8 HZ από ακουστικά, 15 ΗΖ από ηχεία, γίνεται;

Reaction score
11
Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Aς βάλουμε λοιπόν μερικές καμπύλες στην συζήτηση:

Aυτή λοιπόν είναι η καμπύλη των επίμαχων ηχείων, μια που δεν υπάρχει των ακουστικών.

Στα 15 HZ έχουμε μία πτώση 30 db. Aυτό βέβαια σημαίνει πως σε ανηχοϊκό κατά την διάρκεια του προγράμματος δεν πρόκειται να ακουστεί κάτι.

Όταν όμως με γεννήτρια συχνοτήτων δίνω 15 HZ και αυξάνω το επίπεδο του σήματος στα
200 W RMS , (+ 100 db;), τότε ακούγεται ήχος! Καθαρή συχνότητα 15 HZ χωρίς τίποτε άλλο. Είναι μετρήσιμη με τον τρόπο που έχω εξηγήσει πριν.

Και το ερώτημα μου είναι το πως είναι δυνατόν να ακούγεται γιατί μέχρι τώρα είχα πεισθεί πως πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος μεγάλος χώρος που στην προκειμένη δεν υπάρχει! Όσο για το αυτί δεν νομίζω να υπάρχει αντίρρηση ότι ακούει τα 16 ΗΖ και βέβαια τα 15 ΗΖ αν είναι κατάλληλη η ενίσχυση.

:111:

Reaction score
11

Ξέρεις φίλε acoustics είναι σαν ο ένας από εμάς να κάνει ασκήσεις επί χάρτου και ο άλλος να είναι στην πρώτη γραμμή!

:142:

Reaction score
968
Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Sorry, αλλά αυτά που κάνεις ... τα έκανα πιτσιρικάς. Τώρα βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια. Η ζωή προχωράει :142:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Όταν όμως με γεννήτρια συχνοτήτων δίνω 15 HZ και αυξάνω το επίπεδο του σήματος στα
200 W RMS , (+ 100 db;), τότε ακούγεται ήχος! Καθαρή συχνότητα 15 HZ χωρίς τίποτε άλλο. Είναι μετρήσιμη με τον τρόπο που έχω εξηγήσει πριν.

Και το ερώτημα μου είναι το πως είναι δυνατόν να ακούγεται γιατί μέχρι τώρα είχα πεισθεί πως πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος μεγάλος χώρος που στην προκειμένη δεν υπάρχει! Όσο για το αυτί δεν νομίζω να υπάρχει αντίρρηση ότι ακούει τα 16 ΗΖ και βέβαια τα 15 ΗΖ αν είναι κατάλληλη η ενίσχυση.

Άντε πάλι γιατί δεν καταλαβαίνεις. Δεν ακούς τα 15Hz αλλά κάποια αρμονική τους (30Hz, 45Hz κλπ) η οποία έχει χαμηλότερη ένταση.

Το σήμα της γεννήτριας όσο καθαρό κι αν είναι περνάει μέσα από έναν ενισχυτή ο οποίος το ενισχύει. Παράλληλα όμως κατά την ενίσχυση προσθέτει πάντα και αρμονικές.

Π.χ. εδώ ο ενισχυτής δέχεται ένα σήμα 40Hz αλλά βλέπουμε αρμονικές στα 80Hz στα 120Hz κλπ κλπ αλλά σε χαμηλότερες στάθμες.

Στην συνέχεια τα ηχεία σου προσθέτουν επιπλέον παραμόρφωση και τέλος αυτό το παραμορφωμένο σήμα φτάνει στα αυτιά σου, το ακούς και χαίρεσαι...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Sorry, αλλά αυτά που κάνεις ... τα έκανα πιτσιρικάς. Τώρα βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια. Η ζωή προχωράει :142:
Έχεις δίκιο! Υπάρχει χάσμα γενεών! Εγώ είμαι 15!

Reaction score
968

Για να είμαστε ακριβείς, μπορεί να ακούει τα 15 Hz, αλλά επειδή το αυτί έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στις ανώτερες αρμονικές, θα ακούει μαζί (και καλύτερα) την 30 Hz, 45 Hz, .... Οπότε καθαρά με το αυτί δεν βγάζεις εύκολα άκρη τι ακριβώς ακούς κάθε φορά.

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Έχεις δίκιο! Υπάρχει χάσμα γενεών! Εγώ είμαι 15!

... συνέχεια παρεξηγείσαι (τη βλέπω την ηλικία σου .... μην ανησυχείς). Εκτός αν είναι παραπλανητική.

Reaction score
11

Άντε πάλι γιατί δεν καταλαβαίνεις. Δεν ακούς τα 15Hz αλλά κάποια αρμονική τους (30Hz, 45Hz κλπ) η οποία έχει χαμηλότερη ένταση.

Το σήμα της γεννήτριας όσο καθαρό κι αν είναι περνάει μέσα από έναν ενισχυτή ο οποίος το ενισχύει. Παράλληλα όμως κατά την ενίσχυση προσθέτει πάντα και αρμονικές.

Π.χ. εδώ ο ενισχυτής δέχεται ένα σήμα 40Hz αλλά βλέπουμε αρμονικές στα 80Hz στα 120Hz κλπ κλπ αλλά σε χαμηλότερες στάθμες.

Στην συνέχεια τα ηχεία σου προσθέτουν επιπλέον παραμόρφωση και τέλος αυτό το παραμορφωμένο σήμα φτάνει στα αυτιά σου, το ακούς και χαίρεσαι...

Να χαίρεσαι πάντα και εσύ...

Μόνο ένα σημείο δεν καταλαβαίνω: εφ' όσον πρόκειται για αρμονική, η περίοδος της θα είναι 15 HZ η κάτι άλλο;

Αν μου το απαντήσεις αυτό φίλε Σπύρο θα γίνεις ο θεός ενός (μαθητευόμενου), ημίθεου!

Και το λέω αυτό, για να σε προλάβω, γιατί η περίοδος αυτού που ακούω εγώ είναι 15 HZ!

Reaction score
968

... και πως είσαι βέβαιος?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

... συνέχεια παρεξηγείσαι (τη βλέπω την ηλικία σου .... μην ανησυχείς). Εκτός αν είναι παραπλανητική.
Aληθινή είναι αλλά... στα χαρτιά! Π.χ δεν μπορεί παρά να είσαι δεκαπέντε όταν ανεβοκατεβαίνεις την Πάρνηθα με ένα κοινό παλαιό ποδήλατο τριών ταχυτήτων!

Αλλά εγώ δεν βλέπω την δική σου! (Σέβομαι το απόρρητο!)

:107:

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Aληθινή είναι αλλά... στα χαρτιά! Π.χ δεν μπορεί παρά να είσαι δεκαπέντε όταν ανεβοκατεβαίνεις την Πάρνηθα με ένα κοινό παλαιό ποδήλατο τριών ταχυτήτων!

Αλλά εγώ δεν βλέπω την δική σου! (Σέβομαι το απόρρητο!)

επίτηδες! ....θέλω να κρύβω χρόνια.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Μόνο ένα σημείο δεν καταλαβαίνω: εφ' όσον πρόκειται για αρμονική, η περίοδος της θα είναι 15 HZ η κάτι άλλο;

Αν μου το απαντήσεις αυτό φίλε Σπύρο θα γίνεις ο θεός ενός (μαθητευόμενου), ημίθεου!

Και το λέω αυτό, για να σε προλάβω, γιατί η περίοδος αυτού που ακούω εγώ είναι 15 HZ!

Περίοδος 15Hz δεν υπάρχει.

Συχνότητα υπάρχει.

Και πως μέτρησες αυτό που ακούς παρακαλώ;

Reaction score
11

... και πως είσαι βέβαιος?
Μα είναι απλό: ξεκινάω από τα 40 ΗΖ και κατεβαίνω. Στα 40 HZ, ελπίζω να συμφωνούμε, ακούω 40 ΗΖ.

