Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Reaction score
0
Απάντηση: Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Δεν έχω βάλει ακόμη το τελευταίο firmware.. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό;
Θα το τσεκάρω μέσα στο Σ/Κ και βλέπουμε..

Reaction score
0

Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που μπορεί να φταίει.
Δεν μας είπες τι audio signal βλέπει ο yamaha στο μενού information

Reaction score
0

Καλό απόγευμα,
Παρακολουθώντας την συζήτησή σας παρατηρώ ότι γνωρίζετε αρκετά σχετικά με τα τελευταία μοντέλα της Yamaha. Προσφάτως άλλαξα τον av 1600 με τον 767 και αντιμετωπίζω κάποια προβληματάκια σχετικά με τις συνδέσεις.
Κατ αρχάς να επισημάνω ότι ο 767, όπως και ο προηγούμενος εργάζεται μόνο σαν προενισχυτής μιας και τον έχω συνδέσει με τον Cambridge Audio Azur 740, και μόνο για ακρόαση home cinema.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής:
Α. Δεν μπόρεσα να πάρω επιστροφή ήχου από την Panasonic 50 vt20e παρόλο που τον έχω συνδέσει στην 2η hdmi της TV και έχω ενεργοποιήσει την δυνατότητα αυτή από το μενού του ενισχυτή. (Στην TV δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι στο μενού και ίσως να φταίει εκεί κάτι).
Β. Σε ένα δεύτερο δωμάτιο έχω ένα ζευγάρι ηχεία. Με τον 1600 δεν είχα πρόβλημα διότι είχε πρόβλεψη για δεύτερο ζευγάρι ηχείων. Μήπως γίνεται με την δυνατότητα Zone 2 και αν ναι ποιες είναι οι σχετικές ρυθμίσεις από το μενού?
Θα σας είμαι ευγνώμων αν μπορέσετε να με βοηθήσετε, καθ ότι δεν τα πάω καλά με τα αγγλικά και δυστυχώς δεν υπάρχει manual στα Ελληνικά για τον 767.-

Φιλικά, Ιάκωβος.-

Reaction score
0

Ρώτα και στο section TV του site μήπως κάποιος έχει την ίδια tv και ξέρει.
Μπορεί να χρειάζεσαι και καλώδιο hdmi νέου τύπου. Υποθετικά μιλάω δεν έχω δοκιμάσει ποτέ audio return channel!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Α. Δεν μπόρεσα να πάρω επιστροφή ήχου από την Panasonic 50 vt20e παρόλο που τον έχω συνδέσει στην 2η hdmi της TV και έχω ενεργοποιήσει την δυνατότητα αυτή από το μενού του ενισχυτή. (Στην TV δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι στο μενού και ίσως να φταίει εκεί κάτι).
Δοκιμάστε στην 1η hdmi είσοδο.Αν θυμάμαι καλά μόνο αυτή έχει επιστροφή ήχου.

Reaction score
0

Δεν γίνεται τίποτα. Με όποιο τρόπο και να τον ρυθμίσω το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.
Το καλώδιο hdmi που συνδέεται με την tv είναι καινούργιο 5 μέτρων και υποτίθεται1,4 (δεν το γράφει πουθενά). Θα δοκιμάσω και δεύτερο, είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει.
Εκτός αυτού δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα: Zone 2. Χρειάζεται επί πλέον ενισχυτή? Και αν ναι τότε γιατί υπάρχει η δυνατότητα τα presents κανάλια αν δεν κάνω λάθος να χρησιμοποιηθούν σαν zone 2.

Reaction score
0

Φίλε μου επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία και πες τους να σου στείλουν ένα manual στα Ελληνικά αφού δεν τα πας καλά με τα Αγγλικά. Θα πρέπει αναγκαστικά να διαβάσεις κάποια πράγματα από εκεί για να λειτουργήσεις zones.

Reaction score
152

ΕΡΩΤΗΣΗ.
Ο 2067 κανει εδω 1000-1100 ευρω.
Ο 3067 κανει στην Αγγλια 1250 ευρω περιπου...
αξιζει τη διαφορα αυτη ο 3067 και ειδικα σε προ-ενισχυτικα σταδια;
αξιζει τον κοπο η εισαγωγη του 3067 ή να επιλεξω τον 2067;

Reaction score
30.051

Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο ερώτημά σου, κάποιοι άλλοι εδω μέσα ξέρουν πιο πολλά.
Αλλά μυρίζζομαι οτι μιλάμε για το ίδιο μηχανημα , με λίγο περισσότερα watts.
Δλδ μια πάγια τακτική των εργοστασίων.
Τα οποία λίγα περισσότερα watts μπορεί να μην τα ακούσεις ποτέ....
Οπότε........

Reaction score
0

Πρόκειται για 2 ίδια μηχανήματα με τις εξής διαφορές.
Τα λίγα περισσότερα watt όπως προαναφέρθηκε.
Ο 3067 έχει επίχρυσα inputs / outputs.
O 3067 έχει καλύτερα dacs (Burr-Brown PCM1796) o 2067 έχει τα Burr-Brown PCM1789. Και τα 2 βγάζουν φυσικό ήχο που δεν θυμίζει ψηφιακό.
Αν τα έχεις και δεν σε τσούξει η αγορά δώστα, εγώ θα τα έδινα.

Reaction score
1

Χθες βράδυ, από τις τρεις περίπου τα ξημερώματα μέχρι τις πεντέμισι, έγιναν στη περιοχή μου γύρω στις πέντε φοβερές βυθίσεις τάσης από τους κρετίνους της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα κάποιες συσκευές όπως μια παμπάλαιη τηλεόραση CRT που έβλεπα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Το pc που δούλευα δεν έπαιρνε χαμπάρι φυσικά, μια και έπαιρνε μπροστά το UPS. Όλα τα μηχανήματα στο σαλόνι ήταν σε stand by.

Σήμερα όμως το έτερον ήμισυ μου παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να δει τα δορυφορικά κανάλια στην plasma του σαλονιού. Κοιτάζω και όντως δεν ερχόταν σήμα στην plasma από τον δορυφορικό δέκτη. Ξαφνικά καταλαβαίνω ότι το μικρό κόκκινο λαμπάκι που ανάβει όταν ο Yamaha RX-V2067 είναι σε stand by mode ήταν σβηστό, παρόλο που ο ενισχυτής ήταν κανονικά στο ρεύμα. Προσπαθώ να τον ανάψω από το τηλεκοντρόλ, τίποτα, ο ενισχυτής δεν άκουγε καμία εντολή! :111:

Χρειάστηκε να τον βγάλω από τη πρίζα και να τον ξαναβάλω, και ευτυχώς αμέσως άναψε το λαμπάκι του stand by mode. Ανάβω τον Yamaha και ευτυχώς όλα φαίνονται εντάξει. Φαίνεται ότι στον Yamaha δεν άρεσαν καθόλου αυτές οι βυθίσεις τάσης, με αποτέλεσμα να ενεργοποιήσει το εσωτερικό κύκλωμα προστασίας. :121:

Αχ, αυτοί οι κρετίνοι της ΔΕΗ... :137:

Reaction score
0

Τον καημενούλη πρέπει να πέρασε δύσκολο βράδυ :137:

Reaction score
1

Τον καημενούλη πρέπει να πέρασε δύσκολο βράδυ :137:

Φαντάσου τι μπορεί να είχε συμβεί αν εκείνη την ώρα δούλευε ο Yamaha, και μάλιστα σε υψηλές εντάσεις. Το πιθανότερο βέβαια φαντάζομαι, είναι ότι θα επενέβαινε και πάλι το εσωτερικό σύστημα προστασίας και ο ενισχυτής δεν θα πάθαινε τίποτα. :121:

Αλλά αν κάποιος έβλεπε σε κάποιον προβολέα εκείνη τη στιγμή, το πιθανότερο θα ήταν να έπαιρνε τη λάμπα του προβολέα στο χέρι! :141:

Reaction score
1

not me....

Σωστά, κι εγώ είχα ups για μεγάλο διάστημα στον προβολέα, αλλά έχεις τεστάρει φίλτατε, π.χ., ότι το ups έχει αρκετά γρήγορο response time για να «προλάβει» τον προβολέα σε βύθιση τάσης; :118:

Ξεφεύγουμε βέβαια εκτός θέματος, αλλά σου δίνω ένα παράδειγμα: χτες βράδυ το UPS που έχω στο pc που δουλεύω στο σπίτι, «προλάβαινε» με άνεση το pc στις βυθίσεις τάσης, αλλά όχι και το μόνιτορ που μαύριζε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και αμέσως μετά επανερχόταν μια και επενέβαινε το UPS. Αυτό το στιγμιαίο «μαύρισμα» της οθόνης μπορεί να είναι εντελώς ανώδυνο μεν για το μόνιτορ ενός pc, αλλά «εντελώς καταστροφικό» για την λάμπα ενός προβολέα!... :121:

Reaction score
30.051

Καλά παιδιά χαλαρώστε .
Με την βίθυση της τάσης δεν γίνεται τίποτα σε κανένα μηχάνημα.Οποιο και αν είναι αυτό.
Το πολύ πολύ να μην αποδίδει τα αναμενόμενα (ισχύ για τον ενισχυτή, φωτεινότητα για τον προβολέα) , η να σβήσει τελείως.Κύκλωμα προστασίας απο υποτάσεις δεν υπάρχει ουσιαστικά.
Απλώς η τάση που βγάζει το τροφοδοτικό δεν είναι αρκετή για να λειτουργήσει το μηχάνημα, το οποίο η δεν ανάβει η σβήνει.
Το ζόρι το τραβάνε τα μηχανήματα όταν κληθούν να λειτουργήσουν με τάση μεγαλύτερη της ονομαστικής.Οπου αν είναι ενισχυτές με λίγο παραπάνω τάση βγάζουν και λίγο παραπάνω ισχύ , μέχρι ενα μικρό ποσοστό , και μετά αρχίζουν να καίγονται διόδια ,ολοκληρωμένα κυκλώματα, αντιστάσεις πυκνωτές να κάνουν παφ , και μετά τα transistors.
Αν πρόκειται για προβολείς , καίγονται ολοκληρωμένα και λίγο αργότερα η λάμπα.
Ομως όλες οι συσκευές πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με περιθώριο +- 10% της ονομαστικής τάσης. Ητοι στα 230 vac της δεη , με +- 23 v ac ,δλδ απο 207 εως και 253 volts.
Καλό είναι να έχετε τα μηχνήματα συνδεδεμένα πάνω σε σταθεροποιητές τάσεως, και οχι απ"ευθείας στο δίκτυο.Επίσης ποτέ σε sby, ειδικά αν είναι στο δίκτυο.
Υπάρχουν σταθεροποιητές στην αγορά με πολύ μικρό χρόνο απόκρισης 6ms και ακρίβεια τάσης εξόδου +- 1%.
Εγω τουλάχιστον εχω δυο τέτοια και εχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Πάντως οι λάμπες δεν σκάνε απο υπόταση ποτέ.Μόνο απο υπέρταση.

Reaction score
1

Καλά παιδιά χαλαρώστε .
Με την βίθυση της τάσης δεν γίνεται τίποτα σε κανένα μηχάνημα.Οποιο και αν είναι αυτό.
Το πολύ πολύ να μην αποδίδει τα αναμενόμενα (ισχύ για τον ενισχυτή, φωτεινότητα για τον προβολέα) , η να σβήσει τελείως.Κύκλωμα προστασίας απο υποτάσεις δεν υπάρχει ουσιαστικά.
Απλώς η τάση που βγάζει το τροφοδοτικό δεν είναι αρκετή για να λειτουργήσει το μηχάνημα, το οποίο η δεν ανάβει η σβήνει.
Το ζόρι το τραβάνε τα μηχανήματα όταν κληθούν να λειτουργήσουν με τάση μεγαλύτερη της ονομαστικής.Οπου αν είναι ενισχυτές με λίγο παραπάνω τάση βγάζουν και λίγο παραπάνω ισχύ , μέχρι ενα μικρό ποσοστό , και μετά αρχίζουν να καίγονται διόδια ,ολοκληρωμένα κυκλώματα, αντιστάσεις πυκνωτές να κάνουν παφ , και μετά τα transistors.
Αν πρόκειται για προβολείς , καίγονται ολοκληρωμένα και λίγο αργότερα η λάμπα.

Πάντως οι λάμπες δεν σκάνε απο υπόταση ποτέ.Μόνο απο υπέρταση.

