C
chrispo
Guest
..ας το αφήσουμε λίγο, να ¨τρέξει ¨ το περιοδικό ...και του την πέφτουμε μετά.
Μ αρέσεις!Άρα μένει η ηχητική απόδοση και οι μετρήσεις… Το ένα υποκειμενικό, το άλλο (κατά 90%) αντικειμενικό.
Συνήθως αυτό γράφει.Ε τουλάχιστον ας γράψει αυτό που πραγματικά ακούει.
Μάλλον και σε αυτό, εξαρτάται ΠΟΙΟΣ άκουσε, με ΠΟΙΑ κριτήρια και ποία η γνώση του για να εκτιμήσει αυτό που άκουσε.Μ αρέσεις!
Μπορώ να χρησιμοποιώ αυτή τη φράση , όταν κάποιος λέει : ''Εγώ άκουσα '' ?
Πράγματι, τα υλικά ανά ηχείο μπορεί να κοστίζουν 300 ευρώ, όμως το κομμάτι αλουμινίου για να αγοραστεί και να διαμορφωθεί μπορεί να κοστίζει 10 φορές παραπάνω! Επειδή είναι 2 κομμάτια, κοστίζουν 18 φορές παραπάνω. Επειδή το βάρος είναι μεγαλύτερο, απαιτούνται ανθεκτικότερα υλικά συσκευασίας, επιπλέον επιβάρυνση βάρους/όγκου, τα μεταφορικά κοστίζουν παραπάνω και το σύνολο αυτών επιβαρύνουν την τελική τιμή.Μπορεί με ένα mail να ρωτήσει για την κατασκευή ενός προίοντος. Δεν είναι τόσο δύσκολο.
Επίσης το να σκάψει κάποιος ένα μπλοκ αλουμινίου και τα υλικά μέσα του να κοστίζουν για π.χ. 300 ευρώ και να το κοστολογεί 10 χιλιάρικα, θα ήταν καλό να γράφεται.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μετρήσεις, αυτό που μένει είναι η υποκειμενική κρίση του κάθε επαγγελματία reviewer. Ε τουλάχιστον ας γράψει αυτό που πραγματικά ακούει.
Ναι σε όλα !Μάλλον και σε αυτό, εξαρτάται ΠΟΙΟΣ άκουσε, με ΠΟΙΑ κριτήρια και ποία η γνώση του για να εκτιμήσει αυτό που άκουσε.
Και λίγα λες.Φίλε auditory, γνωστά αυτά που λες και σωστά. Κα ι προσθέτω και το μεγάλο ποσοστό που καρπώνεται ο dealer όταν υπάρχει. Αλλά υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα όπου είναι ολοφάνερο ότι η τιμή του προίοντος είναι εξωφρενικά μεγάλη.
Και χωρίς να αναφέρω ονόματα και καταστάσεις, ενισχυτής που από το εργοστάσιο κόστιζε 2000 χιλιάδες δολλάρια, ο αντιπρόσωπος τον πούλαγε 8000 χιλιάδες ευρώ. Ε όταν ο reviewer γράφει ότι ενισχυτής αξίζει μέχρι ευρώ τα λεφτά του, καταλαβαίνεις.
Αυτά δεν γίνονται από σοβαρούς κατασκευαστές.Ξέρω μηχάνημα που φεύγει από το εργοστάσιο στα 800€ και καταλήγει στο πελάτη στα 4500€. Και βέβαια είναι Αριστούργημα για τα λεφτά του λεν τα tests.
Και δεν είναι μόνο το παραπάνω μηχάνημα. Υπάρχουν παααρα πολλά. Να μιλήσω για ηχείο που από 25.000€ πάει στα 130.000€; Ή για κεφαλή πικάπ από τα 55€ στα 300€; Ή για AV του 600€ στα 1900€
Δεν έχω να πω κάτι άλλο.Αυτά δεν γίνονται από σοβαρούς κατασκευαστές.
Δώσε μας παραδείγματα .
Έλα ρε φίλε , πες.Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Προσοχή χρειάζεται, με την υπερβολική χρήση του κίτρινου χρώματος στο site και στο περιοδικό. (Το κίτρινο είναι ύπουλο χρώμα)
Καλησπέρα.Καλησπέρα στην παρέα, συγχαρητήρια για την νέα σας προσπάθεια, αφού παρέλαβα και εγώ το περιοδικό σας και το διάβασα κατέληξα στο ερώτημα, το οποίο παρακαλώ θα ήθελα να απαντήσετε, αν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός ακόμα εντύπου εντός του οποίου, όπως πολύ σωστά κάποιος συμφορουμίτης ανέφερε παραπάνω, όλα τα μηχανήματα τα οποία παρουσιάζονται έχουν υψηλότατο κόστος απόκτησης. Πόσοι από εμάς έχετε την εντύπωση πως θα σπεύσουμε να αγοράσουμε κάποιο από όλα αυτά στην Ελλάδα της κρίσης?έρευνα αγοραστικού κοινού κάνατε και αν ναι, τι πληροφορίες έχετε για την αγοραστική δύναμή του?εκτός αν απευθύνεστε σε άλλη αγορά, αυτή των πλουσίων, οπότε αλλάζει το θέμα. Τα λάθη που κατά την γνώμη μου κάνει ο ΗΧΟΣ τα τελευταία χρόνια μην τα κάνετε και εσείς, ο κόσμος για να αγοράσει τα ακριβά πρέπει να περάσει πρώτα απ τα φτηνά, παρουσιάστε τηλεοράσεις, προτζέκτορες, προ και τελικούς, συστήματα ηχείων home cinema, subs, υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος που θέλει να αγοράσει μηχανήματα χαμηλότερης αξίας και δεν μπορεί να διαβάσει κάπου για αυτά, γιατί κακά τα ψέματα, αν κάποιος θέλει ν αγοράσει πχ έναν ενισχυτή που κοστίζει 2-3 χιλιάρικα ή ηχεία που κάνουν 4-5 χιλιάρικα το ζεύγος θα πάει στο κατάστημα να τον δεί ή να τα ακούσει και δεν θα περιμένει την κριτική κανενός περιοδικού, ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή επιτυχία!!!