- Μηνύματα
- 4.059
- Reaction score
- 777
Χαίρεσαι αυτό ρε θηρίο ?!?!?!??
Μπράβο μπαγάσα! Μπράβο!
YG. Ελπίζω να την πλένεις όπως οι γάτες!
:137::143::135:βλάση αν ήταν δική μου δέν θα ήμουν μεσημεριάτικα στο avsite να γράφω...
:
Χαίρεσαι αυτό ρε θηρίο ?!?!?!??
Μπράβο μπαγάσα! Μπράβο!
YG. Ελπίζω να την πλένεις όπως οι γάτες!
:137::143::135:βλάση αν ήταν δική μου δέν θα ήμουν μεσημεριάτικα στο avsite να γράφω...
:
Πάνω που ετοιμαζόμουνα να σου προτείνω ανταλλαγή με έναν classe! :142::137::143::135:
Ξεπουλάς έτσι τους classe?? Τους eclasse-ς δλδ??? Φτου ρε!!!:136:Πάνω που ετοιμαζόμουνα να σου προτείνω ανταλλαγή με έναν classe! :142:
Αυτό με το ρεύμα σβήστε το....
Τελικός ενισχυτής PERRAUX PRISMA 350 Stereo Power Amplifier
Continuous Power Ouput (per channel):
350Wrms into 8Ω
600Wrms into 4Ω
όπου επειδή P = (VxV)/R
V8 = Τετρ. Ρίζα(350 x 8) = Τετρ. Ρίζα(2800) = 52,91Vrms περίπου
V4 = Τετρ. Ρίζα(600 x 4) = Τετρ. Ρίζα(2400) = 48,99Vrms περίπου (λόγω των περιορισμών του τροφοδοτικού ή και των ημιαγωγών εξόδου - καταλαβαίνετε τι εννοούμε όταν λέμε ότι τα ηχεία οδηγούνται από τάση ή από ρεύμα και όχι από ισχύ
...
Τελικός ενισχυτής KRELL Full Power Balanced 400cx Stereo Amplifier
OUTPUT POWER EACH CHANNEL DRIVEN
8 Ohms 400 W
4 Ohms 800 W
2 Ohms 1600 W
όπου επειδή P = (VxV)/R
V8 = Τετρ. Ρίζα(400 x 8) = Τετρ. Ρίζα(3200) = 56,57Vrms περίπου
V4 = Τετρ. Ρίζα(800 x 4) = Τετρ. Ρίζα(3200) = 56,57Vrms περίπου
V2 = Τετρ. Ρίζα(1600 x 2) = Τετρ. Ρίζα(3200) = 56,57Vrms περίπου
(καταλαβαίνετε τι εννοούμε όταν λέμε ότι ο ιδανικός ενισχυτής πρέπει να διπλασιάζει την ισχύ οδήγησης για κάθε υποδιπλασιασμό της αντίστασης του φορτίου ώστε να διατηρεί την τάση ή το ρεύμα οδήγησης σταθερό
...
Αν και δεν καταλαβα τιποτα απο τα πιο πανω,περι Δον Κιχωτη,θα ηθελα να πω οτι αυτο που ειπα δεν ειχε καθολου μα καθολου ιχνος ειρωνιας,προς την λεξη "ηδημονες",απλα σκεφτομουν πως και εγω ειπα να τον αγορασει (παρα οτι για την αγορα των ενισχυτικων μου το ειχα ρωτησει)χωρις βεβαια να σκεφτω καθολου το θεμα ματσαρισματος,αλλα εγω δεν εχω τις απαραιτητες τεχνικες γνωσεις για να το γνωριζω,και θεωρησα οτι γνωριζωντας πολλοι απο εδω (που εκφερουν αποψη)το συστημα του Βλασση,θα ηξεραν εαν ματσαρει η οχι.Τωρα επι των τεχνικων ας μιλησουν αλλοι που γνωριζουν.Καθότι ο ίδιος δεν τυγχάνω σοφός,ειδήμων ή γέροντας,αφήνω να μιλήσει το απόσπασμα του παρακάτω λινκ:
http://www.ispania.gr/arthra/logotexnia/586-2009-03-14-13-45-21
Πάντοτε εμποτισμένο από γαλήνια ειρωνεία και χαμογελαστή πίκρα,το μυθιστόρημα αυτό αφηγείται τις περιπέτειες ενός ευπατρίδη της υπαίθρου ο οποίος παρασυρμένος από τα βιβλία με τις ιστορίες των ιπποτών,θέλησε με τη βοήθεια ενός απλοϊκού και πονηρού υπηρέτη ν'αναστήσει τον ηρωικό κόσμο και να επαναλάβει τα ανδραγαθήματα τους.Η ζωηρή φαντασία συνεπικουρούμενη από τις υπερβατικές ιδιοτροπίες του Δον Κιχώτη τον οδηγούν ν'αντιλαμβάνεται τη δυνατότητα ιδεατών περιπετειών από τις πλέον κοινότοπες και καθημερινές καταστάσεις,αντιπαρατιθέμενες διαρκώς με την ευθυκρισία και το προσγειωμένο μυαλό του ιπποκόμου του,ο οποίος-χάρη στο ζωντανό λεξιλόγιο και τις λαϊκές του παροιμίες- αποτελεί το εξισορροπητικό συμπλήρωμα του ευπατρίδη κυρίου του.Παρόλ'αυτά,οι παρανοϊκές μονομαχίες του Δον Κιχώτη ενάντια στα γεννήματα της παραμορφωμένης από τη φαντασία του πραγματικότητας δεν προκαλούν οίκτο,αλλά διεγείρουν τη συμπάθεια και τον σεβασμό του αναγνώστη που παρακολουθεί στο έργο αυτό τον τραγικό και αδιάκοπο αγώνα ενός κινούμενου από ευγενικά ιδανικά ανθρώπου καθώς σκοντάφτει πάνω στη σκληρή πραγματικότητα.Και γι αυτό ακριβώς ο Δον Κιχώτης βρίσκεται πολύ κοντά στη σύγχρονη ευαισθησία.Ενώ ο Θερβάντες ξεκίνησε με πρόθεση να γράψει μία παρωδία των ιστοριών της ιπποσύνης,η εξέλιξη της υπόθεσης δίνει στο μυθιστόρημα αλληγορική σημασία κι εκφραστική δύναμη.Η μετάβαση αυτή γίνεται πιο έκδηλη στο πρόσωπο του Σάντσο:ο ήρωας ξεκινά από το κλασικό λογοτεχνικό πρότυπο του εξυπνάκια και φανφαρόνου εξυπηρετητή γιά ν'αποστασιοποιηθεί από αυτό στη διαδρομή.Εξερευνώντας την εντιμότητα,τον ηρωισμό και την ανιδιοτελή ευγένεια του αφεντικού του αποτάσσεται της δικής του σκαιότητας,ώσπου καταλήγει να γίνει σύμβολο του λαϊκού ορθολογισμού,της πιστής αφοσίωσης και της φιλίας...
αυτό με τις εμπεδήσεις μήπως θα μπορούσες να το αναλύσεις με κάποιο παράδειγμα?ας πούμε π.χ. με το παρών παράδειγμα πώς φαίνεται η μή συναρμογή?Ξεκινώντας να γράφω τα παρακάτω, είχα σκοπό να πω πέντε πραγματάκια για τα διάφορα μοντέλα ενισχυτών (ενισχυτές τάσης, ενισχυτές ρεύματος, ενισχυτές διαγωγιμότητας και ενισχυτές διαντίστασης).
Στην πορεία διαπίστωσα ότι:
α. θα περιέπλεκα πολύ το ζήτημα, ειδικά σε ένα thread που αφορούσε σε συγκεκριμένο θέμα
β. βαριόμουν (είναι και καλοκαίρι...)
Από βιασύνη όμως, δεν έσβησα καλά τα "πειστήρια του εγκλήματος που δε συνέβη ποτέ":
Αυτό με το ρεύμα σβήστε το.
Οι ενισχυτές που χρησιμοποιούμε είναι βασικά ενισχυτές τάσης.
Περιορίζομαι εδώ να σημειώσω τα εξής:
1. Ένας σωστός ενισχυτής τάσης πρέπει να έχει αντίσταση εισόδου πολύ μεγαλύτερη από την αντίσταση της πηγής του σήματος, ώστε να ελαχιστοποιούνται κατά το δυνατόν οι απώλειες ζεύξης του με την πηγή. Σε μια τέτοια περίπτωση, το ρεύμα εισόδου σε αυτόν είναι πολύ μικρό.
2. Ένας σωστός ενισχυτής τάσης πρέπει να έχει αντίσταση εξόδου πολύ μικρότερη από την αντίσταση του φορτίου του.
Σε (μερικούς τουλάχιστον) λαμπάτους τελικούς ενισχυτές ειδικά, λόγω των κατασκευαστικών περιορισμών τους, τα πράγματα είναι λίιιγο πιο περίπλοκα, οπότε για λόγους μεγιστοποίησης της μεταβιβαζόμενης ισχύος χρησιμοποιούμε διαφορετικές εξόδους ανάλογα με την ονομαστική αντίσταση του ηχείου μας, με τους ανάλογους συμβιβασμούς βέβαια.
Ένας σωστός ενισχυτής ρεύματος από την άλλη, πρέπει να έχει αντίσταση εισόδου πολύ μικρότερη από την αντίσταση της πηγής του σήματος, και αντίσταση εξόδου πολύ μεγαλύτερη από την αντίσταση του φορτίου του.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι τα 4 μοντέλα ενισχυτών είναι ισοδύναμα μεταξύ τους.
Επίσης ότι π.χ. μερικοί μετατροπείς, λόγω της πολύ υψηλής αντίστασης εξόδου που παρουσιάζουν είναι πιο σωστό να μοντελοποιηθούν ως πηγές ρεύματος.
Γιατι αφου βαρανε μια χαρα.:142:Ρε αντε άλλαξε καμιά κόρνα εσυ......:135:
Δεν πειράζει,θα μείνω πάντα ταπεινός...υπηρέτης σας:142:Αν και δεν καταλαβα τιποτα απο τα πιο πανω,περι Δον Κιχωτη...
Τελικά ο άνθρωπος αντέχει σε μεγάλες δυστυχίες...:126:Θα παρακαλουσα θερμα τι θρεντι να κλειδωθει.........................
ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΩ......ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ...................
ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΔΟΞΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ---ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΡ..........ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ.....ΠΑΡΤΑ ΤΑ ΑΡΧ@ΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΠΑΡΑ!!!!!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΒΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.........ΣΚΕΨΟΥ ΝΑΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ Μ@ΥΝΙ ....ΠΩΠΩΠΩ...Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!!
ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΜΑΣ ΤΑΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΝΕ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΒΡΕ ...ΕΓΩ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ.....ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ!!!!!
ΘΕΕ ΜΟΥ....ΤΑΧΩ ΠΑΙΞΕΙ....ΔΩΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗ!!!!!
ναι αλλα τα μωρα δεν ενδιαφερονται για αυτο.δουλειές...άστα...τί ήθελα και πήγα????
αλλα τί να κάνεις...θέλει θυσίες το να μπείς στην αγορά σε περίοδο κρίσης,,,:116:
Ευχαριστως.Δεν πειράζει,θα μείνω πάντα ταπεινός...υπηρέτης σας:142:
ΤΣΑΚ!αυτό με τις εμπεδήσεις μήπως θα μπορούσες να το αναλύσεις με κάποιο παράδειγμα?ας πούμε π.χ. με το παρών παράδειγμα πώς φαίνεται η μή συναρμογή?
στρώσου βρε και μη βαριέσαι! άντε μπας και ξεστραβωθούμε!Ξεκινώντας να γράφω τα παρακάτω, είχα σκοπό να πω πέντε πραγματάκια για τα διάφορα μοντέλα ενισχυτών (ενισχυτές τάσης, ενισχυτές ρεύματος, ενισχυτές διαγωγιμότητας και ενισχυτές διαντίστασης).
