον τοποθετήσω στη βάση που ήδη υπήρχε για τον X1 αφού ο φακός τους δεν είναι στην ίδια θέση.

Reaction score
14
αλλες τρύπες στο ταβάνι δεν μπορείς να κάνεις γιατι δεν είναι ομορφο καθόλου έτσι?

Και εγώ αναγκάστηκα να το αλλάξω γιατί ο φακός μου ήταν αντιδιαμετρικά!

Αλήθεια δεν υπάρχει ενα στανταρντ για την κατασκευή τους? Ο ένας αριστερά ο άλλος κέντρο ο άλλος δεξιά?

GTX

Reaction score
39
Δε σκοπεύω να το αφήσω έτσι, απλά επειδή και το πανί μου δε βλέπω να το κρατάω για πολύ ακόμα (δεν έχει μαύρο πλαίσιο απο πάνω και έχει αρχίσει να με ξενερώνει άσχημα, άσε που μου φαίνεται και μικρό πια 2μ πλάτος απο 3.9μ απόσταση) λέω να κάνω τις μεταφορές μια και καλή. Εκτός αυτού πρέπει να πάει και πιο κοντά στην οθόνη, γιατί με minimum zoom περισεύει ένα δάχτυλο περίπου δεξιά και αριστερά έξω απο την οθόνη, ενώ στον X1 το zoom ήταν κάπου στη μέση. Όπως φαίνεται και στη φώτο ούτε κανάλια για τα καλώδια δεν έχω στρωθεί να περάσω και με την παρούσα κατάσταση δε ξέρω και αν πρέπει μέχρι να οριστικοποιηθεί η θέση του προβολέα για να μη τα μεταφέρω και αυτά.

Αλήθεια με τις παλιές τρύπες στο ταβάνι τί έκανες?? Τις στοκάρισες και τις έβαψες τοπικά ή όλο το ταβάνι ή τίποτα?

Reaction score
14
GTXTC said:
Δε σκοπεύω να το αφήσω έτσι, απλά επειδή και το πανί μου δε βλέπω να το κρατάω για πολύ ακόμα (δεν έχει μαύρο πλαίσιο απο πάνω και έχει αρχίσει να με ξενερώνει άσχημα, άσε που μου φαίνεται και μικρό πια 2μ πλάτος απο 3.9μ απόσταση) λέω να κάνω τις μεταφορές μια και καλή. Εκτός αυτού πρέπει να πάει και πιο κοντά στην οθόνη, γιατί με minimum zoom περισεύει ένα δάχτυλο περίπου δεξιά και αριστερά έξω απο την οθόνη, ενώ στον X1 το zoom ήταν κάπου στη μέση. Όπως φαίνεται και στη φώτο ούτε κανάλια για τα καλώδια δεν έχω στρωθεί να περάσω και με την παρούσα κατάσταση δε ξέρω και αν πρέπει μέχρι να οριστικοποιηθεί η θέση του προβολέα για να μη τα μεταφέρω και αυτά.

Αλήθεια με τις παλιές τρύπες στο ταβάνι τί έκανες?? Τις στοκάρισες και τις έβαψες τοπικά ή όλο το ταβάνι ή τίποτα?
με ακρυλικό στόκο (σιλικόνη) τις γέμισα και μετα ενα γρήγορο σπατουλαρισμα με χρωματισμένο ακρυλικό στόκο. Πήγα στο πρακτικερ και εφτιαξα με φασματογραφο 250γρμ χρώμα και το ανακάτεψα στον στόκο. Δεν φαίνεται καθόλου.

Reaction score
0
Ρε συναδελφοι ποια βαση εχετε παρει για τον Optoma? Εχετε βρει καποια που να ειναι πολυ κοντα στο ταβανι? Με το offset ειστε ΟΚ?

Τον εχω 2 μηνες και δεν εχω αξιωθει να τον "κρεμασω" ακομα.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
dream_GR said:
GTXTC said:

με ακρυλικό στόκο (σιλικόνη) τις γέμισα και μετα ενα γρήγορο σπατουλαρισμα με χρωματισμένο ακρυλικό στόκο. Πήγα στο πρακτικερ και εφτιαξα με φασματογραφο 250γρμ χρώμα και το ανακάτεψα στον στόκο. Δεν φαίνεται καθόλου.
Παιδια μην μου το κανετε thread σοβατζηδων γιατι θελω να το διατηρησω κυριλε :p :p :p :p :p :p :p

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Aντε βρε owners πεστε τιποτα για βασεις γιατι σαν τραπεζιατικο θα φαει κανενα αθελο σουτ και...κλαααμα η κυρια!

Reaction score
14
TUONOS said:
Ρε συναδελφοι ποια βαση εχετε παρει για τον Optoma? Εχετε βρει καποια που να ειναι πολυ κοντα στο ταβανι? Με το offset ειστε ΟΚ?

Τον εχω 2 μηνες και δεν εχω αξιωθει να τον "κρεμασω" ακομα.
μαστοριδια και μαστοράντζες, μετά τα σωβαντίσματα ας σας πώ τί εβαλα για βάση!

πήρα μια βαση για ηχεία την γύρισα αναποδα στο ταβάνι και βίδωσα τον OPTOMA απο κάτω!

Αποτέλεσμα 14 πόντους απόσταση απο το ταβάνι μου και εχω και αριστερα δεξιά και πάνω κάτω ρύθμιση!

Κόστος 17 Ευρώ για ζέυγος βασης ηχείων

http://www.tele.gr/html/153.HTM

SFB-100 Euro 17.70

για παραπανω πληροφοριές και φωτο PM

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
βαλε καμια φωτο ......Με τα ScreenShots εκανες τιποτα?

Reaction score
0
Εγω τελικα πηρα την Vogels 4010 απο το Σταυριανο στο Περιστερι, 110 Ευρω. Πολυ καλη περιπτωση και κανενα προβλημα με offset σε ταβανι 2.90. Αποσταση απο ταβανι 12cm. Την προτεινω ανεπιφυλακτα. Να βλεποταν και η εικονα της ΝΕΤ καλα θα ηταν.

Παντως η εικονα της ψηφιακης με Technisat Digipal 2 ειναι πολυ καλυτερη απο αυτην της ΝΕΤ με AVer TV Box 9 στον Optoma. Μονο που δεν δειχνει τους αγωνες ζωντανα. Για πεστε και οι υπολοιποι εμπειριες. Πως βλεπετε ΝΕΤ (αν βλεπει κανεις)?

Reaction score
14
TUONOS said:
Εγω τελικα πηρα την Vogels 4010 απο το Σταυριανο στο Περιστερι, 110 Ευρω. Πολυ καλη περιπτωση και κανενα προβλημα με offset σε ταβανι 2.90. Αποσταση απο ταβανι 12cm. Την προτεινω ανεπιφυλακτα. Να βλεποταν και η εικονα της ΝΕΤ καλα θα ηταν.

Παντως η εικονα της ψηφιακης με Technisat Digipal 2 ειναι πολυ καλυτερη απο αυτην της ΝΕΤ με AVer TV Box 9 στον Optoma. Μονο που δεν δειχνει τους αγωνες ζωντανα. Για πεστε και οι υπολοιποι εμπειριες. Πως βλεπετε ΝΕΤ (αν βλεπει κανεις)?
τις έφερε επιτέλους ο Σταυριανός? Ενα μιση μήνα τις κορταρα!!! Αλήθεια το μαγαζί του Σταυριανού www.stavrianos-dw.gr είναι πολύ καλό με καλές τιμές συστηνεται

Reaction score
0
Dream δεν μιλαω για τις ML PRO1 και ML PRO3 που εχει στο site με 30-40 Ευρω. Αυτες θα τις φερει 15 του μηνα απο οτι μου ειπε.
Μιλαω για την Vogels με 110 Ευρω. Παντως αυτη τη στιγμη εχει και αλλες πιο οικονομικες η μια με 45 και η αλλη με 65 νομιζω. Παντως η Vogels απο φινιρισμα και εμφανιση δεν παιζεται.

Reaction score
14
TUONOS said:
Dream δεν μιλαω για τις ML PRO1 και ML PRO3 που εχει στο site με 30-40 Ευρω. Αυτες θα τις φερει 15 του μηνα απο οτι μου ειπε.
Μιλαω για την Vogels με 110 Ευρω. Παντως αυτη τη στιγμη εχει και αλλες πιο οικονομικες η μια με 45 και η αλλη με 65 νομιζω. Παντως η Vogels απο φινιρισμα και εμφανιση δεν παιζεται.
την εχει στο σαιτ του? αν ναι μηπως μπορείς να βαλεις το λινκ να την δούμε πληζ?

Reaction score
164
Αν μιλάμε γι' αυτή:

είναιο αυτή που έχω. Είναι πολύ καλή, δεν φαίνεται καμία βίδα, το μόνο που ίσως δυσκολέψει μερικούς είναι η μικρή απόσταση από το ταβάνι. Το καλό που έχει, είναι ότι μπορούμε να κατεβάσουμε πολύ εύκολα τον προβολέα: χαλαρώνουμε δύο βίδες, πατάμε δύο κουμπιά και αυτό ήταν: Βγαίνει ο προβολέας μαζί με μέρος της βάσης, χωρίς να χρειαστεί να τον ξεβιδώσουμε απ' όλες τις βίδες και μετά πάλι να μετράμε και να ζυγίζουμε :)

Reaction score
14
παιδιά βίδες Μ3 εχει μέσα στην συσκευασία η vogels? με το σωστό thread για τον optoma? και επίσης πώς συμπεριφέρεται με το παράκεντρο του οπτομα? (εννοώ ότι οι 3 βίδες του είναι μαζεμένες σε μία πάντα και δεν είναι κεντραρισμένες, αυτό δεν σας δημιουργησε κανένα προβλημα?

Reaction score
0
Εχει βιδες. Προσεξε ειναι μακριες. Βαλε και τις ροδελες της συσκευασιας.
Κανενα προβλημα με το παρακεντρο. Απλα ρυθμιζεις τη βαση ετσι ωστε να βρεις το κεντρο βαρος του προβολεα και μετα την κλειδωνεις εκει.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Βαλτε και καμια φωτο να δουμε πως ειναι........
TUONOS Βαση Vogels με τηλεσκοπικο extention ειδες καμια?Γιατι εχω σχετικα χαμηλα το πανι ........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.723
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv