Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.676
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

1)δεν νομιζω να ακουσαν μονο ενα κομματι...
2)Κουφος ε?αυτο δεν το σκεφτηκα...
3)φυσικα. ο κουφος θελει να παιζουν πιο δυνατα...
4)φυσικα.κοινα αποδεκτο κατα πολλους,τα μονιτορ "κουραζουν" πιο γρηγορα.
...νασαι καλα, μου εδωσες και αλλες ιδεες...
:142:
1)Δεν με απασχολεί και ούτε αναφέρομαι στο πόσες διαφορετικές ηχογραφήσεις άκουσαν...
2)΄΄Κουφές΄΄ είναι κυρίως οι αυθαίρετες ερμηνείες σε επιστημονικά δεδομένα.Η έλλειψη γραμμικότητας και οι ενδογενείς παραμορφώσεις αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός υγιούς ακουστικού αισθητηρίου.Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ανίχνευση παραγώγων αυτών όπως λ.χ. οι ωτοακουστικές εκπομπές χρησιμοποιείται ακριβώς στη διάγνωση νευροαισθητηριακών βλαβών στην ακουστική οδό(βλ σχετικά μηνύματα)
3)Το αρμονικό περιεχόμενο ενός σύνθετου σήματος όπως και η ακουστική αντίληψη αυτού μεταβάλλεται μεταξύ χαμηλής και υψηλής στάθμης ακρόασης.
Όσον αφορά την ανωφερή διασπορά της επικάλυψης,σε παραπέμπω στις παρακάτω επιστημονικές μελέτες:
http://jslhr.asha.org/cgi/content/abstract/17/2/223
http://jslhr.asha.org/cgi/content/abstract/17/2/252

4)Οι ακουστικές ιδιότητες του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθούν τα μόνιτορ καθορίζουν κυρίως το βαθμό ΄΄κούρασης΄΄ του ακροατή ακόμα και σε μεσαίες στάθμες.Έχει γίνει στο παρελθόν αναφορά γιά τα πρότυπα ΄΄Live End-Dead End΄΄ και την εφαρμογή τους στα στούντιο ηχοληψίας.Η ΄΄ακουστική κόπωση΄΄ αναφέρεται στη βιοχημική λειτουργική εξάντληση των στοιχείων στο όργανο του Corti που προκύπτει από το χρόνο έκθεσης και τη στάθμη,παραβλάπτοντας πρώτα απ'όλα την οξύτητα της ακουστικής αντίληψης στις μεσουψηλές συχνότητες.

Επειδή μάλιστα δεν υπάρχει όριο στο πόσες ΄΄καλές ιδέες΄΄ είναι αρκετές,τίθεται υπόψη σου ακόμα μία:
Η διάκριση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας βασίζεται στο ότι η δεύτερη τουλάχιστον οφείλει να βγάζει νόημα...:126:
...
Θελω να πιστευω οτι δεν εγεινα κακος με την αποψη μου,δεν ηταν αυτη η προθεση μου για αυτο τον λογο το εγραψα ετσι.
Εαν στεναχωρησα καποιον ζητω συγνωμη.
Ούτε κακός,ούτε ΄΄κουφός΄΄ μα ούτε και ΄΄στενόχωρος΄΄ σε ό,τι αφορά εμένα.Τον ... vet μάλλον φαίνεται πως στεναχώρησες ,γι αυτό και το ριξε στις...΄΄κουφαμάρες΄΄:142:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Νικο αυτη ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα προσεγγιση. Επειδη ειχα κι εγω τον ιδιο προβληματισμο και ειχα ανοιξει ενα θεμα (semi activ ηχεια) θα ηθελα και την αποψη σου για καποια προβληματα.

