Umik 1 - REW

Reaction score
7.881
το ντιλει πως το μέτρησες?
[DOUBLEPOST=1535316040][/DOUBLEPOST]
το audyssey υπολογίζει με απόκλιση εκατοστού:newrussian:
το παράδοξο....
στη φάση του sub είχα παρατηρήσει δεν ήταν 100% σωστή...ίσως λόγω του ότι υπολογίζει-αντιλαμβάνεται διαφορετικά την απόστασή του συνήθως
από αυτόν τον οδηγό

https://www.minidsp.com/applications/auto-eq-with-rew/measuring-time-delay

δεν τα έχω περάσει μέσα ούτε έχω κάνει συγκρίσεις γιατί ήμουν εκτός. ήθελα να ρωτήσω αυτό που με προβλημάτισε στον οδηγό είναι ότι τα τελικά αποτελέσματα τα περνάει στο nanoavr με μορφή ms και πάντα το ηχείο με το μεγαλύτερο delay στις περισσότερες περιπτώσεις το sub to βάζει 0. εγώ που δεν έχω το nanoavr και πρέπει να το μετατρέψω σε απόσταση να αφήσω το μεγαλύτερο delay στην αρχική του τιμή πριν γίνει η αφαίρεση?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.151
από αυτόν τον οδηγό

https://www.minidsp.com/applications/auto-eq-with-rew/measuring-time-delay

δεν τα έχω περάσει μέσα ούτε έχω κάνει συγκρίσεις γιατί ήμουν εκτός. ήθελα να ρωτήσω αυτό που με προβλημάτισε στον οδηγό είναι ότι τα τελικά αποτελέσματα τα περνάει στο nanoavr με μορφή ms και πάντα το ηχείο με το μεγαλύτερο delay στις περισσότερες περιπτώσεις το sub to βάζει 0. εγώ που δεν έχω το nanoavr και πρέπει να το μετατρέψω σε απόσταση να αφήσω το μεγαλύτερο delay στην αρχική του τιμή πριν γίνει η αφαίρεση?
Λάθος είναι...
το ντιλέι στο τέλος
να βρούμε το σημείο κρος και μετά :)

Reaction score
7.881
και ένα δεύτερο ερώτημα. στο marantz υπάρχουν περασμένες κάποιες αποστάσεις (delay) από default 3m.
Για να βγει σωστό το αποτέλεσμα αυτές πρέπει να τις βάλω στο 0 και να κάνω μέτρηση με το rew?
[DOUBLEPOST=1535317166][/DOUBLEPOST]
Λάθος είναι...
το ντιλέι στο τέλος
να βρούμε το σημείο κρος και μετά :)
ok επειδή τα έχω πειράξει,τρέχω ένα audyssey αφήνω τις αποστάσεις που θα βγάλει και αρχίζω αύριο μετρήσεις στα ηχεία.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.151
και ένα δεύτερο ερώτημα. στο marantz υπάρχουν περασμένες κάποιες αποστάσεις (delay) από default 3m.
Για να βγει σωστό το αποτέλεσμα αυτές πρέπει να τις βάλω στο 0 και να κάνω μέτρηση με το rew?
δεν μας απασχολεί για αυτό που κάνουμε τώρα,άστα έτσι
οι αποστάσεις έχουν νόημα όταν θα βάλεις να δεις μια ταινία ή θα παίξεις μουσική...
δηλ στον τρόπο που θα παίζουν σαν σύνολο τα ηχεία που εμπλέκονται

Reaction score
7.881
δεν μας απασχολεί για αυτό που κάνουμε τώρα,άστα έτσι
οι αποστάσεις έχουν νόημα όταν θα βάλεις να δεις μια ταινία ή θα παίξεις μουσική...
δηλ στον τρόπο που θα παίζουν σαν σύνολο τα ηχεία που εμπλέκονται
οκ, επανέρχομαι αύριο με μετρήσεις ηχείων. μόλις κατέβηκε ο αγώνας στο spa f1 να δω. Καλό σας βράδυ !!!

