The Official Optoma 72 Thread

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Για αρχη ποιοι ημαστε?

Settings 8) Degamma Film or PC?
Brilliant Color 3 or 4?
color temp 0 or 1?
Image AI on or off?
αν Image AI off Lamp High η low ?

Kαι με HTPC τι στο καλο ρυθμιζουμε πρωτα ? :?:

Με τo Reset bug τι γινετε? ειναι οι PJs με το προσφατο Firmware? :?:

Photos

Tip and tricks

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Contr απο +10 μεχρι +14
Βrght απο - 16 μεχρι - 7
Color απο 0 μεχρι +6 +8
Tint -1 με 0
Sharpness + 4
Degamma Film η PC με το PC να παιζει πιο πολυ τωρα τελευταια
Βrill color 3 η 4
color temp 0 η 1
True vivid 0 η 1
AI on η οff αναλογα με το εργο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Image AI on or off?
αν Image AI off Lamp High η low ?
Εαν ΑΙ on τοτε η θεση της λαμπας ειναι high ακομα και εαν το δειχνει ως low
Μπορειτε να το καταλαβετε απο την διαφορα στον θορυβο του ανεμιστηρα.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Ε γιαυτο λεω αν ΑΙ off             Lamp high η low  γιατι μεχρι στιγμης την εχω στο Ηigh οταν δεν εχω ΑΙ on

Καλα σαν τον τρελο γραφω............. :shock:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θα ελεγα μαλλον off
Παντως με το ΑΙ on φτανεις σε 5000:1

Oi υπολοιπες ρυθμισεις ειναι παντα σχετικες και αναλογουν με τις υπολοιπες παραμετρες του συστηματος σας(DVD player , οθονη κλπ )

Καλα , μονο ενας με H72ι? :shock:
Για να δουμε ποιοι αλλοι ειναι.... :wink:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Re: The Official Optoma Owners 72 Thread

Ενας αλλα τρομερος με σκοπο να κανει διαλογο με τον εαυτο του :roll:

Καλα εσυ τι κανεις στο Subject μου?

Γραφεις σαν Moderator σαν συμπαρασταση για να μην ειμαι μονος η σαν owner :?:

Kαι παρακαλω μια μικρη αλλαγη στον τιτλο σε Owners Thread :lol:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Kαι ξεχασα ,ξερεις τιποτα για τo Reset bug ? αν θα εχουμε τετοιο προβλημα να κραταμε σε σκονακι τις ρυθμισεις..............

Reaction score
14
Φίλε Σπύρο εδώ είμαι και εγώ να κάνουμε διάλογο!!!!

Τα δικά μου settings για σύνδεση με KISS DP-600 και HDMI cable:

Contrast +11
Βrghtness - 16
Color +6
Tint -1 or 0
Sharpness + 1
Degamma PC
Βrill color 3
color temp +1
True vivid 1
Ξέχασες τα σημαντικότερα στις δικές σου ρυθμίσεις και είναι τα¨

Reg gain +10
Green Gain +6
Blue Gain (oxi train!) +9
Red Bias +3
Green Bias -1
Blue Bias +2

Με αυτά πάιζω και είμαι σουπερ ευτυχής.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Για τα χρωματα δυσκολευουν λιγο τα πραγματα........
Ακομα δεν τα εχω αλλαξει........

Dream που μενεις?

Reaction score
14
spylab said:
Για τα χρωματα δυσκολευουν λιγο τα πραγματα........
Ακομα δεν τα εχω αλλαξει........

Dream που μενεις?
Βόρεια Πρ. Εκεί που φυσσά!

Σπύρο όλη η δουλειά είναι στα χρώματα. AI off αρετά φωτεινός είναι και έτσι. Αν εχεις πανί 1.1gain δεν το χρειάζεσαι εκτός αν θες να βλέπεις ταινία με μερικά φώτα αναμμένα.

Επίσης με ΑΙ off ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται καθόλου και ο θόρυβος είναι στα 30db ίσως και πιό κάτω

Reaction score
0
Και εγω εδω 4ος owner. Μην νιωθεις μονος Spylab.