Γιάννη μου, δεν έχω ούτε στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από τα ηλεκτρονικά κυκλώματα για να διατυπώσω διαφορετική άποψη από όσα υποστηρίζεις. Απλά έχω μάθει να σκέφτομαι χρησιμοποιώντας τη λογική μου.

Λες λοιπόν ότι «κύκλωμα προστασίας από υποτάσεις δεν υπάρχει», αλλά ο δικός μου Yamaha RX-V2067 μετά από πέντε μεγάλες βυθίσεις τάσης, αποδεδειγμένα ενεργοποίησε το εσωτερικό του κύκλωμα προστασίας, παρόλο που δεν ήταν αναμμένος όταν συνέβησαν, ήταν σε απλό stand by mode.

Τώρα βέβαια εάν μετά από κάποια βύθιση τάσης ήρθε και καμιά χοντρή κορύφωση τάσης, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. :121:

Όσον αφορά τις λάμπες των προβολέων είναι πολύ μεγάλο και πικρό θέμα. Κάθε λάμπα αποτελεί και μια ειδική και ξεχωριστή περίπτωση. Μια λάμπα μπορεί να σκάσει έτσι απλά και απροειδοποίητα χωρίς βύθιση ή κορύφωση τάσης, έτσι απλά επειδή της κάπνισε... :116:

Reaction score
30.051

Παναγιώτη , για να τα βάλουμε σε μια τάξη τα θέματα.
First things first.
Ο yamaha σου ώντας σε sby mode, είδε την βύθιση και το ολοκληρωμένο του ελέγχου τάσης κλείδωσε σε κατάσταση off μιας και η τάση ήταν κάτω απο τα αποδεκτά ορια λειτουργίας.
Τόσο απλά.Εαν είχε ακολουθήσει και κάποια υπέρταση , πάλι σε sby , και μεγαλύτερη του 10% θα την είχε ακούσει όπως την ακούν και άλλα ,μηχανήματα σε sby mode.Γι"αυτό και λέμε μην αφήνετε τα μηχανήματα σε sby. Οτι θα πάθουν εν λειτουργία , περίπου το ιδιο θα παθουν και σε sby. Τα τροφοδοτικά κυρίως.
Τώρα οσο αφορά στις λάμπες , να σου πω...
Καμία λάμπα δεν είναι τόσο ανώμαλή να σκάει μόνη της. Καμία. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος απο πίσω . Είτε αυτό είναι υπέρταση που δεν ανιχνεύεται είτε είναι ελλειπής ψύξη , είτε οτιδήποτε άλλο , είτε ακόμα και συνδυασμός των παραπάνω.Μάγια και βουντού , δεν υπάρχουν.
Μια καλοζωησμένη λάμπα , δλδ αυτή που δεν ανάβει για 20 λεπτά και μετά σβήνει , πολλές φορές, η αυτή που δεν καίει για 50 ώρες συνεχόμενες(αν και αυτό οι νόμοι της φυσικής και του ηλεκτρισμού το αντικρούουν ) γενικά μια λάμπα που δεν ταλαιπωρείται πολύ , δεν σκάει.
Ομως μια φρέσκια λάμπα η οποία καλά καλά δεν εχει γράψει 50 ώρες , και φάει μια διακοπή ψύξης , είναι πολύ πιθανό να σκάσει.Ο λόγος που σκάγανε παλιά οι λάμπες ήταν η βαίνουσα αυξανόμενη θερμοκρασία .Ως γνωστόν η θερμοκρασία στις λάμπες ,όπως και στους κινητήρες αυτοκινήτων ανεβαίνει μόλις σβήσουμε , για κάποια λεπτά και μετά ξεκινά η ψύξη.Λόγω της εναπομείνουσας η λανθάνουσας θερμότητας.Οι κινητήρες εχουν λίγο καλύτερη συμπεριφορά απο μερικές λάμπες που απλά δεν το αντέχουν.Αλλά και πάλι , εγω δεν εχω δει σκασμένη λάμπα σε 3 μπενεκιού που είχα , ακόμη και μετά απο διακοπή της τάσης και χωρίς ups. Αυτό νομίζω τα λέει ολα.
Πάντως σίγουρα δεν σκάνε ετσι επειδή τους κάπνισε οι λάμπες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@