- Reaction score
- 88.542
Μπορει να μην ακυρώνει και το σαμπ εκεί
Υποθέτω πως σου έγιναν μάθημα δύο πράγματα :Μου έκανε εντύπωση μερικά εκατοστά πόση μεγάλη διαφορά κάνουν. Μιλάμε για 10 εκατοστά πιο πίσω τα ηχεία και εξαφανίστηκε η ακύρωση μεταξύ των 2. και καλά που τα μέτρησα σαν ένα, το οποίο δεν είχα κάνει ποτέ μέχρι τώρα. κάθε ένα μόνο του.
αν εφαρμόσουμε ένα φίλτρο στα 68hz +5db με q10 και ένα στα 72hz +5db με q8Από το γράφημα βλέπω ότι πρέπει να έχει εφαρμοστεί θετικό gain σε δύο φίλτρα.Αυτό δεν πειράζει και τόσο,εφόσον οι πόλοι θα κείτονται μέσα από την περίμετρο των 500 msec...Θα έλεγα να ξανακοιτάξεις το φίλτρο με την κόκκινη σήμανση που έχει τη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ πόλου-μηδενικού.Μήπως να το ΄΄έσπαγες΄΄ σε δύο τμήματα με ευνοϊκότερες παραμέτρους για το καθένα...
Όχι. Αλλά μην δίνεις σημασία στο L+R σε τοσο ψηλές συχνότητεςΣτη δικη μου περιπτωση για παραδειγμα ενα βυθισμα -2 db στις συχνοτητες 2-3 khz γινεται -5db οταν μετριεται L+R
Σφαλμα του λογισμικου ?
Το πόσο βλαβερό είναι συναρτάται με τις περιπτώσεις οι υποχωρήσεις να οφείλονται είτε σε συνιστώσες ιδιορρυθμών είτε φαινόμενα SBIR...Σε αμφότερες περιπτώσεις το θετικό gain ισοδυναμεί με τρύπα στο νερό...Προτιμότερο να βρεθούν θέσεις για τα sub που ν'αποσοβούν τέτοιες υποχωρήσεις...αν εφαρμόσουμε ένα φίλτρο στα 68hz +5db με q10 και ένα στα 72hz +5db με q8
είναι υπερβολικό το gain που δίνουμε?
μας κάνει ένα peak στο γράφημα στα 69.5hz ~9db
από την στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής τοποθέτησης, τουλάχιστον όχι σε σημεία που ξέρουμε ότι θα γίνει δουλειά, τότε αυτό (69hz) θα ήταν καλύτερα να μείνει ως έχει από το να εφαρμόσω θετικό gain?Το πόσο βλαβερό είναι συναρτάται με τις περιπτώσεις οι υποχωρήσεις να οφείλονται είτε σε συνιστώσες ιδιορρυθμών είτε φαινόμενα SBIR...Σε αμφότερες περιπτώσεις το θετικό gain ισοδυναμεί με τρύπα στο νερό...Προτιμότερο να βρεθούν θέσεις για τα sub που ν'αποσοβούν τέτοιες υποχωρήσεις...
Ο ίδιος πάντως ουδέποτε θα εξέταζα ακόμα και ως ενδεχόμενο να υποβάθμιζα τζάμπα την ωφέλιμη δυναμική περιοχή με τέτοια θετικά gain...
(like με τα όλα του για το ερώτημα...)από την στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής τοποθέτησης, τουλάχιστον όχι σε σημεία που ξέρουμε ότι θα γίνει δουλειά, τότε αυτό (69hz) θα ήταν καλύτερα να μείνει ως έχει από το να εφαρμόσω θετικό gain?
υπόψιν ότι headroom υπάρχει άφθονο.
View attachment 202581
Εννοείται επίσης ότι το θετικό gain δεν αναμένεται να διορθώσει καθόλου υποχωρήσεις από SBIR ή συνδυασμό ιδιορρυθμών στο χώρο...Αντιθέτως,θα τα καθιστούσε ακόμα πιο διακριτά.
Μα δέν είναι ότι δεν έχω 60-80 όταν δείς είναι στο επίπεδο των 30. τα 60 και τα 80 έχουν peak.Αν δεν εχεις μπασο 60-80Hz , βράστα κι άστα. Εκεί ειναι όλο το γλέντι.
Βρες λύση, είτε με μετακίνηση σαμπ, είτε με μετακίνηση καναπέ, είτε με τρικ στην ισοστάθμιση.
Το να δώσεις gain μπορει να να ειναι μάταιο, όπως γράφτηκε ήδη.
Προτού αρχίσουν κουβαλήματα,αξίζει να τσεκάρονται οι αναμενόμενες αποκρίσεις στην ενότητα Room Sim του REW...Μα δέν είναι ότι δεν έχω 60-80 όταν δείς είναι στο επίπεδο των 30. τα 60 και τα 80 έχουν peak.
αχ για χάρη δοκιμών τι μου κάνετε κυριακάτικα....
Το ένα μπροστά αριστερά και το άλλο διαγώνια πίσω
View attachment 202602 View attachment 202603 View attachment 202604
το έχω δοκιμάσει, και δεν είναι ενθαρρυντικό τουλάχιστον στα πιθανά σημεία που θα μπορούσαν να μπουν τα sub.Προτού αρχίσουν κουβαλήματα,αξίζει να τσεκάρονται οι αναμενόμενες αποκρίσεις στην ενότητα Room Sim του REW...
με ένα ίδιο μοντέλο ή και το ported για να πάρω χαμηλά headroom θα γίνει χαμός ......θες και άλλο(α) σαμπζ