Trinnov Altitude

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.087
Εάν γίνει διαθέσιμο το waveforming στο nova, τελείωσε το θέμα για όλους.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.072
Εάν γίνει διαθέσιμο το waveforming στο nova, τελείωσε το θέμα για όλους.

Λες για 2κάναλο + 4 subs ε;
Καθόλου άσχημο. Φθάνει να έχει σχετικά μικρό δωμάτιο για να μην χρειαστεί να πάει σε 5-6 subs+.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.087
Φθάνει να έχει σχετικά μικρό δωμάτιο για να μην χρειαστεί να πάει σε 5-6 subs+.
Η χρήση πολλών σαμπ στο waveforming κατά τη γνώμη μου δεν σχετίζεται τόσο με το μέγεθος του δωματίου, όσο με τον αριθμό των καθισμάτων στα οποία θέλεις να έχεις το τέλειο μπάσο.

Όσο πιο πολλά τα καθίσματα (και με διαφορετικό ύψος στις πίσω σειρές καθισμάτων), τόσο πιο πολλά σαμπ απαιτούνται.

Για το τυπικό πλάνο 1 θέσης, της mlp, ακόμα και τα 2+2 είναι ..πολλά. 😎

Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί των αποστάσεων που υπάρχουν για καθίσματα με σωστό μπάσο (τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από κάθε τοίχο) και η μίνιμουμ απόσταση που απαιτείται από τα εμπρός emitters (2 μέτρα), αφήνουν στην συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών συστημάτων σε μικρούς χώρους 1-2 θέσεις ακρόασης.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.072
Η χρήση πολλών σαμπ στο waveforming κατά τη γνώμη μου δεν σχετίζεται τόσο με το μέγεθος του δωματίου, όσο με τον αριθμό των καθισμάτων στα οποία θέλεις να έχεις το τέλειο μπάσο.

Όσο πιο πολλά τα καθίσματα (και με διαφορετικό ύψος στις πίσω σειρές καθισμάτων), τόσο πιο πολλά σαμπ απαιτούνται.

Για το τυπικό πλάνο 1 θέσης, της mlp, ακόμα και τα 2+2 είναι ..πολλά. 😎

Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί των αποστάσεων που υπάρχουν για καθίσματα με σωστό μπάσο (τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από κάθε τοίχο) και η μίνιμουμ απόσταση που απαιτείται από τα εμπρός emitters (2 μέτρα), αφήνουν στην συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών συστημάτων σε μικρούς χώρους 1-2 θέσεις ακρόασης.
Ψιλοισχύει ναι.
Δεν έχω κάνει ακόμα... παράνομο setup (εκτός προδιαγραφών). Αλλά ελπίζω πως σύντομα θα βρω τον χρόνο να κάνω στον ίδιο χώρο πείραμα με το ιδανικό και ένα λειψό WF setup για καλύτερα συμπεράσματα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.201
Ας κάτσουν λίγο φρόνιμα, φτάνει :lolsign:

Η ενσωμάτωση του audirvana είναι σημαντική βέβαια για κάποιους χρήστες

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.201
Άλλη όρεξη δεν έχω....

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως το audirvana δεν υποστηρίζει multichannel μέσω ethernet. Οπότε εχει περιπέσει σε αχρηστία, έχω να το κάνω update κάποια χρόνια.

Έχω και το bitperfect. Είχα και το Amarra.

Screenshot 2024-11-13 at 2.04.59 PM.png

Η φάση που έκανα τυφλές δοκιμές σε software αναπαραγωγής έχει περάσει. Έχω κάνει ισχυρά αντισώματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.087
Χθες πέρασα το 4.4.2, το οποίο δίνει μια βελτίωση στους αλγόριθμους του waveforming και μια δυνατότητα ακόμα στο καλιμπραρισμα, όπως φαίνεται στο λινκ παραπάνω, η οποία για μένα είναι χρήσιμη, διότι έχω ένα ταργκετ κερβ για όλα τα ηχεία, όμοιο, σταθερό.

Οι διαφορές στον ήχο είναι πραγματικά ελάχιστες, τουλάχιστον σε μένα, αλλά δεν είναι ανάξιες λόγου, είναι υπαρκτές, δεν είναι "πλασέμπο" τέλος πάντων (επιπέδου καλωδίων), πρόκειται για περαιτέρω εξέλιξη του τρόπου ισοσταθμισης.

Είναι μάγοι οι άνθρωποι..

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.072
Ισχύει.
Ειδικά το WaveForming update είναι σημαντικό (λίγο περισσότερο η βελτίωση για όχι τόσο τέλεια setups, αλλά αφού άκουσες και στο δικό σου διαφορά, αυτό λέει πολλά για την δουλειά που πατάνε τα παλικάρια).
Σε κάθε iteration έχουμε και άλλες μικροβελτιώσεις που κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα και την εμπειρία ακόμα καλύτερη.

Από τα λίγα updates εταιριών και hardware που περιμένεις με ανυπομονισία και δεν λες "τι βλακείες έκαναν πάλι στο νέο update" :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.201
Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο, έχω κλείσει, δεν πα να βγάλουν 1000 updates. Δεν αλλάζω τίποτα.
Μόνο τα DACs όταν ξεσηκωθώ, και ότι χρειαστεί μετά. Μέχρι τότε μόνο το volume πειράζω, και την επιλογή εισόδου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.087
Ισχύει.
Ειδικά το WaveForming update είναι σημαντικό (λίγο περισσότερο η βελτίωση για όχι τόσο τέλεια setups, αλλά αφού άκουσες και στο δικό σου διαφορά, αυτό λέει πολλά για την δουλειά που πατάνε τα παλικάρια).
Πρακτικά τέλειο σεταπ δεν υπάρχει, κι ούτε είναι και το δικό μου, αφού έχω κάποια deviations στις θέσεις των 2 (από τα 5) σαμπ.

Πολύ δύσκολο να μην έχεις ούτε 1° deviation, και δεν είναι αυτός ο στόχος τους, ίσα ίσα το αντίθετο, στόχος τους είναι να βγάζει σοβαρή διαφορά το waveforming έναντι οποιασδήποτε άλλης επιλογής, σε οποιοδήποτε σενάριο.

Μόνο τα DACs όταν ξεσηκωθώ, και ότι χρειαστεί μετά
Δεν είναι κακή η ιδέα σου να κάτσεις σταβγά'ς.
Γλυτώνεις και χρήμα και χρόνο ενασχόλησης.
Τίποτα απ'τα δύο αυτά, δεν είναι για σκότωμα.

Άσε τους άρρωστους να παίζουν κάθε μέρα για να βγάλουν 0.5% παραπάνω απόδοση 😂
Άρρωστοι είναι όσοι παίζουν με καλώδια, για διαφορές που δε πλησιάζουν ούτε για πλάκα το 0.5%...
Οι τρινοβαδες με τις αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις software, οδηγούν σε πραγματικές βελτιώσεις του τελικού ηχητικού αποτελέσματος, εδώ και πολλά χρόνια.
Σταθερή αξία.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.072
Πρακτικά τέλειο σεταπ δεν υπάρχει, κι ούτε είναι και το δικό μου, αφού έχω κάποια deviations στις θέσεις των 2 (από τα 5) σαμπ.

Πολύ δύσκολο να μην έχεις ούτε 1° deviation, και δεν είναι αυτός ο στόχος τους, ίσα ίσα το αντίθετο, στόχος τους είναι να βγάζει σοβαρή διαφορά το waveforming έναντι οποιασδήποτε άλλης επιλογής, σε οποιοδήποτε σενάριο.

Δεν είναι κακή η ιδέα σου να κάτσεις σταβγά'ς.
Γλυτώνεις και χρήμα και χρόνο ενασχόλησης.
Τίποτα απ'τα δύο αυτά, δεν είναι για σκότωμα.

Άρρωστοι είναι όσοι παίζουν με καλώδια, για διαφορές που δε πλησιάζουν ούτε για πλάκα το 0.5%...
Οι τρινοβαδες με τις αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις software, οδηγούν σε πραγματικές βελτιώσεις του τελικού ηχητικού αποτελέσματος, εδώ και πολλά χρόνια.
Σταθερή αξία.
Εσύ είσαι πάρα πολύ κοντά στο design όμως (ξέχασα την μικρή παρασπονδία στα 2 sub).
Και ναι, ultimate goal τους είναι αν γίνεται και το σχεδόν... random sub placement να γίνεται να δουλεύει με το WF.
Που θα φτάσουν, θα δείξει, αν δεν τα καταφέρουν αυτοί, δεν πιστεύω πως θα το καταφέρει κάποιος άλλος.

Άρρωστοι είμαστε εμείς όμως φίλε Κώστα. Έχουμε πολύ καλό επίπεδο setup, και κάθε μέρα χαλάμε χρόνο για να βγάλουμε από την μύγα ξύγκι.
Αναβαθμίζουμε το κάθε τι. Κοιτάμε μην ξέφυγε mm ο καναπές από το σωστό σημείο.
Ψάχνουμε την καλή ηχογράφηση για το αγαπημένο μας τραγούδι, κ.ο.κ.
Από αυτή την έννοια, είμαστε όντως άρρωστοι για τον "κανονικό" άνθρωπο.

Γούστο σου εσένα και χαρμόσυνο κυνήγι το να βελτιώνεις και άλλο τον ήχο σου. Πάθος μου, δουλειά μου και χόμπι ταυτόχρονα εμένα. Έχω και τα reviews, οπότε εμένα είναι ακόμα πιο δύσκολο να "παλουκωθώ" που λέμε :D

Ο @Dimifoot από την άλλη, σου λέει, έφτασα εκεί που ήθελα. Είμαι παραπάνω από satisfied. Αράζω, δεν πειράζω τίποτα, μόνο βάζω μουσική, ταινιούλες, και γειά σας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.087
Άρρωστοι είμαστε εμείς όμως φίλε Κώστα. Έχουμε πολύ καλό επίπεδο setup, και κάθε μέρα χαλάμε χρόνο για να βγάλουμε από την μύγα ξύγκι.
Είμαι κατά των συνεχών "αναβαθμίσεων".

Δεν χρειάζεται να βγάλεις ξυγκι απ'τη μύγα, και ναι, το λέω και γω που έχω κάνει τόσα και τόσα..

Προσωπικά καθόμουν ήσυχα "σταβγά'μ" για αρκετό καιρό, συμπλήρωσα κάποια χρόνια που δεν ακούμπησα μικρόφωνο, μέχρι που βγήκε το waveforming, και ελευθέρωσαν κι άλλες εξόδους, από 16 εξόδους που ήταν τις έκαναν 20.

Ήθελα να αξιοποιήσω στο έπακρο τον υπάρχοντα εξοπλισμό, οπότε προσέθεσα κι άλλους δορυφόρους μέχρι να καλύψω όλες τις διαθέσιμες προενισχυτικες εξόδους, και προμηθεύτηκα όμοια σαμπ για υλοποίηση του waveforming. Ήταν σοβαρή δυνατότητα, που δεν μπορούσα να την αφήσω αχρησιμοποίητη, άλλωστε έχω και dedicated χώρο, δεν υπάρχει περιορισμός από κει (σε αντίθεση με τον ντιμιφουτ).

Απο τότε που αυτά ολοκληρώθηκαν, και πλέον πάει αρκετός καιρός, δεν ασχολούμαι ούτε δευτερόλεπτο για "βελτίωση του ήχου", με κανένα τρόπο, κι ούτε πρόκειται, πέραν της αναβάθμισης hardware που προσφέρει η φίρμα (αλλαγή πλακετών DAC & HDMI), την οποία βλέπω ως τρομερή υποστήριξη που δίνει η trinnov στον ήδη υπάρχον εξοπλισμό, οπότε και πάλι, τον εκμεταλλεύομαι στο έπακρο.

Σε αντίθεση με άλλες συσκευές, που ότι πήρες πήρες και κάποτε "παλιώνει" και γίνεται obsolete όσο καλό κι αν ήταν κάποτε, η trinnov υποστηρίζει φουλ αναβάθμιση με hardware και software, ώστε να είναι πάντα "σύγχρονη" η συσκευή, με φουλ δυνατότητες, σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν συνεχείς αλλαγές (εύρος hdmi, νέα Dolby, κλπ).

Και τις δωρεάν αναβαθμίσεις σοφτγουερ, προφανώς δεν έχεις λόγο να μην τις εγκαταστήσεις, κι αν έχουν μια οποιαδήποτε βελτίωση, είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Αυτά είναι για μένα στο πλαίσιο εκμετάλλευσης του υπάρχοντος εξοπλισμού, χωρίς να "ψάχνεσαι" για αναβαθμίσεις. Άμα βγάλουν νέο σοφτγουερ, Ε, το περνάς. Άμα σου δίνουν νέες πλακέτες στο hardware, Ε, τις βάζεις.

Μέχρι εκεί. Αυτό, το βλέπω λογικό.
Να κρατάνε αξία τα λεφτά που έδωσες, και να τα εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο των δυνατοτήτων που παρέχουν.

Οι συνεχείς "αναβαθμίσεις" μακριά από μας.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.628
Τα ίδια έλεγα και γω όταν Αγόρασα τον DENON AVP A1 HD.
Μόνο πο δυστυχώς για μένα μετά 8-9 χρόνια τον παράτησαν και έβγαλαν άλλα μοντέλα.
Ομως μέχρι και το 2014 έβγαζαν softwear updates και στο τέλος έβγαλαν και hardware update το οποίο και έκανα .
Αυτάαα .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000