Umik 1 - REW

Reaction score
7.877
Στα πρόχειρα το δωμάτιο είναι κάπως έτσι

Μαύρα ηχεία
Γκρι καναπές - πολυθρόνα
Καφέ τραπέζι - έπιπλα - καρέκλες
Κόκκινα - παράθυρο - μπαλκονόπορτα
Μπλε διπλή συρόμενη πόρτα

στη δεξιά πλευρά μπροστά από τη πόρτα (μπλε) σκέφτομαι να βάλω 2 πάνελ κάθετα

ένα οριζόντια πάνω από το καναπέ αριστερά

στα κόκκινα να βάλω κουρτίνες και συζητάω με τη γυναίκα μήπως βάλω και στη πόρτα (μπλε)

και πίσω αριστερά από το κόκκινο να βάλω 2 διαχύτες - στα δεξιά είναι βιβλιοθήκη και έχω βάλει τα βιβλία αταξινόμητα

και σκέφτομαι για πάνω από το καφέ έπιπλο πίσω αριστερά αν είναι καλύτερα διαχύτης ή panel

Χωρίς τίτλο.png

Reaction score
1.789
Δεν μου φαίνεται πολύ ισόπλευρο... είναι;
Ταπεινή μου γνώμη είναι πως εκτός και αν βάλεις πάρα πολλούς διαχυτές και με δεδομένο ότι λόγω σαλονιού δεν θα έχεις και ιδιαίτερα μεγάλη κάλυψη, καλύτερα πάνελ >10 εκ. όπου βρεθεί χώρος που δεν σε "χαλάει". Αν υπάρχει φόβος υπεραπορρόφησης ψηλά τότε μια από τις λύσεις με scattering εμπρός.

Reaction score
7.877
Δεν μου φαίνεται πολύ ισόπλευρο... είναι;
Ταπεινή μου γνώμη είναι πως εκτός και αν βάλεις πάρα πολλούς διαχυτές και με δεδομένο ότι λόγω σαλονιού δεν θα έχεις και ιδιαίτερα μεγάλη κάλυψη, καλύτερα πάνελ >10 εκ. όπου βρεθεί χώρος που δεν σε "χαλάει". Αν υπάρχει φόβος υπεραπορρόφησης ψηλά τότε μια από τις λύσεις με scattering εμπρός.
4 x 6 είναι το δωμάτιο, οι θέσεις και τα μεγέθη στο σχέδιο είναι στο περίπου

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.090
Ο,τι μπει πρέπει να ειναι συμμετρικό. Αν βάλεις απορρόφηση κάπου αριστερα, θα πρέπει να βάλεις και δεξιά κ.ο.κ.

(Εγω λεω να φύγουν όλα τα καφέ και βλέπουμε :biggrin: ).

Reaction score
6.520
Aποτι θυμαμαι η συζυγος ασχολιοταν με εικαστικα , τελαρωσε οτι θεωρει ομορφο για το χωρο σε 60χ120χ5
με αριφλεξ, ειναι οτι ποιο λεπτο λειτουργικο με συνδιασμο δυο υλικων διαφορετικου βαρους.
Δεν αφηνεις κενο και δε χρειαζεται ηχοπερατο γιαυτο σου ειπα την αρχικη προταση, διοτι ετσι δε θα εχεις αποτομη καμπυλη εντονης απορροφησης ψηλα και μειωμενης χαμηλα.
Οτι αλλο κανεις ελαχιστα θα εχεις κερδος σε σχεση με την αισθητικη και την πιθανη γκρινια.
Επισης κουρτινες τσεκ και τομαν εχει διαφορα βαρη...αλλα ποσο βαρια θα ειναι το μισο χρονο δεν ξερω....

Reaction score
4.013
και δε χρειαζεται ηχοπερατο
Δεν θα καλύψει δλδ το τελάρο με κάποιο ύφασμα?
Θα αφήσει το ariflex να είναι ορατό?
Και πως θα το κρατήσει εντός τελάρου?

Reaction score
6.520
Δε χρειαζεται ηχοπερατο δε σημαινει δε χρειαζεται υφασμα...οποιος καμβας κανει.Γιαυτο εγραψα αυτο.
Aποτι θυμαμαι η συζυγος ασχολιοταν με εικαστικα , τελαρωσε οτι θεωρει ομορφο για το χωρο.
Oτι πλησιον τοιχου εχει πιεση οχι ταχυτητα θελεις βαρος/επιφανεια οχι ινες...το αριθερμ εκτελει ας πουμε χρεη ελατηριου και το φλεξφοαμ μεμβρανης ... γιαυτο στα 5 εκατοστα ειναι η καλυτερη επιλογη.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.664
Στα πρόχειρα το δωμάτιο είναι κάπως έτσι

