Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.059
Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Zoυλευεις ρε...το ξερω!!!!!!!!!

Αφου το θες ετσι οταν με το καλο ερθεις στο τσαρδι μου θα κατσουμε στα 4 μετρα επι του καναπεως και θα βαλουμε εναν φακελο με φλακια και εγω θα σου βαζω οποιο θες!!!!!!!και φυσικα θα παταω και παυση η θα πηγαινω στο επομενο κομματι μεσω Foobar απο το μονιτορ που εχω στα 4 μετρα.....ελα μωρη κουφαλα και θα δεις τι σημαινει νεουδι !!!!!!!!!!!!!!!!!

Να δουμε τοτε τι θα γραψεις παλιογερε σιτεμενε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πω πω πω θα σκασει ο Μαρκου ετσι και βλεπω .......ε ρε γελιαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!
Kαλά μωρή γρια σβουρνιά ξεδοντιάρα θα σε φιάξω εγω.:116:

Reaction score
4.242

Νεότατος 45 μαϊων βλάσση μας δεν γίνεται.Μύγα μπορεί να βλέπεις αλλά τα γράματα στο 19άρι μόνιτορ δεν τα βλέπεις που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω , παλιοψεύτη.:116:
Εδω δεν τα βλέπω εγω που είμαι και νεώτερος απο εσένα και εχω και μεγαλύτερο μόνιτορ 20,1 ολάκερες ιντσες.:116:
Αυτο το προβλημα με το μονιτορ το εχουμε πολοι. Δεν υπαρχει καποιο μονιτορ που να βλεπει ασυρματα το media player η το htps, ps κλπ?
Γιατι πραγματικα να καθεσαι σ ενα σαλονι να εχεις διπλα σου το μονιτορ και να τρεχουν 3 μετρα καλωδια απο μπροστα σου ως το ρακ ειναι ασχημο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.050
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Aυτο θα πει τεστ για Hi Endaδες !!!!
Οραση στα 4 μετρα με 12αρα γραμματοσειρα!!:137:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Αυτο το προβλημα με το μονιτορ το εχουμε πολοι. Δεν υπαρχει καποιο μονιτορ που να βλεπει ασυρματα το media player η το htps, ps κλπ?
Γιατι πραγματικα να καθεσαι σ ενα σαλονι να εχεις διπλα σου το μονιτορ και να τρεχουν 3 μετρα καλωδια απο μπροστα σου ως το ρακ ειναι ασχημο.
Μα γιατρε μου υπαρχουν και τα γουαι φαια τουτεστιν ασυρματα οπου εισαι αραχτος επι του καναπεως βεβαιως βεβαιως και στα 4 μετρακια ισα που κουνας το πορδικι και αλλαζεις σελιδες στην οθονηςςς.....

Reaction score
15.543

Aυτα τα ολιγα ......και πολλα ειναι.:133:

Το καλυτερο απο ολα αυτα ειναι αυτο....

Reaction score
15.543

B&W cdm 9nt

B&W cdm Cnt

B&W CDM 1nt

B&W ASW 2500

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.465

:143::135::143:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869

Aυτα τα ολιγα ......και πολλα ειναι.:133:

Το καλυτερο απο ολα αυτα ειναι αυτο....
Μακράν ο καλύτερος.
Θα τον βάλεις να ακούσει μουσική, αν δεν θέλει να φύγει είναι οκ το σύστημά σου.:107:

Reaction score
15.543

Και βεβαια ακουμε μαζι μουσικη .....ειναι πολυ καλος...:112:

Δεν ανοιγω την πορτα ομως....:116:

Reaction score
1.720

τελικοι ενισχυτες, diy OTL 2X6C33 ,ηχεια diy ARCOS , προενισχυτης diy passive.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.465

ενημέρωση συστήματος (ανούσιο). Το ultracurve και το ultramatch βγήκαν από την ψηφιακή αλυσίδα και αντικαταστάθηκαν από την lynx.

(σημαντικό) οδηγός για να βγάζει το htpc 6 διακριτά ψηφιακά κανάλια για τις (5.1) ταινίες σας, και ταυτόχρονα να παίζει μουσική μέσω foobar. Και στη συνέχεια ψηφιακό κρος 4 δρόμων

- απαραίτητα εργαλεία:

1. κάρτα ήχου η Lynx AES 16 SRC. (αν δεν έχει το καινούριο firmware, να το αναβαθμίσετε, όπως και τους drivers)

2. 2 τεμάχια κρος Behringer Ultradrive pro 24/96

3. dac Behringer Ultramatch pro 24/96

ρυθμίζεις τα παράθυρα να χρησιμοποιούν ως κύρια κάρτα ήχου τη λινξ 01+02 και τους λες ότι έχεις 5.1 ηχεία.

όταν τρέχει το windows media player classic βλέπεις κάτω δεξιά στη μπάρα με την ημερομηνία ένα εικονίδιο που λέει ac3 settings, σε αυτό επιλέγεις να βγάζει διακριτά τα κανάλια, όχι δηλαδή spdif.

έτσι η λυνξ βγάζει το 5.1 σε διακριτά ψηφιακά κανάλια, ως εξής:

channel 1 main L
channel 2 main R
channel 3 center
channel 4 sub
channel 5 surround L
channel 6 surround R

αν το αφήσεις ως έχει, τότε τα κανάλια (chanels) 1+2 πάνε στην έξοδο (output) 1, τα κανάλια 3+4 πάνε στην έξοδο 2 και τα κανάλια 5+6 πάνε στην έξοδο 3.

κάθε έξοδος (κάθε μία από τις 8 εξόδους δηλαδή της Lynx) είναι μια AES/EBU έξοδος, που κουβαλάει 1 ή 2 κανάλια μουσικής (δεξί ή αριστερό ή δεξί+αριστερό), με δειγματοληψία μέχρι 24/192.

στη Lynx όμως μπορείς να δώσεις σε κάθε έξοδο οποιαδήποτε κανάλια, μέχρι 8 στο σύνολο. Οπότε αλλάζουμε τα κανάλια που θα έχει η κάθε έξοδος, ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως θέλουμε.

το foobar έχει ρύθμιση κάρτας ήχου όπου επιλέγεις KS Lynx 07+08 (το 7 είναι το αριστερό κανάλι, το 8 το δεξιό)

στο mixer της lynx επιλέγεις:

στο output 1 να δίνει τα εξής κανάλια: αριστερά το 1+7, δεξιά το 3 (αριστερά: αριστερό - από χομ σίνεμα και από φούμπαρ - και δεξιά: κεντρικό).

στο output 2 να δίνει τα εξής κανάλια: αριστερά το 4+7, δεξιά το 2+8 (αριστερά :σαμπ και αριστερό κανάλι φούμπαρ, και δεξιά: δεξί κανάλι χομ σίνεμα + δεξί κανάλι φούμπαρ).

στο output 3 να δίνει τα εξής κανάλια: αριστερά το 5 και δεξιά το 6 (τα σαράουντ λ-ρ).

το output 1 το έστειλα στο αριστερό κρος, οπότε το κρός παίρνει το ένα κανάλι (αριστερό - είτε του φούμπαρ είτε του χομ σίνεμα) και κάνει κρος για το ηχείο μου (3 έξοδοι) ενώ το άλλο κανάλι (κεντρικό) το στέλνει σε μια άλλη έξοδο χωρίς κρος. σύνολο 4 έξοδοι, που παν στον ένα διπλό (τετρακάναλο) τελικό και οδηγεί το ένα κυρίως ηχείο και το κεντρικό.

το output 2 το έστειλα στο δεξί κρος, οπότε το κρός παίρνει το ένα κανάλι (δεξί - είτε του φούμπαρ είτε του χμ σίνεμα) και κάνει κρος για το ηχείο μου (3 έξοδοι) ενώ το άλλο κανάλι (σαμπ) το στέλνει σε μια άλλη έξοδο χωρίς κρος. σύνολο 4 έξοδοι, που παν στον άλλο διπλό (τετρακάναλο) τελικό που οδηγεί το άλλο κυρίως ηχείο και το σαμπ. ταυτόχρονα, στο output 2 παίρνει και το δεύτερο κανάλι του φούμπαρ, ώστε να μου βγάζει σαμπ (4ο δρόμο κρος από το sum των δύο καναλιών), σε φούμπαρ από τα 2 κανάλια στερεο μουσικής.

το output 3 το έστειλα στο ultramatch, το οποίο πλέον το χρησιμοποιώ μόνο ως ντακ, του οποίου τις αναλογικές εξόδους τις δίνω στην είδοδο ενός άλλου ενισχυτή (δικάναλου) που οδηγεί τα σαράουντ.

ως ενισχυτή για τα σαράουντ χρησιμοποιώ το νέο κι ωραίο ψηφιακό κινεζόνι που έφτιαξα, το γνωστό αντίγραφο του ice.

με αυτά κι αυτά, όταν παίζει φούμπαρ ακούω κανονικά, και χωρίς καμιά αλλαγή πουθενά, όταν παίζει ταινία, επίσης ακούω κανονικά. ταυτόχρονα, μέσω του χομ σίνεμα ακούω όλες τις πολυκάναλες μουσικές (φλακ) είτε ντι-τι-ες είτε οτιδήποτε άλλο (τρου χα-ντε και άλλα κολοκύθια).

επόμενο βήμα (βαρέθηκα) να γυρίσω τις εξόδους 1 και 2 πίσω στην Lynx (σε 2 από τις 4 εισόδους (της 1 από τις 2 εισοδοεξόδου της) που κάνει sample rate conversion) και να τα πάρω σε στάνταρ 24/96 από 2 άλλες εξόδους. Είναι πολύ απλό. έτσι κι αλλιώς η lynx συμπεριφέρεται σαν AES/EBU server με εντελώς ανεξάρτητα 16 κανάλια.

επόμενο ουσιαστικό βήμα η χρήση ψηφιακού κρος στο πι-σί. το πρόγραμμα βρέθηκε (άλεξ ρουλζζζζζζζζζ) χρόνος δε βρέθηκε.... επίσης θα χρειαστώ 2 ορόρα της λινξ. λευτά, ως γνωστό, υπάρχουν.

συμπεράσματα:

1. ακόμα να συνδέσω ένα ρολόι της προκοπής (worldclock):143:

2. τα ψηφιακά είναι πολύ απλά (όχι σα το πικαπ...):137:

3. μου περισσεύει ο σόνι ο AV ενισχυτής.

4. η λινξ είναι μια θεά.... :145:

5. ο ήχος δε παίζεται....

Reaction score
1.153

ενημέρωση συστήματος (ανούσιο). Το ultracurve και το ultramatch βγήκαν από την ψηφιακή αλυσίδα και αντικαταστάθηκαν από την lynx...
Να ρίξουμε καμιά ματιά στις αγγελίες???

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.465

Να ρίξουμε καμιά ματιά στις αγγελίες???
όχι. το ένα ειναι χρήσιμο ως dac με πολλαπλές εισοδοεξόδους, ενώ το άλλο είναι χρήσιμο για μετρήσεις, με το μικρόφωνό του (και το XTZ έχω, αλλά το ένα συμπληρώνει το άλλο ΙΜΗΟ).

στις αγγελίες μπορεί να βγει ο σόνι, αν δε τον θέλει ο bro δηλαδή. εκτός κι αν τον κρατήσω για την TV στο καθιστικό, αν και εκεί δε χρειάζομαι κάτι τόσο καλό ή τόσο δυνατό.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.050
Re: Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

όχι. το ένα ειναι χρήσιμο ως dac με πολλαπλές εισοδοεξόδους, ενώ το άλλο είναι χρήσιμο για μετρήσεις, με το μικρόφωνό του (και το XTZ έχω, αλλά το ένα συμπληρώνει το άλλο ΙΜΗΟ).

στις αγγελίες μπορεί να βγει ο σόνι, αν δε τον θέλει ο bro δηλαδή. εκτός κι αν τον κρατήσω για την TV στο καθιστικό, αν και εκεί δε χρειάζομαι κάτι τόσο καλό ή τόσο δυνατό.
Tι εχεις κανει παλι μας τρελλανες τελειως!!:144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic