My Last System

Reaction score
110
Re: Απάντηση: My Last System

Ο τίτλος του θέματος "My Last System" είναι εντελώς λάθος.
Στα ελληνικά ο τίτλος του παρόντος θέματος αποδίδεται ως "το τελευταίο μου σύστημα".

Καλές ακροάσεις, να ζήσεις να το χαίρεσαι !

Έχεις δίκιο αλλά εννοώ χρονικά το τελευταίο... ελπίζω.
Να είσαι καλά.:116:

Reaction score
9
Kυριάκο έχεις κάνει πειράματα με τον απομονωτή μόνο σε ψηφιακές, μόνο αναλογικές συσκευές etc? Γιατί έχω και εγώ έναν 2.5KW και δεν είμαι σίγουρος που πρέπει να τον τοποθετήσω!

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: My Last System

Και άμα έχεις μετασχηματιστή απομόνωσης 2,5KVA, φίλτρα εξομάλυνσης των αρμονικών και συστοιχία πυκνωτών για την διόρθωση του cosφ, καθώς και από τις τρείς φάσεις που έχεις διαθέσιμες έχεις διαλέξει την καλλίτερη με την βοήθεια του Fluke 435 Power Quality Analyzer και όλο αυτό καταλήγει σε δύο πρίζες καλής ποιότητας που τροφοδοτεί το σύστημα σου… τότε μπορείς να χρησιμοποιείς και καλά καλώδια ρεύματος για τους ενισχυτές σου και τα υπόλοιπα μηχανήματα σου;
Καλής ποιότητας όχι ακριβά π.χ nordost. Βύσματα καλής ποιότητας και ηλεκτρολογικα καλώδια όπως προείπα υπάρχουν και σε ηλεκτρολογάδικα.

Επίσης μια συσκευή και ένας κατασκευστής που σέβεται τον εαυτό του δεν θα έβαζε ένα φθηνό κινέζικο καλώδιο άλλα θα έδινε και ....5 ευρώ για ένα αξιοπρεπές καλώδιο που καλύπει κάποιες προδιαγραφές ποιότητας(για να αντέξει και στην πάροδο των χρόνων..). Σε μια τέτοια συσκευή δεν θα ασχολιόμουν με το καλώδιο.

Υ.Γ Ο αδελφός μου όταν αγόρασε thermaltake τροφοδοτικό για τον υπολογιστή δίναν ένα πολύ καλής ποιότητας χοντρό καλώδιο. Και μιλάμε για ένα προιόν που κάνει 100 ευρώ ολόκληρο....

Υ.Γ Αλήθεια τώρα έχεις σκεφτεί ποτέ την λύση την ενεργής ενίσχυσης??Τέτοια ηχεία με τέτοια μεγάφωνα(και παθητικά crossover) και με λαμπάτους τελικούς δύσκολο να κουνιούνται....

Reaction score
657
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Last System

Όντως ας μην ανοίξουμε θέμα για τα καλώδια εδώ πέρα. Άλλα είχα την απορία να δω σε ένα τόσο ακριβό σύστημα και με ιδιοκτήτη μηχανικό να δω τι καλώδια ρεύματος χρησιμοποιεί. Από την στιγμή που μηχανικός ασχολείται με καλώδια δικαιολογώ απόλυτα ένα δικηγόρο να δίνει 500-1000 ευρώ για καλώδια ρεύματος....:131:
απο τη στιγμη που ενας μηχανικος με ενα τετοιο συστημα ασχολειται με καλωδια ρευματος μαλλον εσενα κατι σου εχει διαφυγει....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: My Last System

Μια μικρή ασχολία ΚΑΙ με καλώδια ρεύματος δεν βλάπτει, αν η υπόλοιπη ηλεκτρικη εγκατάσταση και η γείωση είναι σωστά.

Η υπερβολική ασχολία όμως βλάπτει...

Reaction score
110
Ωραία τότε να ρωτήσω το εξής. Έχει γίνει προσπάθεια να μπει ενεργό crossover στο σύστημα??Κάποιες μετρήσεις-βελτιώσεις του χώρου έχουν γίνει??
Λοιπόν ενεργό crossover στα Wilson Alexandria δεν έχω βάλει αλλά θα ήμουν πολύ περίεργος να δω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό… και οι μηχανικοί της Wilson το ίδιο. Τώρα για το θέμα του δωματίου. Το δωμάτιο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το σύστημα και για home cinema άρα δεν έχει περιττά αντικείμενα, κατά το δυνατόν βέβαια. Είναι πάρα πολύ καλό σε διαστάσεις και όπως θα είδες έχω κουρτίνες σε όλο το πλάι που είναι οι δύο μπαλκονόπορτες και στο πίσω μέρος που είναι η οθόνη του home cinema.
Από μετρήσεις έχουν γίνει με την βοήθεια του HP 8903A audio analyzer (http://www.testequipmentdepot.com/usedequipment/hewlettpackard/distortionanalyzers/8903a.htm) και του XTZ room analyzer λογισμικού (http://www.avmentor.gr/reviews/xtz_room_analyzer_0.htm) που είναι και τα δύο στην κατοχή μου και έδειξαν μια πολύ καλή συμπεριφορά του δωματίου με μια μικρή βύθιση στα 250 Hz που δεν την θεώρησα και πολύ άξια λόγου για να κάνω κάτι. Παρόλα αυτά παίρνει βελτιώσεις.

Reaction score
0

Ενα μονο σου γραφω.
να εχεις χρονο να το απολαμβανεις.
Αψογη παρουσιαση , στησιμο, φωτο
δεν εχω λογια

Reaction score
110

Καλής ποιότητας όχι ακριβά π.χ nordost. Βύσματα καλής ποιότητας και ηλεκτρολογικα καλώδια όπως προείπα υπάρχουν και σε ηλεκτρολογάδικα.

Επίσης μια συσκευή και ένας κατασκευστής που σέβεται τον εαυτό του δεν θα έβαζε ένα φθηνό κινέζικο καλώδιο άλλα θα έδινε και ....5 ευρώ για ένα αξιοπρεπές καλώδιο που καλύπει κάποιες προδιαγραφές ποιότητας(για να αντέξει και στην πάροδο των χρόνων..). Σε μια τέτοια συσκευή δεν θα ασχολιόμουν με το καλώδιο.

Υ.Γ Ο αδελφός μου όταν αγόρασε thermaltake τροφοδοτικό για τον υπολογιστή δίναν ένα πολύ καλής ποιότητας χοντρό καλώδιο. Και μιλάμε για ένα προιόν που κάνει 100 ευρώ ολόκληρο....

Υ.Γ Αλήθεια τώρα έχεις σκεφτεί ποτέ την λύση την ενεργής ενίσχυσης??Τέτοια ηχεία με τέτοια μεγάφωνα(και παθητικά crossover) και με λαμπάτους τελικούς δύσκολο να κουνιούνται....

Για να μην παρεξηγηθώ… έχω τρία καλώδια ρεύματος Siltech που τα αγόρασα 150€ έκαστο μεταχειρισμένα. Ένα Synergistic Research που το αγόρασα μεταχειρισμένο από το e-bay 230$. Και μερικά Supra φτηνά 12€ το μέτρο και ένα Supra ακριβό 25€ το μέτρο συν τους ρευματολήπτες βέβαια.
Όπως βλέπεις δεν έχω κάνει και τίποτα τρελό, αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου στο θέμα των καλωδίων που βάζουν μέσα οι κατασκευαστές. Είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με αυτό που πλήρωσες και αυτό στα ακριβά μηχανήματα, για τα ποιο φτηνά οι ποιο πολλοί βάζουν μέσα σκουπίδια.
Και τέλος να σου πω ότι τα ηχεία έχουν ευαισθησία 95dB και οι λαμπάτοι είναι 180W ο κάθε ένας και μάλλον το οδηγούν, κατά την γνώμη μου βέβαια.

Reaction score
70

Για να μην παρεξηγηθώ… έχω τρία καλώδια ρεύματος Siltech που τα αγόρασα 150€ έκαστο μεταχειρισμένα. Ένα Synergistic Research που το αγόρασα μεταχειρισμένο από το e-bay 230$. Και μερικά Supra φτηνά 12€ το μέτρο και ένα Supra ακριβό 25€ το μέτρο συν τους ρευματολήπτες βέβαια.
Όπως βλέπεις δεν έχω κάνει και τίποτα τρελό, αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου στο θέμα των καλωδίων που βάζουν μέσα οι κατασκευαστές. Είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με αυτό που πλήρωσες και αυτό στα ακριβά μηχανήματα, για τα ποιο φτηνά οι ποιο πολλοί βάζουν μέσα σκουπίδια.
Και τέλος να σου πω ότι τα ηχεία έχουν ευαισθησία 95dB και οι λαμπάτοι είναι 180W ο κάθε ένας και μάλλον το οδηγούν, κατά την γνώμη μου βέβαια.
A ok τότε. Δεν είχα υπόψιν μου την αξία των καλωδίων,όντως δεν είναι κάτι τελείως τρελό (με hi-end όρους..) αν πάρουμε υπόψιν το κόστος του συστήματος. Αν και εγώ δεν θα έδινα τόσα λεφτά. Ένα legrand ή supra και diy ρευματολήπτες για την χαρά της δημιουργίας και μόνο. Πάντως οι σοβαρές εταιρίες δίνουν και ένα καλής ποιότητας καλώδιο(είπαμε των 5 ευρώ) και όχι κινέζιες όπως δίνουν μερικές υπερτιμημένες hi-endτοβιοτεχνίες...

Τα ηχεία αν και ηψηλής ευαισθησίας έχουν μεγάλους κώνους που λογικά θέλουν ρεύμα για να κουνηθούν. Με έναν διακοπτικό χιλιάρη σε κάθε δρόμο πιστέυω θα κουνούσαν πιο καλά..:138:

Reaction score
110

A ok τότε. Δεν είχα υπόψιν μου την αξία των καλωδίων,όντως δεν είναι κάτι τελείως τρελό (με hi-end όρους..) αν πάρουμε υπόψιν το κόστος του συστήματος. Αν και εγώ δεν θα έδινα τόσα λεφτά. Ένα legrand ή supra και diy ρευματολήπτες για την χαρά της δημιουργίας και μόνο. Πάντως οι σοβαρές εταιρίες δίνουν και ένα καλής ποιότητας καλώδιο(είπαμε των 5 ευρώ) και όχι κινέζιες όπως δίνουν μερικές υπερτιμημένες hi-endτοβιοτεχνίες...

Τα ηχεία αν και ηψηλής ευαισθησίας έχουν μεγάλους κώνους που λογικά θέλουν ρεύμα για να κουνηθούν. Με έναν διακοπτικό χιλιάρη σε κάθε δρόμο πιστέυω θα κουνούσαν πιο καλά..
Πρώτα από όλα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει καθώς το ηχείο έχει μόνο ένα ζευγάρι ακροδέκτες όπότε...
Διακοπτικό χιλιάρη ενισχυτή καλά αυτό ήταν το καλλίτερο!!!!!

Reaction score
70

Πρώτα από όλα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει καθώς το ηχείο έχει μόνο ένα ζευγάρι ακροδέκτες όπότε...
No problem. Βγάζεις το παθητικό crossover και αφήνεις μια τρύπα στην θέση της χούφτας της τωρινής. Εκεί συνδέεις όλα τα καλώδια. Σιγά που δεν γίνεται..:114:

Υ.Γ ένας διακοπτικός σαν τον παρακάτω θα τα έβγαζε τα άντερα....

http://www.avmentor.gr/reviews/spectron_musician_iii_0.htm

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

No problem. Βγάζεις το παθητικό crossover και αφήνεις μια τρύπα στην θέση της χούφτας της τωρινής. Εκεί συνδέεις όλα τα καλώδια. Σιγά που δεν γίνεται..:114:
Σε τέτοιας εμβέλειας ηχεία δεν ρισκάρει κανείς modifications...

Εκτός αν μπεί επιπρόσθετα ένα... σαμπάκι για να ελαφρυνθούν οι μεσουψηλές... :143:

Reaction score
110

Υ.Γ ένας διακοπτικός σαν τον παρακάτω θα τα έβγαζε τα άντερα....

http://www.avmentor.gr/reviews/spectron_musician_iii_0.htm

Μωρέ σωστά τα λες και δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό… έχει και κάτι περιττά πάνελ που λέω να τα κρατήσω για το τζάκι…
Τελικά το γυρίσαμε στην πλάκα νομίζω:111:

• Like
Reactions: PMC

Reaction score
70

Μωρέ σωστά τα λες και δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό… έχει και κάτι περιττά πάνελ που λέω να τα κρατήσω για το τζάκι…
Τελικά το γυρίσαμε στην πλάκα νομίζω:111:
Όντως όσον αφορά την τρύπα πλάκα έκανα άλλα ήθελα να πω ότι γίνεται ενεργή ενίσχυση με μερικές μοντιφιές αν υπάρχει θέληση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.597
Απάντηση: Re: My Last System

Λοιπόν ενεργό crossover στα Wilson Alexandria δεν έχω βάλει αλλά θα ήμουν πολύ περίεργος να δω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό…
Δύο παρατηρήσεις επ' αυτού, σημαντικές νομίζω. Πρώτον, η Wilson απευθύνεται σε ένα κοινό, η αγοραστική συμπεριφορά του οποίου χαρακτηρίζεται από την προτίμηση μεγάλων ενισχυτών, κλασσικής σχεδίασης, καθ' όσον η επικρατούσα αντίληψη (σ' αυτό το κοινό) επιτάσσει ενισχυτή βαρύ και ογκώδη, ώστε να φαίνεται στο σύστημα, χορταίνοντας και το μάτι (και όχι μόνον το αυτί). Εκτός αυτού, το κοινό αυτό έχει την απαίτηση (κακώς, εξ αντικειμένου, αλλά δεν παύει να έχει το δικαίωμα αυτής της αντίληψης), να επιλέγει το ίδιο τον ενισχυτή που θα οδηγήσει αυτά τα ηχεία. Εάν σ' αυτά προσθέσουμε και το γεγονός πως ενδεχομένη μεταπώληση αυτού του ηχείου θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σε άλλον πελάτη αυτού του ιδίου κοινού, το πράγμα ξεκαθαρίζει πλήρως. Επομένως, η χρήση παθητικού κρος είναι μια επιλογή, μάλλον άνωθεν επιβεβλημένη. Βέβαια, ο Wilson θα μπορούσε να έχει στη γκάμα του και μια ενεργό έκδοση του ηχείου, αλλά για λόγους marketing, έχει αποφύγει κάτι τέτοιο, ορθώς κατά τη γνώμη μου, βλέποντας υπό το πρίσμα της λογικής του επιχειρηματία, και όχι του μηχανικού.

Αναφορικά με τη μετατροπή του ηχείου σε ενεργό, αυτό είναι βέβαια εφικτό, υπό την προϋπόθεση πως ο άνθρωπος που θα την κάνει, θα έχει στη διάθεσή του πλήρη στοιχεία για καθένα από τα μεγάφωνα, καθώς επίσης και τη διαχείριση της φάσης του σήματος στους ενισχυτές που θα χρησιμοποιήσει, αλλά και θα επιτύχει την ορθότητα του στήσιμου του κροσόβερ, κάτι όχι αυτονόητο. Υπ' αυτές τις προϋποθέσεις, το ηχείο μπορεί να μετατραπεί σε ενεργό, με όποια πλεονεκτήματα μπορεί να αποκτήσει, στα οποία, όμως, πρέπει να προστεθεί το μειονέκτημα της άρσης της δυνατότητας μεταπώλησης, αφού δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής, για τους ως άνω λόγους. Τεχνικά γίνεται. Το ερώτημα είναι αν ενδείκνυται να γίνει.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.545

Σε τέτοιας εμβέλειας ηχεία δεν ρισκάρει κανείς modifications...

Εκτός αν μπεί επιπρόσθετα ένα... σαμπάκι για να ελαφρυνθούν οι μεσουψηλές... :143:

Της Miele ειναι κυριε Ινγκοκνιτιδη το....ψυγειο??????:137::137::136:

Reaction score
110

Όντως όσον αφορά την τρύπα πλάκα έκανα άλλα ήθελα να πω ότι γίνεται ενεργή ενίσχυση με μερικές μοντιφιές αν υπάρχει θέληση.
Μου αρέσει πάντως που έχετε αποφασίσει μερικοί, ότι το ηχείο δεν παίζει καλά και θέλει αλλαγές και βελτιώσεις… μάλλον θα έχετε πολύ μεγάλη εμπειρία με το συγκεκριμένο μοντέλο. Εμένα πάντως μου αρέσει έτσι όπως είναι τώρα και δεν σας κάνω την χάρη να το ρίξω στην πλάκα… μήπως κάτι άλλο συμβαίνει; Όταν πάρετε μια Ferrari να την πλακώσετε στις βελτιώσεις μπας και γίνει αυτοκίνητο της προκοπής.
Μου αρέσει έτσι όπως παίζει και με τα ενισχυτικά που έχω… άλλωστε τα επέλεξα. Δεν πειράζει που είναι μούφα το ηχείο εγώ θα το υπομείνω. Είχα και χειρότερα ηχεία στη ζωή μου έτσι και αλλιώς…

Reaction score
70

Μου αρέσει πάντως που έχετε αποφασίσει μερικοί, ότι το ηχείο δεν παίζει καλά και θέλει αλλαγές και βελτιώσεις… μάλλον θα έχετε πολύ μεγάλη εμπειρία με το συγκεκριμένο μοντέλο. Εμένα πάντως μου αρέσει έτσι όπως είναι τώρα και δεν σας κάνω την χάρη να το ρίξω στην πλάκα… μήπως κάτι άλλο συμβαίνει; Όταν πάρετε μια Ferrari να την πλακώσετε στις βελτιώσεις μπας και γίνει αυτοκίνητο της προκοπής.
Μου αρέσει έτσι όπως παίζει και με τα ενισχυτικά που έχω… άλλωστε τα επέλεξα. Δεν πειράζει που είναι μούφα το ηχείο εγώ θα το υπομείνω. Είχα και χειρότερα ηχεία στη ζωή μου έτσι και αλλιώς…
Κανείς δεν είπε ότι είναι γενικά κακό το ηχείο άλλα το ότι παίρνει βελτιώσεις τις οποίες δεν έκανε ο κατασκευαστής για λόγους marketing είναι δεδομένο...

Ας πούμε στα μισά χρήματα το b&w nautilus είναι σαφώς καλύτερο κατά την γνώμη μου.

Και επειδή μίλησες για Ferrari να σου δώσω δύο παραδείγματα. Τα wilson είναι αυτό....

Και τα nautilus είναι αυτό.....

Και τα δύο είναι Ferrari. Και τα δύο είναι καλά.O καθένας επιλέγει ότι του αρέσει...:114:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.250