VALERION ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Reaction score
132
Συνεπώς όπως κατάλαβα το Kickstarter δεν φέρει ευθύνη αν κάτι πάει στραβά και η startup εταιρεία πτωχεύσει είτε με δόλο ή λόγω απρόβλετπων καταστάσεων.

Εγώ είχα πριν από χρόνια προαγοράσει ένα αξιόλογο Bluetooth ηχείο το Core από την Mass Fidelity σε προνομιακή τιμή μέσω Indiegogo και ομολογώ πως το παρέλαβα στην ώρα του και έχω μείνει ευχαριστημένος έως και σήμερα. Οταν όμως ολοκληρώθηκε η αποστολή όλων των παραγγελιών που ήταν προπληρωμένες μέσω Indiegogo (πιθανά και μέσω Kickstarter) και η τιμή πώλησης άγγιξε τα $500 οι πωλήσεις ήταν κάτω των προσδοκιών και η εταιρεία έκλεισε μετά από λίγους μήνες. Δείτε εδώ τη παρουσίαση στο Techradar

Πάντως αν κάποιος παραλάβει ένα Valerion πριν τον Μάιο ας μας πει τη γνώμη του.

Reaction score
4.841
Αν είσαι διατεθειμένος να ξεχάσεις τα 2200 € σε περίπτωση στραβής, το κάνεις.

Αλλιώς κάνεις την πάπια κάνοντας υπομονή για το πού θα κάτσει η μπίλια στην τιμή, γιατί με 4000 € δεν θα τον αγοράσουν ούτε οι κατασκευαστές.
Εκτός εάν με την απόδοση του πατάει προβολείς των 5500
Το οποίο θα γίνει σύγκριση σε κάποιους μήνες
Βάση specs τουσ πατάει ήδη
Οπότε μένει η επιβεβαίωση μόνο

Reaction score
6
Να σημειωθεί πάντως ότι η Valerion ειναι θυγατρική της AWOL Vision , που κατασκευάζει πολυ καλους UST projectors.
Επίσης υπάρχει συχνή επικοινωνία των beta testers των Valerion προβολέων με τους μηχανικούς της εταιρίας για βελτίωση του firmware σε τομείς όπως το laser dimming αλλά και τον φοβερό AI αλγόριθμο που δίνει πολύ καλα επίπεδα μαυρου για προβολέα και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο ΑVSForum αλλά και σε group στο Facebook.

Reaction score
146
Τρομερό προβόλι φαίνεται η ναυαρχίδα τους ο Max Valerion όπως κ η μικρότερη σειρά.

Προσωπικά πάντα , εάν δεν είχα τον εξαιρετικό 4K laser longthrow LG HU810 pw μοντέλο του 2021 , θα τον είχα χτυπήσει τότε τον Valerion Max ως pre oredr στα 2Κ που είχε βγεί προσφορά.....φαινόταν το πράμα πως θα ήταν τούρμπο το προβολικό...και τέρμα value for money σχεδόν κλεψιά σε αυτήν την τιμή pre order.

Τώρα στα διπλά λεφτά δεν νομίζω πως αξίζει (για εμένα τουλάχιστον) και ειδικά μετά το γδάρσιμο του τελωνείου συν κανα 500αρι σίγουρα...πάμε στα 4,5..με 5Κ .

Αλλά για κάποιον που θέλει να κάνει μια καλή νέα αρχή σε προβόλι το οποίο δεν θα παίζει κ στο απόλυτο σκοτάδι ή θέλει να μεταπηδήσει από bulb σε laser προβολικό νομίζω πως οριακά αξίζει τα 4,5 με 5Κ. Και λέω οριακά γιατί στα 5Κ ποιος δεν θα έπαιρνε τον νεο laser JVC ώστε να γνωρίσει επιτέλους στην ζωή του πως είναι το σχεδόν απόλυτο μαύρο για προβολικό...ή τον Epson 1000B για πιο φωτεινούς χώρους..και επίσης με καλά specs.

Εάν κάποιος έψαχνε καλές ίντσες πες υποθετικά μέχρι 100 ίντσες λόγω χώου πχ. και για όλες τις συνθήκες φωτισμού πιστεύετε θα άξιζε να γλυκοκοιτάξει κανείς και την 100 σχεδόν TV TCL 805 ( 3Κ ) or C855 (5Κ) στα ίδια χρήματα ??

Επανέρχομαι....Τα χαρακτηριστικά που με κερδίζουν φουλ σε σχέση με τον LG * , είναι η δυναμική ίριδα , τα νεότερα specs σε HDMI και HDR , το μικρό lag ειδικά για gamers με το μάξιμουμ frame rate των 4Κ 144Hz καθώς και η εμφάνιση του που εμένα προσωπικά μου αρέσει!!

* Kindly reminder - Specs Laser LG 4K , price 2Κ , model 2021 :

- 2700 lumens ,
- 143% Rec. 709,
- 97% DCI-P3
- 65% Rec.2020
- Autocalman LG calibration
- Contrast is rated at 2,000,000:1 dynamic with the projector's Adaptive Contrast feature active
- Εγγενή native contrast at 150" inch screen : 3.500: 1
- Viewing Contrast / Dynamic contrast : 55.000 : 1
- Tεχνολογίες Adaptive contrast and Dynamic tone mapping
- 6 step 4K upscaler and super resolution mode
- True motion up to 4K ελεώ τεχνογνωσίας LG ,
- Διαχειρίζεται τα 24 fps αψεγάδιαστα
- Φοβερό HDR για κατηγορία laser προβολικού ,
- Παίζει σε όποια συνθήκη φωτισμού θες πάνω από απλά ικανοποιητικά και
- Είναι σχετικά ήσυχος σε εύρος 26db eco έως 28 db max

Με φυσικό αναμενόμενο των προηγούμενων χαρακτηριστικών να πάρει και το CES Innovation award το 2021....

Speckle από 5,5 μέτρα δεν έχω δεί πάντως σε κλασικο λευκο πανι gain 1. Εκτός αν πάρεις την πολυθρόνα σου και την φέρεις στους 50 πόντους από την οθόνη...μα γιατι να το κάνεις??? :)

To μόνο που με απασχολεί είναι μην κάψει κανα πίξελ με τον καιρό...και βαριέμαι να τον ανοίγω...

Reaction score
132
Ευχομαι να μη σου καεί κάποιο pixel διότι στις περιπτώσεις αυτές το κόστος επισκευής είναι ασύμφορο έως αδύνατον.

Reaction score
146
Ευχομαι να μη σου καεί κάποιο pixel διότι στις περιπτώσεις αυτές το κόστος επισκευής είναι ασύμφορο έως αδύνατον.
Οχι πια εαν πιανουν τα χερια σου! Εαν συμβει το μοιραιο μην το γκαντεμιααω θεε μου παραγγελνεις το τσιπακι dmd απο ebay ή alliexpress κανα 150αρι και το πλακωνεις μαεστρικα με επαγωγικη παστα για επεξεργαστη PC και καθαρισες. Θελει βεβαια τα καταλληλα εργαλεια , υπομονη και καλο φωτισμενο χωρο εργασιων.

Ετσι εχω κανει βιδες στο παρελθον και τον οπτομα HD80 για να καθαρισω / γυαλισω τους φακούς του ευλαβικα με πανακι γιαλιων και να προσθεσω φρεσκια επαγωγικη στο τσιπ του.Παίζει σαν καινουργιο από το 2007 που τον εχω. Μονο λαμπες του αλλαζω.

Αλλιως άμα δεν πιάνουν τα χέρια , το εξαρτημα αντικατάστασης , τουλαχιστον για τον LG περαν του οτι θα στο κρατησουν κανα τριμηνο έχει κανα 1200αρι.....γιατι αλλάζουν ολο το σύστημα λαζερ γιατι βαριούνται...που σημαινει κοινως το πετας κ πας για αλλον!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.215

Reaction score
132
Η τιμή είναι ελκυστική αλλά το συγκεκριμένο DMD panel δεν είναι 4Κ native. Χρησιμοποιεί τεχνολογία pixel shifting που σημαίνει ότι το κάθε 4K frame προβάλλεται με 4 γρήγορες εναλλαγές με μετακίνηση των pixel για να δώσει τη ψευδαίσθηση 4Κ εικόνας. Συνεπώς στα 24fps το panel δουλεύει σε refresh rate 96 Hz. Προφανώς σε υψηλότερα frame rates η ανάλυση περιορίζεται αυτόματα σε 1920 x 1080.

Κρατάω επίσης μικρό καλάθι για το 4.000:1 native contrast. Το ακριβότερο σήμερα 4K DMD panel της TI μεγέθους 1.38" με το ζόρι αγγίζει το 3.000:1. Αυτά τα ολιίγα προς το παρόν. Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία από τον VisionMaster Pro 2 ας καταθέσει τις απόψεις του.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.201
Η τιμή είναι ελκυστική αλλά το συγκεκριμένο DMD panel δεν είναι 4Κ native. Χρησιμοποιεί τεχνολογία pixel shifting που σημαίνει ότι το κάθε 4K frame προβάλλεται με 4 γρήγορες εναλλαγές με μετακίνηση των pixel για να δώσει τη ψευδαίσθηση 4Κ εικόνας. Συνεπώς στα 24fps το panel δουλεύει σε refresh rate 96 Hz. Προφανώς σε υψηλότερα frame rates η ανάλυση περιορίζεται αυτόματα σε 1920 x 1080.

Κρατάω επίσης μικρό καλάθι για το 4.000:1 native contrast. Το ακριβότερο σήμερα 4K DMD panel της TI μεγέθους 1.38" με το ζόρι αγγίζει το 3.000:1. Αυτά τα ολιίγα προς το παρόν. Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία από τον VisionMaster Pro 2 ας καταθέσει τις απόψεις του.
Ποιος dlp δηλαδή είναι native uhd; Ανεξαρτήτως τιμής. Το συγκεκριμένο module νομίζω παίζει στα 60hz σε uhd ή μέχρι και 240hz σε 1080p. Ένας καλός αλγόριθμος frame interpolation θα είναι πάντα η λύση στο πρόβλημα.

Reaction score
132
Ποιος dlp δηλαδή είναι native uhd; Ανεξαρτήτως τιμής. Το συγκεκριμένο module νομίζω παίζει στα 60hz σε uhd ή μέχρι και 240hz σε 1080p. Ένας καλός αλγόριθμος frame interpolation θα είναι πάντα η λύση στο πρόβλημα.

Οι προβολείς DLP Freya και Nerthus της Barco έχουν τριπλό DMD panel 4K με native ανάλυση 4096 x 2160 και επίσης οι Bragi και Balder με μονό DMD είναι native UHD 3840 x 2160 pixels.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.201
By the way, ο Bargi αν θυμάμαι καλά δεν είναι native 4k προβολέας. Έχει εγγενή ανάλυση 2560 x 1600 και λανσάρετε ως 5k προβολέας λόγω shift.
Μπορεί όμως να παίξει στα 95,6 hz (23,976 x 4)
Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για τον Balder.
Το κωμικό είναι ότι στα χαρτιά είναι υποδεέστερος απ' τον Valerion.
Έχει μάλλον χειρότερο on/off, φωτεινότητα, καλύπτει (με φίλτρο) μικρότερο χρωματικό τρίγωνο.

Reaction score
6.530
Tι το ηθελες αυτο; :rolleyes:
Αντε βαλτε και τον Eclipse να μην το κουραζουμε αλλο :D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.201
Tι το ηθελες αυτο; :rolleyes:
Αντε βαλτε και τον Eclipse να μην το κουραζουμε αλλο :D

Φαντάζομαι τον έχεις ήδη δει. Πως σου φάνηκε;

Reaction score
132
O Freya είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση Home Cinema projector που απευθύνεται σε ειδικό κοινό. Πέραν του native 4K τριπλού DMD panel διαθέτει επαγγελματικό media server που μπορεί να παίξει κρυπτογραφημένα αρχεία DCP (τα ίδια αρχεία που παίζουν οι κινηματογραφικές αίθουσες) με βάθος χρώματος 12 bit και data rate έως και 500 Mbps. Η ποιότητα προβολής αγγίζει την τελειότητα.

Reaction score
132
By the way, ο Bargi αν θυμάμαι καλά δεν είναι native 4k προβολέας. Έχει εγγενή ανάλυση 2560 x 1600 και λανσάρετε ως 5k προβολέας λόγω shift.
Μπορεί όμως να παίξει στα 95,6 hz (23,976 x 4)
Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για τον Balder.
Το κωμικό είναι ότι στα χαρτιά είναι υποδεέστερος απ' τον Valerion.
Έχει μάλλον χειρότερο on/off, φωτεινότητα, καλύπτει (με φίλτρο) μικρότερο χρωματικό τρίγωνο.

Οι Bragi και Balder σωστά αναφέρεις ότι κάνουν χρήση του 0,9" DMD panel με ανάλυση 2560 x 1600 pixels, Χρησιμοποιούν τεχνική pixel shifting για να παίξουν 4Κ UHD παρόμοια με τον Valerion που όμως διαθέτει χαμηλότερης ανάλυσης panel 1920 x 1980 pixels και πρέπει να κάνει 4 φορές flashing για να δώσει εικόνα με ανάλυση UHD ενώ οι Balder και Bragi μπορούν να παίξουν σε UHD έως 60 fps με double flashing.

Reaction score
4.841
Το θέμα είναι σε τι τιμή θα αγοράσεις αυτό το μηχανάκι και πως παίζει (η μετράει )
Εάν το αγόρασες στα 2300 Οκτωβρη ή Μάη στα 4000 κάτι
Βάσει μετρήσεων στα διάφορα σάιτ καλύπτει χρωματικό τρίγωνο ( the Valérion achieves slightly lower coverage at 97.44% of Rec.2020 and 98.4% of DCI-P3.) που καλύπτουν ελάχιστοι προβολείς σήμερα ανεξαρτήτως τιμής (εάν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με !!!).
Οκ λογικό να έχει αρνητικά

IMG_4115.png

Δεν έχει τέλειες μετρήσεις ούτε πιάνει αυτά που υπόσχεται στα χαρτιά
Ίσως κάποιοι δεν αντέξουν το ροζ στα πρόσωπα πχ λόγω λειζερ
Αυτά πιστεύω είναι τα μειονεκτήματα του μαζί με το τι γίνεται με το σέρβις

αλλά ρε παιδιά έχεις πχ 4000 ευρώ

και τα βάζεις κάτω τι να πάρεις !
Benq 4000 ? (Νομίζω καταργήθηκε κιόλας )
Epson 9400 ? Εάν βρεις
Epson 12000 άντε κ πας στα 4600

πετυχαίνεις αυτά τα νούμερα ;;;;
Που πάμε μετά ; σε Sony κ jvc από 6000 κ πάνω για να πάρεις 4κ γνήσιο
Ξεφύγαμε !!!

άρα μονόδρομος θεωρώ είναι ο βαλεριον
Όσοι πρόλαβαν και πήραν στα 2300 θεωρώ ότι είναι κλοπή !!!!!
Τόσο απλά

Last edited:

Reaction score
132
Υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλαδα; Πόσα έτη εγγύηση δίνουν και με ποιούς όρους; Εγω πιστεύω ότι σε δύο χρόνια δε θα βρίσκεις ούτε βίδα.

Σχετικά με τiς μετρήσεις on/off contrast κρατάω μικρό καλάθι αν και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι μέτρηση ANSI contrast που σε ένα καλό DLP projector είναι της τάξης του 500:1. ενώ οι περισσότεροι LCD projectors με καλύτερο native contrast σε σύγκριση με τη τεχνολογία DLP είναι φτωχότεροι στις μετρήσεις ANSI.

Reaction score
6.530
Φαντάζομαι τον έχεις ήδη δει. Πως σου φάνηκε;
Όχι αυτό , το μικρότερο μοντέλο με τα 2000 λουμενς.
Θα σου πω, επειδή εμπεριέχει προσωπική άποψη περιγράφοντας το δικό μου προφίλ ,σαν προτεραιότητες έχω τη δυναμική εικόνα εικόνα με τα ποιο φυσικά χρώματα και καλή κίνηση .
Τελευταίο αφήνω το κοντραστ.
Αναγκαστικά θα αντιπαραβαλλω κάποιες μετρήσεις προσπαθώντας να αποκωδικοποίησω εάν μπορώ τι είναι αυτό που λαμβάνω με όποιο κινδυνο λόγω ολιγόλεπτης επαφής .
Να πω ότι ότι παρατήρησα στα screen shots όλων των rewiew τα είδα σχεδόν όλα σε βίντεο.
Ξεκινώντας με το φως σε ~0.9 οθόνη 110'
Λείπει φως .Ίσως και γι'αυτό δεν έχει λέιζερ σπεκλ.
Όσο τα χρώματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά των μετρήσεων υπό την έννοια ένα πέπλο ροζ καλύπτει τα πάντα, μέχρι και τους υπότιτλους αλλά το ενοχλητικοτερο είναι στα πρόσωπα.
Όλα τα άλλα κόκκινα τείνουν να είναι φωσφωριζε .
Εγώ μπορώ να ζήσω με μπλε/πράσινες φασματικές μη διορθωσιμες*μετρήσεις
αλλά όχι με κόκκινες .
*Με εξωτερικά φίλτρα η και με θερμοκρασία χρώματος με κόστος όμως φως και πιθανόν ευκρίνεια.
Γκρινιάζουμε για τα μπλε του επσον
και εδώ μουγκα στην στρούγκα σε όλα τα ρεβιου....
Η κίνηση είναι κακή αλλά ο αλγόριθμος του f/ι είναι πολύ καλός .
Το κοντραστ τώρα ...είναι απλά ότι καλύτερο σε dlp έχω δει ...έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, δεν ξέρω ακόμη για το EBL γιατί πρέπει να ζήσεις μαζί του για να δεις εάν σε ενοχλεί .
Όμως ήδη τα modes είναι ήδη ένα είδος δυναμικού λέιζερ ντιμινγκ μη αντιληπτό γι'αυτό και στο άνω τεστ το συμπεριέλαβε ως native on off παρότι στη μέτρηση'' raw" δεν απείχε από τα συνήθη παρόμοιων υλοποιήσεων της τεχνολογίας .
Σαφώς και με το EBL μπορεί να απογειωθεί αλλά όπως ανέφερα δεν ξέρω το ποσό ενοχλητικό θα είναι.
Άλλος γράφει ταχύτητα διαστημική ,άλλος ενοχλητικά αντιληπτή...
Εάν το δεις σε σκηνή διάρκειας χαμηλού φωτισμού 2% είναι λογικό ότι δε θα ενοχλήσει...
Ανακεφαλαιωνοντας , εάν θα τον αγόραζα;
Το μικρό μοντέλο που είδα σίγουρα όχι .
Το μεγαλύτερο; Δεν ξέρω μπορεί να καλύψει σαν φως αλλά να με ενοχλήσει το λέιζερ σπεκλ.
Εάν δεν με ενοχλήσει αυτό και έχει αυτό το θέμα με το κόκκινο που αμφιβάλλω να μην,σίγουρα όχι.
Δεν μπορώ να βλέπω σε όλη την ταινία πατζαρομουρηδες για να δω ποιο κοντραστατη εικόνα στο 2%. όταν θα εμφανιστεί, εγώ.
Να πω κάτι τελευταίο για το θέμα του σιφτ, η ανάλυση είναι το τελευταίο που με απασχολεί , ίσως και με ενοχλεί οπότε συνδυαστικά με ρυθμιστικά οξύτητας τα θέλω και με την μικρότερη δυνατή εμπλοκή για να έχω όσο ποιο φυσικό αποτέλεσμα.
Ελπίζω να σε καλυψα :)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.435
Members