The Official Optoma 72 Thread

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.048
Παντως σε DVD (ntsc και pal) με software player απο το PC δεν εχω παρατηρησει τιποτα
περιεργο......μονο που μετα τα HD μου φαινεται θολη η εικονα και ολο αλλαζω focus...

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.048
Ανατριχιαζω με την ιδεα να βαλω σημα ΤV η Νοva στον Optoma, ειναι κατι σαν ιεροσυλια.

Εδω DVD καλα καλα δεν βλεπω .

Reaction score
0
Υπολογισμος αντψωσης σε οπτομα...

Αγαπητοι...

εχω ενα ερωτημα, αν μπορει καποιος να βοηθησει...

Εχω το αγαπητο πανακι που ακομα δεν εχω τοποθετησει.. και ειμαι ετοιμος να αγορασω τη βαση.. το θεμα ειναι.. βαση για ταβανι η για τοιχο???
για οπτομα 72 παντα... εχουμε και λεμε...
πανι απο ταβανι μαζι με το πλαισιο του πανιου υπολογιζω 10-15 ποντους.
βαλτε και τη μπορντουρα του πανιου που ειναι 30 ποντοι γιατι αυτο το πανι πηρα.. μας κανει 45 ποντους...
αν λοιπον τσονταρω αλλους 5 ποντους αλυσιδιτσα (ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση περισσοτερο),.. τοτε μας κανει 50 ποντους...
50 ποντους απο το ταβανι θα ξεκιναει η προβολη.. Αρα... σε αυτη την περιπτωση αν παρω την vogels 4010 νομιζω, θα κανει η θα πρεπει να γυρω περισσοτερο τον προτζεκτορα??? μηπως να βαλω τη βαση τοιχου??? που θα βιδωθει στον τοιχο και θα μπορω να τον βαλω χαμηλότερα??
απο πρακτικη αποψη και οι δυο με βολευουν γιατι η θεση που θα μπει θα ειναι πλαι στον τοιχο δηλαδη στη γωνια που κανει ταβανι κ τοιχος,.. Το μονο που με ανυσηχει ειναι το υψος.. γιατι αν τη βαλω στον τοιχο εκει εχει δοκαρι κλπ και θα ειναι δυσκολο να τοποθετηθει ψηλα.. αρα πρεπει να κατεβω αρκετα για να μπει στο καταληλο υψος...

καμια γνωμη???

2 και σημαντικο ερωτημα: που μπορω να βρω βιδα ΝΙΚΕΛ 10 ποντους?? ωστε να τη βιδωσω στο ταβανι και να ειναι καπως ντιζαινατη... και απο κει να κρεμμασω το πανι...
το εχει κανει κανεις αυτο????

Ευχαριστω!!!

Reaction score
0
Macgyver αυτά τα πράγματα θέλουν πολύ μελέτη. Πρώτον αποφάσισε σε τι ύψος από το πάτωμα θέλεις (και είναι ξεκούραστο) να είναι η βάση τη εικόνας . Ρύθμισε το πανί να είναι αλφαδιασμένο και να έχει λίγο τζόγο ως προς το πάνω κάτω για διορθώσεις μετά. Ο OPTOMA θα πρέπει να τοποθετηθεί στην μεσοκάθετο που προκύπτει απο τις δύο άκρες τις οθόνης (χρησιμοποίησε ένα σπάγγο δεμένο στην βίδα που είναι ακριβώς επάνω απο τον φακό) . Οπωσδήποτε θα πρέπει το επίπεδο του φακού να είναι ακριβώς παράλληλο με το επίπεδο της οθόνης. Το ύψος που θα μπει ο προβολέας είναι συγκεκριμένο και εξαρτάται από την απόσταση θέασης και για να το βρείς θα πρέπει να υπολογίσεις το offset και να προσθέσεις και το συνολικό υψος από πάτωμα εώς το την κορυφή της οθόνης (όχι το μαύρο). Για να υπολογίσεις το offset υπάρχουν δύο τρόποι : α. απο το manual με τριγωνομετρία (κάπου στο forum υπάρχει και ένα σχετικο excel) β. με δοκιμή. Θα σου πρότεινα να βάλεις το πανί και μετά με ένα φίλο να κρατάς το optoma (ευλαβικά) στο ακριβές σημείο όπου δεν απαιτείτε καθόλου keystone, shift, κλπ και θα μετήσει ο φίλος την ακριβή απόσταση απο ταβάνι (στα 330 cm εγώ χρειάζεται να τον κατεβάσω 35cm). Αφού υπολογίσεις αυτήν την απόσταση βρίσκεις την βάση που σου ταιριάζει (να έχει περιθώριο ρυθμισης ως προς το ύψος) βιδώνεις τον optoma πάνω και ξανά με τον φίλο σου κρατάς την βάση στο ιδανικό σημείο και ο άλλος σημαδεύει στο ταβάνι που θα γίνουν οι τρύπες.
Όσον αφορά το πανί για να το κρεμάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάντζους σε μεταλικά ούπα και αλυσίδα όση χρειάζεται για να έρθει στο κατάλληλό ύψος. Ειδάλλως μπορείς να πάρεις ντίζα inox χοντρή για δεκάρι ούπα τουλάχιστον να την βιδώσεις πάνω και μετά με δύο παξιμάδια να ρυθμίσεις το ύψος.
Όπως και να χει θα χρειαστέις αλφάδι, κρουστικό δράπανο (<650 w) και υπομονή.
Αν βρεις βάση ,καλή ,πες μας και εμάς.

Reaction score
0
καλημέρα... σωστα όσα λες αλλα...
1) πως θα καταφερω το επιπεδο του φακου να ειναι ακριβως παραλληλο με την οθονη?? εχω καταληξει στο να βαλω την οθονη στο κεντρο του σπιτιου και του ταβανιου, αρα ειναι δυσκολο να βρω ακριβως παραλληλα με τον ΤΟΙΧΟ που θα βιδωθει ο προβολεας... εκει ξερω οτι θα ζωριστω πολυ. υπαρχει καμια ιδεα???

2)απο που μπορω να αγορασω ντιζα αυτη που λες??? η εχω δει κατι μεταλικες μαρκουτσες ινοξ, με βιδα στις δυο ακρες... καποιο μαγαζι να τα εχει ξερει κανεις??? spylab ειπες θα βρουμε!!! :lol: :lol: :lol: :lol: βρηκες κατι???

ευχαριστω

Reaction score
0
Ντίζα βρίσκεις σε μαγαζί με χρώματα.
Όσο για το επίπεδο , εφόσον τοποθετήσεις τον οπτομα στην μεσοκάθετο και είναι αλφαδιάσμενος και ως προς το οριζόντιο και ωσ προς το κατακόρυφο , φροντίζεις και η οθόνη να είναι , οπότε έχεις παράλληλα επίπεδα (κατακόρυφο και οριζόντιο) που συνδέονται απο την δέσμη φωτός.

Reaction score
0
Αγαπητέ giol...

να αλφαδιάσω και οριζοντια και καθετα??? αποτι ξερω στον οπτομα πρεπει να ειναι αλφαδιασμενο μονο το κεντρο της οθονης οριζοντια.
Καθετα πρεπει να ειναι πολυ ψηλα και αναποδα η πολυ χαμηλα και κανονικα για να παιξει σωστα χωρις διορθωσεις..

Το μεγαλο μου προβλημα (αυτη τη στιγμη :lol: :lol: ) είναι πως θα βαλω σωστα το πανι ακριβως παραλληλα με την προβολη του προτζεκτορα.. εννοω να μη εχει κλιση ως προς την προβολη...

καταλαβες τι εννοω???

THANKSS!!!

Reaction score
14
MacGyver said:
Αγαπητέ giol...

να αλφαδιάσω και οριζοντια και καθετα??? αποτι ξερω στον οπτομα πρεπει να ειναι αλφαδιασμενο μονο το κεντρο της οθονης οριζοντια.
Καθετα πρεπει να ειναι πολυ ψηλα και αναποδα η πολυ χαμηλα και κανονικα για να παιξει σωστα χωρις διορθωσεις..

Το μεγαλο μου προβλημα (αυτη τη στιγμη :lol: :lol: ) είναι πως θα βαλω σωστα το πανι ακριβως παραλληλα με την προβολη του προτζεκτορα.. εννοω να μη εχει κλιση ως προς την προβολη...

καταλαβες τι εννοω???

THANKSS!!!
η απάντηση είναι μεσινέζα...!

θα πάρεις 2 σχοινάκια θα τα φιξάρεις ακριβώς στο ίδιο σημείο του φακού και θα σχηματίσεις ενα ισοσκελές τρίγωνο που οι δύο άλλες γωνιές του θα είναι τα άκρα της οθόνης σου.

Αν θές πάλι αγοράζεις ενα ψηφιακό μέτρο της BOSCH αλλά και εμε αυτό που το δοκίμασα θες τρίποδο σταθερό χέρι και 2-3 άτομα να βοηθάνε.

Καλίτερα με τα σχοινάκια είναι παλιά αλλά αποδεδειγμένη μέθοδος και την κάνεις και μονάχος χωρίς βοηθό!

Reaction score
0
MacGyver said:
Αγαπητέ giol...

καταλαβες τι εννοω???

THANKSS!!!
Δύο επίπεδα είναι παράλληλα όταν δύο κάθετες γραμμές στο κάθε επίπεδο είναι παράλληλες μεταξύ τους.
Όταν λέω να αλφαδίασεις σημαίνει το επίπεδο του φακού να έιναι παράλληλο με το πανί και εφόσον είναι κατακόρυφα και οριζόντια αλφαδιασμένα δημιουργείται μια νοητή γραμμη στη μεσοκάθετο πάνω στην οποία αν μετακινήσεις κατακόρυφα τον προβολέα η εικόνα θα προβάλεται στο επίπεδο του πανιού (αν αυτό ήταν άπειρο ) χωρίς τραπέζιο. Έτσι το μόνο που μένει είναι να βρεις το ύψος όπου η εικόνα αυτή ταιριάζει γάντι στην (πεπερασμένη) οθόνη σου. Ή αλλίως αν τα αλφαδιάσεις και τα δύο το μόνο που σου μένει είναι να βάλεις το προβολέα σε μία βάση απο το ταβάνι που ρυθμίζεται ως προς το ύψος και να την ανεβοκατεβάσεις μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλεις.

Reaction score
0
κατανοητο!!! :shock: :shock: :shock: :lol:

το θεμα ειναι πως οι βιδες του πανιου που θα βαλω για να το στηριξω θα ειναι ακριβως παραλληλα με τον προβολεα... δηλαδη πως ο νοητος τοιχος που δημηουργει το πανι θα ειναι τελεια παραλληλος με τον τοιχο που θα βαλω το προβολι...

Reaction score
0
Αν φτιάξεις το ισοσκελές τρίγωνο που αναφέρεται πιο πάνω από τον dreamgr και όλα είναι αλφαδιασμένα τότε έχεις παράλληλο επίπεδο αν στρέψεις το προβολέα έτσι ώστε να καλύπτει η προβολή ακριβώς το πανι. Μην δέσεις την μισινέζα στον φακό μην κάνεις καμια ζημιά αλλά η μια βίδα στήριξης είναι ακριβώς στο κέντρο του φακού (μάλλον επήτιδες ) ,δεστο εκεί.

Reaction score
0
Παιδιά κανεις καλές ρυθμίσεις για ο-πτομα 72???

ειπα να βαλω αυτες στη σελιδα 1 αλλα οχι ιδιαιτερα καλα..
Spyrous (spylab) αυτές έχεις???

παιζει απιθανα οπως το ειδα σε σενα!

Reaction score
164
Ναι, αλλά του Spylab παίζει HD :)
Τις ρυθμίσεις να της παίρνεις ως μία πολύ γενική κατεύθυνση. Μπορεί να έχεις τον ίδιο προβολέα, αλλά υπάρχουν κατασκευαστικές διαφορές. Επιπλέον, πρέπει να έχεις το ίδιο DVD Player, την ίδια οθόνη και τον ίδιο χώρο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Bλεπω οτι πολυ καιρο εχει να γινει αναφορα για το ...πτομα μας εδω! Γι΄αυτο ας κανω μια σε προβλημα που για δευτερη φορα το παρατηρησα αποψε: Εχετε προβλημα με την συνδεση HDMIτου προβολεα; μηπως δεν ειναι σταθερη, κουνιεται και χανεται η εικον; αν ναι, οπως σε εμενα, τι κανουμε; Ειναι τυχαιο ή περιμενουμε να χαλασει για τα καλα, και να τον παμε για σερβις;

GTX

Reaction score
39
Δε μπορώ να σε βοηθήσω μιας και τον έχω ταβανιάσει και αλλάζω το καλώδιο όποτε χρειάζεται απο την μεριά της πηγής :wink:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μια μικρη βοηθεια στα γρηγορα;
Με βαση ταβανιου σε τι υψος κατεβαινει ο 72 για να κεντραρει καλα στην οθονη απο αποσταση 3,50μ; Εννοω για να μην απαιτηθει να δοθει μεγαλη κλιση στον προβολεα (οταν ειναι σχεδον κολλημενος στο ταβανι) ωστε να φαινεται σαν ετοιμος να...πεσει!
Κι ακομη: εκτος απο βαση ταβανιου υπαρχει βαση τοιχου (σαν αυτες που βαζουμε την τιβι δηλ);

Reaction score
0
Φιλε lakiss51, δυσκολο το θεμα του υψους,εξαρταται σε τι οθονη προβαλλεις,αν εχει masking 45 εκ.on top,τοτε λογικα θα πρεπει
να κατεβει και η βαση μέ η χωρις τηλεσκοπική επέκταση στα 40-42εκ.και μετα μέ κάποιες μικροδιορθώσεις φέρνεις την εικονα σου εκει
που ειναι το ιδανικο για σενα.Εγω αυτο εκανα,με τη βοηθεια της custom βασης που μου εφτιαξε ο κ.Καρατολιος κι,ας χρειαστηκε να παω
δυο φορές στο Γερακα!!Την επιμέλεια την ανέλαβε ο Νικος Παχης απο Ηχοεκφραση.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Mike σε ευχαριστω για την απαντηση. Το masking (εννοεις το μαυρο περιθωριο στην ανω πλευρα ετσι;) ειναι περιπου τοσο, αλλα βεβαια αυξομειωνεται ανεβοκατεβαζοντας την οθονη των 110". Εστω οτι στα 40-42 εκ. τηλεσκοπικα κατεβαζεις τον προβολεα για προβολη, αλλα μετα πως τον ανεβαζεις; με...σκαλα; εντελως αβολο ετσι;. Πες μου την εμπειρια σου κι ακομη ποσο στοιχισε η ολη κατασκευη (για τον κ. Καρατολιο διαβασα καλα σχολια, μαλιστα ηρθε και σε επαφη μαζι μου αλλα λογω format χαθηκε το ημεηλ του). Αν κωλυεσαι στειλε μου πμ Και παλι ευχαριστω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.724
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv