Αγορα "καλου" DAC.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
Μαλλον μετα απο πολλες σκεψεις ηρθε η ωρα να παρω ενα καλο DAC για να αναβαθμιστω απο το Benchmark DAC1 modified που ηδη εχω.

Δοκιμασα το Weiss Minerva με firewire με ικανοποιητικα αποτελεσματα.Ηταν αρκετα καλυτερο απο το δικο μου αλλα μαλλον θα ηθελα κατι παραπανω.

Μ ενδιαφερει το γλυκο-συναισθηματικο-ομορφο-απαλο ακουσμα και οχι το κλινικο-αυστηρο-μονιτορ στυλ.

Η πηγη ειναι το Macbook Pro, προενισχυτης Counterpoint SA-1000, τελικοι οι Αtmasphere M-60 OTL, ηχεια τα Acoustic Zen Adagios.

Θα εκτιμησω ιδιαιτερα τη γνωμη σας για μια ουσιαστικη αναβαθμιση!

Reaction score
140
Αφού έκανα την πρόταση να πω τώρα το εξής
Το μινέρβα «ακούει» σε καλώδια και ρεύματος και ιντερκονεκτ
Με lessloss ρεύματος και virtual dynamics master πηδήχτηκα από το παράθυρο
Έχε χάρη τώρα που θέλω χρήματα , αλλιώς δεν το έδινα με τίποτα

Reaction score
9
Αφού έκανα την πρόταση να πω τώρα το εξής
Το μινέρβα «ακούει» σε καλώδια και ρεύματος και ιντερκονεκτ
Με lessloss ρεύματος και virtual dynamics master πηδήχτηκα από το παράθυρο
Έχε χάρη τώρα που θέλω χρήματα , αλλιώς δεν το έδινα με τίποτα
Tι θες να πεις, ότι άκουσες διαφορές από καλώδια ρεύματος? :111:
Μη μου πεις ότι ήταν και ακριβά? :131:

:142:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
Το Audio Note οντως φαινεται κ πρεπει ν ακουγεται καλο...ειναι κ στα γουστα μου (τα περιεργα...).

Θα ηθελα ν ακουσω κ το νεο της Weiss το DAC 202 αν δε κανω λαθος.

Επισης ειδα για Wavelength λαμπατα κτπλ αλλα δε νομιζω πως πηραν κ τις καλυτερες κριτικες...

Kαλες προτασεις ειναι κ τα Metric και τα Lynx αλλα δε τα εχω ακουσει καθολου.

Reaction score
140
Tι θες να πεις, ότι άκουσες διαφορές από καλώδια ρεύματος? :111:
Μη μου πεις ότι ήταν και ακριβά? :131:

:142:

Τα lessloss δεν είναι ακριβά για αυτό που κάνουν
Στο κάτω κάτω σε συσκευή που κάνει 3 χιλιάρικα μπήκε
Δεν προτείνω καλώδια ρεύματος που κάνουν όσο κάνουν οι συσκευές
Σωστός? :136:

Reaction score
9
Τα lessloss δεν είναι ακριβά για αυτό που κάνουν
Στο κάτω κάτω σε συσκευή που κάνει 3 χιλιάρικα μπήκε
Δεν προτείνω καλώδια ρεύματος που κάνουν όσο κάνουν οι συσκευές
Σωστός? :136:
Σωστότατος! :126:

Στο θέμα μας τώρα, πάρε Weiss - εγγύηση. :144:

Reaction score
140
Το Audio Note οντως φαινεται κ πρεπει ν ακουγεται καλο...ειναι κ στα γουστα μου (τα περιεργα...).

Θα ηθελα ν ακουσω κ το νεο της Weiss το DAC 202 αν δε κανω λαθος.

Επισης ειδα για Wavelength λαμπατα κτπλ αλλα δε νομιζω πως πηραν κ τις καλυτερες κριτικες...

Kαλες προτασεις ειναι κ τα Metric και τα Lynx αλλα δε τα εχω ακουσει καθολου.

Άμα ανέβεις κι άλλο βαλε και wadia & dcs στο παιχνίδι
Εγώ πάντως με την ύπαρξη λάμπας στο τελικό στάδιο δεν θα ήθελα και στην πηγή
Είναι πως ακούει ο καθένας
Πετάξου Κατερίνη να σε βάλω να ακούσεις το νέο setup με 802d και 1000asp στο κεφάλι

Reaction score
140
Σωστότατος! :126:

Στο θέμα μας τώρα, πάρε Weiss - εγγύηση. :144:
Mitsubishi η μόνη λύση
Αλλά και Honda όλο προσόντα

μην μου πεις ότι δεν τα έχεις ακούσει αυτά τα slogan , :605::605:

Reaction score
657
Απάντηση: Αγορα "καλου" DAC.

Μαλλον μετα απο πολλες σκεψεις ηρθε η ωρα να παρω ενα καλο DAC για να αναβαθμιστω απο το Benchmark DAC1 modified που ηδη εχω.

Δοκιμασα το Weiss Minerva με firewire με ικανοποιητικα αποτελεσματα.Ηταν αρκετα καλυτερο απο το δικο μου αλλα μαλλον θα ηθελα κατι παραπανω.

Μ ενδιαφερει το γλυκο-συναισθηματικο-ομορφο-απαλο ακουσμα και οχι το κλινικο-αυστηρο-μονιτορ στυλ.

Η πηγη ειναι το Macbook Pro, προενισχυτης Counterpoint SA-1000, τελικοι οι Αtmasphere M-60 OTL, ηχεια τα Acoustic Zen Adagios.

Θα εκτιμησω ιδιαιτερα τη γνωμη σας για μια ουσιαστικη αναβαθμιση!
τι budget εχεις?

εαν σε παιρνει κοιτα αυτο...

http://www.10audio.com/prism_orpheus.htm

τουλαχιστον το ιδιο καλο με το Weiss Medea συμφωνα με επαγγελματιες του χωρου
(προσωπικα δε το εχω δοκιμασει ακομα αλλα θα γινει στο μελλον)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
Budget μαλλον κοντα στα 3.000 με 5.000 ευρω, λογικα.
Αλλα ενα ειναι πλεον σιγουρο, πως οπωσδηποτε πρεπει να προηγηθει σοβαρη ακροαση...

Σκεφτομαι κ τα DCS, Wadia...

Σαν πολλα να μαζευτηκαν...!!:139:

Reaction score
140
Budget μαλλον κοντα στα 3.000 με 5.000 ευρω, λογικα.
Αλλα ενα ειναι πλεον σιγουρο, πως οπωσδηποτε πρεπει να προηγηθει σοβαρη ακροαση...

Σκεφτομαι κ τα DCS, Wadia...

Σαν πολλα να μαζευτηκαν...!!:139:

Κάτσε κάτσε σε αυτήν την κατηγορία παίζει και το LINN AKURATE DS που ναι μεν δεν είναι ντακ με την παραδοσιακή έννοια αλλά προάγει σαφώς το σπορ του computer audio και με πολύ καλό ήχο :621:

D

deleted user 10898

Guest
John ειδες ολοι σου προτεινουν αυτα που σου εστειλα σε πμ.
να τα παμε με την σειρα...
καταρχην στο ποσό αυτο υπαρχει το dcs το καινουργιο. το πλεονεκτημα του ειναι η ασυγρονη usb (εκτος απο τα καλα του ring dac κλπ κλπ).
το ναιμ και αυτο νεο στον χωρο αλλα η συνδεση του με τον υπολογιστη σου πρεπει να προσεχθει.
το λινν ακουρατε (και γενικα η μεταφορα μεσω δικτυου) ακομα δεν εχει πεισει οτι δεν εχει σφαλματα χρονισμου.
το metric halo lio-8 ειναι ενας καινουργιος παικτης που θεωρητικα εχει ολα τα πλεονεκτηματα του uln-8 χωρις τους προενισχυτες που δεν χρειαζεσαι.
οι στουντιακοι το πρoτιμουν απο το prism.
τα dac της apogee δεν φημιζονται για τον ηχο που ψαχνεις (εχω και ενα μικρο τετοιο).
τελος το audionote ειναι μηχανακι με ηχο που μου αρεσει πολυ αλλα πρεπει να το συνδυασεις με ενα καλο τρανσπορτ! πχ weiss int202 αντε m2tech hiface.
Nikos

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
John ειδες ολοι σου προτεινουν αυτα που σου εστειλα σε πμ.
να τα παμε με την σειρα...
καταρχην στο ποσό αυτο υπαρχει το dcs το καινουργιο. το πλεονεκτημα του ειναι η ασυγρονη usb (εκτος απο τα καλα του ring dac κλπ κλπ).
το ναιμ και αυτο νεο στον χωρο αλλα η συνδεση του με τον υπολογιστη σου πρεπει να προσεχθει.
το λινν ακουρατε (και γενικα η μεταφορα μεσω δικτυου) ακομα δεν εχει πεισει οτι δεν εχει σφαλματα χρονισμου.
το metric halo lio-8 ειναι ενας καινουργιος παικτης που θεωρητικα εχει ολα τα πλεονεκτηματα του uln-8 χωρις τους προενισχυτες που δεν χρειαζεσαι.
οι στουντιακοι το πρoτιμουν απο το prism.
τα dac της apogee δεν φημιζονται για τον ηχο που ψαχνεις (εχω και ενα μικρο τετοιο).
τελος το audionote ειναι μηχανακι με ηχο που μου αρεσει πολυ αλλα πρεπει να το συνδυασεις με ενα καλο τρανσπορτ! πχ weiss int202 αντε m2tech hiface.
Nikos
Ευχαριστω Νικο,

το DCS (που δε μ ενδιαφερει μαλλον η usb του μια κ εχω FW) και το Naim ακουγονται ενδιαφεροντα.Οπως κ το Μetric.Τιποτα απο αυτα δεν εχω ακουσει βεβαια κ θα το ηθελα.

To Apogee (συγγνωμη Σταυρο!!...) μαλλον μου ακουγεται λιγο στουντιακο κ μαλλον μικροτερης κλασης, με καθε επιφυλαξη.

Για το Αudio Note ..θ ακουσω δηλαδη διαφορα απ το αν παιξω με οπτικη εξοδο κατευθειαν απ το MacBook με την προσθηκη interface? kαλο ακουγεται...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.274
Για το Αudio Note ..θ ακουσω δηλαδη διαφορα απ το αν παιξω με οπτικη εξοδο κατευθειαν απ το MacBook με την προσθηκη interface? kαλο ακουγεται...
Πάρε pc.
Στο λέει ένας macοπληκτός:126:

D

deleted user 10898

Guest
η μεγαλυτερη βελτιωση στα dac το τελευταιο διαστημα εγκειτε στην εξελιξη της συνδεσης τους με τον υπολογιστη.
το dcs δεν εχει firewire, εχει ομως ασυγχρονη usb, με αποτελεσμα το Macbook σου να γινεται ενα τελειο τρανσπορτ.
αντιθετα η οπτικη του μακ δεν ειναι καλη (εχω και εγω μακ)
την ξεχνας για απευθειας εξοδο ψηφιακου σηματος εκτος εαν βαλεις εξωτερικο ρικλοκερ (και παλι...)
τελος το ναιμ θα το δοκιμαζα με κανα hiface, εχω διαβασει καλα λογια...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106