VALERION ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Reaction score
65
Συνεπώς όπως κατάλαβα το Kickstarter δεν φέρει ευθύνη αν κάτι πάει στραβά και η startup εταιρεία πτωχεύσει είτε με δόλο ή λόγω απρόβλετπων καταστάσεων.

Εγώ είχα πριν από χρόνια προαγοράσει ένα αξιόλογο Bluetooth ηχείο το Core από την Mass Fidelity σε προνομιακή τιμή μέσω Indiegogo και ομολογώ πως το παρέλαβα στην ώρα του και έχω μείνει ευχαριστημένος έως και σήμερα. Οταν όμως ολοκληρώθηκε η αποστολή όλων των παραγγελιών που ήταν προπληρωμένες μέσω Indiegogo (πιθανά και μέσω Kickstarter) και η τιμή πώλησης άγγιξε τα $500 οι πωλήσεις ήταν κάτω των προσδοκιών και η εταιρεία έκλεισε μετά από λίγους μήνες. Δείτε εδώ τη παρουσίαση στο Techradar

Πάντως αν κάποιος παραλάβει ένα Valerion πριν τον Μάιο ας μας πει τη γνώμη του.

Reaction score
4.794
Αν είσαι διατεθειμένος να ξεχάσεις τα 2200 € σε περίπτωση στραβής, το κάνεις.

Αλλιώς κάνεις την πάπια κάνοντας υπομονή για το πού θα κάτσει η μπίλια στην τιμή, γιατί με 4000 € δεν θα τον αγοράσουν ούτε οι κατασκευαστές.
Εκτός εάν με την απόδοση του πατάει προβολείς των 5500
Το οποίο θα γίνει σύγκριση σε κάποιους μήνες
Βάση specs τουσ πατάει ήδη
Οπότε μένει η επιβεβαίωση μόνο

Reaction score
6
Να σημειωθεί πάντως ότι η Valerion ειναι θυγατρική της AWOL Vision , που κατασκευάζει πολυ καλους UST projectors.
Επίσης υπάρχει συχνή επικοινωνία των beta testers των Valerion προβολέων με τους μηχανικούς της εταιρίας για βελτίωση του firmware σε τομείς όπως το laser dimming αλλά και τον φοβερό AI αλγόριθμο που δίνει πολύ καλα επίπεδα μαυρου για προβολέα και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο ΑVSForum αλλά και σε group στο Facebook.

Reaction score
46
Τρομερό προβόλι φαίνεται η ναυαρχίδα τους ο Max Valerion όπως κ η μικρότερη σειρά.

Προσωπικά πάντα , εάν δεν είχα τον εξαιρετικό 4K laser longthrow LG HU810 pw μοντέλο του 2021 , θα τον είχα χτυπήσει τότε τον Valerion Max ως pre oredr στα 2Κ που είχε βγεί προσφορά.....φαινόταν το πράμα πως θα ήταν τούρμπο το προβολικό...και τέρμα value for money σχεδόν κλεψιά σε αυτήν την τιμή pre order.

Τώρα στα διπλά λεφτά δεν νομίζω πως αξίζει (για εμένα τουλάχιστον) και ειδικά μετά το γδάρσιμο του τελωνείου συν κανα 500αρι σίγουρα...πάμε στα 4,5..με 5Κ .

Αλλά για κάποιον που θέλει να κάνει μια καλή νέα αρχή σε προβόλι το οποίο δεν θα παίζει κ στο απόλυτο σκοτάδι ή θέλει να μεταπηδήσει από bulb σε laser προβολικό νομίζω πως οριακά αξίζει τα 4,5 με 5Κ. Και λέω οριακά γιατί στα 5Κ ποιος δεν θα έπαιρνε τον νεο laser JVC ώστε να γνωρίσει επιτέλους στην ζωή του πως είναι το σχεδόν απόλυτο μαύρο για προβολικό...ή τον Epson 1000B για πιο φωτεινούς χώρους..και επίσης με καλά specs.

Εάν κάποιος έψαχνε καλές ίντσες πες υποθετικά μέχρι 100 ίντσες λόγω χώου πχ. και για όλες τις συνθήκες φωτισμού πιστεύετε θα άξιζε να γλυκοκοιτάξει κανείς και την 100 σχεδόν TV TCL 805 ( 3Κ ) or C855 (5Κ) στα ίδια χρήματα ??

Επανέρχομαι....Τα χαρακτηριστικά που με κερδίζουν φουλ σε σχέση με τον LG * , είναι η δυναμική ίριδα , τα νεότερα specs σε HDMI και HDR , το μικρό lag ειδικά για gamers με το μάξιμουμ frame rate των 4Κ 144Hz καθώς και η εμφάνιση του που εμένα προσωπικά μου αρέσει!!

* Kindly reminder - Specs Laser LG 4K , price 2Κ , model 2021 :

- 2700 lumens ,
- 143% Rec. 709,
- 97% DCI-P3
- 65% Rec.2020
- Autocalman LG calibration
- Contrast is rated at 2,000,000:1 dynamic with the projector's Adaptive Contrast feature active
- Εγγενή native contrast at 150" inch screen : 3.500: 1
- Viewing Contrast / Dynamic contrast : 55.000 : 1
- Tεχνολογίες Adaptive contrast and Dynamic tone mapping
- 6 step 4K upscaler and super resolution mode
- True motion up to 4K ελεώ τεχνογνωσίας LG ,
- Διαχειρίζεται τα 24 fps αψεγάδιαστα
- Φοβερό HDR για κατηγορία laser προβολικού ,
- Παίζει σε όποια συνθήκη φωτισμού θες πάνω από απλά ικανοποιητικά και
- Είναι σχετικά ήσυχος σε εύρος 26db eco έως 28 db max

Με φυσικό αναμενόμενο των προηγούμενων χαρακτηριστικών να πάρει και το CES Innovation award το 2021....

Speckle από 5,5 μέτρα δεν έχω δεί πάντως σε κλασικο λευκο πανι gain 1. Εκτός αν πάρεις την πολυθρόνα σου και την φέρεις στους 50 πόντους από την οθόνη...μα γιατι να το κάνεις??? :)

To μόνο που με απασχολεί είναι μην κάψει κανα πίξελ με τον καιρό...και βαριέμαι να τον ανοίγω...

Reaction score
65
Ευχομαι να μη σου καεί κάποιο pixel διότι στις περιπτώσεις αυτές το κόστος επισκευής είναι ασύμφορο έως αδύνατον.

Reaction score
46
Ευχομαι να μη σου καεί κάποιο pixel διότι στις περιπτώσεις αυτές το κόστος επισκευής είναι ασύμφορο έως αδύνατον.
Οχι πια εαν πιανουν τα χερια σου! Εαν συμβει το μοιραιο μην το γκαντεμιααω θεε μου παραγγελνεις το τσιπακι dmd απο ebay ή alliexpress κανα 150αρι και το πλακωνεις μαεστρικα με επαγωγικη παστα για επεξεργαστη PC και καθαρισες. Θελει βεβαια τα καταλληλα εργαλεια , υπομονη και καλο φωτισμενο χωρο εργασιων.

Ετσι εχω κανει βιδες στο παρελθον και τον οπτομα HD80 για να καθαρισω / γυαλισω τους φακούς του ευλαβικα με πανακι γιαλιων και να προσθεσω φρεσκια επαγωγικη στο τσιπ του.Παίζει σαν καινουργιο από το 2007 που τον εχω. Μονο λαμπες του αλλαζω.

Αλλιως άμα δεν πιάνουν τα χέρια , το εξαρτημα αντικατάστασης , τουλαχιστον για τον LG περαν του οτι θα στο κρατησουν κανα τριμηνο έχει κανα 1200αρι.....γιατι αλλάζουν ολο το σύστημα λαζερ γιατι βαριούνται...που σημαινει κοινως το πετας κ πας για αλλον!

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247