Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Η Athens Pro Audio αντιπροσωπευει πολλες εταιρειες που εχουν σχεση με τον επαγγελματικο αλλα και Home Audio ηχο ---TASCAM--M-AUDIO---PRISM SOUND ---METRIC HALLO---WEISS---E-MU---LYNX---BEHRINGER---LEXICON---APOGEE----GRACE...

Επισης μεγαλη γκαμα απο εταιρειες ηχειων οπως ADAM-LIPINSKI-FOSTEX-DYNAUDIO-FOCAL και πολλα αλλα !
Θα ήθελα να χαιρετίσω το forum καθώς γράφω για πρώτη φορά και να ευχαριστήσω τον Βλάσση για τα καλά του λόγια.

Δεν φαντάστηκα ποτέ πως μια επίσκεψη για ένα DI και μια φιλική κουβέντα θα γινόταν θέμα με φωτογραφίες κλπ

Θα ήθελα μόνο να επισυμάνω κάποια σημεία για την ακρίβεια των λεγόμενων.

1) Αντιπροσωπέυουμε στην Ελλάδα τις εταιρίες LIPINSKI-FOCAL PROFFESIONAL - GRACE DESIGN - PRISM SOUND - METRIC HALO-AMARA που έχουν Hi-End προιόντα η προιόντα που κάνουν "crossover" ανάμεσα στούς δύο κόσμους Hi-Fi και Professional και πολλές άλλες κυρίως επαγγελματικές εταιρίες.

2) Δεν αντιπροσωπέυουμε WEISS,DYNAUDIO,FOSTEX,ADAM,M-Audio, TASCAM,BEHRINGER κλπ αν και είμαστε μεταπωλητές σε αυτές τις εταιρίες, μέσα απο το e-store της Athens Pro Audio που είναι απο τα πιο δημοφιλή ιντερνετικά μαγαζιά ήχου στην Ελληνική Αγορά

3) Ο χώρος είναι πράγματι του Athens Mastering όπου και παίζουν τα Lipinski που χρησιμοποιώ για το Mastering μαζί με τα ATC 200 A.
To Athens Mastering είναι μια εταιρία που έχουμε μαζί με τον Θέμη Ζαφειρόπουλο που φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρετε απο την εταιρία Location Sound.

4) Δεν είναι εύκολο να γίνει σύγκριση ATC , LIPINSKI είναι διαφορετικοί κόσμοι, τα ATC πάντα έχουν κάποια εξαιρετικά στοιχεία , ας πούμε πως τα LIPINSKI είναι μια πιό "σύγχρονη" υλοποίηση

5) Ο DUNLAVY δεν έχει σχέση με τα LIPINSKI απλώς στα πρώτα στάδια της σχεδίασης ο Andrew Lipinski τον συμβουλέυτηκε σε κάποια θέματα αφού θεωρούσε τα ηχεία του σε κάποιο βαθμό συνέχεια της παράδοσης Dunlavy.

Χαιρετισμούς και πάλι σε όλους,

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Τωραααααααααααααααααααααααααααααααααα?
Παει πια κατοχυρωθηκε
Εσυ μωρη τσατσα δεν ειπες οτι θα πας σε μια βαπτιση????
τι θες τωρα εδω μεσα και μας πικαρεις????:138::136:

Ειμαι στο εργαστηριο...ελα να σε κερασω κανενα κωκακι ετσι για να ισιωσεις!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Χρηστο καλως μας ηλθες στην παρεα μας.....ευχομαι φιλε να μεινεις και να μας πεις αρκετα χρησιμα πραγματα που πολλοι απο εμας αποζητουμε....

Τωρα το θεμα η μαλλον η λεξη --αντιπροσωπευει--θα ελεγα οτι γραφτηκε πανω στην φορα μου να γραψω αυτο το thread,οποτε αφου διορθωθηκε τελος καλο ολα καλα!!!!

Ευχομαι ειλικρινα να τα λεμε εδω μεσα φιλε......και να σου πω κατι...περναμε μια χαρα ,με τα καλαμπουρια μας,τα πειραγματα μας,τις γνωριμιες μας και φυσικα τις κοντρες μας ,αν σκεφτεις ποια ειναι η οικονομικη κατασταση και πολιτικη που επικρατει σε αυτον τον τοπο ......

Οποτε αναμενω και σενα στην παρεα μας και φυσικα και την δικη σου γνωση στα θεματα της ειδικοτητας σου.....

πχ. DACS-ψηφιακο κροςς-ενεργα ηχεια και γιατι οχι να ενωσετε τις δυναμεις σας Χατζησταμου-Ζαφειροπουλος με θεμα το audio mastering σε ενα νεο thread......νομιζω οτι εχετε πολλα να μας πειτε αγαπητοι κυριοι!!!!!!!:143::143:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Όχι υποχρεωτικά...Πριν από αυτό μπορούν ν'αναφερθούν οι εξής παράγοντες:

Τονισμός των κακώς κειμένων μιάς ηχογράφησης από ΄΄ανελέητα΄΄ μόνιτορ...

δεν νομιζω να ακουσαν μονο ενα κομματι...

Διαφορετικού βαθμού έλλειψη γραμμικότητας στο ακουστικό αισθητήριο εκάστοτε ακροατή.

Κουφος ε?αυτο δεν το σκεφτηκα...

Εξάρτηση της ισχύος των φαινομένων ανωφερούς επικάλυψης ανάλογα με τον προηγούμενο παράγοντα αλλά και από την στάθμη αναπαραγωγής του σήματος.

φυσικα. ο κουφος θελει να παιζουν ποιο δυνατα...

Φαινόμενα ακουστικής κόπωσης μετά την πάροδο δεδομένου χρονικού διαστήματος που εξαρτάται επίσης από τα χαρακτηριστικά του χώρου και τη στάθμη ηχητικής πίεσης στην οποία εκτίθεται ο ακροατής.

φυσικα.κοινα αποδεκτο κατα πολλους, τα μονιτορ "κουραζουν" ποιο γρηγορα.

(Και το ΄΄καλύτερο΄΄ στην υπόθεση είναι ότι δεν χρειάζεται καν να γίνεσαι ΄΄κακός΄΄ επισημαίνοντάς τα...:142:)
νασε καλα, μου εδωσες και αλλες ιδεες...
:142:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Θα ήθελα να χαιρετίσω το forum καθώς γράφω για πρώτη φορά και να ευχαριστήσω τον Βλάσση για τα καλά του λόγια.

Δεν φαντάστηκα ποτέ πως μια επίσκεψη για ένα DI και μια φιλική κουβέντα θα γινόταν θέμα με φωτογραφίες κλπ

1) Αντιπροσωπέυουμε στην Ελλάδα τις εταιρίες LIPINSKI-FOCAL PROFFESIONAL - GRACE DESIGN - PRISM SOUND - METRIC HALO-AMARA που έχουν Hi-End προιόντα η προιόντα που κάνουν "crossover" ανάμεσα στούς δύο κόσμους Hi-Fi και Professional και πολλές άλλες κυρίως επαγγελματικές εταιρίες.

2) Δεν αντιπροσωπέυουμε WEISS,DYNAUDIO,FOSTEX,ADAM,M-Audio, TASCAM,BEHRINGER κλπ αν και είμαστε μεταπωλητές σε αυτές τις εταιρίες, μέσα απο το e-store της Athens Pro Audio που είναι απο τα πιο δημοφιλή ιντερνετικά μαγαζιά ήχου στην Ελληνική Αγορά

3) Ο χώρος είναι πράγματι του Athens Mastering όπου και παίζουν τα Lipinski που χρησιμοποιώ για το Mastering μαζί με τα ATC 200 A.
To Athens Mastering είναι μια εταιρία που έχουμε μαζί με τον Θέμη Ζαφειρόπουλο που φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρετε απο την εταιρία Location Sound.

4) Δεν είναι εύκολο να γίνει σύγκριση ATC , LIPINSKI είναι διαφορετικοί κόσμοι, τα ATC πάντα έχουν κάποια εξαιρετικά στοιχεία , ας πούμε πως τα LIPINSKI είναι μια πιό "σύγχρονη" υλοποίηση

5) Ο DUNLAVY δεν έχει σχέση με τα LIPINSKI απλώς στα πρώτα στάδια της σχεδίασης ο Andrew Lipinski τον συμβουλέυτηκε σε κάποια θέματα αφού θεωρούσε τα ηχεία του σε κάποιο βαθμό συνέχεια της παράδοσης Dunlavy.

μας τιμα η παρουσια σας. ησασταν παντα αψογοι και εξυπηρετικοι.
Νικος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

Καλώς τον!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

(...)

Τα mid και τα tweeters προτιμω να τα οδηγω με ακομα καλυτερους και πιο ποιοτικους ενισχυτες δικης μου ελευθερης επιλογης και οχι αναγκαστικα με αυτους της εταιρειας των ενεργων ηχειων που λογω κοστους δεν σου προσφερει οτι καλυτερο και σε δεσμευει να ακους απο αυτους και μονο χωρις να εχεις εναλλακτικες λυσεις και επιλογες.

(...)
Να γιατί ποτέ δεν θα γίνουν τα ενεργά ηχεία κοινό κτήμα για τον πολύ κόσμο. Γιατί ο κόσμος θέλει να βάλει το χέρι του, να κάνει καστομιά, αντί να ακούσει κανένα δίσκο. Και οι κατασκευαστές είναι αναγκασμένοι να πατάνε σε δυό βάρκες. Ενεργά για τη δόξα, και παθητικά για το χρήμα.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Όχι υποχρεωτικά...Πριν από αυτό μπορούν ν'αναφερθούν οι εξής παράγοντες:

Τονισμός των κακώς κειμένων μιάς ηχογράφησης από ΄΄ανελέητα΄΄ μόνιτορ...

Διαφορετικού βαθμού έλλειψη γραμμικότητας στο ακουστικό αισθητήριο εκάστοτε ακροατή.

Εξάρτηση της ισχύος των φαινομένων ανωφερούς επικάλυψης ανάλογα με τον προηγούμενο παράγοντα αλλά και από την στάθμη αναπαραγωγής του σήματος.

Φαινόμενα ακουστικής κόπωσης μετά την πάροδο δεδομένου χρονικού διαστήματος που εξαρτάται επίσης από τα χαρακτηριστικά του χώρου και τη στάθμη ηχητικής πίεσης στην οποία εκτίθεται ο ακροατής.

(Και το ΄΄καλύτερο΄΄ στην υπόθεση είναι ότι δεν χρειάζεται καν να γίνεσαι ΄΄κακός΄΄ επισημαίνοντάς τα...:142:)
Καλησπερα,εγεινε σωστη ακροαση και απο θεμα σταθμης και εναλλασομενων κομματιων και Α-Β και ολα οσα επρεπε να γινουν για μια σωστη συγκριση μεταξυ των δυο ηχειων.
Ειναι βασικα θεμα το τι αρεσει στον καθε ενα,αλλα εγω την αποψη μου την ειπα.
Θελω να πιστευω οτι δεν εγεινα κακος με την αποψη μου,δεν ηταν αυτη η προθεση μου για αυτο τον λογο το εγραψα ετσι.
Εαν στεναχωρησα καποιον ζητω συγνωμη.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Καλημερα σε ολους σας κυριοι......τωρα σχετικα με τα Lipinski η αληθεια ειναι οτι ειναι μια αλλη προσεγγιση στον ηχο που δεν θα ελεγα οτι ειναι ηχειο που σου αρεσει --δεν σου αρεσει .....ειναι ηχειο που αρεσει στους παντες χομπιστες και μη !!!!!!!
Πραγματικα σε ταξιδευει με εναν ξεχωριστα μαγικο τροπο οπου εχει την ικανοτητα να βγαζει ολη την πληροφορια της εγγραφης με εναν εξαιρετικο αερα με κυριο χαρακτηριστικο(οπου ειλικρινα με τρελλανε) την αμεσοτητα και την τονικη ισσοροπια---τα λεει πολυ καλα βρε παιδια ...τι να πω παραπανω...ο κατασκευαστης ξερει πολυ καλα τον ορο ΗΧΟΣ και ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Αλλωστε μην ξεχασω να αναφερω οτι πισω απο αυτην την εταιρεια βρισκεται ο κατασκευαστης των θρυλικων DUNLAVY οπου η ιστορια τους ειναι πολυ μεγαλη με κατι μυρια fun ακροατες και ευτυχισμενους χομπιστες.

Ο αγαπητος κυριος Χατζησταμου μας ειπε οτι θα προσπαθησει να εχει στην εκθεση για ακροαση --ενα μεγαλο μοντελο οπου εχει επανω την καμπινα που βλεπετε στην φωτο και κατω το sub με 3 7ιντσα γουφερ για τις χαμηλες συχνοτητες!!!!

Αν τα εχει και τα ακουσουμε ειμαι σιγουρος οτι θα εχουμε πολλα να πουμε σε καποιο thread που θα ανοιχτει για τα Lipinski.

To χαρηκα πολυ βρε λεβεντες με αυτην την επισκεψη στην Athens Pro Audio μιας και ακουσα τα συγκεκριμενα ηχεια σε εναν χωρο ΦΥΣΙΚΑ σωστα φτιαγμενο και απο την αλλη το οτι γνωρισα εναν επαγγελματια του Ελληνικου και οχι μονο Audio Mastering με τις τοσες γνωσεις σε θεματα ηχοληψιας -mastering-στουντιακων τοποθετησεων...............................αστε καλλιτερα να μην σας πω για ποσα πραγματα μιλησαμε για convertores και καρτες ηχου-Dac ........πολλες οι πληροφοριες λεμε------------------------------------------τον μισω αυτον τον Κογια και τον ΕΑΡ.......................................................................................................................................................................................................................που εχουν δικιο......τα κωλοπαιδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:143::143:
ε αμα ειναι ο ανθρωπος της dunlavy απο πισω τοτε δεν χρειαζεται να τα ακουσω γιατι καποτε ειχα ξετρελαθει σε μια παλαιοτερη εκθεση με τον ηχο των dunlavy ομολογω οτι αυτο δεν το ηξερα!!! εστω σαν συμβουλος καποια στιγμη!!!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Καλησπερα,εγεινε σωστη ακροαση και απο θεμα σταθμης και εναλλασομενων κομματιων και Α-Β και ολα οσα επρεπε να γινουν για μια σωστη συγκριση μεταξυ των δυο ηχειων.
Ειναι βασικα θεμα το τι αρεσει στον καθε ενα,αλλα εγω την αποψη μου την ειπα.
Θελω να πιστευω οτι δεν εγεινα κακος με την αποψη μου,δεν ηταν αυτη η προθεση μου για αυτο τον λογο το εγραψα ετσι.
Εαν στεναχωρησα καποιον ζητω συγνωμη.

Η εντύπωσή σου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Όταν ακούσεις ένα ηχείο πλήρους φάσματος σαν το SCM200A+sub μετά από ένα middle field μόνιτορ σαν το lipinsky με την ιδιαίτερή του εύνοια στα μεσουψηλά, είναι επόμενο να έχεις την εντύπωση μιας πιο σκοτεινής απόδοσης.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Η εντύπωσή σου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Όταν ακούσεις ένα ηχείο πλήρους φάσματος σαν το SCM200A+sub μετά από ένα middle field μόνιτορ σαν το lipinsky με την ιδιαίτερή του εύνοια στα μεσουψηλά, είναι επόμενο να έχεις την εντύπωση μιας πιο σκοτεινής απόδοσης.
Θεμη καλησπερα επειδη εχω ακουσει και τα 100αρια και τα 50αρια και τα 20αρια αρκετα εως παρα πολυ,θεωρω οτι τα 50αρια εχουν την καλυτερη ομοιογενεια απο τα αλλα,στο 20 λοιπουν χαμηλομεσαιες στο 100 το χαμηλο ειναι εντονο και δεν αφηνει να ξεδιπλωσει την χαρη του το υπεροχο μιντ.Το 200 το ακουσα χωρις το υπογουφερ,και πρωτο κατα σειρα ακροασης,δεν το μπερδεψα με το λιπινσκι σε καμια περιπτωση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

Εξηγήστε μου κάτι παρακαλώ. Δηλαδή, ο ενισχυτής του Lipinski είναι μονός και το ηχείο έχει παθητικό κροσόβερ; Ή κάθε ζεύγος ακροδεκτών αντιστοιχεί σε χωριστό κλάδο;

Reaction score
460

Εξηγήστε μου κάτι παρακαλώ. Δηλαδή, ο ενισχυτής του Lipinski είναι μονός και το ηχείο έχει παθητικό κροσόβερ; Ή κάθε ζεύγος ακροδεκτών αντιστοιχεί σε χωριστό κλάδο;
Κωστα καλησπερα απο οτι θυμαμαι το καθε ηχειο εχει δικο του ενισχυτη,τωρα .....

Reaction score
460

Κωστα καλησπερα απο οτι θυμαμαι το καθε ηχειο εχει δικο του ενισχυτη,τωρα .....Παντως νομιζω οτι το ηχειο δυναται να παιξει με αλλους τελικους οποτε μαλλον εχει παθητικο κρος

Reaction score
4.243

Στο σαιτ της εταιριας αναφερεται σαν μονομπλοκ ενισχυτης. Η τιμη του 3.100 σαν ζευγος. Κροσοβερ παθητικο.

Εγω θα ηθελα να ξερω αν το Λιπινσκυ το ακουσαν με το σαμπ η οχι? Κι αν οχι, το μπασο πως τους φανηκε? Γιατι ενα μικρο ηχειακι να κατεβαινει στα 30HZ δεν ειναι και λιγο πραγμα. Ο Βλασης που ειναι εξοικιωμενος με τα δικα του, ειδε + και - στο τομεα αυτο απο το "ηχειακι"?

Reaction score
460

Στο σαιτ της εταιριας αναφερεται σαν μονομπλοκ ενισχυτης. Η τιμη του 3.100 σαν ζευγος. Κροσοβερ παθητικο.

Εγω θα ηθελα να ξερω αν το Λιπινσκυ το ακουσαν με το σαμπ η οχι? Κι αν οχι, το μπασο πως τους φανηκε? Γιατι ενα μικρο ηχειακι να κατεβαινει στα 30HZ δεν ειναι και λιγο πραγμα. Ο Βλασης που ειναι εξοικιωμενος με τα δικα του, ειδε + και - στο τομεα αυτο απο το "ηχειακι"?
Εγω το ακουσα χωρις σαμπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

Ωραία, άρα οι δύο έξοδοι χρησιμεύουν για διπλοκαλωδίωση. Είχα την εντύπωση πως είναι ενεργό...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Παψε βρε σκατοπαιδο που θες να με βαλλεις στα εξοδα για να ενεργησω τα 802 μου-----αλλωστε το ξαναειπα---κανω οικονομια για να............δεν το λεω !!!!!!!!!!!!
Την παρασκευη περασα κατα της 1 απο το τσαρδι σου αλλα ελλειπες κυριε διευθυντα μου---μου ερχεσαι με τις μεγαλες ωρες στο γραφειο πουλακι μου!!!!
οικονομια για να........ ωχ....γιατι πουλακι μου δεν μας λες. Μαρτυρησε τι θες να κανεις:107:
ΩΠΑ!! ερχεται νεο νημα με 130.000 θεασεις..προβλεπω οτι θα χαλασουμε τα ματια μας παλι στις οθονες οπως με το αλλο σου με τον κρελλ!!

Ηρθες και δεν ημουν.....:110: για κατι λεπτα μαλλον δεν με πετυχες και δεν σε πετυχα...γαμ@%το.... Παρε ενα τηλ πριν ερθεις, να ειμαι 1 ωρa πριν, να ζεστανω την καλη μου εσπρεσσιερα GAGGIA οπως και τα μηχανηματα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Βασιλακο καλησπερα φιλε...λοιπον στην βαση του καθε ηχειου υπαρχει ο καθε μονομπλοκ τελικος .Υπαρχει φωτο που ανεβασα και φαινοντε στην βαση με εναν μπλε led.
Δεν το ακουσαμε με το sub παρα μονα τους τα μονιτορ.
Τα ATC τα ακουσαμε ισα που για λιγα λεπτα μιας και το θεμα μας ηταν τα Lipinski ......
Oπως ειπα και στην αρχη πηγα να ρωτησω για ενα DI Box και οχι να κανω ακροαση στα ηχεια που μιλαμε,απλα ετσι οπως κουβεντιαζαμε για διαφορα θεματα ηρθε και η κουβεντα και για τα ηχεια και ετσι μας προεκυψε μια συντομη επισκεψη στο studio..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.676

Τι σου εχω βρε ????λεγε!!!!:142::142:
Πώς από τις απαιτητικές ΄΄drum & bass΄΄ λατρείες , την κρίσιμη στιγμή υποκύπτεις στον ΄΄Τελευταίο...Πειρασμό΄΄...:126:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