Στην πορεία διαπίστωσα ότι:
α. θα περιέπλεκα πολύ το ζήτημα, ειδικά σε ένα thread που αφορούσε σε συγκεκριμένο θέμα
β. βαριόμουν (είναι και καλοκαίρι...)
Βρε παμπόνηρε γιατρέ πετάς λαθάκια επίτηδες για να δεις αν σε προσέχουμε;:143::143:...
Το ρεύμα που θα διαρέει μια αντίσταση στην οποία εφαρμόζεται μια τάση, ισούται με το τετράγωνο της τάσης διά την τιμή της αντίστασης.
...
Η ανεπάρκεια οδήγησης μπορεί να εμφανιστεί και σε πολύ χαμηλές τάσεις (σε σχέση με την μέγιστη ονομαστική τιμή τάσης που είναι ικανό το στάδιο ενίσχυσης) εφόσον δεν επαρκούν τα ρεύματα (αμπερ) που ζητά το σύνολο της αντίστασης του κυκλώματος.
Τι σχέση έχει άραγε μια κόρνα με ένα μετασχηματιστή;έστω πως έχουμε ένα στάδιο εξόδου, με χαμηλή σχετικά αντίσταση, που καλείται να οδηγήσει ένα φορτίο με επίσης σχετικά χαμηλή αντίσταση...
...
Τι μπορούμε να κάνουμε εδώ?
Μια λύση είναι η χρήση μετασχηματιστή στην είσοδο του φορτίου μας. Τι κερδίζουμε? χα, εδώ είναι το ωραίο: Στο στάδιο ενίσχυσής μας πλέον δεν συνδέουμε το φορτίο μας με την σχετικά χαμηλή του αντίσταση, αλλά αντίθετα συνδέουμε το πρωτεύων του μετασχηματιστή μας, το οποίο έχει υψηλότατη αντίσταση, πάρα πολύ υψηλή σε σχέση με το φορτίο μας. Έτσι, ο ενισχυτής τάσης μας, δίνει την μέγιστη τάση του χωρίς καν να χρειάζεται να φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων του όσον αφορά τα απαραίτητα ρεύματά του! Ταυτόχρονα, επειδή ακριβώς το χαμηλής ωμικής (και χαμηλής μιγαδικής - χωρητικής και επαγωγικής) αντίστασης φορτίο που πριν "έβλεπε" το στάδιο ενίσχυσής μας, αντικαταστάθηκε από υψηλότατης ωμικής (και μιγαδικής - χωρητικής και επαγωγικής) αντίστασης πρωτεύων του μετασχηματιστού μας...
Από την άλλη πλευρά του μετασχηματιστή, το φορτίο μας βλέπει την τάση που εξ'επαγωγής αναπτύσσεται στο δευτερεύον, και στο κύκλωμα δευτερεύοντος-φορτίου αναπτύσσονται τα απαραίτητα ρεύματα. Πόσα ρεύματα θα αναπτυχθούν? τόσα, ώστε συνολικά να μη ξεπεράσουμε την ισχύ του ενεργού σταδίου ενίσχυσης που έχουμε στην άλλη πλευρά του μετασχηματιστή μας, διότι ο μετασχηματιστής δε μπορεί να παίρνει 1 βαττ από τη μια πλευρά και να δίνει 4 βατ στην άλλη! Όσα βατ παίρνει από τη μια πλευρά, τόσα δίνει από την άλλη. Μπορεί όμως να δώσει πολύ περισσότερα βολτ και λιγότερα αμπέρ, αν χρειαστεί, ή το αντίθετο, να δώσει δηλαδή περισσότερα αμπέρ και λιγότερα βολτ, πάντα στο ίδιο γινόμενο ισχύος.
Άρα, καταφέρουμε να ξεζουμίσουμε όλη τη χρήσιμη ισχύ του σταδίου ενίσχυσής μας, και μάλιστα να τη δώσουμε όλη πάνω στο φορτίο μας!
...