Από τα 40 στα 39 ακούς μία απειροελάχιστη διαφορά που είναι ακριβώς η διαφορά μιας περιόδου. Αυτή λοιπόν η ομαλή εξέλιξη, με διαφορά μιας περιόδου κάθε φορά, συνεχίζεται ως τα 15! (ΗΖ εννοώ όχι ηλικία!).

Δεν διακόπτεται από κάτι που να μοιάζει με παραμόρφωση, παρεμβολή, διπλασιασμό συχνότητας, θόρυβο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ακουστικά!

Τώρα το είδα και ευχαρίστως διορθώνω σε "συχνότητα" όπου "περίοδος".

Reaction score
968

Παρενθετικά, για τα ακουστικά αυτό είναι ένα site για σύγκριση γραφημάτων (ίσως ήδη το γνωρίζετε)

http://www.headphone.com/learning-center/technical/build-a-graph.php

Δεν έχει καθόλου Technics, αλλά μπορεί κάποιος να συγκρίνει μεταξύ τους πχ τις αποκρίσεις πολλών γνωστών τύπων και να διαπιστώσει ότι δεν συμβαδίζουν με τα Hz που δίνουν οι κατασκευαστές (εκτός αν θεωρήσει ότι 20 και 30 dB διακύμανση της απόκρισης είναι νορμάλ).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Μα είναι απλό: ξεκινάω από τα 40 ΗΖ και κατεβαίνω. Στα 40 HZ, ελπίζω να συμφωνούμε, ακούω 40 ΗΖ.

Από τα 40 στα 39 ακούς μία απειροελάχιστη διαφορά που είναι ακριβώς η διαφορά μιας περιόδου. Αυτή λοιπόν η ομαλή εξέλιξη, με διαφορά μιας περιόδου κάθε φορά, συνεχίζεται ως τα 15! (ΗΖ εννοώ όχι ηλικία!).

Δεν διακόπτεται από κάτι που να μοιάζει με παραμόρφωση, παρεμβολή, διπλασιασμό συχνότητας, θόρυβο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ακουστικά!

καλά κρασά...

Δεν πατεντάρεις την μέθοδο και να χαρίσεις τα "χρυσά αυτιά" σου στην ανθρωπότητα, γιατί όλοι οι άσχετοι οι κουτόφραγκοι χρησιμοποιούν μετρητικά.

Δεν περιμένω να θέλεις σοβαρή απάντηση για την μέθοδό σου;

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Βρε συ.Αφού σου το εξηγήσαμε!!!Ο Μπλάτσιος σου έβαλε μέχρι και διάγραμμα.Δέν καταλαβαίνεις οτι ακούς σκουπίδια?Όχι δέν ακούς τα 15hz.Ακούς κάτι άλλο πώς το λένε.Ακούς κάτι που έχει ένα φάσμα και απλά έχει φέρουσα τα 15hz.Επίσης ακούς και σκουπίδια.
Αν ας πούμε εγώ βάλω το ηχείο του ear και στα 10hz αυτό κουνήσει μία καρέκλα τότε πολύ απλά θα ακούω την καρέκλα.Αν το ηχείο κουνιέται και βρίσκει στο μαγνήτη θα ακούσεις ένα γκντούπ.Αυτό είναι επίσης σκουπίδι.
Σκουπίδι στον ήχο είναι και οι αρμονικές.Οι αρμονικές,οι παραμορφώσεις και το αποτέλεσμα των επαλληλιών αποτελούν αυτό που όλοι λέμε χροιές και μοναδικότητα του ηχείου.Αν όλα τα ηχεία είχαν την ίδια απόκριση σε όλες τις στάθμες τότε...θα ακουγόντουσαν όλα το ίδιο!!!!
Θεωρητικά ένα τέλειο ηχείο οφείλει να σβήνει αυτά τα σκουπίδια.Επομένως ένα τέλειο ηχείο πρέπει να μήν ακούγεται στα 15hz.Αν ακούγεται σημαίνει οτι εισάγει αρμονικές στο τέλειο σήμα που του εισάγεις.Βέβαια πάντα υπεισέρχεται και ο χώρος που με τη σειρά του δημιουργεί στάσιμα άρα υψηλές συχνότητες.

Διάβασε το διάγραμμα προσεχτικά.Έχει μία φέρουσα στους 40 κύκλους και μετά ξεκινάει το τρενάκι του Indiana Jones.:142:

Reaction score
11

καλά κρασά...

Δεν πατεντάρεις την μέθοδο και να χαρίσεις τα "χρυσά αυτιά" σου στην ανθρωπότητα, γιατί όλοι οι άσχετοι οι κουτόφραγκοι χρησιμοποιούν μετρητικά.

Με συγχωρείτε...

:120:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Βρε συ.Αφού σου το εξηγήσαμε!!!Ο Μπλάτσιος σου έβαλε μέχρι και διάγραμμα.Δέν καταλαβαίνεις οτι ακούς σκουπίδια?Όχι δέν ακούς τα 15hz.Ακούς κάτι άλλο πώς το λένε.Ακούς κάτι που έχει ένα φάσμα και απλά έχει φέρουσα τα 15hz.Επίσης ακούς και σκουπίδια.
Αν ας πούμε εγώ βάλω το ηχείο του ear και στα 10hz αυτό κουνήσει μία καρέκλα τότε πολύ απλά θα ακούω την καρέκλα.Αν το ηχείο κουνιέται και βρίσκει στο μαγνήτη θα ακούσεις ένα γκντούπ.Αυτό είναι επίσης σκουπίδι.
Σκουπίδι στον ήχο είναι και οι αρμονικές.Οι αρμονικές,οι παραμορφώσεις και το αποτέλεσμα των επαλληλιών αποτελούν αυτό που όλοι λέμε χροιές και μοναδικότητα του ηχείου.Αν όλα τα ηχεία είχαν την ίδια απόκριση σε όλες τις στάθμες τότε...θα ακουγόντουσαν όλα το ίδιο!!!!
Θεωρητικά ένα τέλειο ηχείο οφείλει να σβήνει αυτά τα σκουπίδια.Επομένως ένα τέλειο ηχείο πρέπει να μήν ακούγεται στα 15hz.Αν ακούγεται σημαίνει οτι εισάγει αρμονικές στο τέλειο σήμα που του εισάγεις.Βέβαια πάντα υπεισέρχεται και ο χώρος που με τη σειρά του δημιουργεί στάσιμα άρα υψηλές συχνότητες.

Διάβασε το διάγραμμα προσεχτικά.Έχει μία φέρουσα στους 40 κύκλους και μετά ξεκινάει το τρενάκι του Indiana Jones.:142:
Άρα με βάση τις τυποποιημένες μετρήσεις, δίνουν μία απόκριση στα 15 HZ που είναι στην πραγματικότητα η αρμονική των 30 ΗΖ; Kαι γιατί να το κάνουν αυτό και να μην κάνουν τροφοδότηση με την πρωτογενή συχνότητα;

Εδώ βέβαια ομολογώ πως θεωρούσα ότι στις τυποποιημένες μετρήσεις υπάρχει αντιστοιχία στην καταγραφή και τις συχνότητες.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Άρα με βάση τις τυποποιημένες μετρήσεις, δίνουν μία απόκριση στα 15 HZ που είναι στην πραγματικότητα η αρμονική των 40 ΗΖ; Kαι γιατί να το κάνουν αυτό και να μην κάνουν τροφοδότηση με την πρωτογενή συχνότητα;
.
όχι.βγάζει 15hz.15hz είναι ένα φυσικό φαινόμενο για το ηχείο.το αναπαράγει όπως του το δίνεις.το μηχάνημα το πιάνει.απλά εσύ δέν το ακούς.και 1hz και 2 βγάζει.εσύ ακούς τις αρμονικές.απλό είναι...

Reaction score
11

καλά κρασά...

Πάντως φίλε Σπύρο θα σου πω που είσαι λάθος χωρίς να χρειάζονται τα μετρητικά των κουτόφραγκων!

Εγώ δεν δίνω 30 ΗΖ αλλά 15 ΗΖ και 15 ΗΖ ακούω! Άρα δεν πρόκειται για αρμονική! (Πόσο χαίρομαι!).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.211
Members
38.307
Νεότερο μέλος
lntalis75