Umik 1 - REW

Reaction score
11.388
Όταν υπάρχει sub, κλείνουμε τις τρύπες bass reflex από τα ηχεία. Έτσι μου έχουν πει δηλαδή αυτοί που ξέρουν. Προσωπικά δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά όταν πάρω το copopren, θα το βάλω κολλητά στο ηχείο. Ίσως βάλω και λίγο μέσα, δεν ξέρω.

Reaction score
4.013
Εφόσον καταλήξατε ότι, τα bass reflex μόνο πρόβλημα δημιουργούν άρα θέλουν τάπωμα, τότε,

Πάρε αλλά ηχεία να ξενοιάσεις..

Η άνωθεν "συμβουλή" δίδεται δωρεάν, κοινώς τζάμπα..

:drinks: :drinks:

Reaction score
7.877
Εφόσον καταλήξατε ότι, τα bass reflex μόνο πρόβλημα δημιουργούν άρα θέλουν τάπωμα, τότε,

Η άνωθεν "συμβουλή" δίδεται δωρεάν, κοινώς τζάμπα..

:drinks: :drinks:
Έχει να κάνει και με τη τοποθέτηση
Όταν υπάρχει sub, κλείνουμε τις τρύπες bass reflex από τα ηχεία. Έτσι μου έχουν πει δηλαδή αυτοί που ξέρουν. Προσωπικά δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά όταν πάρω το copopren, θα το βάλω κολλητά στο ηχείο. Ίσως βάλω και λίγο μέσα, δεν ξέρω.
Μέσα δε θα βάλω αλλά σίγουρα το copopren θα εφάπτεται

Πρόσεξε μη σου ρουφήξει μέσα

Reaction score
11.388

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα bass reflex είναι εκεί για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά όταν το ηχείο παίζει πλήρες φάσμα χωρίς sub. Από τη στιγμή που συμπληρώνουμε το κάτω μέρος του φάσματος με sub και εφαρμόζουμε φίλτρο 24 dB/oct στα 80 Hz, τότε ο ρόλος του bass reflex καταργείται από το χρήστη. Για αυτό τα ταπώνουμε.

50 ευρώ.

Πρόσεξε μη σου ρουφήξει μέσα
Η οπή είναι μειούμενης διαμέτρου προς τα μέσα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος ολίσθησης του υλικού προς το εσωτερικό του ηχείου.

Reaction score
7.877
Έχω απάντηση από την GIK

Hi Nasos,

Thanks for sending these!

Seems like you have a resonance at 59Hz and a cancelation right after it at 68Hz. You then have another resonance at 90 but the 90-150Hz range is all a bit louder than the rest of the higher frequencies. The mids and highs are quite linear and the reverb time isn’t terrible but it could be a little shorter.

I’ll need you to do one more test: you should play line waves tuned to 59, 68 and 90Hz from your system while walking around the room’s perimeter. You should hear the sound getting louder and resonate in certain spots, please let me know where those spots are and I’ll take it from there.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.058
α) το ντυσιμο δεν θα ειναι τοσο ευκολο όσο υποθετεις και το αισθητικο αποτελεσμα ισως να μην ειναι ικανοποιητικο.
β) στην gik πρεπει να στειλεις μετρησεις ΜΕ αυτα που βαζεις (κουρτινες, κοποπρεν κλπ)

Reaction score
7.877
:biggrin:
α) το ντυσιμο δεν θα ειναι τοσο ευκολο όσο υποθετεις και το αισθητικο αποτελεσμα ισως να μην ειναι ικανοποιητικο.
β) στην gik πρεπει να στειλεις μετρησεις ΜΕ αυτα που βαζεις (κουρτινες, κοποπρεν κλπ)
Ναι του το είπα.

Θα κάνω καινούργιες μετρήσεις.

Τα copopren θα τα ντύσει η πεθερά μου:biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.207
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Nikosdi