To σύστημά μου (Μάρκου)

Reaction score
19.485
Δεν έχω πολλά να πω εδώ.
Εμεινε πολύ λίγο ο Κώστας.
Σκάρτη μιά ώρα. Ακούσαμε κάποια λίγα κομμάτια, ένα δικό μου ,dave grusin , και κάποια moby .
Συζητήσαμε κάποια πράγματα , ε ! αυτά.
Επιφυλασσόμαστε σε κάποια άλλη επίσκεψη .
Δεν πειράζει, καταλαβαίνει αυτός απο ένα - δυό τραγούδια. 😍

Reaction score
4.079
αφου ο κ. χρηστος ειπε πως τον πιστοποιησε (αν δεν κανω λαθος) μεσω το προσφατο μελος της επερεσιας costas ear που ειναι ο πολυκαναλος/σινεματζης εξπερτ μας
Ο Μανέστρος δεν είναι εις θέσιν να πιστοποιήσει ούτε τον εαυτό του.

Reaction score
2.604
Προ αμνημονεύτων ετών έγραψα πως εντυπωσιάστηκα τρομερά από ωραιότατα ΡΑ ηχεία σε ανοιχτό μπαράκι, μεγάλα ενεργά της JBL.

Τύφλα να'χουν τα μαγκνεπαν, σε οποιοδήποτε είδος μουσικής.

Το θετικό με μένα, είναι ότι τα έλεγα (και τα έγραφα) αυτά, από τότε που έπαιζα σπίτι με τα μαγκνεπαν. Δε κρύβω λόγια, ούτε υπερασπίζομαι τζάμπα κι άδικα δικές μου επιλογές όταν βλέπω ότι είναι λανθασμένες τόσο εύκολα.

Δυστυχώς, πολλοί άλλοι θα υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας ρανίδας την όποια γελοία επιλογή τους.😁
Κάνω ότι δεν βλέπω εκείνο το "σε οποιοδήποτε είδος μουσικής"λες και το μπαράκι έπαιζε όλα τα μουσικά είδη και ερωτώ:Σε ποια σημεία έπαιζε η κασονα καλύτερα; Μην μου πεις τα προφανή σημεία.Τα υπολοιπα θέλω.
Επίσης,από ποια θέση ακρόασης τα άκουσες όλα αυτά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.381
ένα - δυό τραγούδια
Ένα φτάνει, αρκεί να το γνωρίζω καλά, και όχι πάνω από 2' μάλιστα.
Και δε μου "ξεφεύγει" τίποτα. 😎

Για ιδιαίτερες απαιτήσεις μόνο (σε ιμερσιβ σεταπ), μπαίνει δεύτερο μουσικό κομμάτι (αυθεντική ιμερσιβ ηχογράφηση μόνο), κυρίως για επιβεβαίωση της ακρίβειας στην αναπαραγωγική ικανότητα της χωρικής πληροφορίας μιας ηχογράφησης, αλλά (όχι για να γίνω "κακός", μα λόγω μεγάλης προσωπικής εμπειρίας - συνήθειας σε ιμερσιβ σεταπ) αυτό έχει πάψει να με ενδιαφέρει σε δικαναλα σεταπ, γιατί θα τα αδικήσω ..αδικαιολόγητα, συγκρίνοντας βούρτσες με φούτσες. 😎

Αυστηρός "κριτής" είμαι πλέον μόνον σε πολυκάναλα σεταπ, όπου ξεκινώ από την ηχητική σφραγίδα του χώρου σε συνδυασμό με την ομοιογένεια της ηχοσφαιρας, μετά ασχολούμαι με την ορθή ενσωμάτωση των σαμπ, ύστερα εστιάζω στην ακρίβεια της αναπαραγωγής της χωρικής πληροφορίας (σε όλους τους άξονες και κατευθύνσεις), μετά κοιτάω αντιληπτές τονικές αλλοιώσεις, και στο τέλος εστιάζω σε όλα όσα με ενοχλούν, και έχω έντονη τάση να ενοχλούμαι εύκολα στην συχνοτική περιοχή υψηλής ευαισθησίας του αυτιού.

Στο δικαναλο σεταπ είμαι "εύκολος" ακροατής, "χαλαρός κριτής", και η προσοχή μου εστιάζεται (πάντα μετά τον χώρο) στην Αχίλλειο πτέρνα των δικάναλων σεταπ, που είναι (τι άλλο) το χρήσιμο δυναμικό εύρος.

Εκεί τα κάνουν μαντάρα τα περισσότερα, κι εκεί είναι που διαπρέπει το σεταπ του Μάρκου (σε ευλογημένο χώρο μάλιστα), και χωρίς να το έχω ακούσει, είμαι βέβαιος πως εκεί διαπρέπει και το σεταπ του μαέστρου, που έχει κι αυτός περιποιημένο χώρο, άρα δεν είναι αυτό πρόβλημα. Ξέρει καλά ο μαέστρος ποια είναι η Αχιλλέας πτέρνα των δικάναλων σεταπ, την έχει φάει στα μούτρα επί δεκαετίες, γι' αυτό πήγε (δικαιολογημένα) στα ΡΑ, ξέρει αυτός. Σα το δυναμικό εύρος, δεν έχει.

Στο ιμερσιβ, με πολλαπλές πηγές και πληθώρα σαμπ, το δυναμικό εύρος παύει να είναι η Αχίλλειος πτέρνα, εκεί η ομοιογένεια από κάθε κατεύθυνση της ηχοσφαιρας και η ακρίβεια στην χωρική πληροφορία είναι το "λεπτό σημείο" που κόβονται με συνοπτικές διαδικασίες τα περισσότερα σεταπ.

Reaction score
11.246
Αυτά τα PA που είναι όλα super flat - και αρέσκονται να το διαφημίζουν φυσικά - παίζουν τελικά όλα το ίδιο ; Τι λένε οι επαγγελματίες των studio ; :D Ξέρει κανένας απο τους audio people κανέναν να τον ρωτήσει ; :D Εγώ ξέρω πολλούς για αυτό ρωτάω και μου λένε εντελώς άλλα απο αυτά που μου λέτε εδώ.
Τί σχέση έχουν τα ηχεία PA με τα στούντιο; Αλλού χρησιμοποιούνται, όχι σε στούντιο. Μάλλον μπερδεύτηκες (πάλι).
Sorry, i stand corrected. 😍

Για τα studio monitors λέω.
Α, στο "μαζέψανε". :laugh:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.752
Ο Μανέστρος δεν είναι εις θέσιν να πιστοποιήσει ούτε τον εαυτό του.
Διαγραφεσαι για τα επομενα 40 χρονια και οταν θα ερθω στην Αθηνα θα σε παω βολτα στο Μπαφι θα εχω και τον Σουλειμαν ΤΟΝ Μεγαλοπρεπη μαζι μου
Μπορει να παρω και την βοηθεια του Μαρκησιου που ειναι εμπειρωτατος στην αναβαση 🙈
Στο δικαναλο σεταπ είμαι "εύκολος" ακροατής, "χαλαρός κριτής", και η προσοχή μου εστιάζεται (πάντα μετά τον χώρο) στην Αχίλλειο πτέρνα των δικάναλων σεταπ, που είναι (τι άλλο) το χρήσιμο δυναμικό εύρος.

Εκεί τα κάνουν μαντάρα τα περισσότερα, κι εκεί είναι που διαπρέπει το σεταπ του Μάρκου (σε ευλογημένο χώρο μάλιστα), και χωρίς να το έχω ακούσει, είμαι βέβαιος πως εκεί διαπρέπει και το σεταπ του μαέστρου, που έχει κι αυτός περιποιημένο χώρο, άρα δεν είναι αυτό πρόβλημα. Ξέρει καλά ο μαέστρος ποια είναι η Αχιλλέας πτέρνα των δικάναλων σεταπ, την έχει φάει στα μούτρα επί δεκαετίες, γι' αυτό πήγε (δικαιολογημένα) στα ΡΑ, ξέρει αυτός. Σα το δυναμικό εύρος, δεν έχει.
Ευγε νεε μου:hi::hi::hi::drinks::drinks::drinks::party::party::party:

Reaction score
19.485
Τί σχέση έχουν τα ηχεία PA με τα στούντιο; Αλλού χρησιμοποιούνται, όχι σε στούντιο. Μάλλον μπερδεύτηκες (πάλι).

Α, στο "μαζέψανε". :laugh:
Ε, ναι δεν δίνω και πολύ σημασία στους audio people και τα γραφόμενα τους και καμιά φορά μπερδεύομαι.

Μου το μαζέψανε ή δεν μου το μαζέψανε πάντως τουλάχιστον ενεργά ηχειάκια των 200 ευρώ όλα μέσα -πορδές δεν έχω και να μιλάω. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.381
Ε, ναι δεν δίνω και πολύ σημασία στους audio people και τα γραφόμενα τους και καμιά φορά μπερδεύομαι.

Μου το μαζέψανε ή δεν μου το μαζέψανε πάντως τουλάχιστον ενεργά ηχειάκια των 200 ευρώ όλα μέσα -πορδές δεν έχω και να μιλάω. :D
Έχεις πορδές λαμπάτες εσύ, μη μιλάς καθόλου. 🤪😁😜

Reaction score
19.485
Διαγραφεσαι για τα επομενα 40 χρονια και οταν θα ερθω στην Αθηνα θα σε παω βολτα στο Μπαφι θα εχω και τον Σουλειμαν ΤΟΝ Μεγαλοπρεπη μαζι μου
Μπορει να παρω και την βοηθεια του Μαρκησιου που ειναι εμπειρωτατος στην αναβαση 🙈

Ο Μωάμεθ έγραφε εκεί όπου έβρισκε σε πέτρες, φύλλα, ξύλα και τα κουβαλούσε μαζί του σε ένα κάρο μέχρι που ένας Σουλτάνος είπε να μαζέψει ότι είχε διασωθεί και να τα ενώσει. Παλι οι Μουσουλμάνοι δεν κατάλαβαν και πολλά περί του τι εστί θρησκεία μέχρι που ανακάλυψαν, γνώρισαν και μελέτησαν λίγο τον Αριστοτέλη μετά το 600 μ.χ. αλλά και πάλι .... Οπότε μην περιμένεις και πολλά πράγματα δηλαδή. :D
Έχεις πορδές λαμπάτες εσύ, μη μιλάς καθόλου. 🤪😁😜
Απο άλα έχει ο thva. ;):D
Ξέρει καλά ο μαέστρος ποια είναι η Αχιλλέας πτέρνα των δικάναλων σεταπ, την έχει φάει στα μούτρα επί δεκαετίες, γι' αυτό πήγε (δικαιολογημένα) στα ΡΑ, ξέρει αυτός. Σα το δυναμικό εύρος, δεν έχει.
Αυτά εγώ τα κατάλαβα βρε μόνο απο δύο βιντεάκια του στο κανάλι του που ανέβασε (που πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχει) και τα έγραψα αμέσως. Τι μας λές τώρα εσύ ; :D 😍

Last edited:

Reaction score
19.485
Ηχόμπαρα;
Πήρες ηχόμπαρα ρε θηρίο; Τι; Σονος;
Ρισπεκτ.
Τι ειναι αυτή πάλι η ηχόμπαρα ; :D

Τώρα συνειδητοποίησα ότι το γράφεις με σωστό τονισμό και όχι ηχομπάρα. Εγώ το λέω ηχομπάρα τόσο καιρό. :D :D

Reaction score
2.604

Αρκει ο Μαρκήσιος να περατώσει με επιτυχία πρωτα την ανάβαση στην μπανιέρα της οικίας του άνευ ατυχηματος.Οι γέροντες Μαρκήσιοι έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο μέρος στο οποίο θα "πάνε".

Reaction score
4.079
Ένα φτάνει, αρκεί να το γνωρίζω καλά, και όχι πάνω από 2' μάλιστα.
Και δε μου "ξεφεύγει" τίποτα. 😎

Για ιδιαίτερες απαιτήσεις μόνο (σε ιμερσιβ σεταπ), μπαίνει δεύτερο μουσικό κομμάτι (αυθεντική ιμερσιβ ηχογράφηση μόνο), κυρίως για επιβεβαίωση της ακρίβειας στην αναπαραγωγική ικανότητα της χωρικής πληροφορίας μιας ηχογράφησης, αλλά (όχι για να γίνω "κακός", μα λόγω μεγάλης προσωπικής εμπειρίας - συνήθειας σε ιμερσιβ σεταπ) αυτό έχει πάψει να με ενδιαφέρει σε δικαναλα σεταπ, γιατί θα τα αδικήσω ..αδικαιολόγητα, συγκρίνοντας βούρτσες με φούτσες. 😎

Αυστηρός "κριτής" είμαι πλέον μόνον σε πολυκάναλα σεταπ, όπου ξεκινώ από την ηχητική σφραγίδα του χώρου σε συνδυασμό με την ομοιογένεια της ηχοσφαιρας, μετά ασχολούμαι με την ορθή ενσωμάτωση των σαμπ, ύστερα εστιάζω στην ακρίβεια της αναπαραγωγής της χωρικής πληροφορίας (σε όλους τους άξονες και κατευθύνσεις), μετά κοιτάω αντιληπτές τονικές αλλοιώσεις, και στο τέλος εστιάζω σε όλα όσα με ενοχλούν, και έχω έντονη τάση να ενοχλούμαι εύκολα στην συχνοτική περιοχή υψηλής ευαισθησίας του αυτιού.

Στο ιμερσιβ, με πολλαπλές πηγές και πληθώρα σαμπ, το δυναμικό εύρος παύει να είναι η Αχίλλειος πτέρνα, εκεί η ομοιογένεια από κάθε κατεύθυνση της ηχοσφαιρας και η ακρίβεια στην χωρική πληροφορία είναι το "λεπτό σημείο" που κόβονται με συνοπτικές διαδικασίες τα περισσότερα σεταπ.
Τι σου έταξε ο Μανέστρος Κώστα; :lolsign:
Τράβα άκουσε στην Muslimferrero πρώτα, δες πως παίζει και τα ξαναλέμε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.381
Ναι, θα πάω μια βόλτα Γιάννενα, αλλά τσίπουρο δε πίνω, να ξέρετε. 🤪

Πρώτα όμως περιμένω το μαέστρο εδώ, θέλω να μου φτιάξει μια καλή λίστα τραγουδιών, θα τον βάλω να κάνει δουλειά. 😊

Reaction score
11.246

Τί να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι λεφτά να πετάμε στα στέρεα.

Reaction score
19.485
Αφού και τους δύο (Μάρκου και Κο Χρήστο) τους έχεις πιστοποιήσει και εσύ προσωπικά και το έχεις γράψει μάλιστα και δημόσια. Γιατί τα λές τώρα αυτά ;

Πρώτα όμως περιμένω το μαέστρο εδώ, θέλω να μου φτιάξει μια καλή λίστα τραγουδιών, θα τον βάλω να κάνει δουλειά. 😊
Κανονικά ο μικρότερος πάει πάντα πρώτα στον μεγαλύτερο... αλλά τέλος πάντων, που χάθηκε το σέβας για να το βρείτε εσείς οι νέοι. :D

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.752
δεν κατάλαβαν και πολλά απο του τι εστί θρησκεία μέχρι που ανακάλυψαν, γνώρισαν και μελέτησαν λίγο τον Αριστοτέλη μετά το 600 μ.χ. αλλά και πάλι
THVA το ισλαμ δεν ειναι θρησκεια ειναι ενα γελοιοδεστατο κατασκευασμα του παιδεραστη αρχιεγκληματια:( γκει ;) στο χωριο μου αλλιως το λεμε:boast:
Σε οτι αφορα τον Αριστοτελη κατι πηγε να πει ο Αβερροης αλλα ΔΕΝ
Το γελιο της Αρκουδας:rofl: που τα μουσλιμια λενε Ισλαμικη Φιλοσοφια και Ισλαμικη Θεολογια:rofl:

Πρώτα όμως περιμένω το μαέστρο εδώ, θέλω να μου φτιάξει μια καλή λίστα τραγουδιών, θα τον βάλω να κάνει δουλειά.
Για τον Χερ Ντοκτορ εχουμε και ΑΑΑ κρασι οτι θελει εχουμε και μαγκους :drinks: να σταζουν αιμα:rofl:

Last edited:

Reaction score
4.079
Αρκει ο Μαρκήσιος να περατώσει με επιτυχία πρωτα την ανάβαση στην μπανιέρα της οικίας του άνευ ατυχηματος.Οι γέροντες Μαρκήσιοι έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο μέρος στο οποίο θα "πάνε".
Την γυαλίζει την μπανιέρα;🛁

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell