M2Tech Hiface

D

deleted user 10898

Guest
στο δικο μου dac/συστημα, και σε abx,τυφλο, και με επαναλειψημοτητα 9-10 στα δεκα.
τι το περασες, καλωδιο?

D

deleted user 10898

Guest
ειδες? η μια υπερβολη τεχνητα αντιπαρατιθετε με αλλη...
εαν ψαξεις στο φορουμ θα βρεις τις προσπαθειες μου για να τροφοδοτησω το ρημαδι το nonos dac μου απο διαφορες καρτες/τρανσπορτ/σιντι πλαυερ κλπ κλπ και τα αποτελεσματα τους...

Reaction score
1.187
Απάντηση: M2Tech Hiface

Μάλλον είναι προβληματικό το dac σου! :142: :143:

Reaction score
777
Ας αρχίσουμε με τα βασικά
Στον κόσμο των υπολογιστών το συγκεκριμενο μαραφέτι μόνο γέλιο μπορεί να φέρει
.Η γλώσσα των υπολογιστών είναι αυτή....

Υπάρχει ακόμα κανείς που να υποστηρίζει οτι το συγκεκριμένο μαραφέτι ότι κώδικα και να έχει...είναι για γέλιο?Εντάξει...εμείς είμαστε περίεργοι και ασχολούμαστε αλλα ας ξεχωρίζουμε και λίγο την ουσία.

Αυτό βέβαια δέν αναιρεί οτι κανει καλά όσο κανένα τη δουλειά του.
διαφωνεί κανείς εδώ?δέν νομίζω...
Απλά αν το συγκεκριμένο το έφτιαχνε η asus σε μαζική παραγωγή τότε θα είχε τη μισή τιμή.
Διαφωνεί κανείς εδώ?Τί?Τόσο ακριβά θα πούλαγε η asus αυτόν τον κώδικα?

Όταν ψάχνουμε το ακραίο σε έναν τομέα λογικό είναι να δίνουμε πολλά χρήματα για να πάρουμε το 1%.Τώρα εγώ προσωπικά έχω πεί τη γνώμη μου για τους χρονισμούς και αυτά τα κουραφέξαλα.Αν θέλετε μήν ρωτήσετε εμένα ούτε τα διαδικτυακά καφενεία.Ρωτήστε κανα σοβαρό άνθρωπο που ασχολείται επαγγελματικά με τεχνολογια τηλεπικοινωνιών (προσοχή!!!όχι επαγγελματία studia ούτε πωλητή hi-fi) και αν δέν γελάσει με αυτό το μαραφέτι....
Πάντως αν είχα κανα ακριβό σύστημα θα το αγόραζα για να έχω κλείσει με αυτό το θέμα.Θα έδινα το ίδιο βάρος με ένα καλό σετ καλωδίων(δηλ 10% της αξίας του συστήματος) οπότε...φτηνό βγαίνει(κάτω του 10%).

Reaction score
150
Ο kohmst έχει δίκαιο.

Στον κόσμο των υπολογιστών το συγκεκριμενο μαραφέτι μόνο γέλιο μπορεί να φέρει.Αυτό βέβαια δέν αναιρεί οτι κανει καλά όσο κανένα τη δουλειά του.

Απλά αν το συγκεκριμένο το έφτιαχνε η asus σε μαζική παραγωγή τότε θα είχε τη μισή τιμή.

Τι μισή? Και το 1/10 πολύ θα του ήταν!

Αναλογίσου ότι υπάρχουν σκληροί δίσκοι που απαιτούν τεχνολογία με balls για την κατασκευή τους που κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Έχω επιτελέσει και βλαμμένος PC Modder τρομάρα μου και δυστυχώς οι τιμές τέτοιων μαραφετιών είναι υπερβολικές!

ΑΛΛΑ!

Αν δεν έχει ασχοληθεί κανένας γιατί για μια εταιρεία όπως η Asus αυτά τα μαραφέτια είναι ΨΙΧΟΥΛΑ από πλευράς "πωλήσεων" και βρέθηκε κάποιος να το κάνει φυσικό είναι να το εκμεταλεύται και γιατί όχι.

Αλλά είναι όντως αστείο να κοστίζει π.χ. όσο έναν Motherboard με 8 Layers PCB που είναι σαν να συγκρίνουμε αξίνα με laser guided missile από πλευράς πολυπλοκότητας σχεδίασης.

Reaction score
1.187

Αν το έφτιαχνε η Asus δεν θα είχε την μισή τιμή. Θα είχε το 1/3 το πολύ!
Αφού πουλάει ολόκληρη κάρτα 42€ αυτό δεν μπορεί να το πουλούσε άνω των 30€ και πολλά λέω.
Απλώς η Asus απευθύνεται σε computerάδες όπου 1+1 κάνει 2 ή 10 στο δυαδικό σύστημα, ενώ αυτό το μαραφέτι απευθύνεται σε hali-endάδες όπου 1+1 κάνει χροιές, αγγέλους, παπάδες, και άλλα πολλά! :137:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

ενώ αυτό το μαραφέτι απευθύνεται σε hali-endάδες όπου 1+1 κάνει χροιές, αγγέλους, παπάδες, και άλλα πολλά! :137:

χρειές τέκνον μου, χρειές....

Reaction score
11

Θα ήθελα να ρωτήσω την σεβαστή παρέα πως κρίνει:

1)To επίσημο jitter που είναι στα 950 ps! (H δεν παίζει ρόλο επειδή το σήμα χρονίζεται στην συνέχεια από το dac;).

2)Την μεγάλη ευαισθησία που έχει η σωστή επικοινωνία του m2tech με το dac στην ποιότητα αλλά ακόμα και στο μήκος και στην θέση του καλωδίου!

Με όλα αυτά, μήπως κάποιος που δεν είναι ειδικός, δεν θα καταφέρει ποτέ να πάρει το maximum των δυνατοτήτων από το συγκεκριμένο;

(Αυτή την στιγμή είμαστε 6 μέλη και 1 επισκέπτης).

:111:

Reaction score
1.187

Να ένα καλό θέμα προς συζήτηση:
Αν υποθέσουμε πω το PC είναι στην μία άκρη του δωματίου και το στερεοφωνικό με το dac στην άλλη άκρη... Πώς είναι πιο σωστά να φθάσουμε μέχρι εκεί; (χρησιμοποιώντας πάντα το M2Tech Hiface)

1. Το μπριζώνουμε πάνω σε μία ελεύθερη USB του PCιού και μετά στέλνουμε το σήμα στο DAC με ένα μακρύ RCA;

2. Χρησιμοποιούμε USB extension με αρσενικό - θηλυκό USB έτσι ώστε να βρεθεί το M2Tech πλάϊ στο DAC και να δώσει σήμα χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοντό RCA;

Reaction score
11

Αν υποθέσουμε πω το PC είναι στην μία άκρη του δωματίου και το στερεοφωνικό με το dac στην άλλη άκρη... Πώς είναι πιο σωστά να φθάσουμε μέχρι εκεί; (χρησιμοποιώντας πάντα το M2Tech Hiface)

1. Το μπριζώνουμε πάνω σε μία ελεύθερη USB του PCιού και μετά στέλνουμε το σήμα στο DAC με ένα μακρύ RCA;

2. Χρησιμοποιούμε USB extension με αρσενικό - θηλυκό USB έτσι ώστε να βρεθεί το M2Tech πλάϊ στο DAC και να δώσει σήμα χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοντό RCA;
Ρίξε μια ματιά στο link του post # 31.

:107:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: M2Tech Hiface

Προσωπικά...χωρίς βέβαια να διατυπώνω την άποψη μου βασιζόμενος σε κάποιο σημαντικό δεδομένο...

Εμπιστεύομαι το rca 75Ω.το εμπιστεύομαι διότι πολύ απλά σαν tech spec έχει...το 75Ω.Επίσης έχω δεί κατα καιρούς να αναφέρουν και άλλα specs.Αντιθέτως ότι usb καλώδιο έχω δέν έχει κανένα απολύτως spec.Έχω επίσης παρατηρήσει οτι σε μεγάλα μήκη το usb αποτυγχάνει.Αντιθέτως ένα coaxial που το αγόρασα με 1,5 ευρω τα 5 μέτρα λειτουργεί τέλεια.Το usb μου έκανε κάτι τσικ τσικ.Ίσως να είναι επιρρεπές στις πτώσεις τάσεως.Επίσης ας μήν ξεχνάμε οτι το coaxial είναι για μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα με σχετικά μικρές τιμές ρευμάτων(σκεφτείτε οτι χρησιμοποιείται στην κεραία της τηλεοράσεως για να μεταφέρει το ασθενές σήμα σε μεγάλες αποστάσεις).

Τα παραπάνω τα λέω βέβαια με πολλές επιφυλάξεις και απο προσωπικές εμπειρίες.Εσεις τί λέτε?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: M2Tech Hiface

Τα παραπάνω τα λέω βέβαια με πολλές επιφυλάξεις και απο προσωπικές εμπειρίες.Εσεις τί λέτε?
Νομίζω πως όταν έχεις μπει στον χορό των ps και μετράς πως θα μειώσεις το jitter, εδώ, (στην σύνδεση του m2tech), τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και δεν ξέρεις ποτέ με τι jitter θα βρεθείς στο σύστημά σου!

Εκτός κι αν λόγω του επαναχρονισμού στο dac αυτό δεν παίζει ρόλο! Αυτό προσπαθώ να ανακαλύψω!

Reaction score
1.187

Προσωπικά...χωρίς βέβαια να διατυπώνω την άποψη μου βασιζόμενος σε κάποιο σημαντικό δεδομένο...

Εμπιστεύομαι το rca 75Ω.το εμπιστεύομαι διότι πολύ απλά σαν tech spec έχει...το 75Ω.Επίσης έχω δεί κατα καιρούς να αναφέρουν και άλλα specs.Αντιθέτως ότι usb καλώδιο έχω δέν έχει κανένα απολύτως spec.Έχω επίσης παρατηρήσει οτι σε μεγάλα μήκη το usb αποτυγχάνει.Αντιθέτως ένα coaxial που το αγόρασα με 1,5 ευρω τα 5 μέτρα λειτουργεί τέλεια.Το usb μου έκανε κάτι τσικ τσικ.Ίσως να είναι επιρρεπές στις πτώσεις τάσεως.Επίσης ας μήν ξεχνάμε οτι το coaxial είναι για μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα με σχετικά μικρές τιμές ρευμάτων(σκεφτείτε οτι χρησιμοποιείται στην κεραία της τηλεοράσεως για να μεταφέρει το ασθενές σήμα σε μεγάλες αποστάσεις).

Κάτι τέτοιο θα έλεγα κι εγώ...
Μού έχει τύχει καλώδιο USB μόλις 1,5 m και να μην λειτουργεί!

Reaction score
11

Κάτι τέτοιο θα έλεγα κι εγώ...
Μού έχει τύχει καλώδιο USB μόλις 1,5 m και να μην λειτουργεί!
Πάντως, στο προαναφερόμενο άρθρο, λέει ότι το ψηφιακό καλώδιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m και όχι κοντύτερο γιατί αυτό προκαλεί jitter!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M2Tech Hiface

Πάντως, στο προαναφερόμενο άρθρο, λέει ότι το ψηφιακό καλώδιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m και όχι κοντύτερο γιατί αυτό προκαλεί jitter!

το άρθρο σου μιλάει για coaxial.Όχι για usb.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M2Tech Hiface

το άρθρο σου μιλάει για coaxial.Όχι για usb.
Mα από το BNC βύσμα του m2tech που θεωρείται το σωστότερο, coaxial 75 Ωμ παίρνουμε! Άρα με αυτό έχουμε να παλέψουμε! (Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που σε άρθρο για το m2tech υπήρχε η παραπομπή σε αυτό το άρθρο).

Νομίζω;

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M2Tech Hiface

Mα από το BNC βύσμα του m2tech που θεωρείται το σωστότερο, coaxial παίρνουμε! Άρα με αυτό έχουμε να παλέψουμε!

Νομίζω;

ναι βρε.απλά το ερώτημα που έχουμε είναι
α)μακρύ usb
H
b)μακρύ coaxial
το άρθρο σου είναι καλό αλλα δέν απαντά το α.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M2Tech Hiface

ναι βρε.απλά το ερώτημα που έχουμε είναι
α)μακρύ usb
H
b)μακρύ coaxial
το άρθρο σου είναι καλό αλλα δέν απαντά το α.
Το α, (USB), απορρίπτεται απλά επειδή πρέπει, για καλύτερη απόδοση, το
m2tech πρέπει να αγοράζεται με BNC βύσμα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Παρακαλώ λίγος σεβασμός στα εγκεφαλικά κύτταρα αυτών που μας διαβάζουν.
Πρωί-πρωί έκατσα και σας διάβασα και αισθάνομαι ότι μούδιασε ο εγκέφαλός μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.336
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@