8 HZ από ακουστικά, 15 ΗΖ από ηχεία, γίνεται;

Reaction score
11
Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

[/url]

Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε μπορείς να μας γράψεις ότι ακούς και 2-3Hz κανένα πρόβλημα. Απλά τότε δεν θα απευθυνθείς σε ΩΡΛ αλλά σε ψυχίατρο...
Φίλε μου πρέπει να καταλάβεις κάτι:αυτό που ακούω πραγματικά αυτό γράφω! Aν άκουγα πραγματικά 2-3 ΗΖ θα το έλεγα χωρίς δισταγμό!

Έχω όμως να σου κάνω μία ερώτηση: γιατί τόση εχθρότητα; Είναι στα πλαίσια των καθηκόντων σου η υπάρχει άλλος λόγος;

:111:

Reaction score
81

Τοση πορωση για το τιποτα..Οποιοι τα ακουνε καλως τα ακουνε!Οποιοι δεν τα ακουνε η δεν πιστευουν οτι ακουγονται,καλα κανουν!Αλλα η επιθεση ειναι κακο πραγμα..Λευτερια στον καραβελ!!:105:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Υπάρχουν αυτοί που καταλαβαίνουν ότι το άσπρο φως του Ήλιου αποτελείται από όλα τα χρώματα του φάσματος κι υπάρχουν και κάποιοι που το παραπάνω απλά δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό τους.

Ο καθένας προχωράει με τα εργαλεία που του έδωσε ο Θεούλης (ο όποιος Θεούλης τέλος πάντων)..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Φίλε μου πρέπει να καταλάβεις κάτι:αυτό που ακούω πραγματικά αυτό γράφω! Aν άκουγα πραγματικά 2-3 ΗΖ θα το έλεγα χωρίς δισταγμό!
Φυσικά και ακούς σε πιστεύω. Όπως πιστεύω στο πείραμα της Φιλαδέλφειας, στο UFO του Rosewell, στο Nibiru και στον Χαρβαβ(δ)έλλα.

Έχω όμως να σου κάνω μία ερώτηση: γιατί τόση εχθρότητα; Είναι στα πλαίσια των καθηκόντων σου η υπάρχει άλλος λόγος;
Εδώ και μερικές μέρες με λογικά επιχειρήματα σου εξηγούμε ότι λες στην καλύτερη περίπτωση παρλαπίπες, και εσύ επιμένεις.
Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες. Είτε είσαι troll και προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα flame, οπότε και μπανάρεσε αυτόματα, είτε είσαι απλά ξεροκέφαλος και δεν μπορείς να δεχθείς την ορθή άποψη.

Λοιπόν διάβασε το τι είναι υπόηχος, το πως τον αισθάνεσαι, το πως γίνονται οι μετρήσεις υποήχων και σταμάτα τις παρλαπίπες σε παρακαλώ...

Reaction score
11

Ο.k. το τρόλεϋ έδεσε χειρόφρενο.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

...με 12' μεγάφωνο...
:107:

Μία χρηστική παρέμβαση μόνο για ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ:

H ίντσα συμβολίζεται με δύο τόνους. Άρα "με 12'' μεγάφωνο"...

Reaction score
150

Υπάρχουν αυτοί που καταλαβαίνουν ότι το άσπρο φως του Ήλιου αποτελείται από όλα τα χρώματα του φάσματος κι υπάρχουν και κάποιοι που το παραπάνω απλά δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό τους.

Ο καθένας προχωράει με τα εργαλεία που του έδωσε ο Θεούλης (ο όποιος Θεούλης τέλος πάντων)..
Οι απόψεις είναι σαν τις κολωτρ.....πιδες, ο καθένας έχει μια.:137:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνετα

Καλημέρα φίλε JargonGR!

Kοίτα εγώ ξεκινώντας δεν μίλησα ούτε για home cinema, που άλλωστε δεν έχω, ούτε για μουσική.