Μαύρα ηχεία
Γκρι καναπές - πολυθρόνα
Καφέ τραπέζι - έπιπλα - καρέκλες
Κόκκινα - παράθυρο - μπαλκονόπορτα
Μπλε διπλή συρόμενη πόρτα

στη δεξιά πλευρά μπροστά από τη πόρτα (μπλε) σκέφτομαι να βάλω 2 πάνελ κάθετα

ένα οριζόντια πάνω από το καναπέ αριστερά

στα κόκκινα να βάλω κουρτίνες και συζητάω με τη γυναίκα μήπως βάλω και στη πόρτα (μπλε)

και πίσω αριστερά από το κόκκινο να βάλω 2 διαχύτες - στα δεξιά είναι βιβλιοθήκη και έχω βάλει τα βιβλία αταξινόμητα

και σκέφτομαι για πάνω από το καφέ έπιπλο πίσω αριστερά αν είναι καλύτερα διαχύτης ή panel

View attachment 204309
Πρώτον,συμμετρικά μοτίβα τοποθέτησης όπως είπε ο Dimi.

Δεύτερον,προτιμότερα πάνελ-σάντουιτς με απορροφητική δράση πίσω από τη διαχυτική.

Τρίτον,εστιασμός σε σημεία τα οποία ν'αντιστοιχούν σε σημαντικές - ιχνηλατούμενες εκ του ETC - συνιστώσες από πρώιμες ανακλάσεις.

Τέταρτον,τα καφετιά τραπέζια μπρος και πίσω από το MLP παρέχουν σίγουρα σημαντικές σε ενέργεια συνιστώσες πρώιμης ανάκλασης...

Πέμπτον,κάποιος πρέπει να θίξει και φροντίδα οροφής εφόσον αφορά σε πολυκαναλικό,όπου δεν θα ισχύει και συνθήκη nearfield προς midfield .

Ο χώρος σου έχει σχετικά μικρές διαστάσεις,είναι ενδεχόμενο εκτεταμένη χρήση ηχοαπορροφητικής κουρτίνας να ταπεινώσει έντονα το RT κατά ζώνες,αφήνοντας όμως προβληματικές νησίδες στο φάσμα που θα διακρίνονταν έτσι περισσότερο...

Last edited:

Reaction score
7.877
Το ταβάνι ήταν το πρώτο στα σχέδια μου μαζί με ηχεία όμως λόγο εγκυμοσύνης πάει πίσω. Οπότε είπα να ασχοληθώ λίγο με ότι είναι σχετικά εύκολο να γίνει.

Σίγουρα τα τραπέζια και με τζάμι πάνω δημιουργούν πολλά προβλήματα και ειδικά αυτό που είναι στους 90 πόντους από το κεντρικό.

Το rt είναι ανάμεσα σε 0.4 έως 0.6 με τάση στις πολυ ψηλές συχνότητες να ανηφορίζει.

Σε ένα τέτοιο χώρο πόσο θα ήταν καλό να γίνει.

Σίγουρα θέλουμε ομοιομορφία

Reaction score
7.877
Θαύμα

Υπάρχει έγκριση για panels, βέβαια σχέδιο και χρώμα επιλογή της γυναίκας.

Έχω βάλει 4 πάνελ για τους πλαϊνούς τοίχους impression diffusor absorber 120 χ 60 χ 10

Και 2 polyfusor diffusor absorber 120 x 60 x 15 για τον μπροστά τοίχο.

Θέλω για το ταβάνι το καλύτερο γιατί η κατασκευή με γυψοσανίδα δε βλέπω να γίνεται σύντομα.

Εκεί χρειάζεται το ίδιο? Η μόνο bass traps?

Στη πίσω πλευρά στο κέντρο θα μπει κουρτίνα.

Μένει μόνο 1.5 χ 1.5 μέτρα ελεύθερος τοίχος στη πίσω αριστερή πλευρά. (Γωνία)

Η άλλη πλευρά έχει βιβλιοθήκη και πόρτα

Τι θα ήταν καλύτερο να βάλω.?

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-03-15 205027.jpg

Reaction score
7.877
τα πράσινα είναι τα πάνελς που έχω διαλέξει και πίσω η κουρτίνα

μένει η πίσω γωνία με κίτρινο

και ταβάνι.
323093_877029aedda7c5b496e70d08019baf5a.png

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.090
Για εμένα είμαι μεταξύ αυτού που έβαλε ο Εαρ, αυτού που δείχνεις, και εναλλάξ αυτό που δείχνεις με 244.

Θα το σκεφτώ περίπου δυο χρόνια.
Κι αυτό φαίνεται ενδιαφερον για εναλλαγή

Reaction score
7.877
Κάπως έτσι να μπουν. Στο κέντρο φωτιστικό και περιμετρικά κρυφός φωτισμός

Χωρίς τίτλhgujο.png

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.208
Members
38.305