Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.292
Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

2-3 κομμάτια απ την θέση που δουλεύει ο μηχανικός ήχου.
Το ένα ήταν το γνωστό Temptation,τα άλλα δεν τα θυμάμαι..

Τι δεν ξέρω;

Reaction score
4

....

Τι δεν ξέρω;
Να ακούς ! :137:

Εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί...
Τα "συνοδά" είναι άριστα για σπιτικά δεδομένα (τα αυτιά μας)... αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. Το κουβεντιάσαμε λίγο γιατί κάτι δεν μου πήγαινε καλά...\
Είχα πάρει δικό μου cd βέβαια :137: και το τσέκαρα πάλι...αλλά η "εντύπωση" ήταν η ίδια.

Μπορεί να είναι 'υποκειμενικό' αυτό που σκέφτομαι... (μάλλον ένα κομμάτι του, σίγουρα είναι)
..."αφού το δωμάτιο είναι 'στημένο' (ακουστική), σίγουρα θα έχει κάποια στάνταρτς".., σκέφτηκα.
"Αν είναι στημένο για τα Atc, οι διαφορές όταν παίζουν τα 'μικρά' focal
είναι "σημαντικές" ή όχι" ? ..ξανασκέφτηκα...:)

-Άσχετο-
Ένα τέτοιο (mastering rοοm) είναι το ίδιο με ένα "μουσικής" (στο θέμα ακουστικής) ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.292

Να ακούς ! :137:
Μπορεί.Εξάλλου του home cinema είμαι:137:
Eκεί θα σου πώ από που ακούγεται το κοτσύφι και σε ποιά σκηνή του LOTR 1:138:

-Άσχετο-
Ένα τέτοιο (mastering rοοm) είναι το ίδιο με ένα "μουσικής" στο θέμα ακουστικής ?
Λογικά ναι.
Αλλά είπαμε,εγώ είμαι του home cinema.:137:

Όσον αφορά το φοκαλ:
Tα βρίσκεις λιγότερο ''καθαρά'' απ τα δικά σου;(Adam δεν έχεις;)

Reaction score
4

...
Eκεί θα σου πώ από που ακούγεται το κοτσύφι και σε ποιά σκηνή του LOTR 1:138:

....
Χαχαχα ..μην το πεις γιατί 'άνοιξε' το κυνήγι και δεν τους παλεύω...:137:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Επειδή έχω πάει και σε κάποια άλλα στούντιο(όχι αποκλειστικά για mastering) το συγκεκριμένο το είδα απ τα ποιό φροντισμένα.Ευχής έργον ήταν και τα πάνελ πίσω απ την θέση ακρόασης.Υποθέτω ότι ήταν διαχυτές αλλά μιας και δεν ρώτησα τον κο.Χατζηστάμο ευχαρίστως να μας εξηγήσει ο ίδιος όταν μπορέσει.
Το δωμάτιο είναι σχεδιασμένο απο τον Cristian Malcurt απο τούς καλύτερους ακουστικολόγους στην Ευρώπη, με δεκάδες μεγάλα project στην καρριέρα του απο την νέα όπερα του Παρισιού , μέχρι το καταπληκτικό studio του Luc Beson στην Νορμανδία.

Το δωμάτιο έχει καταπληκτικό RT60 και localization. Είναι LEDE room (Live End Dead End) και οι πίσω πυραμίδες είναι custom διαχυτές κατασκευής του Christian.

Όταν το κάναμε με το Θέμη το 1996 ήταν στα 10 καλύτερα mastering studio διεθνώς (τα τελευταία χρόνια έγινε αυτό κατανοητό, τότε δεν καταλάβαμε τι φτιάξαμε).

Το μόνο πρόβλημα είναι πως το φτιάξαμε σε αυτή τη χώρα ...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Πόσο είναι το "καταπληκτικό" rt ? :102:
Mέτρηση που δείχνει πόσο χρόνο κάνει ο ήχος να "σβήσει" 60 db χαμηλώτερα απο το κύριο αρχικό σήμα. Η μέτρηση ιδανικά γίνεται ανα 1/3 οκτάβας καθώς η απόσβεση είναι διαφορετική ανα περιοχή συχνοτήτων.