Μίλησα για συχνότητες! Για καθαρές συχνότητες από γεννήτρια που ειλικρινά νόμιζα πως δεν ακούγονται και είπα να το μοιραστώ εδώ.

Από την αντίδραση όμως πολλών συμφορουμιτών φάνηκε η ενδόμυχη σύνδεση που έκαναν με την μουσική και ότι αυτό συνεπάγεται και ιδίως ότι αυτό συνεπάγεται στην προσπάθειά τους για βαθύ χαμηλό με τεράστια γούφερ και τεράστια χρήματα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ναι είδα ότι το η τα (δύο έχεις;) sub σου δουλεύουν με 12' μεγάφωνο! Σίγουρα για να υπάρχει το ειδικό πλήκτρο που τα κόβει πάει να πει ότι τα εργαλεία σου κατεβαίνουν πολύ χαμηλά όπως και τα δικά μου άλλωστε!

Κάπου μάλιστα πήρε το μάτι μου πως το ιδανικό γούφερ είναι το 12ιντσο ούτε πάνω ούτε κάτω αλλά βαριέμαι να το ψάξω. Ίσως το κάνω κάποια στιγμή.

Πάντως τα στοιχεία σου είναι μία ανάσα γιατί οι φίλοι εδώ μέσα κόντεψαν να με .... σκάσουν!

Τα sub μου έχουν από δυο 15" το καθένα και πίστεψε με είναι πολύ γρήγορα.

Οι οδηγοί sub εξελίσονται συνεχως και θα εκπλαγείς με το το τι κυκλοφορεί εκεί έξω που λένε.

Τώρα σχετικά με τα 8Hz κτλ είλικρινά είναι παρα μα πάρα πολύ χαμηλή συχνότητα και έχεις δύο προβλήματα ώστε να την ακούσεις.

Α) Η ένταση που θα απαιτούταν δεν μπορεί να βγεί από κανένα ηχείο που έχεις στην κατοχή σου.

Β) Πρέπει να βρεις sub με πολύ μικρό THD ώστε να αποφύγεις τις αρμονικές.

Έχουν γίνει πειράματα και καταγραφή με το spectral lab υλικού με subsonics από διάφορους αλλά δεν θα μπω σε τέτοια συζήτηση εδώ.
Σε κάποια λοιπόν τέτοια διαγράμματα που κυκλοφορούν έδειχναν π.χ. την θεμελιώδη χαμηλή συχνότητα καθαρή όπως την έγραφε το μικρόφωνο (ειδικό μικρόφωνο).

Πως θα σου φαινόταν όμως να πρέπει να έχεις 16 18" για να πετύχεις χαμηλή παραμόρφωση και σωστή ένταση ώστε να πάρεις καθαρές subsonics.

Υλικό υπάρχει άφθονο στο ιντερνετ.......

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.282

Αν μου επιτρέπεις σωτήρη , το thd δεν εχει να κάνει με τις αρμονικές.
Αυτό που εχει να κάνει είναι το xmax ενός μεγαφώνου, δλδ η μέγιστη διαδρομή , το διάκενο , η μαγνητική δασύτητα , και μερικά άλλα που δεν είναι ακριβώς της παρούσης , αλλά είναι σχετικά.Για να βγάλει ενα μεγάφωνο 8hz, πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο σε διάμετρο , απο 15" και πάνω , και να εκτελεί αρκετά μεγάλες - σχεδιασμένες διαδρομές.
Αυτά για αρχή.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχε

Τώρα σχετικά με τα 8Hz κτλ είλικρινά είναι παρα μα πάρα πολύ χαμηλή συχνότητα ....
Τα 8 ΗΖ τα ακούω από ακουστικά και τα 15 ΗΖ από τα ηχεία...

Και επιμένω: δεν μίλησα για μουσική αλλά για γεννήτρια συχνοτήτων software!

Reaction score
150

To θέμα δεν είναι μόνο το πως πρέπει να είναι το μεγάφωνο όμως. Το θέμα ειναι ότι απαιτείται τεράστια στάθμη σε αυτή τη συχνότητα και το xmax είναι είναι δεδομένό αλλιώς για τέτοιες εφαρμογές το πετάμε στα σκουπίδια.

Δηλαδή εννοείται ότι έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο driver αλλά νομίζω ότι το έχουμ τραβήξει μακριά το θέμα όταν μιλάμε για 8Hz.........

Μια καλύτερη λύση ειναι να σχεδιάσεις το sub με σκοπό την χαμηλότερη THD και να πετύχεις τις απαραίτητες στάθμες με χρήση πολλών sub.

Το θέμα το νήματος είναι άλλο όμως οπότε εγώ σταματάω εδώ.

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ

Τα 8 ΗΖ τα ακούω από ακουστικά και τα 15 ΗΖ από τα ηχεία...

Και επιμένω: δεν μίλησα για μουσική αλλά για γεννήτρια συχνοτήτων software!

Έχω κάποια εξήγηση, .... αλλά πρώτα θα ήθελα να μου αιτιολογήσεις που ακριβώς βασίζεις την δική σου πεποίθηση, ότι όταν τροφοδοτείς πχ με 15 Hz ακούς 15 Hz και όχι συνδυασμό αρμονικών 30 Ηz, 45 Hz, 60 Hz, κτλ. Να έχεις υπόψη σου ότι τα μεγάφωνα παράγουν τρελές αρμονικές παραμορφώσεις στο χαμηλό φάσμα, στις οποίες όμως το ανθρώπινο σύστημα ακοής είναι σχετικά ανεκτικό (δεν ενοχλείται). Ενοχλείται όμως από την πλαδαρότητα των μπάσων, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι το ίδιο ανεκτικό στην παραμόρφωση φάσης.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά,

Έχω κάποια εξήγηση, .... αλλά πρώτα θα ήθελα να μου αιτιολογήσεις που ακριβώς βασίζεις την δική σου πεποίθηση, ότι όταν τροφοδοτείς πχ με 15 Hz ακούς 15 Hz και όχι συνδυασμό αρμονικών 30 Ηz, 60 Hz, κτλ.
Ναι πως είμαι κατάλληλος για το ψυχιατρείο!

Τόσες φορές το εξήγησα!

Δεν αφήνουμε την ανάλυση να περάσουμε στην πράξη; Μηχανήματα για δοκιμή έχεις; Αλλιώς δεν ασχολούμαι.

:117:

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστ

Τόσες φορές το εξήγησα!

Δεν αφήνουμε την ανάλυση να περάσουμε στην πράξη; Μηχανήματα για δοκιμή έχεις; Αλλιώς δεν ασχολούμαι.

Νομίζεις ότι το έχεις εξηγήσει. Αν δεν με πείσεις επαρκώς γι' αυτό που σε ρώτησα, ούτε εγώ θα σου δώσω την πιθανή δική μου εξήγηση.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ

Νομίζεις ότι το έχεις εξηγήσει. Αν δεν με πείσεις επαρκώς γι' αυτό που σε ρώτησα, ούτε εγώ θα σου δώσω την πιθανή δική μου εξήγηση.
Φίλε μου χωρίς πρακτική εφαρμογή δεν συζητάω τίποτα!

Άλλωστε ένα τρόλλεϋ λιγότερο! Και τι έγινε;

:126:

Reaction score
968

.... ότι νομίζεις. Πάντως, προσωπικά δεν υποννοώ τίποτα περί ψυχιατρείων και αρλούμπες.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστ

Τόσες φορές το εξήγησα!

Caravele...
Αν και μου είσαι συμπαθής-θα μου πείς ποιός σου είναι αντιπαθής εσένα αλλα τέλος πάντων-παρατηρώ οτι πολλές φορές προσπαθείς να αποδείξεις οτι εσύ έχεις και εμείς δέν έχουμε.Απο την κάρτα ήχου μέχρι ένα αυτοκινητάκι που έχεις πάς να μας το πασάρεις οτι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.
Βέβαια καταλαβαίνω την ανάγκη ενός ανθρώπου να θεωρεί οτι έχει το καλύτερο αφού πολύ απλά γι αυτό το αγόρασε.Επειδή πιστεύει οτι είναι το καλύτερο.:137:
Όμως δέν είναι δυνατόν ρε μεγάλε να σου λένε 4 άτομα οτι έχεις άδικο, να στο αναλύουν με επιστημονικά και λογικά επιχειρήματα και εσύ να επιμένεις.
Δηλαδή θεωρείς οτι ο ear είναι βλάκας που κόβει τα ηχεία του στους 30 κύκλους?Θεωρείς οτι οι μηχανικοί είναι βλάκες και στις consumer εφαρμογές κόβουν τα ηχεία στους 30 κύκλους?Θεωρείς μάγκες τους κινέζουν οι οποίοι απλά δέν ξέρουν να σχεδιαζουν ηχεία και τα αφήνουν όπως νά ναι?Δές τα πρώτα πόστ που σού γραψα.Το να ακούγονται σκουπίδια δέν τιμάν το ηχείο σου.
Πώς το λένε ρε αδερφε΄...πάρε ένα διάγραμμα ενός ηχείου.Όλα σχεδόν στα 20hz έχουν εκπνεύσει σε ένταση.Κοινώς σου δίνουν 20 db χαμηλότερη ένταση απο αυτή που θα έπρεπε να αναπαράγουν.Συνδύασε το αυτό με το αυτάκι σου που είναι απολύτως αναίσθητο σε εκείνη την περιοχή και θα δείς οτι αυτό που ακούς είναι σκουπίδια και τίποτα παραπάνω.Με το να αφήσεις αυτά τα σκουπίδια να κυριαρχήσουν στο χώρο σκίζεις σε αρμονικές το φάσμα σου.Αποτέλεσμα είναι παραμόρφωση εκτός ορίων.
Οπότε ή το κόβεις για να στεριώσει το ηχείο στο χώρο ή...υπάρχουν πολλές επιλογές.
Έστω όμως οτι εγώ δέν είμαι καλός στο αναλύσω τα φαινόμενα.Ο acoustics?Σου φαίνεται και αυτός βλάκας?Σου φαίνεται οτι δέν εχει ασχοληθεί?Δέν καταλαβαίνω ως προς τί αυτό το κλείσιμο του εγκεφάλου στη μάθηση.
Εγώ προσωπικά εύχομαι να ακούω άτομα σαν τον acoustics και τον ear να μιλάνε για να αποκτήσω αυτή τη γνώση που με κόπο αυτοί απόκτησαν.
Δέν θα κάτσω όμως να συνεχίσω την ανάλυση με ένα άτομο το οποίο έκανε ένα πείραμα και νομίζει οτι ανακάλυψε την Αμερική.Ειδικά όταν το άτομο αυτό έχει εσφαλμένη αντίληψη για το τί είναι αρμονικές ενός ηλεκτρικού σήματος, τί είναι αρμονικές ενός ακουστικού σήματος και πώς και γιατί αυτές παράγονται...
Δέ σου λέω οτι εγώ είμαι ο απόλυτος γνώστης απλά κάποιες φορές το βουλώνω και μαθαίνω...

Φιλικά
ALEXD

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ

Caravele...
Αν και μου είσαι συμπαθής-θα μου πείς ποιός σου είναι αντιπαθής εσένα αλλα τέλος πάντων-παρατηρώ οτι πολλές φορές προσπαθείς να αποδείξεις οτι εσύ έχεις και εμείς δέν έχουμε.Απο την κάρτα ήχου μέχρι ένα αυτοκινητάκι που έχεις πάς να μας το πασάρεις οτι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.
Βέβαια καταλαβαίνω την ανάγκη ενός ανθρώπου να θεωρεί οτι έχει το καλύτερο αφού πολύ απλά γι αυτό το αγόρασε.Επειδή πιστεύει οτι είναι το καλύτερο.:137:
Όμως δέν είναι δυνατόν ρε μεγάλε να σου λένε 4 άτομα οτι έχεις άδικο, να στο αναλύουν με επιστημονικά και λογικά επιχειρήματα και εσύ να επιμένεις.
Δηλαδή θεωρείς οτι ο ear είναι βλάκας που κόβει τα ηχεία του στους 30 κύκλους?Θεωρείς οτι οι μηχανικοί είναι βλάκες και στις consumer εφαρμογές κόβουν τα ηχεία στους 30 κύκλους?Θεωρείς μάγκες τους κινέζουν οι οποίοι απλά δέν ξέρουν να σχεδιαζουν ηχεία και τα αφήνουν όπως νά ναι?Δές τα πρώτα πόστ που σού γραψα.Το να ακούγονται σκουπίδια δέν τιμάν το ηχείο σου.
Πώς το λένε ρε αδερφε΄...πάρε ένα διάγραμμα ενός ηχείου.Όλα σχεδόν στα 20hz έχουν εκπνεύσει σε ένταση.Κοινώς σου δίνουν 20 db χαμηλότερη ένταση απο αυτή που θα έπρεπε να αναπαράγουν.Συνδύασε το αυτό με το αυτάκι σου που είναι απολύτως αναίσθητο σε εκείνη την περιοχή και θα δείς οτι αυτό που ακούς είναι σκουπίδια και τίποτα παραπάνω.Με το να αφήσεις αυτά τα σκουπίδια να κυριαρχήσουν στο χώρο σκίζεις σε αρμονικές το φάσμα σου.Αποτέλεσμα είναι παραμόρφωση εκτός ορίων.
Οπότε ή το κόβεις για να στεριώσει το ηχείο στο χώρο ή...υπάρχουν πολλές επιλογές.
Έστω όμως οτι εγώ δέν είμαι καλός στο αναλύσω τα φαινόμενα.Ο acoustics?Σου φαίνεται και αυτός βλάκας?Σου φαίνεται οτι δέν εχει ασχοληθεί?Δέν καταλαβαίνω ως προς τί αυτό το κλείσιμο του εγκεφάλου στη μάθηση.
Εγώ προσωπικά εύχομαι να ακούω άτομα σαν τον acoustics και τον ear να μιλάνε για να αποκτήσω αυτή τη γνώση που με κόπο αυτοί απόκτησαν.
Δέν θα κάτσω όμως να συνεχίσω την ανάλυση με ένα άτομο το οποίο έκανε ένα πείραμα και νομίζει οτι ανακάλυψε την Αμερική.Ειδικά όταν το άτομο αυτό έχει εσφαλμένη αντίληψη για το τί είναι αρμονικές ενός ηλεκτρικού σήματος, τί είναι αρμονικές ενός ακουστικού σήματος και πώς και γιατί αυτές παράγονται...
Δέ σου λέω οτι εγώ είμαι ο απόλυτος γνώστης απλά κάποιες φορές το βουλώνω και μαθαίνω...

Φιλικά
ALEXD

Περιμένεις κάποια απάντηση από εμένα σε όλα αυτά; Δεν θα ήταν λογικό! Αφού είσαι σίγουρος ότι μιλάς σωστά είναι βέβαιο πως δεν υπάρχουν αντίθετα επιχειρήματα!

Άλλωστε είπα: ας δοκιμάσει κάποιος και τα λέμε!

Reaction score
968

Τι να δοκιμάσει ακριβώς? Το σετάρισμα του πειράματος που αναφέρεσαι είναι λάθος εξ΄αρχής. Για παράδειγμα, με ποιο τρόπο κόβεις τις αρμονικές των 15 Hz που ταξιδεύουν στον αέρα? Γιατί αν δεν εξασφαλίσεις ότι τις έχεις κόψει, ώστε να μην ταξιδεύουν και αυτές μαζί στον αέρα μέχρι τα αυτιά σου, τότε το πείραμα είναι αποτυχία!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.211
Members
38.307
Νεότερο μέλος
lntalis75