TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866
Απάντηση: Re: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Ρε παιδιά, μήπως τελικά το "τραπέζιο" Βόλος, (δεν ξεκινάω απο εκεί τυχαία), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, είναι κάτι σαν Δελφικό Τρίγωνο της Γνώσης και της Τεχνολογίας, (ήχου);
Δελφικό τετράγωνο ή έστω τραπέζιο είναι βρε, όχι τρίγωνο (εκτός κι αν μιλάς για τρίγωνα πανοράματος που όντως είναι τραπέζια)

τες πα, αν θες να βρεις κάτι έγκυρο, μη ψάχνεις στη ΝΑΣΑ, δες στην AES.

όσο για τη θεωρία του να ακούς off-axis διότι είναι "κακό" να ακούς on-axis, όχι μόνο δεν βρήκες λογική ή έστω λογικοφανή εξήγηση, αλλά μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο με έννοιες που προφανώς αγνοείς, ενώ δε θες να δεχτείς τα "γνωστά".

Και τέλος, μια ερώτηση για σένα: αν ο "Φον-πωστονλέν" που λέει κι ο ΚΚ, δε χρησιμοποιούσε ασημένια καλώδια, πόσο αυτό θα επηρρέαζε το λόμπινγκ και το οβερλάπινγκ των μεγαφώνων και γιατί το αναφέρει σε ένα τέτοιο κείμενο?

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Και τέλος, μια ερώτηση για σένα: αν ο "Φον-πωστονλέν" που λέει κι ο ΚΚ, δε χρησιμοποιούσε ασημένια καλώδια, πόσο αυτό θα επηρρέαζε το λόμπινγκ και το οβερλάπινγκ των μεγαφώνων και γιατί το αναφέρει σε ένα τέτοιο κείμενο?

Eπειδή δεν ξέρω πόσο περισσότερο διευκρινιστικός πρέπει να είμαι επανέρχομαι:

1)Ήδη μίλησα για τραπέζιο!
2)Επειδή ο... αποτέτοιος έβαλε κάτι σι ασημί και το λέει θα πει ότι ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ είναι... Αν ήταν σι μπιζάκι;
3)Έχω εξηγήσει πως δεν είμαι ειδικός! Αλλά προσοχή! Τα στοιχεία που παρουσιάζω δεν είναι δικά μου! Είναι, (σκόπιμα), ΜΗ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ εταιρειών που, υποτίθεται, έχουν μια υπόληψη στην άτιμη την κενωνία! (Την κενωνία μου!)

Αλλά, απ' ότι φαίνεται, εμείς οι Ελληνάρες κάτι τέτοια τα... μασάμε! Κινέζικα και μη...

:107:

Reaction score
968
Η λοβοποίηση που παρουσιάζεται στις συχνότητες crossover είναι φαινόμενο που παρατηρείται στο κατακόρυφο επίπεδο (για ηχεία των οποίων οι μονάδες είναι διατεταγμένες με κατακόρυφη συμμετρία).

Για δεξιά-αριστερά (στο οριζόντιο επίπεδο) πρέπει να προσέχουμε άλλα φαινόμενα, όπως είναι η περίθλαση από τα τελάρα, μπάφλες και τις ακμές της καμπίνας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Eπειδή δεν ξέρω πόσο περισσότερο διευκρινιστικός πρέπει να είμαι ...
Δεν είσαι ΚΑΘΟΛΟΥ "διευκρινιστικός".

Χαοτικός είσαι.:138::142:

Και συνεχίζεις να ΜΗΝ έχεις βρει λογική ή έστω λογικοφανή εξήγηση για τη θεωρία του να ακούς off-axis διότι είναι "κακό" να ακούς on-axis.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

Η λοβοποίηση που παρουσιάζεται στις συχνότητες crossover είναι φαινόμενο που παρατηρείται στο κατακόρυφο επίπεδο (για ηχεία των οποίων οι μονάδες είναι διατεταγμένες με κατακόρυφη συμμετρία).

Για δεξιά-αριστερά (στο οριζόντιο επίπεδο) πρέπει να προσέχουμε άλλα φαινόμενα, όπως είναι η περίθλαση από τα τελάρα, μπάφλες και τις ακμές της καμπίνας.
η "λοβοποίηση" που λες παρατηρείται ΚΑΙ στο οριζόντιο επίπεδο, σε off-axis δηλαδή επίπεδο, ενώ ΠΡΟΣΤΙΘΟΝΤΑΙ τα φαινόμενα περίθλασης.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Για costas EAR:

Πράγματι πιστεύω στην, (γνωστή), θεωρία του χάους και στην, (άγνωστη), των πολλαπλών αχινών που εξηγεί και την δημιουργία του κόσμου!

Όσο για την μομφή ότι δεν βρήκα ακόμη την απάντηση στο γιατί με ribbon & dome πρέπει να ακούμε off axis, ζητάω συγνώμη για την καθυστέρηση, άλλη φορά θα είμαι ποιό σύντομος!

Πάντως κάποιες φορές το αποτέλεσμα,που ποτέ δεν το αποδέχομαι χωρίς το θεωρητικό του υπόβαθρο, έχει την αξία του!

:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.977

Aς συνοψίσουμε λίγο:

1)"To "white paper" της DALI=TOILET PAPER."
2)"H DALI γράφει παπαριές."
3)"Να μας πουν την άποψή τους η μοντυ παϊθονς"
4)"Ο γελοίος ο Φον πωστονλεν.."
5)"Οι χαζομαλάκες..." (αναφορά σε κατασκευαστή μηχανών ήχου από άλλο thread).
6)"Πάρε τα CAV σου και...τρέχα...", (ειπώθηκε αλλού με διάφορους τρόπους...)

Ρε παιδιά, μήπως τελικά το "τραπέζιο" Βόλος, (δεν ξεκινάω απο εκεί τυχαία), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, είναι κάτι σαν Δελφικό Τρίγωνο της Γνώσης και της Τεχνολογίας, (ήχου); Μήπως θα έπρεπε όλοι αυτοί οι... χαζομαλάκες να υποβάλουν αίτηση με χαρτόσημο στο κονκλάβιο των σοφών πριν προτείνουν ιδέες και λύσεις και παράξουν, (άλλο ιερό παράπτωμα!). Βλέπω το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, (έστω ημιθέου), να κατακλύζεται από θυσίες και αναθήματα με την παράκληση: πιστοποίησέ μας!

:410:
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εγώ είμαι βοηθός καφετζή, κι εσύ πάρτον τηλέφωνο και πες του να πάει να πει αυτές της αηδίες σε κανά workshop της AES, να δούμε τί ζαρζαβατικό θα μαζέψει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Για costas EAR:

Όσο για την μομφή ότι δεν βρήκα ακόμη...
Δεν είναι "μομφή". :137:

Είναι παρότρυνση να σταματήσεις να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.:144:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Είναι παρότρυνση να σταματήσεις να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.:144:
Kαι ποιά είναι αυτά;

:111:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866
Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

το να ακούς off-axis διότι είναι "κακό" το να ακούς on-axis.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

το να ακούς off-axis διότι είναι "κακό" το να ακούς on-axis.
Kαι αυτοί οι ποικιλώνυμοι, (κατασκευαστές & reviewers), που παρουσίασα στο thread, τι έπαθαν και το λένε; (Μιλάμε πάντα για ηλεκτροδυναμικά με ribbon & dome, η μέ ribbon μόνο).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

Κανένας δεν έπαθε τίποτα.

Αρχικά λάθος κατάλαβες τις κατευθύνσεις της νταλί. στο είπε κι ο ΚΚ:

(πόστ #10)
-------------------------------------
ως προς την κλίση του ηχείου, άλλο πράγμα λέει η Dali, και αλλιώς το κατάλαβες:

My speakers have a bright sound - what can be done to avoid that?

1) Do not toe-in the speakers towards the listening position. The front of the speaker must be parallel with the rear wall.

2) Avoid positioning the speakers too close to reflecting side walls that will cause strong reflection of the midrange- and tweeter sound.

3) Avoid using cables and electronic equipment in your music system with a bright sound character.
---------------------------------------

και στη συνέχεια...

"white paper" όπως λες δεν υπάρχει, το "σχηματάκι" δεν έχει ουσιαστική αξία, στο ριβιού κάναν ότι έλεγε η νταλί (απλά και μόνο επειδή το έλεγε) και τέλος οι γενικεύεις περί λοβών ισχύουν σε κάθε τύπο ηχείου πλην των μονόδρομων (όχι αυτών του Κώστα Φ με τα 3 μεγάφωνα).