Το ιδανικό είναι η ομοιογένεια ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ απο συχνότητα σε συχνότητα.

Δείχνει πόσο καλά έχει κατασκευαστεί και ακούγεται ένας χώρος , και πόσο τα διάφορα υλικά και οι τεχνικές κατασκευής ενός χώρου έχουν πετύχει. (όχι μόνο control room, μιλάμε και για concert hall κλπ)

Reaction score
4

Γεια σου ChrisHat.

Εγώ ήρθα ως ενδιαφερόμενος αγοραστής των solo6 και βρέθηκα σε ένα στούντιο που ήταν στημένα. :137:
Η εμπειρία ήταν ωραία και η εξυπηρέτηση άριστη.
Αυτά που έγραψα παραπάνω ίσως να δείχνουν ότι "κάτι δεν μου άρεσε" από εσάς ή την δουλειά που γίνεται εκεί αλλά δεν είναι έτσι..
Ίσα ίσα που κάποιος ασχολήθηκε πολύ μαζί μου... και δεν το λέω ειρωνικά :137:

Εμείς εδώ ψάχνουμε ανάμεσα στην θεωρεία και την πράξη και η κρίση που έκανα παραπάνω αφορά τον "ήχο" που ακούσαμε σε συγκεκριμένο χώρο, δύο διαφορετικοί άνθρωποι..(gstrif)

Η προσωπική μου λοιπόν άποψη είναι ότι αυτό που άκουσα δεν μου άρεσε μα το σκεπτικό ότι μιλάω για στούντιο ηχογράφησης που περισσότερο δουλεύεις με μουσική (επεξεργασία-ηχογράφηση).

Αλήθεια ποια είναι η χρήση του χώρου ?

Reaction score
4

Mέτρηση που δείχνει πόσο χρόνο κάνει ο ήχος να "σβήσει" 60 db χαμηλώτερα απο το κύριο αρχικό σήμα. Η μέτρηση ιδανικά γίνεται ανα 1/3 οκτάβας καθώς η απόσβεση είναι διαφορετική ανα περιοχή συχνοτήτων.

Το ιδανικό είναι η ομοιογένεια ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ απο συχνότητα σε συχνότητα.

Δείχνει πόσο καλά έχει κατασκευαστεί και ακούγεται ένας χώρος , και πόσο τα διάφορα υλικά και οι τεχνικές κατασκευής ενός χώρου έχουν πετύχει. (όχι μόνο control room, μιλάμε και για concert hall κλπ)
Αυτή η μέτρηση δεν πρέπει να έχει γίνει-ισχύει για συγκεκριμένα ηχεία ή δεν έχει να κάνει αυτό ?

Το σχόλιο μου για το "καταπληκτικό" rt , ήταν περισσότερο χιούμορ αφού είναι κάτι που αλληλοεπιδρα με άλλα πράγματα που δεν είναι συγκεκριμένα (χώρος-θέμα-είδος...)
Δηλαδή για να το πω αλλιώς.... υπάρχει "αίθουσα" με καταπληκτικό rt60 ? και πόσο είναι αυτό ? :126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389

...
Το δωμάτιο έχει καταπληκτικό RT60 και localization. Είναι LEDE room (Live End Dead End) και οι πίσω πυραμίδες είναι custom διαχυτές κατασκευής του Christian.
Όταν το κάναμε με το Θέμη το 1996 ήταν στα 10 καλύτερα mastering studio διεθνώς (τα τελευταία χρόνια έγινε αυτό κατανοητό, τότε δεν καταλάβαμε τι φτιάξαμε).
Το μόνο πρόβλημα είναι πως το φτιάξαμε σε αυτή τη χώρα ...
Δεν χρειάζεται να ΄΄μετανιώνετε΄΄ , γιατί αυτό που μετράει τελικά είναι οι συγκρίσεις...:446:
[reliops=Field of Dreams Trailer][youtube]sHTsQ9qePrQ[/youtube][/reliops]

Αυτή η μέτρηση δεν πρέπει να έχει γίνει-ισχύει για συγκεκριμένα ηχεία ή δεν έχει να κάνει αυτό ?
Το σχόλιο μου για το "καταπληκτικό" rt , ήταν περισσότερο χιούμορ αφού είναι κάτι που αλληλοεπιδρα με άλλα πράγματα που δεν είναι συγκεκριμένα (χώρος-θέμα-είδος...)
Δηλαδή για να το πω αλλιώς.... υπάρχει "αίθουσα" με καταπληκτικό rt60 ? και πόσο είναι αυτό ? :126:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=78594

Η έκφραση βέβαια δεν είναι άστοχη σε ό,τι αφορά την αντίληψη του τεχνικού-χρήστη του συγκεκριμένου στούντιο,εφόσον οι επιτευχθείσες ακουστικές ιδιότητες καθιστούν την εργασία του πιό αποτελεσματική κι ευχάριστη...

(http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=66469&page=13)

Reaction score
4

...

Αλήθεια ποια είναι η χρήση του χώρου ?
-ΕΝΤΙΤ- (αφορά τις "στάθμες")
....
Η έκφραση βέβαια δεν είναι άστοχη σε ό,τι αφορά την αντίληψη του τεχνικού-χρήστη του συγκεκριμένου στούντιο,εφόσον οι επιτευχθείσες ακουστικές ιδιότητες καθιστούν την εργασία του πιό αποτελεσματική κι ευχάριστη...
...
Απλοποιήστε ! :137:

Αυτό που ρωτάω είναι καθαρά "τεχνικό" κομμάτι και η αντίληψη ή η χαρά του ηχολήπτη δεν μετράει τόσο...

(Οι απαντήσεις μπορούν να συνοδευόνται με αριθμούς).

:616:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Δυστυχώς χάλασε ο ένας ενισχυτής 3 μέρες πρίν την έκθεση.
Ενισχυτής αυτής της κλάσης και χάλασε; !!!! :131:

Αν είχε συμβεί αυτό σε μηχάνημα της Accuphase θα είχαν κάνει χαρακίρι 7 τουλάχιστον Ιάπωνες μηχανικοί! :142:

Αλλά είπαμε... δεν είμαστε όλοι ίδιοι. :126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Ενισχυτής αυτής της κλάσης και χάλασε; !!!! :131:

Αν είχε συμβεί αυτό σε μηχάνημα της Accuphase θα είχαν κάνει χαρακίρι 7 τουλάχιστον Ιάπωνες μηχανικοί! :142:

Αλλά είπαμε... δεν είμαστε όλοι ίδιοι. :126:
Το φαντάζεσαι να είμαστε όλοι ίδιοι?
Εγώ δεν μπορώ, αγριεύομαι!!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Αυτό που ρωτάω είναι καθαρά "τεχνικό" κομμάτι και η αντίληψη ή η χαρά του ηχολήπτη δεν μετράει τόσο...

Αγαπητέ Timbre, προσπαθώ να καταλάβω, τι ακριβώς άκουσες, τι δεν σου άρεσε γαι να σου εξηγηθούν κάποια πράγματα. Επίσης είσαι σίγουρος οτι χρειάζεσαι τους αριθμούς για να λύσεις τις απορίες σου? Εσύ λοιπόν πρέπει να απλοποιήσεις λίγο τις εντυπώσεις σου και τις ερωτήσεις σου για να δώθεί κάποια συνέχεια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389

...
:616:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1167926&postcount=270
Σε ό,τι αφορά εμένα,έχω ήδη απαντήσει με τους παρατιθέμενους συνδέσμους στο προηγούμενο μήνυμα...

http://www.spectratechltd.com/extrapages/Prediction of RT60 Reverberation Time.pdf

Σε ό,τι αφορά εσένα,πιστεύω πως θα ταν κρίμα ν'απλοποιήσεις ένα τόσο περίτεχνο χιούμορ:126:

Reaction score
10
Οι γνώσεις του Timbre έχουν ξεπεράσει τα "στενά" όρια του forum ακόμα και των studio, είναι πλέον διαπλανητικός.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

τελικά δηλαδή ο μπομπ αν κατάλαβα καλά (χεχεχε) γουστάρει πολύ περισσότερο από τους πας τα κλας ντε του λιπίνσκι, ε?

αφού είπαμ πως τα κλας ντε, ντεν παίζουν καλά, μα αυτός ο μπομπ δε διαβάζει καθόλου τι λεν οι χαλιεντάδες ρε πιδίμ?

κι ο κόγιας ρώτησε κάτι, αλλά στου Κου-Φού την πόρτα....

από χροιές (και χρειές και χρυές και χρηές) πως πάν οι κλας ντε? ξυρίζουν και κουράζουν, ε? στεγνοί και ξεροί, ε?
καλα, λεει ο μποομπ οτι ειναι καλυτερος ο λιπινσκι απο τον PassX250?
ελααα....
ξερετε ποτε βγηκε ο χ250?
ξερετε ποση διαφορα εχει απο τον χ250.5?
ξερετε ποση διαφορα εχει ο χ250.5 απο τον χα200.5?
(και σε αποδοση και σε τιμη...)
αφηστε, καλυτερα να μην ξερετε...
ο μποοομπ ξερει. για αυτο πηρε τον χ250 συγκρινομενο με τα ψηφιακα της εποχης.το λεει ε?
το ιδιο θα εκανε και τωρα εαν ειχε την οικονομικη ανεση (διαβαστε τι λεει...)
α ναι του κανει οικονομια και στις απαιτησεις ρευματοςςς...
αστε παιδια, αλλο καλη αγορα, value for money, αλλο τι παιζει καλα καλυτερα αριστα. και ο Bob K ΞΕΡΕΙ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489

εντάξει βρε, να μη σε χαλάσουμε χατήρι, ότι πεις.
οι ενισχυτές των λιπίνσκι είναι μάπα διότι είναι κλας ντε.
δεν παίζουν καλά.
ούτε τα λιπίνσκι δε παίζουν καλά.
κι άμα τυχόν πάρει κανείς τα λιπίνσκι, μη τυχόν πάρει και τους ενισχυτές αυτούς, διότι θα είναι πολύ χάλι. ας πάρει κάτι άλο. ότι άλλο και να πάρει, καλύτερα θα παίζει, αρκεί να μην είναι κλας ντε.

νταξ βρε?
ικανοποιήθηκες?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489

απορώ πάντως ώρες ώρες...

δηλαδή διαβάζοντας τα παρακάτω, τι συμπέρασμα βγάζεις? ότι κουράζουν? ότι ξύνουν και ξυρίζουν, ή ότι είναι στεγνά τα μεσαία?

<<Summary
These are the best amplifiers I have heard in this room, beating (by far) the Bryston, Lexicon and Hafler, and now proving even marginally better than the physically more imposing Pass X250 (original model).

...If this had been available two years ago, I would not have bought the Pass, regardless of impressive appearance.

These Lipinski PowerStands are definitely worthy of integration into the most exacting of studios.

It’s very musical, with a great midrange: pure and sweet but with an open top and a holographic, dimensional soundstage.

The bottom end is extremely deep, tight and (I am astonished to say) more extended and solid than that of my Pass X250, which costs about three times as much!
Soundstage width also slightly exceeds the Pass...>>

δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε νομίζω...

Reaction score
10
Eγώ πάντως τους έχω στη shortlist μόλις έρθει το Tidal! Και Wavac PR-T1 για προ έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.041
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74