ΑΙ off κυριως λογω θορυβου. Δεν το εχω παιξει αρκετα On για να δω αν εχει καποια διαφορα στην εικονα. Παντως και με Off η εικονα ειναι super.

Για τα υπολοιπα δεν εχω ακομα συγκεκριμενη αποψη γιατι ενω τα ειχα ρυθμισει στην αρχη με DVE και HTPC τωρα που εβαλα το Samsung 850 θελουν ρυθμιση ξανα.

GTX

Reaction score
39
Άλλος ένας φρέσκος φρέσκος, τον πήρα την Τρίτη και έχει γράψει 11 ώρες, για settings πρέπει να περιμένετε μέχρι το weekend :D Μόνο το contrast και το brightness έχω πειράξει με THX optimizer στα γρήγορα δε κρατιόμουνα να βάλω και DVE και τέτοια. H διαφορά που έχει από τον προκάτοχό του (Χ1) είναι απίστευτη, βλέπω την εικόνα και δε πιστεύω στα μάτια μου!!!

Το AI εγω το έχω off και τη λάμπα στο low. Το ΑΙ δε το μπορώ, το βλέπω όταν ανεβοκατεβάζει τη φωτεινότητα. Τη λάμπα τη βάζω που και που στο high αλλα πιστεύω οτι καλύτερα να μην τον ακούς παρά η έξτρα φωτεινότητα δεν είναι και τόσο δραματική η διαφορά.

Reaction score
446
Παιδιά μπορώ να επισκεφτώ κάποιον από εσάς, αν δεν σας κάνει κόπο, που τον έχει ταβανιασμένο;
Επειδή ο ζεστός αέρας ανεβαίνει ψηλά, θέλω να ακούσω τον θόρυβο του ανεμιστήρα αν είναι ενοχλητικός όταν ανεβάζει στροφές.
Ευχαριστώ.

GTX

Reaction score
39
Θα σε στεναχωρίσω λίγο sothoms :?
Θα πρέπει να μετακινήσεις τη βάση που έχεις βάλει στο ταβάνι για τον 4805, ο optoma όταν είναι ανάποδα για το ταβάνι έχει απο τη δεξιά μεριά το φακό σε αντίθεση με X1 kai 4805 και αμα είχες κεντράρει το φακό καλά με τον 4805 δε θα ισχύει το ίδιο και για τον optoma αφού είναι αρκετή αποστάση η διαφορά που δημιουργείται απο τους 2 φακούς. Πάντως ο Optoma ευτυχώς έχει όλες τις βίδες συγκεντρωμένες στη δεξιά μεριά πάνω απο το φακό, οπότε κατάφερα και τον βίδωσα τέρμα αριστρερά πάνω στη βάση πετυχαίνοντας να έχω το φακό ακριβώς στο ίδιο σημείο. Δε ξέρω αν θα μπορείς να κάνεις το ίδιο στη δική σου βάση, δεν είναι οτι πιο όμορφο αλλά προς το παρόν δε θα το πειράξω, κάποια στιγμή όταν αλλάξω οθόνη θα ξανασχολήθω.
Δε ξέρω αν κατάλαβες τι ακριβώς λέω θα βάλω κάποια στιγμή φώτο να δείς. Σε ποιά περιοχή μένεις? Εγώ μένω Βούλα αμα βολεύει και θες κανονίζουμε να έρθεις. Πάντως απ'την μικρή εμπειρία που έχω με τον προβολέα δε παρατήρησα να ανεβάζει τις στροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία, δηλαδή: AI on ναι εκεί ανεβοκατεβαίνει, AI off αν έχεις τη λάμπα high παίζει σταθερά στη γρήγορη ταχύτητα (πιο χαμηλά απο τον Χ1 στα δυνατά του αλλά όχι και αθόρυβο), με AI off και τη λάμπα σε low τον ακούς μόνο αν πατήσεις mute αν βλέπεις κάτι ακόμα και σε χαμηλή ένταση τον καλύπτει πολύ εύκολα καμία σχέση με τον Χ1.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Tι λετε για Optoma 72 owners gathering ? Bαζω Pj πανι σπιτι και πιτσες :wink:

Με Guests of honor τον Σωτηρη Οικονομου και τον Λευτερη Κουκουρακη να δουνε και τα παιδια λιγο εικονα της προκοπης..... :mrgreen:

GTX

Reaction score
39
spylab said:
Tι λετε για Optoma 72 owners gathering ? Bαζω Pj πανι σπιτι και πιτσες :wink:

Με Guests of honor τον Σωτηρη Οικονομου και τον Λευτερη Κουκουρακη να δουνε και τα παιδια λιγο εικονα της προκοπης..... :mrgreen:
Εγώ πάντως είμαι μέσα!!! Δε βλέπω συμμετοχές όμως :D

Το Σαβ/κο ασχολήθηκα με DVE και καλιμπραρίσματα και βλέπω τελικά πόσο σωστό είναι αυτό που λέμε οτι οι ρυθμίσεις του ενός δεν ταιριάζουν στον άλλο. Εγω για πηγή χρησιμοποιώ HTPC και χρησιμοποίησα το TheaterTek κυρίως για τη ρύθμιση και το NeroShowtime, αφού αυτά τα 2 χρησιμοποιώ για να παίζω HD και DVDs. Το Theatertek είναι το μόνο player που βρήκαν να παίζει σωστά όλα τα patterns του DVE και να μπορεί να παίζει και τις 6 μπάρες στο pattern για το contrast και brightness. Και τα 2 προγράμματα τα έβαλα να παίζαυν flat και τελικά θέλει το καθένα ξεχωριστά settings για brightness και contrast (κυρίως brightness), την επόμενη φορά που θα ασχοληθώ θα πειράξω τα settings του ενός απο τα 2 ωστε να τα φέρω κάπως ίσα για να μη χρειάζεται να αλλάζω κάθε φορά. Δεν έχω μαζί μου τα settings αλλά για να καταλάβετε τη διαφορά που λέω απο τον ένα στον άλλο εγω brightness έχω ή 5 ή 21 ανάλογα αν χρησιμοποιώ το nero ή το Theatertek καμία σχέση με τα δικά σας settings δηλαδή. Να πω οτι στη ρύθμιση των χρωμάτων με τα φίλτρα του DVE με τα δικά μου πάντα μάτια βλέπω οτι το μπλέ και το κόκκινο έχουν έρθει τέλεια (δε ξεχωρίσει κανένα τετράγωνο) ενώ μόνο στο πράσσινο ξεχωρίσουν 2 τετράγωνα τα πιο σκούρα (δε θυμάμαι ποιο είναι το κανονικό χρώμα τους).

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
PBS-HD.Nature.TheQueenofTrees και optoma 72 ,πανδαισια χρωματων με ενα ντοκυμαντερ με πολυ καλη υποθεση και πολλα ζωα.

MAD MAX 2 HD πραγματικα γυρισα 25 χρονια πισω στο σινεμα που τοτε το ειχα δει.............. :cry:

ΚingdomOfHeaven  ειδικα στην μαχη του Βarak με την επελαση των αλογων με φοβερο περιφερικο ηχο και πολυ πολυ καλη εικονα :mrgreen:

Πραγματικα μπορω να περιμενω ανετα τα νεα HD φορμα χωρις καμια αγωνια ...................... :wink:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.047
Xθες ειδα σε πρωτη προβολη (στο σαλονι μου) το crash σε ΗD
Eιναι το πρωτο εργο που βλεπω για πρωτη φορα....... σε HD με τον Optoma :wink:

Πραγματικα κινηματογραφικη εμπειρια

με ενα εργο που μου αρεσε περισσοτερο απο οτι περιμενα.

Για εμενα μια νεα εποχη στην κινηματοργαφικη απολαυση εχει αρχισει.......... 8)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.714
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.