800 Di........μην λες τιποτα

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: 800 Di........μην λες τιποτα

PC οπωσδήποτε λέω πια.

ή και τα δυό αυτά που λες μαζί (ντακ θες έτσι κι αλλιώς).

βέβαια, αν πάμε σε παράδειγμα, προσωπικά είμαι πια έτοιμος για pc-cross, αφού 16 κανάλια aes/ebu έχει η ρημάδα η lynx, όλα γίνονται και εύκολα.

Το μόνο που θα χρειαστώ, είναι 2 4-κάναλα ντακ, ένα πίσω από κάθε ηχείο. Ε, θα συμβιβαστώ και με 8-κάναλα. :138:

Και ντακ καλά κυκλοφορούν πολλά. και μπούφαλοι και άλλα ζώα.
Oh yes!!!!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: 800 Di........μην λες τιποτα

...
Αλλά ξέρεις κάτι; δε με τραβάει ρε. δε ξέρω γιατί, αλλά δε περιμένω να ακούσω κάτι καλύτερο.

Παλιά θα ενθουσιαζόμουν με ένα καινούριο ντακ, και με την ιδέα μόνο. Βρε λες να αρρώστησα?

Αφού λέω χίλιες φορές καλύτερα το κλάιν-μάιν, με το ενσωματωμένο ντακ, να μην έχω καν την έγνοια (ή το "δικαίωμα" της "δήθεν" επιλογής)....
Εκτός εάν κατασκευάσεις και το ηχείο που θα κροσσάρεις μόνος σου...
Όχι βέβαια ότι τα Magnepan που έχεις είναι και πολύ Magnepan πια, αλλά λέμε τώρα...
Εμένα κάτι τέτοιο μου περνά από το μυαλό, και έχω μπει στα αίματα...
Φοβάμαι όμως ότι από άποψη value for money δε θα τα παλέψει και πολύ τα K+H...
Tobustee το Γερμανό που λέει και ο Timbre...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

αχ, ρε Άλεξ, χίλια χρόνια να ζήσεις μπρε, έπεσα κάτω απ'τα γέλια βραδιάτικα...
Και πού ν' άκουγες τι έλεγα πριν από χρόνια όταν μετά την ερώτηση "Τι ηχεία έχεις;" και την απάντηση "Adam" με ρωτούσαν "Με τι ενισχυτή τα οδηγείς;"...
Και συγκεκριμένα με ποιούς παρομοίαζα τα συμβατικά παθητικά ηχεία...
Αλλά... μεγάλωσα και μάλλον εξευγενίσθηκα...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Μετά την παράκληση του Βλάσσαρου, και με δεδομένο ότι έχουμε ούτως ή άλλως ξεφύγει από το θέμα του thread, καλό θα ήταν ίσως να μεριμνήσει κάποιος συντονιστής για τη δημιουργία ενός νέου thread και τη μεταφορά των σχετικών posts σε αυτό...

Πάω για ύπνο.

To be continued...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Alex πραγματικά η τοποθέτηση σου είναι υπεράνω οποιασδήποτε κριτικής...

Απλά περιμένω το be continued για να μάθω...:107:
Thank you man!:107:

Και τώρα, πάω στ' αλήθεια για ύπνο...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.677

.........τωρα το λες οτι ειναι τοσο απλα τα πραματα και παραγγειλλα τα Μundorfia .....ξανα ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ με δαυτα λεω εγω......
Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης όπως και πανάκεια την οποία να ΄΄στερείσαι΄΄ ...Εφόσον σκοπεύεις ν'αλλάξεις ηχεία εντός των επομένων 12 μηνών,η μετατροπή με ενεργό κρος θα μπορούσε να γίνει στο προσεχές ζεύγος:612:
(Έτσι κιόλας θα μεταπωλήσεις με την άνεσή σου και το τωρινό:126:)

Reaction score
4.243

Οφειλω να ομολογησω οτι χτες με πηρε πολυ νωρις ο υπνος και εχασα σε live μια εξαιρετικη συζητηση. Αλεξ και Κωστα συγχαρητηρια για τα οσα γραψατε χτες βραδι.
Βεβαια υπαρχει και κατι που στον απλο κοσμο παραμενει "μυστηριο". Ολα αυτα που περιγραφεται σαν πολυ ευκολα εμενα μου μοιαζουν για βουνο. Τι βουνο, ηφαιστειο μαλλον. Το μονο καλο ειναι οτι ειμαι τυχερος, απεχω απο τον Κωστα ΕΑΡ 2 λεπτα (χε,χε, τι κωλοφαρδια κι αυτη!!).
Θα ελεγα λοιπον οτι πραγματι ο Αλεξ εχει δικαιο. Οι εταιριες ισως θα μπορουσαν να ασχοληθουν με τα εξωτερικα κροσοβερ και τα ενεργα ηχεια, αλλα θα πρεπει πρωτα να εκαναν σεμιναρια εκμαθησης στον αδαη κοσμο. Εμπορικα λοιπον θα ειχαν απολυτη αποτυχια.
Τωρα κατι ακομη για τους αρωστημενους λαμπακηδες. Μπορεις να συνδεσεις το ηχειο με ενεργο κρος και με 6 λαμπατους μονομπλοκ? Η μηπως καλυτερα να βαλεις κανεναν βαρβατο διακοπτικο στο γουφερ, και καλους λαμπατους μεσαια και πριμα (μην πεταξουμε ρε παιδια κι αυτους που εχουμε)
Βεβαια μαλλον χαζομαρες λεω, γιατι νομιζω οτι μετα απο κανα χρονο παλι θα ψαχνομε για αναβαθμηση.

Reaction score
4.243

Διαβαζοντας τα οσα γραφτηκαν για τους ¨σαλιγκαρους¨, θυμηθηκα ενα ωραιο περιστατικο. Πριν απο αρκετα χρονια βλεποντας σε καποιο διαφημιστικο φωτογραφιες με τους σαλιγκαρους και μην γνωριζοντας τις διαστασεις τους (απο τις φωτο δεν μπορουσες να καταλαβεις), χτυπαω τηλεφωνο αμεσως στον Χουρμουζιαδη και τον ρωταω: Βασιλη σκεφτομαι να χρησιμοποιησω στο home cinema τους σαλιγκαρους για πισω ηχεια, ποια ειναι η αποψη σου? θα παιξουν η ειναι μονο για φιγουρα?
Ο καημενος ο Χουρμουζιαδης μου απαντησε εκπληκτος: Παρολο που δεν εχουν ξαναχρησιμοποιηθει για πισω σαραουντ τα συγκεκριμενα ηχεια (46.000 ευρω κοστιζουν), ωστοσο δεν θα τα πηγαιναν κι ασχημα!
Ποσοοοοοοοο του ειπα οτι κανουν, οποτε καταπια την γλωσσα μου και σκεφτηκα τι ακουν κι αυτοι οι ανθρωποι και το χειροτερο ειναι οτι θα πρεπει να απαντανε και ευγενικα.

Reaction score
2

Λοιπον τρελλογιατρεσα Σαλλονικια ασε τα γελια με τον αλλο τον μαστροΑλεξ ,τραβατε τωρα αμεσως να κοιμηθειτε ,να ζβερκωθειτε που ελεγε και η γιαγια μου και αυριο το πρωι με την αυγουλα ανοιξτε ενα νεο thread με θεμα το ενεργο κροσσοβερ που θα φτιαξουμε για τον Jargon-Σωτηρη και τον Βλαση!!!!!!!!!!!!!

Και μην μου αρχισετε τα χαμογελα του στυλ ....αστους να βρασουν στο ζουμι τους γιατι την τσουνα κλαιγανε !!!!!!!!!!
Αυριο λοιπον πειτε τα ολα για το τι χρειαζεται ωστε να κανουμε ενα ηχειο ενεργο ....αντε ντε......ολαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπον νανι τωρα και θα βαλλω ξυπνητηρι για αυριο στης 6 να σας ξυπνησω.....να ειστε φρεσκες ντε..........

Αι σιχτηρ ...και φυσικα καληνυχτα σας ....μαστορια!!!!!
Βλασση δεν το συζηταμε για ενεργο κρος, απλα τα εξοδα θα πανε στα υψη, ενισχυτες active x καλωδια κτλ, αλλα το οφελος απειρο. Μην ξεχνας οτι και σε εμενα με ενεργο κρος ακουσες.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Οι εταιριες ισως θα μπορουσαν να ασχοληθουν με τα εξωτερικα κροσοβερ και τα ενεργα ηχεια, αλλα θα πρεπει πρωτα να εκαναν σεμιναρια εκμαθησης στον αδαη κοσμο...
Ακόμα και να μην το έκαναν οι ίδιες οι εταιρείες, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τους σοβαρούς αντιπροσώπους (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι).
Θα μπορούσαν π.χ. να κανονίσουν συγκριτική ακρόαση μεταξύ δύο ίδιων ηχείων όπου το μεν πρώτο θα οδηγείτο (παθητικά) από συμβατικό δικάναλο γραμμικό ενισχυτή της τάξης των 10.000 Ευρώ και θα συνοδευόταν από πηγή αντίστοιχης αξίας, το δε δεύτερο θα οδηγείτο ενεργά από μερικά φθηνά μονοκάναλα (έστω και κινέζικα) διακοπτικά ενισχυτικά (σαν κι αυτά) με τα Behringάκια του Κωσταυτιά να παίζουν το ρόλο του ενεργού crossover και των dac ενώ ένα e-great των 100 Ευρώ θα έπαιζε το ρόλο του transport.
Εννοείται, πως στη δεύτερη περίπτωση θα είχαμε εκμεταλλευτεί και τη δυνατότητα ενεργής ισοστάθμισης χώρου.
Ποιό από τα δυο λέτε να έπαιζε σωστότερα;:126:

Βασίλη Χουρμουζιάδη ακούς;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Βλασση δεν το συζηταμε για ενεργο κρος, απλα τα εξοδα θα πανε στα υψη, ενισχυτες active x καλωδια κτλ, αλλα το οφελος απειρο.
Όχι απαραίτητα...
Αλλά ότι πρέπει να πέσουν κάποια φράγκα, πρέπει...
Όσον αφορά στο όφελος συμφωνώ.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Διαβαζοντας τα οσα γραφτηκαν για τους ¨σαλιγκαρους¨, θυμηθηκα ενα ωραιο περιστατικο. Πριν απο αρκετα χρονια βλεποντας σε καποιο διαφημιστικο φωτογραφιες με τους σαλιγκαρους και μην γνωριζοντας τις διαστασεις τους (απο τις φωτο δεν μπορουσες να καταλαβεις), χτυπαω τηλεφωνο αμεσως στον Χουρμουζιαδη και τον ρωταω: Βασιλη σκεφτομαι να χρησιμοποιησω στο home cinema τους σαλιγκαρους για πισω ηχεια, ποια ειναι η αποψη σου? θα παιξουν η ειναι μονο για φιγουρα?
Ο καημενος ο Χουρμουζιαδης μου απαντησε εκπληκτος: Παρολο που δεν εχουν ξαναχρησιμοποιηθει για πισω σαραουντ τα συγκεκριμενα ηχεια (46.000 ευρω κοστιζουν), ωστοσο δεν θα τα πηγαιναν κι ασχημα!
Ποσοοοοοοοο του ειπα οτι κανουν, οποτε καταπια την γλωσσα μου και σκεφτηκα τι ακουν κι αυτοι οι ανθρωποι και το χειροτερο ειναι οτι θα πρεπει να απαντανε και ευγενικα.
Κίνδυνοι του επαγγέλματος...:143::135::143:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Λοιπον τρελλογιατρεσα Σαλλονικια ασε τα γελια με τον αλλο τον μαστροΑλεξ ,τραβατε τωρα αμεσως να κοιμηθειτε ,να ζβερκωθειτε που ελεγε και η γιαγια μου και αυριο το πρωι με την αυγουλα ανοιξτε ενα νεο thread με θεμα το ενεργο κροσσοβερ που θα φτιαξουμε για τον Jargon-Σωτηρη και τον Βλαση!!!!!!!!!!!!!

Και μην μου αρχισετε τα χαμογελα του στυλ ....αστους να βρασουν στο ζουμι τους γιατι την τσουνα κλαιγανε !!!!!!!!!!
Αυριο λοιπον πειτε τα ολα για το τι χρειαζεται ωστε να κανουμε ενα ηχειο ενεργο ....αντε ντε......ολαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπον νανι τωρα και θα βαλλω ξυπνητηρι για αυριο στης 6 να σας ξυπνησω.....να ειστε φρεσκες ντε..........

Αι σιχτηρ ...και φυσικα καληνυχτα σας ....μαστορια!!!!!

Μετά την παράκληση του Βλάσσαρου, και με δεδομένο ότι έχουμε ούτως ή άλλως ξεφύγει από το θέμα του thread, καλό θα ήταν ίσως να μεριμνήσει κάποιος συντονιστής για τη δημιουργία ενός νέου thread και τη μεταφορά των σχετικών posts σε αυτό...

Πάω για ύπνο.

To be continued...
Τελικά, το εν λόγω νέο thread το άνοιξε ο vastsar.
Παρακαλώ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.364

Εμένα κάτι τέτοιο μου περνά από το μυαλό, και έχω μπει στα αίματα...
Φοβάμαι όμως ότι από άποψη value for money δε θα τα παλέψει και πολύ τα K+H...
Tobustee το Γερμανό που λέει και ο Timbre...
σχόλιο για αυτά που μπόλντιασα:

-να δυό αράδες λέξεις που κρύβουν δυό χιλιάδες τόνους σοφίας. :145:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.364

Thank you man!
WE thank you man...:112:

Θυμάμαι σε μια παλιότερη συζήτηση περί ενισχυτικών, μετά τις δοκιμές του GF ήρθε στη συζήτηση και το θέμα της χρησιμότητας του DIY πάνω στα ενισχυτικά, και η άποψή μας ήταν ότι πλέον το DIY πέθανε, διότι ο βασικός λόγος ύπαρξής του ήταν ο οικονομικός, που τώρα πια δεν υφίσταται.:126:

Reaction score
77

Βασίλη Χουρμουζιάδη ακούς;
Ακούω !:201:

Ιδού μερικά σχόλια πάνω στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση :

(1) Οπως σωστά έγραψε ο Alex_Zapantis, oι μηχανικοί της B&W βεβαίως και γνωρίζουν πολύ καλά ( όπως όλοι οι γνώστες του αντικειμένου ) τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ενεργής οδήγησης.

Πέρα από τον Ναυτίλο, ένα άλλο ηχείο της B&W, το John Bowers Active One ( το μόνο ηχείο που έφερε το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας ), ήταν και αυτό ενεργό με τους ενισχυτές ενσωματωμένους στο κουτί του ηχείου.

(2) Δεν γνωρίζω του λόγους για τους οποίους η Bowers & Willkins δεν παράγει μαζικά ενεργά ηχεία, αλλά γεγονός είναι ότι οι σύγχρονες τάσεις στην αγορά του "σοβαρού" Hi-FI δεν βοηθούν.

(3) Η δοκιμή που προτείνεις Alex είναι μεν λογική και άκρως διδακτική αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ" διότι ουσιαστικά παρεμβαίνουμε αυθαίρετα στο προϊόν και "αλλοιώνουμε" την φυσιογνωμία του.

Αυτό το οποίο θα μπορούσε να γίνει, είναι μία δοκιμή με τον έταιρο Καππαδόκη, τα παθητικά/ενεργά ηχεία της Linn.

Υπάρχει η δυνατότητα να επιδειχθεί το Akurate 242 σε παθητική ενίσχυση με ενισχυτές της Linn, και ακολούθως το ίδιο ηχείο, να επιδειχθεί με τους ίδιους ενισχυτές, αλλά και με την προσθήκη ενεργών φίλτρων σε κάθε ενισχυτή.

Η συγκεκριμένη επίδειξη θα μπορούσε να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και διάθεση από όλους μας.

(4) Οφείλω να υπενθυμίσω ότι η μή προβλεπόμενη τροποποίηση των συνθηκών λειτουργίας προϊόντων της B&W ( πχ δοκιμή ενεργής οδήγησης ) θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εγγύηση των προϊόντων.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Αυτό το οποίο θα μπορούσε να γίνει, είναι μία δοκιμή με τον έταιρο Καππαδόκη, τα παθητικά/ενεργά ηχεία της Linn.

Υπάρχει η δυνατότητα να επιδειχθεί το Akurate 242 σε παθητική ενίσχυση με ενισχυτές της Linn, και ακολούθως το ίδιο ηχείο, να επιδειχθεί με τους ίδιους ενισχυτές, αλλά και με την προσθήκη ενεργών φίλτρων σε κάθε ενισχυτή.

Η συγκεκριμένη επίδειξη θα μπορούσε να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και διάθεση από όλους μας.
Πολύ ενδιαφέρον.
Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

Reaction score
4.243

Φυσικα Θεσσαλονικηηηηηηηηηηη!!!!!:142::142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292