Πρωτον, το βολιουμ του ενισχυτη γουφερ με του (των) ενισχυτη των υπολοιπων μοναδων, πως επιταγχανεται η σωστη συνεργασια? Δευτερο, το κροσοβερ των παθητικων μοναδων του ηχειου, ειναι δυνατον να ειναι του ιδιου καλου επιπεδου ενος ενεργου ηχειου?
VASTSAR, Εδω φιλε που μας οδηγησε ο Βλασης θα γραφουμε παλι μηνες. Αυτο το παιδι ολο μας τσιγκλαει.:107:και μας ξενυχταει .

Εχω καταληξει συμφωνα παντα με τα γουστα και τις απαιτησεις μου
στη χρυση τομη των semi active. Μου αρεσουν και τα active αλλά με προυποθεσεις, οπως και καποια ευαισθητα passive με ελαχιστα ποιοτικα υλικα στο crossover.

Yπαρχουν ενεργα ηχεια με Α) ενσωματωμενο ηλεκτρονικο crossover και ενισχυτες , εναν για καθε μοναδα, η Β) με εξωτερικα ενεργα crossovers και εξωτερικους ενισχυτες της εταιρειας .

Οι ενισχυτες των Α και Β ΕΝΕΡΓΩΝ ηχειων μπορει να ειναι απο καλης εως και πολυ καλης ποιοτητας αναλογα με την τιμη παντα.) Υπαρχουν οικονομικα ενεργα ηχεια των οποιων οι ενισχυτες δεν ειναι υψηλης ποιοτητας αλλα λογω των πολλων και σημαντικων πλεονεκτηματων της πληρους ενεργης οδηγησης πλεονεκτουν σημαντικα εναντι των παθητικων, ακομα και με απλα ...καλη ποιοτητα ενισχυτων και υλικων.

Στα δικα μου ηχεια που κατεληξα μετα απο χρονια, τα Avantgarde DUO Omega ( με ενεργα woofers μονο και παθητικα μεσαια υψηλα) , συνδεω την υψηλη εξοδο του τελικου ενισχυτη μου στην εισοδο του ενισχυτη του ηχειου για υψηλα σηματα, η την balanced εξοδο προενισχυσης μου στην εισοδο του ενισχυτη του ηχειου για χαμηλα σηματα. Η σταθμη του ενισχυτη του ηχειου για τις χαμηλες ειναι προρυθμισμενη απο το εργοστασιο, αλλα μου δινει τη δυνατοτητα ρυθμισης ωστε να ''φερω'' το ηχειο σε ισοροπια με το χωρο ευκολα και γρηγορα.

Το mid κορνα λειτουργει απο170 ΗΖ-2,500 ΗΖ δεν εχει crossover στην εκδοση omega, οποτε δεν παρεμβαλλεται κανενα παθητικο στοιχειο. Στο tweeter υπαρχει ενας μονο ''πολωμενος''πυκνωτης πατεντα της εταιρειας (δηλ. πρωτης ταξης crossover . Σε αυτη την περιπτωση εχουμε μηδενικες απωλειες στην κορνα και απειροελαχιστες στις υψηλες.

Ενεργα λοιπον ειναι μονο τα χαμηλα με ολα τα πλεονεκτηματα της ενεργης οδηγησης ,δηλ. χωρις πηνια εκατονταδων μετρων πηνιοσυρματος ....., χωρις ενα σωρο πυκνωτες ,αντιστασεις και χωρις απωλειες και χαρακτηρες υλικων .

Ειναι πολυ ευκολο να επιλεξω αναμεσα απο πολλους διαφορετικους μικρης ισχυος ενισχυτες (που ευκολα μπορουν να οδηγησουν 2 μονο μοναδες και μαλιστα υψηλης ευαισθησιας 107 db/w/m ) τον καλυτερο ποιοτικα και ηχητικα ( για εμενα παντα και τα γουστα μου:126:), ετσι ωστε να πετυχω τον ηχητικο χαρακτηρα που μου αρεσει.

Πιστευω πως ειναι πολυ σημαντικη η δυνατοτητα της ελευθερης επιλογης των ενισχυτων και για τα ενεργα ηχεια , ιδιαιτερα για την οδηγηση της κρισιμης περιοχης των μεσαιων και υψηλων συμφωνα με τα γουστα και τις απαιτησεις του καθε εμπειρου ακροατη.

Τα παθητικα ηχεια εχουν αρκετα τρωτα σημεια που τα ξερουμε ολοι. Μου αρεσουν καποια που οδηγουνται αρκετα ευκολα , διαθετουν μοναδες υψηλης ευαισθησιας ,εχουν ομαλη συνθετη αντισταση,και που στο crossover τους χρησιμοπουν ελαχιστα υλικα αριστης ποιοτητας για τους γνωστους λογους ( που εδω δεν πασχουν τα ενεργα!)

Ο Βλασης κατι ετοιμαζει ....:137: Παντως τον βλεπω να κανονιζει για ενεργα... και αλλα μεγαλα κολπα .

Reaction score
6
Υπαρχουν και καποια συστηματα με δυσκολα ηχεια που παιζουν καλα,
χαριν των γνωσεων και της πειρας των ιδιοκτητων τους που ψαχνονται χρονια, εχουν μερακι και πειρα, και βεβαια ξερουν πως θα το κανουν με το καλο:119: η με το αγριο:141: να ''παιξει''.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Να γιατί ποτέ δεν θα γίνουν τα ενεργά ηχεία κοινό κτήμα για τον πολύ κόσμο. Γιατί ο κόσμος θέλει να βάλει το χέρι του, να κάνει καστομιά, αντί να ακούσει κανένα δίσκο. Και οι κατασκευαστές είναι αναγκασμένοι να πατάνε σε δυό βάρκες. Ενεργά για τη δόξα, και παθητικά για το χρήμα.
οσοι κανουν καστομιες και ξερουν τι κανουν , πως το κανουν ,και γιατι το κανουν , καλα κανουν:126:και οσοι ακουνε μουσικη μαζι με τις καστομιες και την χαιρονται και απολαμβανουν, αριστα κανουν.

ο κοσμος οταν ακουει μουσικη απο ενα κακο η μετριο συστημα ακουει καποια ποσοστα της πληροφοριας μαζι με ενα σωρο παραμορφωσεις, οταν την ακουει απο ενα καλοστημενο-καλοηχο συστημα ακουει πολυ περισσοτερη πληροφορια και απολαμβανει πολυ περισσοτερο τη μουσικη...

ο πολυς κοσμος δεν ασχολειται με το χομπυ και αν τυχει αγοραζει πλαστικα και εμπορικα μηχανακια για ναχει για κανα γλεντι....κατι να...παιζει..,θα παρει ποτε .....ενεργα η παθητικα χιλιαδων ευρω?

Ποσοι κατασκευαστες πιστευεις οτι προσφερουν στην αγορα τιμια μηχανηματα που ''παιζουν'' και αξιζουν πραγματικα σαν προιοντα και ποσοι ...μηχανακια που δεν παιζουν αλλα εχουν design καλο marketing, σπρωξιμο και πουλανε χιλιαδες κομματια που σφυριζουν και ξυριζουν:110:?

Ποσοι κατασκευαστες πειραματιζονται με τις τσεπες μας και κονομανε ενω θα επρεπε να το κλεισουν μια για παντα?

Υπαρχουν μηχανηματα μεσαιας η και πιο υψηλης κατηγοριας που αν ειχαν 5 καλυτερα υλικα των 50 ευρω παραπανω και εναν εμπειρο και ακροβοπληρωμενο ''μαστορα'' που ειχε παθος και μερακι να τους δωσει ηχο και ψυχη θα επαιζαν πολυ πολυ καλυτερα.

Αλλά ....αυτο κοστιζει και δε συμφερει....Γιαυτο και γινονται καστομιες , αρκει αυτοι που τις κανουν (και ειναι χιλιαδες) να ξερουν τι κανουν και γιατι το κανουν.

Βεβαια αυτες γινονται για να ακουμε καλυτερα τη μουσικη. Αν γινονται μονο για να γινουν , για να περασει η ωρα χωρις να ακουμε μουσικη τοτε εχουμε ..προβλημα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361
Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

τα Lipinski η αληθεια ειναι οτι ειναι μια αλλη προσεγγιση στον ηχο που δεν θα ελεγα οτι ειναι ηχειο που σου αρεσει --δεν σου αρεσει .....ειναι ηχειο που αρεσει στους παντες χομπιστες και μη !!!!!!!
Πραγματικα σε ταξιδευει με εναν ξεχωριστα μαγικο τροπο οπου εχει την ικανοτητα να βγαζει ολη την πληροφορια της εγγραφης με εναν εξαιρετικο αερα με κυριο χαρακτηριστικο(οπου ειλικρινα με τρελλανε) την αμεσοτητα και την τονικη ισσοροπια---τα λεει πολυ καλα βρε παιδια ...τι να πω παραπανω..
Σε αντίθεση με τις παπαριές που λέγονται για τα σωστά (μόνιτορ) ηχεία, αυτή είναι η μόνη αλήθεια για τον ήχο τους: αρέσει σε όλους, αν-ε-ξαι-ρέ-τως.

Διότι, ο αληθινός ήχος είναι καλύτερος από οποιαδήποτε παραμόρφωση. (Αυτό, δεν είναι υπό συζήτηση...)

------------------------------------------τον μισω αυτον τον Κογια και τον ΕΑΡ.......................................................................................................................................................................................................................που εχουν δικιο......τα κωλοπαιδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν "έχουμε δίκιο" όταν λέμε ότι ...η γή γυρίζει! (τα αυτονόητα).

Απλά, όλοι οι άλλοι (κι είναι πολλοί πανάθεμά τους), έχουν άδικο. :138:

... θυμιζει Κλαιν &Χαμμελ και φυσικα Κωσταυτια που τωρα αρχιζει να δικαιωνεται σε αυτα που λεει τοσο καιρο....
κάτσε να ακούσει κανα κλάιν μάιν ο βλάσης, και τότε θα σου πω εγώ σε πόσα δευτερόλεπτα θα πετάξει απ'το παράθυρο τα 802...:137:

Αστα αυτα βρε Μανο...μην τα λες...ποιος τον ακουει.....-θα με παρει τηλ. και τον ηπια....θα λεει-θα λεει-θα λεει και γω θα ειμαι με σκυφτο το κεφαλι(ευτυχως δεν θα με βλεπει)και θα λεω ...ναι Κωστα μου-δικιο ειχες-ναι Κωστα μου καλα μας τα ελεγες εσυ-ναι Κωστα μου δικιο ειχες για τις καρτες ηχου Κωστα μου.......γιαυτο σου λεω αστα να παν στο διαολο μην γραφεις τιποτις μπα και δεν τα δει και την γλυτωσουμε!!!!!!
τι να σε κάνω βρε πανάθεμά σε που σε γουστάρω, παλιοχαλιεντά, ε παλιοχαλιεντά! :143:

Πάντως κανα λυνξ ή κανα μέτρικ δε το γλυτώνεις με μας που έμπλεξες, να ξερς...

Να γιατί ποτέ δεν θα γίνουν τα ενεργά ηχεία κοινό κτήμα για τον πολύ κόσμο. Γιατί ο κόσμος θέλει να βάλει το χέρι του, να κάνει καστομιά, αντί να ακούσει κανένα δίσκο. Και οι κατασκευαστές είναι αναγκασμένοι να πατάνε σε δυό βάρκες. Ενεργά για τη δόξα, και παθητικά για το χρήμα.
οι μεγάλες αλήθειες της ζωής...:126:

Εξηγήστε μου κάτι παρακαλώ. Δηλαδή, ο ενισχυτής του Lipinski είναι μονός και το ηχείο έχει παθητικό κροσόβερ;
ο λιπίνσκης μόνο παθητικά κρος φτιάχνει. είναι το μόνο του ελάττωμα.

Έχει όμως τρέλα και γνώσεις με το τσουβάλι! Τα λιπίνσκι τα συζητούσαμε διεξοδικά με τον Άλεξ το Ζαπάντη, κι είναι γεγονός πως τον άτιμο τον λιπίνσκη δε μπορούμε να τον "πιάσουμε" πουθενά, είναι μεγάλος μάστορας ο άτιμος, ΔΑΣΚΑΛΟΣ είναι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.361

Θα ήθελα να χαιρετίσω το forum καθώς γράφω για πρώτη φορά...
Εύχομαι να γράφεις από δω και πέρα συχνά στο φόρουμ μας.:126:

Και χωρίς πολλές πολλές ευγένειες. Δε χρειάζονται ευγένειες. Γνώση και αυστηρή κριτική χρειάζεται.

(ένας RD μας χρειάζεται και τον ψάχνω εναγωνίως...:137::138:)

....τα LIPINSKI είναι μια πιό "σύγχρονη" υλοποίηση
Εντάξει, καταλάβαμε.

Να ρωτήσω κάτι: Ποιό ηχείο παίζει καλύτερα από το λιπίνσκι? (ανεξαρτήτως κοστολογίου).

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Ούτε κακός,ούτε ΄΄κουφός΄΄ μα ούτε και ΄΄στενόχωρος΄΄ σε ό,τι αφορά εμένα.Τον ... vet μάλλον φαίνεται πως στεναχώρησες ,γι αυτό και το ριξε στις...΄΄κουφαμάρες΄΄:142:
γιατι με στεναχωρησε? ισα ισα με ικανοποιησε, καταριπτοντας τις θεωριες οταν ακουσεις μονιτορ θα παθεις πλακα κλπ, τα μονιτορ αρεσουν σε ολους κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ
καλη ωρα κωσταςεαρ "Σε αντίθεση με τις παπαριές που λέγονται για τα σωστά (μόνιτορ) ηχεία, αυτή είναι η μόνη αλήθεια για τον ήχο τους: αρέσει σε όλους, αν-ε-ξαι-ρέ-τως."

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.676
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

...
Και χωρίς πολλές πολλές ευγένειες. Δε χρειάζονται ευγένειες. Γνώση και αυστηρή κριτική χρειάζεται.
(ένας RD μας χρειάζεται και τον ψάχνω εναγωνίως...:137::138:)

:612:
γιατι με στεναχωρησε? ισα ισα με ικανοποιησε, καταριπτοντας τις θεωριες οταν ακουσεις μονιτορ θα παθεις πλακα κλπ, τα μονιτορ αρεσουν σε ολους κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ
καλη ωρα κωσταςεαρ "Σε αντίθεση με τις παπαριές που λέγονται για τα σωστά (μόνιτορ) ηχεία, αυτή είναι η μόνη αλήθεια για τον ήχο τους: αρέσει σε όλους, αν-ε-ξαι-ρέ-τως."
τι ειναι αυτα που λες? θα σου πουν οτι επειδη δεν εχουν τονισμενες-προβολικες μεσαιες τα atc σου φανηκαν ετσι. τσ τσ τσ ....
Aν η ΄΄ικανοποίηση΄΄ φαίνεται σαν ΄΄στεναχώρια΄΄ δεν φταις εσύ,η φαντασία μου θα φταίει που λέει και το τραγούδι...:126:

D

deleted user 10898

Guest
αφτο το γατι ακουσε πολυ ωρα μονιτορ και εγινε ετσι?

ωχ τωρα που το σκεφτομαι και τα δικα μου κοντα σε αυτο που λεμε μονιτορ ειναι...

Reaction score
660

Να ρωτήσω κάτι: Ποιό ηχείο παίζει καλύτερα από το λιπίνσκι? (ανεξαρτήτως κοστολογίου).
θα σου απαντησω αλλιως... Με ποιο ηχειο αποφασισε να αντικαταστησει το Limpinski του καποιος κοινος γνωστος μας για να κανει την ιδια ακριβως δουλεια?

Reaction score
460

Παιδια υπαρχουν μονιτορ και μονιτορ,απο την δικη μου εμπειρια με τα s.m και c.m της jbl (απο τα οποια ειχα παμπολα απο αυτα)εχω να πω και να γραψω αραδες.
Για να μην σας κουραζω ομως με το πως παιζουν,και εαν παιζουν κτλ,θα πω μονο οτι εαν η jbl εβγαζε μονιτορ μεγαλης ισχυως (ανω των 500 βατ) θα τα προτιμουσα απο τα 9800 και θα τα επαιρνα ΤΩΡΑΑΑ!!!Τα τελευταια μονιτορ που βγαζει τωρα,και τα οποια τα ειχα ειναι τα LSR 6332,(εχω 2 τουιτερ και 2 μιντ απο αυτα),αλλα ειναι μονο 200 βατ στα 4Ω.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Όλα τα ηχεία που έχω το λογότυπο της Tidal πάνω, ξεκινώντας από το μικρότερο της σειράς το Amea.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Παιδια υπαρχουν μονιτορ και μονιτορ,απο την δικη μου εμπειρια με τα s.m και c.m της jbl (απο τα οποια ειχα παμπολα απο αυτα)εχω να πω και να γραψω αραδες.
Για να μην σας κουραζω ομως με το πως παιζουν,και εαν παιζουν κτλ,θα πω μονο οτι εαν η jbl εβγαζε μονιτορ μεγαλης ισχυως (ανω των 500 βατ) θα τα προτιμουσα απο τα 9800 και θα τα επαιρνα ΤΩΡΑΑΑ!!!Τα τελευταια μονιτορ που βγαζει τωρα,και τα οποια τα ειχα ειναι τα LSR 6332,(εχω 2 τουιτερ και 2 μιντ απο αυτα),αλλα ειναι μονο 200 βατ στα 4Ω.
Αγαπητοί φίλοι υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση και θα σας παραξενέψει αυτό που θα πω.
Δεν υπάρχουν monitor ηχεία !
Υπάρχουν μέτρια-καλά-πολύ καλά και εξαιρετικά ηχεία.
Είναι τόσο απλό.

Η λέξη monitor παρουσιάστηκε για πρώτη φορά 25 χρόνια πρίν (από JBL η Genelec ) και ήταν μια καταπληκτική marketing ιδέα που δουλέυει τόσα χρόνια και μπερδέυει τον κόσμο.

Τα Dunlavy,τα Wilson, τα Duntech, τα B&W και άλλες σπουδαίες εταιρίες που έπαιζαν σε όλα τα mastering studio ήταν monitor ?
ΟΧΙ ήταν πολύ καλά ηχεία

Τα ATC, τα LIPINSKI που παίζουν σε τόσα σπίτια είναι monitor ?
ΟΧΙ είναι πολύ καλά ηχεία.

Δεν υπάρχουν monitor ηχεία, απλά κάποια ηχεία φτιάχνονται με στόχο "να αρέσουν" και κάποια άλλα με στόχο να είναι όσο το δυνατό πιο ισσοροπημένα και "αληθινά", αυτό ισχύει και στούς δύο κόσμους , και του Hi-Fi και του επαγγελματικού.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Αγαπητοί φίλοι υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση και θα σας παραξενέψει αυτό που θα πω.
Δεν υπάρχουν monitor ηχεία !
Υπάρχουν μέτρια-καλά-πολύ καλά και εξαιρετικά ηχεία.
Είναι τόσο απλό.

Η λέξη monitor παρουσιάστηκε για πρώτη φορά 25 χρόνια πρίν (από JBL η Genelec ) και ήταν μια καταπληκτική marketing ιδέα που δουλέυει τόσα χρόνια και μπερδέυει τον κόσμο.

Τα Dunlavy,τα Wilson, τα Duntech, τα B&W και άλλες σπουδαίες εταιρίες που έπαιζαν σε όλα τα mastering studio ήταν monitor ?
ΟΧΙ ήταν πολύ καλά ηχεία

Τα ATC, τα LIPINSKI που παίζουν σε τόσα σπίτια είναι monitor ?
ΟΧΙ είναι πολύ καλά ηχεία.

Δεν υπάρχουν monitor ηχεία, απλά κάποια ηχεία φτιάχνονται με στόχο "να αρέσουν" και κάποια άλλα με στόχο να είναι όσο το δυνατό πιο ισσοροπημένα και "αληθινά", αυτό ισχύει και στούς δύο κόσμους , και του Hi-Fi και του επαγγελματικού.
Το ότι μεταχειρίστηκαν τον όρο monitor για λόγους marketing διάφορες domestic εταιρίες, δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο οτι όποιοδήποτε καλό ηχείο μπορεί να παίξει το ρόλο monitor ηχείου.
Το γεγονός επίσης οτι πολλά στούντιο χρησιμοποιούν ηχεία σαν τα Wilson κλπ, το μόνο που σημαίνει είναι οτι βολεύουν και έχουν συνηθιστεί από τους εν λόγω μηχανικούς ήχου και με κανένα τρόπο δεν χρήζονται γι αυτό monitor. Επίσης υπάρχουν και εταιρίες σαν την GENELEC κ.α. που δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν οικιακό ρόλο. Αυτό σημαίνει οτι δεν είναι καλά? φυσικά και είναι, απλά ξενίζουν σε οικιακή χρήση.
Καταλήγω λοιπόν οτι υπάρχουν monitor που μπορεί να είναι ευχάριστα στο μέσο αυτί και άλλα που δεν είναι. Και τα μεν και τα δε όμως είναι πολύ καλά ηχεία για δουλειά-ανάλογα το γούστο του ηχολήπτη- και μερικά από αυτά συμβαίνει να ευχαριστούν και τον μη επαγγελματία.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Το ότι μεταχειρίστηκαν τον όρο monitor για λόγους marketing διάφορες domestic εταιρίες, δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο οτι όποιοδήποτε καλό ηχείο μπορεί να παίξει το ρόλο monitor ηχείου.
Το γεγονός επίσης οτι πολλά στούντιο χρησιμοποιούν ηχεία σαν τα Wilson κλπ, το μόνο που σημαίνει είναι οτι βολεύουν και έχουν συνηθιστεί από τους εν λόγω μηχανικούς ήχου και με κανένα τρόπο δεν χρήζονται γι αυτό monitor. Επίσης υπάρχουν και εταιρίες σαν την GENELEC κ.α. που δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν οικιακό ρόλο. Αυτό σημαίνει οτι δεν είναι καλά? φυσικά και είναι, απλά ξενίζουν σε οικιακή χρήση.
Καταλήγω λοιπόν οτι υπάρχουν monitor που μπορεί να είναι ευχάριστα στο μέσο αυτί και άλλα που δεν είναι. Και τα μεν και τα δε όμως είναι πολύ καλά ηχεία για δουλειά-ανάλογα το γούστο του ηχολήπτη- και μερικά από αυτά συμβαίνει να ευχαριστούν και τον μη επαγγελματία.
Θεμη χρησιμοποιωντας τον ορο μονιτορ συμπεραινω οτι και εσυ υοθετεις τον ορο αυτο εν αντιθέση με τον Χρηστο που υποστηριζει οτι δεν υπαρχουν μονιτορ παρα μονο για διαφημιστικους λογους.
Εγω παντως ευθυγραμμιζομαι απολυτα μαζι σου.

Reaction score
460

Τα ηχεια μονιτορ διαφερουν παρα πολυ απο τα οικιακα ηχεια,οσο αφορα συχνοτητες,χροιες,εστιαση,στερεοφωνικη εικονα,και ειναι και πιο κατευθυντικα απο τα απλα ηχεια.
Εγω προσωπικα δεν δεχομαι οτι τα μονιτορ ηχεια ειναι μονο θεμα μαρκετινκ,αλλα κατ ουσια ειναι ειδικου τυπου ηχεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.232
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