- Reaction score
- 80.428
άσε με εμένα....τον Μπούτια να πιάνεις για αυτάνταχαρι και μπουτια, ευχαριστω πολυ!
άσε με εμένα....τον Μπούτια να πιάνεις για αυτάνταχαρι και μπουτια, ευχαριστω πολυ!
Γι αυτό επιμένει,δηλαδή να πάρουμε (τα κοπρόσκυλα) ηλεκτρικά αυτοκίνητα...Δεν είναι ευφωνικοτητα, είναι προσπάθεια δημιουργίας περιέλιξης μέσω ισχυρών ανακλάσεων, τόσο από τους πλαϊνούς τοίχους, όσο, ακόμα σημαντικότερο, από τον οπίσθιο της θέσης ακρόασης τοίχο, ώστε τρόπον τινά να έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα στο μουσικό δρώμενο.
Και σε αυτήν την περίπτωση, η ομοιογένεια οφ αξις είναι εξόχως σημαντική (σοβαρό σπινοραμα) διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε πολύ σοβαρές τονικές αλλοιωσεις που δεν ισοσταθμιζονται.
Και βεβαίως, οι πλαϊνές επιφάνειες των τοίχων, οσω και η επιφάνεια του τοίχου πίσω από τη θέση ακρόασης, θα πρέπει να έχουν διαχυτικες διατάξεις.
Φυσικά, όλα αυτά τα μασκαραλίκια στο πολυκαναλο είναι περιττά.
Σε κάθε περίπτωση, το ηχείο οφείλει να έχει σοβαρό σπινοραμα, ομοιογενή οφ αξις απόκριση, και κυματοδηγου τουλάχιστον στο τουιτερ. .
Χωρις τα ανωτέρω, οποιοδήποτε ηχείο, είναι γτπκ χρεπι, προσαναμμα για το τζάκι.
να υπήρχε και αυτό το ηχείο(ccb-8) στας Ευρώπας.....τι καλά που θα ταν όλαΓι αυτό επιμένει,δηλαδή να πάρουμε (τα κοπρόσκυλα) ηλεκτρικά αυτοκίνητα...
Για τους δε πτωχούς που δεν αλλάζουν ούτε αυτοκίνητο ούτε ηχεία ούτε έχουν χρήματα για καύσιμα από ορυκτές πηγές,υπάρχει και το crossfiring:
View attachment 242201
Να ξεφορτωθεί και ο dapost τα ATC όπως απαλλάχθηκε ο Ear από τα Magnepan,αφού δεν διαθέτουν...κυματοδηγούς.
Η Hsu βγάζει και value for money μοντέλα sub...να υπήρχε και αυτό το ηχείο(ccb-8) στας Ευρώπας.....τι καλά που θα ταν όλα
HSU daharis!άσε με εμένα....τον Μπούτια να πιάνεις για αυτά
πριν χρόνια που ενδιαφερόμουν (μου τα είχε σφυρίξει ο Κεφάλας να τα δω)...τους είχα στείλει μέιλ για να ρωτήσω πως γίνεται να έρθουν ΕλλάδαΗ Hsu βγάζει και value for money μοντέλα sub...
HSU daharis!
Φόνοπράϊς...Τιμές που σκοτώνουν.πριν χρόνια που ενδιαφερόμουν (μου τα είχε σφυρίξει ο Κεφάλας να τα δω)...τους είχα στείλει μέιλ για να ρωτήσω πως γίνεται να έρθουν Ελλάδα
μου είπαν ότι δεν συμφέρει... ....θα βγει διπλάσια τιμή
Ενα τέτοιο toe in εκτός απο τα γνωστά και πολυειπωμένα πλεονεκτήματά του .... τι υποκειμενικά μειονεκτήματα έχει ή έχεις παρατηρήσει ? π.χ. κάτι στους όγκους. Μη μου τα πείς μόνο με διαγράμματα ή εαν ναι .... συνοδευσέ τα και με λίγο υποκειμενική περιγραφή - αίσθηση που θα μας αφήσουν ηχητικά (όχι τίποτε άλλο για να καταλάβω χα χα).Γι αυτό επιμένει,δηλαδή να πάρουμε (τα κοπρόσκυλα) ηλεκτρικά αυτοκίνητα...
Για τους δε πτωχούς που δεν αλλάζουν ούτε αυτοκίνητο ούτε ηχεία ούτε έχουν χρήματα για καύσιμα από ορυκτές πηγές,υπάρχει και το crossfiring:
View attachment 242201
Να ξεφορτωθεί και ο dapost τα ATC όπως απαλλάχθηκε ο Ear από τα Magnepan,αφού δεν διαθέτουν...κυματοδηγούς.
Πλάτος ηχητικής σκηνής οριοθετημένο μεταξύ αριστερού και δεξιού ηχείου - τουλάχιστον σε δικά μου setup.Ενα τέτοιο toe in εκτός απο τα γνωστά και πολυειπωμένα πλεονεκτήματά του .... τι υποκειμενικά μειονεκτήματα έχει ή έχεις παρατηρήσει ? π.χ. κάτι στους όγκους. Μη μου τα πείς μόνο με διαγράμματα ή εαν ναι .... συνοδευσέ τα και με λίγο υποκειμενική περιγραφή - αίσθηση που θα μας αφήσουν ηχητικά (όχι τίποτε άλλο για να καταλάβω χα χα).
Και στα setup σου, όταν έχεις τεράστια απόσταση των ηχείων απο τα πλαινά τοιχώματα ?Πλάτος ηχητικής σκηνής οριοθετημένο μεταξύ αριστερού και δεξιού ηχείου - τουλάχιστον σε δικά μου setup.
Τα μόνα ηχεία που έχω εγκατεστημένα χωρίς μεγάλες αποστάσεις από πλευρικά τοιχώματα είναι οι κόρνες,οι οποίες λογαριάζονται ως ειδική περίπτωση...Εκεί ούτως ή άλλως ισχύει μεγάλη διάσταση στο στερεοφωνικό τρίγωνο και το πλάτος ηχητικής σκηνής - εφόσον βέβαια θα έχει επιτευχθεί η βέλτιστη εγκατάσταση.Και στα setup σου, όταν έχεις τεράστια απόσταση των ηχείων απο τα πλαινά τοιχώματα ?
Ενα μικρό δωράκι σαν ευχαριστώ, που μου απαντάς σε διάφορα : (που θα το ξέρεις -αλλά η κίνηση μετράει - καθώς το έκανε ο Σέρλοκ, εγω βέβαια δεν ακολουθώ τέτοιες μεθόδους).Τα μόνα ηχεία που έχω εγκατεστημένα χωρίς μεγάλες αποστάσεις από πλευρικά τοιχώματα είναι οι κόρνες,οι οποίες λογαριάζονται ως ειδική περίπτωση...Εκεί ούτως ή άλλως ισχύει μεγάλη διάσταση στο στερεοφωνικό τρίγωνο και το πλάτος ηχητικής σκηνής - εφόσον βέβαια θα έχει επιτευχθεί η βέλτιστη εγκατάσταση.
Αυτό είναι πολύτιμο στοιχείο,αφού επιδεικνύει ότι οι αντιρρησίες - έστω και άθελά τους μερικές φορές - γίνονται εστία δημιουργικών προκλήσεων σ'ένα forum...Ενα μικρό δωράκι σαν ευχαριστώ, που μου απαντάς σε διάφορα : (που θα το ξέρεις -αλλά η κίνηση μετράει - καθώς το έκανε ο Σέρλοκ, εγω βέβαια δεν ακολουθώ τέτοιες μεθόδους).
Cunningham's Law - Meta
meta.wikimedia.org
Νομιζω οτι η ορθη μεταφραση του "constant" στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι "συνεχης" αλλα "σταθερη" καθ οτι με τον ορο constant directivity εννοειται η συγκεκριμενη και σταθερη κατευθυντικοτητα σε ολο το φασμα σε αντιθεση με την μεταβαλομενη κατευθυντικοτητα που υπαρχει λογω του beaming χωρις την χρηση κυματοδηγου. Π.χ. 90μοιρες σε ολο το φασμα απο 1.500-20.000Ηz αντι για 180μοιρες μεχρι τα 3.500Ηz, 90μοιρες στα 9.000Ηz και 45 μοιρες στα 20.000Ηz (τυχαια νουμερα).Καταρχάς δεν υπάρχουν υλοποιήσεις τηρούσες εις το έπακρον τους όρους ΄΄Συνεχούς Κατευθυντικότητας΄΄ (ΣΚ εν συντομία)