Reaction score
7.881
καλησπέρα στη παρέα

από τα δύο παρακάτω διαγράμματα πιο θα λέγατε ότι είναι καλύτερο και θα μπορούσε να δεχτεί πιο εύκολα eq?
είναι σε θέση που μπορώ να το βάλω !!!!
sub kathreftis.jpg

Reaction score
7.881
σε λίγο ξεκινάω τα ηχεία. να δούμε για αρχή μέχρι κάποιο εύρος? πχ μέχρι 1khz? smoothness? large?

Reaction score
7.881
έχουμε και λέμε διάγραμμα του front left (large - sub off) σε 40 - 35 - 30 και 5 μοίρες

front l all.jpg

[DOUBLEPOST=1535380856][/DOUBLEPOST]40
40.jpg

35
35.jpg

30
30.jpg

5
5.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.223
Το 5 τι ακριβώς είναι;
Απλώς για αποφυγή;

Άστο στις 35.

Last edited:

Reaction score
7.881
Το 5 τι ακριβώς είναι;
Απλώς για αποφυγή;
σχεδόν ευθεία με τον πλαϊνό τοίχο. σε όλες τις μετρήσεις είναι περίπου στους 12 πόντους από το πλαϊνό και 30 από τον πίσω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.223
30 από τον πίσω
Κόλλησέ το πίσω.
Ίσως βελτιωθεί λίγο χαμηλά.

35 κ 40 μοίρες δίνουν την καλύτερη απόκριση στο άνω άκρο του φάσματος. Η συμπεριφορά γύρω από τον 1 χιλιόκυκλο, μου φαίνεται λίγο καλύτερη στους 35, πιθανώς λίγο πιο ξεκούραστο άκουσμα.

Όλα αυτά, υπό το πρίσμα των χρόνων αντήχησης.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.001
Αυτο που ψάχνουμε για ξεκίνημα με τα ηχεία στο REW ειναι να βρούμε μια θέση όπου θα αποφεύγουμε κατα το δυνατόν το SBIR.
Δεν εχει σχέση η στροφή, μιας και στο εύρος που μπορείς να παίξεις (25-35 μοίρες) οι αποστάσεις δεν θα αλλάξουν σημαντικά. Πιο σημαντική ειναι η αποσταση απο τον πίσω και τον πλαϊνό τοίχο, δηλ αν μπορούν να μετακινηθούν μπρος-πίσω, μεσα-έξω.

Και δεν μας ενδιαφέρει πως μετράνε Large. Δεν θα μπαίνουν έτσι, θα παίξουν “bass managed”, κάπου στα 80Hz. Θα τα βάλεις Small, και έτσι θα ψάξουμε sbir.
[DOUBLEPOST=1535382269][/DOUBLEPOST]Αφού βρεις τις αποστάσεις θα παίξεις λίγο με την στροφή, μάλλον στα 35 θα κάτσει η μπίλια.

Α, και οταν μετράμε αποστάσεις, εννοούμε απο την μπροστινή επιφάνεια.

Reaction score
7.881
Κόλλησέ το πίσω.
Ίσως βελτιωθεί λίγο χαμηλά.

35 κ 40 μοίρες δίνουν την καλύτερη απόκριση στο άνω άκρο του φάσματος. Η συμπεριφορά γύρω από τον 1 χιλιόκυκλο, μου φαίνεται λίγο καλύτερη στους 35, πιθανώς λίγο πιο ξεκούραστο άκουσμα.

Όλα αυτά, υπό το πρίσμα των χρόνων αντήχησης.
δεν έχω θέμα να τα πάω πιο πίσω και δεν ξέρω αν ο πίσω τοίχος παίζει κάποιο ρόλο που είναι μάρμαρο νυχάκι (ανάγλυφο)

20180827_180836.jpg

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο