Yamaha RX-V2067 AV Receiver

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Παναγιώτη
ανεφέρεις παραπάνω οτι το πρόβλημα με τον scaler το αντιμετωπίζει μόνο με το htpc? έχεις κάποια άλλη πηγή, bd player, media player για να δοκιμάσεις? μου φαίνεται εντελώς κουλό, πάντως, ο δικός μου sony οταν βλέπει 1080 σημα το κάνει pass throught.
Για να είμαι ειλικρινής τον γλυκοκοίταζα και εγω σήμερα τον yamaha και απο οτι ειδα στο φυλλάδιο της Yamaha η διαφορά του με τον 3067 είναι κάποια watt και η μετρηση γωνίας των ηχείων στην ισοστάθμιση.

Reaction score
0
Απάντηση: Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Ώπα, λάθος, εδώ πρέπει να σου κάνω μια διευκρίνηση. Με κλειστό τον Yamaha (σε stand by mode δηλαδή), δεν περνάει το σήμα από όλες τις HDMI εισόδους του, αλλά μόνο από την είσοδο την οποία είχες επιλεγμένη όταν τον έκλεισες τελευταία φορά.

Αν δηλαδή είχες επιλεγμένη την είσοδο του Blu-ray player π.χ. την AV1 όταν τον έκλεισες, και εσύ περιμένεις να περάσει το σήμα από την AV2 που είναι π.χ. ο δορυφορικός δέκτης, την έκατσες την βάρκα, απλά δεν γίνεται. Θα πρέπει να τον ανοίξεις ξανά, να επιλέξεις AV2 στο input, και να τον κλείσεις ξανά... :126:
Όπα παιδιά κράτη, ο ενισχυτής κάνει hdmi pass through και μάλιστα σε οποιοδήποτε hdmi input ακόμα και όταν είναι κλειστός. Δηλαδή μπορούμε να κάνουμε εναλλαγές των input από το χειριστήριο του ενισχυτή χωρίς να χρειαστεί να τον ανοίξουμε, δοκιμάστε το και άμα δεν πιάνει κατεβάστε το τελευταίο firmware !

"Κ. Παναγιώτη" :) Πήγαινε στους Catalyst -> My digital flat panels -> Scaling options και βάλε το overscan στο 0% έτσι θα παίρνεις 1:1 pixel.

Reaction score
152

hdmi pass through κανει ο 467....
ο 2067 δε θα κανει;
αν ειναι δυνατον..... τι τον περασατε το Γιαμι; πιονιερο; :136::136::136:

Reaction score
1

Όπα παιδιά κράτη, ο ενισχυτής κάνει hdmi pass through και μάλιστα σε οποιοδήποτε hdmi input ακόμα και όταν είναι κλειστός. Δηλαδή μπορούμε να κάνουμε εναλλαγές των input από το χειριστήριο του ενισχυτή χωρίς να χρειαστεί να τον ανοίξουμε, δοκιμάστε το και άμα δεν πιάνει κατεβάστε το τελευταίο firmware !

Σωστό, δικό μου λάθος, :120: δουλεύει όντως το pass through από οποιαδήποτε είσοδο HDMI, με τον Yamaha σε stand by. Το δοκίμασα μόλις τώρα και δουλεύει. :114:

Μπορεί να γίνει όντως η αλλαγή της εισόδου μόνο από το μεγάλο τηλεχειριστήριο όμως (έχει δύο τηλεχειριστήρια). Από το μικρό σε εμένα τουλάχιστον δεν αλλάζει την είσοδο...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Παναγιώτη
ανεφέρεις παραπάνω οτι το πρόβλημα με τον scaler το αντιμετωπίζει μόνο με το htpc? έχεις κάποια άλλη πηγή, bd player, media player για να δοκιμάσεις? μου φαίνεται εντελώς κουλό, πάντως, ο δικός μου sony οταν βλέπει 1080 σημα το κάνει pass throught.
Για να είμαι ειλικρινής τον γλυκοκοίταζα και εγω σήμερα τον yamaha και απο οτι ειδα στο φυλλάδιο της Yamaha η διαφορά του με τον 3067 είναι κάποια watt και η μετρηση γωνίας των ηχείων στην ισοστάθμιση.

Βεβαίως, το έγραψα ήδη αρκετές φορές φίλτατε. Τόσο με το Dune Prime 3.0 σε σήμα 1080p/60Hz όσο και με τον Humax σε σύνδεση 1080i, δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα, το σήμα φτάνει εντελώς αλώβητο στον προβολέα, και ο scaler του Yamaha δεν φαίνεται να επεμβαίνει.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Παναγιώτη αυτό που σου λέει ο anima πρέπει να δουλέψει! Κι εγώ ορισμένες φορές όταν άλλαζα τα hertz στο desktop μου έβλεπα το overscan να αλλάζει και να χρειάζεται να το σύρω στο 0%. Είναι θέμα των catalyst αυτό, όπως τόσα και τόσα.
Που να δεις τι λύση ανακάλυψα για να παίζω 3d απο το htpc σε 1080p/24!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.228
Κι εγώ ορισμένες φορές όταν άλλαζα τα hertz στο desktop μου έβλεπα το overscan να αλλάζει και να χρειάζεται να το σύρω στο 0%.
Μήπως κάτι συμβαίνει? Αλλάζω και στα δύο μου HTPC συνέχεια τη συχνότητα, αλλά ποτέ δεν έχει αλλάξει το overscan. 5750 και 5450, αρκετές αλλαγές drivers.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Μήπως κάτι συμβαίνει? Αλλάζω και στα δύο μου HTPC συνέχεια τη συχνότητα, αλλά ποτέ δεν έχει αλλάξει το overscan. 5750 και 5450, αρκετές αλλαγές drivers.
Eσύ δεν έχεις Γιαμάχα παιδί μου.
Και δεν πιστεύω να είχες ποτε;:405:

Reaction score
30.052

Να πω και γω κάτι?
Παναγιώτη πέρασέ του νεο firmware και αν δεν στρώσει πάρε ενα hdmi switcher 4 σε 2 , ρίξε επάνω τις πηγές στις εισόδους του , και τις 2 εξόδους , την μια στον ενισχυτή για να πάρεις hd ηχο και την άλλη στον προβολέα για hd εικόνα και καθάρισες.
Ετσι δεν θα περνάει απο τον scaler το σήμα σου .
Εαν βέβαια δεν στρώσει με το νεο firmware.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.228
Re: Απάντηση: Re: Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Eσύ δεν έχεις Γιαμάχα παιδί μου.
Και δεν πιστεύω να είχες ποτε;:405:
Αυτό αφορά το PC, όχι τον ενισχυτή. Αν κάνεις force μία ανάλυση, αλλάζει το overscan του PC?

Και ναι, είχα.

Reaction score
1

Παιδιά, ο Δημήτρης έχει απόλυτο δίκιο, δεν αλλάζει το overscan της κάρτας γραφικών επειδή θα αλλάξουμε ανάλυση ή τα Hz, εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αφού σας λέω άλλωστε ότι το πρόβλημα εξαφανίζεται μόλις κλείνω τον Yamaha σε stand by και εμφανίζεται ξανά μόλις ανάβει ο ενισχυτής. Τέλος πάντων, αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να το ψάξω περαιτέρω με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, δηλαδή την ΑΤΙ 4670, μια και δεν περνάει έτσι κι αλλιώς HD ήχο και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Θα ψάξω λοιπόν στο AVSforum μήπως έχει εντοπιστεί κι εκεί το πρόβλημα με τον Yamaha, μήπως πετύχω δηλαδή μία κάρτα γραφικών που να συνεργάζεται αρμονικά μαζί του... :121:

Reaction score
1

Να πω και γω κάτι?
Παναγιώτη πέρασέ του νεο firmware και αν δεν στρώσει πάρε ενα hdmi switcher 4 σε 2 , ρίξε επάνω τις πηγές στις εισόδους του , και τις 2 εξόδους , την μια στον ενισχυτή για να πάρεις hd ηχο και την άλλη στον προβολέα για hd εικόνα και καθάρισες.
Ετσι δεν θα περνάει απο τον scaler το σήμα σου .
Εαν βέβαια δεν στρώσει με το νεο firmware.

Αυτό θα ήταν ιδανική λύση φίλτατε, εάν μιλούσαμε για τον οποιονδήποτε νορμάλ προβολέα, αλλά δυστυχώς μιλάμε για τον Sharp 21000, έναν από τους πιο περίεργους και απαιτητικούς προβολείς στο κλείδωμά του στις HDMI εισόδους του. :434:

Δύο διαφορετικούς (φτηνούς splitter/switcher) έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής στα τρία χρόνια που τον έχω και φυσικά αρνήθηκε και με τους δύο να κλειδώσει πεισματικά. Και μάλιστα με δίμετρα καλώδια HDMI, φαντάσου τώρα με το δεκαπεντάμετρο HDMI που χρησιμοποιώ τώρα. Αφού όταν παράγγελνα το δεκαπεντάμετρο καλώδιο HDMI της ΧΟ από τη σειρά Platinum από το e-bay σκεφτόμουν: Καλά τώρα,απλά πετάω τα λεφτά μου, σιγά μην κλειδώσει ο Sharp με δεκαπεντάμετρο καλώδιο! Και όταν κλείδωσε τελικά απροβλημάτιστα, απλά δεν πίστευα στα μάτια μου! :111:

Άλλη λύση θα ήταν να ταΐσω τον προβολέα απευθείας από το HTPC από την DVI έξοδο της κάρτας γραφικών και να στείλω τον ήχο μέσω της HDMI εξόδου στον Yamaha. Το δοκίμασα ήδη με αντάπτορα από DVI σε HDMI με το ίδιο καλώδιο της ΧΟ που κλειδώνει κανονικά από την έξοδο HDMI. Μόνο και μόνο επειδή μεσολαβεί ο αντάπτορας ο Sharp τρελαίνεται και δεν κλειδώνει σωστά, ολόκληρη η εικόνα τρέμει λες και γίνεται σεισμός, ενώ στο δεξί μέρος του κάδρου γίνεται χαμός από το φλίκερινγκ... :122:

Reaction score
0

Πάντως στη δική μου περίπτωση με μια ATI 5870 το scaling σε κάθε περίπτωση βρίσκεται στο 0% διαφορετικά το κάδρο δεν γεμίζει πλήρως, είτε το hdmi πάει κατευθείαν στην TV είτε πάει στον yamaha. Άλλωστε μου φαίνεται λογικό ότι για να πετύχουμε 1:1 pixel η κάρτα γραφικών πρέπει να στείλει σήμα 0% scaled και όχι -15% scaled που μάλλον βρίσκεται στους drivers του Παναγιώτη.

Απορία προς τον Παναγιώτη : Άμα βάλετε 0% scaled το κάδρο είναι OK και στις 2 περιπτώσεις ή ξεφεύγει του πλαισίου;;;

Ας σκεφτούμε και την περίπτωση ο προτζέκτορας να βλέπει σήμα 1080p που να μην γεμίζει το κάδρο του και να το αυξάνει αυτόματα για λόγους διευκόλυνσης, υποθετικά μιλάω μιας και δεν έχω ιδέα από προτζέκτορες.

Θα μου πείτε και γιατί όταν ο ενισχυτής είναι ανοιχτός αυτό δεν συμβαίνει και όταν είναι κλειστός συμβαίνει;
Και θα σας απαντήσω ότι δεν έχω ιδέα :)

Κάτι άλλο που μου ήρθε, δοκιμάστε να πειράξετε λίγο τις ρυθμίσεις του yamaha από το set up - > hdmi λέω μήπως υπάρχει κάτι σχετικό...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Η κάρτα μου (6850) πέρναγε μέσα απο έναν onkyo 808 προς πλάσμα και προβολέα. Κάποιες φορές αρχικά (πριν βάλω το autofrequency-για όσους δε γνωρίζουν είναι προγραμματάκι που αναλαμβάνει να ρυθμίζει αυτόματα τα hz του htpc στα επιθυμητά που ο χρήστης ορίζει) και άλλαζα manually τα hz (πχ απο 1080p/60hz το γύρναγα σε 1080p/24hz) το desktop μίκραινε στην οθόνη και το overscan πήγαινε στο 15%. Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το πράγμα. Με την αλλαγή στους τελευταίους catalyst, δεν ξανα-είχα πρόβλημα (όχι ότι ήταν και τίποτα δύσκολο να βάλω το overscan στο μηδέν).
Παναγιώτη, αν και ο Yamaha είναι φαντάζομαι στο passthrough, μπορείς να δεις αν υπάρχει κάπου αλλού επιλογή για aspect ratio για τη συγκεκριμένη θύρα;

Reaction score
1

Απορία προς τον Παναγιώτη : Άμα βάλετε 0% scaled το κάδρο είναι OK και στις 2 περιπτώσεις ή ξεφεύγει του πλαισίου;;;

Ας σκεφτούμε και την περίπτωση ο προτζέκτορας να βλέπει σήμα 1080p που να μην γεμίζει το κάδρο του και να το αυξάνει αυτόματα για λόγους διευκόλυνσης, υποθετικά μιλάω μιας και δεν έχω ιδέα από προτζέκτορες.

Θα μου πείτε και γιατί όταν ο ενισχυτής είναι ανοιχτός αυτό δεν συμβαίνει και όταν είναι κλειστός συμβαίνει;
Και θα σας απαντήσω ότι δεν έχω ιδέα :)

Κάτι άλλο που μου ήρθε, δοκιμάστε να πειράξετε λίγο τις ρυθμίσεις του yamaha από το set up - > hdmi λέω μήπως υπάρχει κάτι σχετικό...

Στην έκδοση των Catalyst που χρησιμοποιώ στο HTPC μου (10.11) δεν υπάρχει δυστυχώς ο ρυθμιστής για το overscan, η ΑΤΙ τον έχει καταργήσει από την έκδοση 9.11 και μετά. Δες και εδώ.

Στην θέση του υπάρχει απλά μια επιλογή scale options που είναι απενεργοποιημένη στη δική μου περίπτωση.

Στις ρυθμίσεις της HDMI δεν κατάφερα να βρω κάτι που να λύνει το πρόβλημα. Προς το παρόν λοιπόν, έχω αποσυνδέσει το HTPC από τον Yamaha και στέλνω την εικόνα απευθείας στον προβολέα, ενώ δίνω ήχο μέσω της Coaxial. Θα ασχοληθώ ξανά με το πρόβλημα μόλις αγοράσω καινούρια κάρτα γραφικών που να περνάει τον ήχο HD. :121:

Reaction score
1

Η κάρτα μου (6850) πέρναγε μέσα απο έναν onkyo 808 προς πλάσμα και προβολέα. Κάποιες φορές αρχικά (πριν βάλω το autofrequency-για όσους δε γνωρίζουν είναι προγραμματάκι που αναλαμβάνει να ρυθμίζει αυτόματα τα hz του htpc στα επιθυμητά που ο χρήστης ορίζει) και άλλαζα manually τα hz (πχ απο 1080p/60hz το γύρναγα σε 1080p/24hz) το desktop μίκραινε στην οθόνη και το overscan πήγαινε στο 15%. Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το πράγμα. Με την αλλαγή στους τελευταίους catalyst, δεν ξανα-είχα πρόβλημα (όχι ότι ήταν και τίποτα δύσκολο να βάλω το overscan στο μηδέν).
Παναγιώτη, αν και ο Yamaha είναι φαντάζομαι στο passthrough, μπορείς να δεις αν υπάρχει κάπου αλλού επιλογή για aspect ratio για τη συγκεκριμένη θύρα;

Αυτό που λες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακούγεται ενδιαφέρον, για στείλε κανένα link για το που το βρίσκουμε. :121:

Στις ρυθμίσεις για την HDMI στον Yamaha δεν υπάρχει επιλογή για το aspect ratio.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Re: Απάντηση: Re: Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Αυτό που λες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακούγεται ενδιαφέρον, για στείλε κανένα link για το που το βρίσκουμε. :121:

Στις ρυθμίσεις για την HDMI στον Yamaha δεν υπάρχει επιλογή για το aspect ratio.
Ένα καταπληκτικό site για να ρυθμίσετε το mpc-hc να παίζει τα πάντα! Θα βρείτε και οδηγίες στο πως να παντρέψετε το autofrequency με τον media player της αρεσκίας σας.

Reaction score
1
Απάντηση: Είχατε δίκιο τελικά παιδιά, έφταιγε το overscan...

Πάντως στη δική μου περίπτωση με μια ATI 5870 το scaling σε κάθε περίπτωση βρίσκεται στο 0% διαφορετικά το κάδρο δεν γεμίζει πλήρως, είτε το hdmi πάει κατευθείαν στην TV είτε πάει στον yamaha. Άλλωστε μου φαίνεται λογικό ότι για να πετύχουμε 1:1 pixel η κάρτα γραφικών πρέπει να στείλει σήμα 0% scaled και όχι -15% scaled που μάλλον βρίσκεται στους drivers του Παναγιώτη.

Ο φίλος anima είχε απόλυτο δίκιο τελικά. Χτες αγόρασα αυτήν την Asus για να την βάλω στο HTPC της κρεβατοκάμαρας, αλλά και για την δοκιμάσω στο σαλόνι με τον Yamaha RX-V2067. Κατέβασα επίσης τον τελευταίο Catalyst 11.5.

Με το που σύνδεσα το HTPC στον Sharp 21000 μέσω του Yamaha το πλαίσιο γύρω από το κάδρο εμφανίστηκε και πάλι, αλλά όντως αυτή τη φορά στο my flat panels υπήρχε ο ρυθμιστής για το overscan και ήταν ρυθμισμένος στο -7%. Τον έβαλα στο 0 και όντως το πρόβλημα εξαφανίστηκε! :114:

Τώρα βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς με ποιο κριτήριο η ΑΤΙ έκανε κάτι τέτοιο στις κάρτες γραφικών της; Δεν υπάρχει ίχνος λογικής, παρά μόνο πιθανές... σαδιστικές τάσεις απέναντι στα εκατομμύρια των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της! :116:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.672
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@