Οπότε, κανείς άλλος δεν έπαθε τίποτα εκτός από σένα που κάτι πιθανά παρανόησες.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Οπότε, κανείς άλλος δεν έπαθε τίποτα εκτός από σένα που κάτι πιθανά παρανόησες.
Μου φαίνεται απίθανο που μετά τόση προσπάθεια δεν έχω γίνει κατανοητός!

Ας ξεκινήσουμε από... την αρχή!

1)Η DALI το θεωρεί σαν ζήτημα αρχής, αν θέλεις προυπόθεσης σωστής απόδοσης των ηχείων της με το "hybrid module", (ribbon & dome), το να τοποθετούνται τα ηχεία παράλληλα προς τον τοίχο! Παράθεσα τόσα review όπου οι reviewerς το γράφουν: η DALI προτείνει παράλληλη τοποθέτηση! Κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά!

2)Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει "white paper";

3)Οι υπόλοιποι που παραθέτω, με άλλα όχι DALI, πλην όμως με ribbon & dome, ηχεία και λένε τα ίδια;

:121:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

Να με συγχωρείς αλλά δεν επιθυμώ να ...ξεκινήσω μαζί σου πάλι από την αρχή αυτό το θέμα. Δεν είμαι υπερ της επανάληψης....

Η συμμετοχή μου σε αυτό το θρεντ έχει τελειώσει. Ειλικρινά, προσπάθησα για το καλύτερο.

Reaction score
968

η "λοβοποίηση" που λες παρατηρείται ΚΑΙ στο οριζόντιο επίπεδο, σε off-axis δηλαδή επίπεδο, ενώ ΠΡΟΣΤΙΘΟΝΤΑΙ τα φαινόμενα περίθλασης.
Λοβοποίηση, καθώς και κλίση του κύριου λοβού λόγω του crossing των συχνοτήτων υπάρχει μόνο στο κατακόρυφο επίπεδο (για κατακόρυφα τοποθετημένες μονάδες).

Οι αυξομειώσεις της απόκρισης στο οριζόντιο επίπεδο έχουν να κάνουν κυρίως με την περίθλαση και την απόκριση των ιδίων των μονάδων των μεγαφώνων (πχ όταν έχουν πολύ μεγαλύτερη οριζόντια διάσταση διαφράγματος ως προς τις παραγόμενες συχνότητες - βλέπε ηλεκτροστατικά στις υψηλότερες συχνότητες).

Reaction score
11

Λοβοποίηση, καθώς και κλίση του κύριου λοβού λόγω του crossing των συχνοτήτων υπάρχει μόνο στο κατακόρυφο επίπεδο (για κατακόρυφα τοποθετημένες μονάδες).

Οι αυξομειώσεις της απόκρισης στο οριζόντιο επίπεδο έχουν να κάνουν κυρίως με την περίθλαση και την απόκριση των ιδίων των μονάδων των μεγαφώνων (πχ όταν έχουν πολύ μεγαλύτερη οριζόντια διάσταση διαφράγματος ως προς τις παραγόμενες συχνότητες - βλέπε ηλεκτροστατικά στις υψηλότερες συχνότητες).
To φαινόμενο αυτό και ο τρόπος εμφάνισής του, συνάδει με όσα λένε DALI & ΣΙΑ, αν κατάλαβα καλά;

Reaction score
968

To φαινόμενο αυτό και ο τρόπος εμφάνισής του, συνάδει με όσα λένε DALI & ΣΙΑ, αν κατάλαβα καλά;

Δεν γνωρίζω εάν ονομάζει ακριβώς κάποιος την αιτία, αλλά υποθετικά μπορεί να είναι η περίθλαση σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά ακτινοβολίας στο οριζόντιο επίπεδο των συγκεκριμένων μονάδων που χρησιμοποιούν.

Σίγουρα πάντως πρέπει να έχουν σοβαρό λόγο οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές. Δεν πιστεύω δηλαδή να είναι ... κουκουρούκου!

Reaction score
968
Εάν μπορούσα θα ανέβαζα κάποιο σχηματάκι, αλλά δεν με αφήνει το site να βάζω attachments.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508