Παν... METRIC... Αριστον

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.483
Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Καλά όλα αυτά, σαν δικάναλο DAC, που ενδιαφέρει και το 99.9999999% των χρηστών, πως παίζει?

Έχουμε αναφορές σύγκρισης με Weiss, EMM LABS, DCS, Velkian, Orpheus, Stylos etc?
περάστε έξω κύριε....:116::116::116:

αν θέλετε να συγκρίνετε δικάναλα ντακ, είστε σε λάθος θρεντ, ασχοληθείτε με κάτι άλλο. :143::142::138::137:

(Δυστυχώς βέβαια, και για να σου απαντήσω -τρόπον τινα- φιλαράκι μου, αυτό που όντως έγινε, ήταν η χρήση του ως δικάναλο ντακ (ξεφτίλα), ασχέτως αν δε το αντιλήφθηκες ακόμα. Οι ελάχιστες μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, είχαν ως μόνο στόχο και όφελος την μετακίνηση των ηχείων στο χώρο με αποδεδειγμένο-αντικειμενικό όφελος -κι όχι υποθετικό, με τα αφτιά, που δεν είναι μετρητικά μικρόφωνα όσο κι αν το θέλετε-, κάτι που βέβαια είναι μια από τις απολύτως σημαντικότερες δυνατότητες των μετρητικών εργαλείων στο χώρο μας, κάτι που λέω εδώ και κοντά μια δεκαετία, αλλά στου κου-φού την πόρτα μόνο ακούγομαι...:116:)

Επίσης, δοθέντος της ευκαιρίας της πρότασης του τινταλόπληκτου φίλου μας, όπου αναφέρει πως η εν λόγω χρήση (ως ντακ) ενδιαφέρει το <<99.9999999% των χρηστών>>, θα ήθελα να τονίσω πως οι δυνατότητες που αναφέρω (διόρθωσης-ισοστάθμισης) ενδιαφέρουν το 101% των χρηστών, απλά οι χρήστες αυτό το αγνοούν (ακόμα).

πολύ φιλικά,
όπως πάντα,
Κώστας, ο μπεριγκερόπληκτος :116::116::116:

Reaction score
249

μια χαζη απορια
πως παιζουν και τα δυο ηχεια το ιδιο?
αν τους βαλεις μονοφωνικο προγραμμα?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Μια αποψη κατοπιν ωριμου σκεψεως

Τι ειναι η metric halo (κατα το τι ειναι η πατριδα μας)

Ειναι προ ? οχι μονο
Ειναι dac ? οχι μονο
Ειναι μετρητικο ? οχι μονο
Ειναι επεξεργαστης ηχου ? οχι μονο
Ειναι οτι καλυτερο ? οχι
Ειναι κελεπουρι ? οχι
Ειναι user friendly ? οχι

τι στο διαολο ειναι τοτε και παθαμε πλακα ?

Ειναι ολα αυτα μαζι και ειναι ενας αλλος κοσμος.Δεν χρειαζεται καλωδιο σαν βοϊδοπ.....απο πισω, δεν ζυγιζει 80 κιλα ,δεν εχει φατσα απο τανκς,δεν....δεν......δεν ειναι καθολου hiend με τα στανταρντ της κατηγοριας.

Κι ομως ειναι απολυτο hi end μηχανημα.Γιατι ειναι τεχνολογια αιχμης,κανει παρα πολλα πραγματα ,χρησιμα και αναγκαια,διαχειριζεται το μουσικο σημα υποδειγματικα ,ειναι τελικα οικονομικη λυση.

Για καποιον που ψαχνεται ειναι μια οαση μεσα στο hifi.

Για καποιον που θελει εξαιρετικη ποιοτητα ηχου ειναι μια ολοκληρωμενη λυση.Με καποια βοηθεια ,μετραει 1 φορα,ρυθμιζει 1 φορα,απομνημονευει 1 φορα και επειτα ακουει για παντα.Ξεχναει το "ματσαρισμα με καλωδια "και ολα εκεινα τα σκοτεινα σημεια που ταλανιζουν τον χωρο και αδειαζουν τις τσεπες.

Δεν ειναι βεβαια Χουντινι να βγαλει μουσικη απο το καπελλο,αμα τα συνοδα ειναι μαπα το μονο που θα κανει ειναι να τα φερει οσο γινεται καλυτερα.Αλλα σιγουρα μπορει να αναδειξει ολες τις αρετες ενος καλου μηχανηματος.Και μπορει να το φορεσει "κουστουμι" σε καποιο χωρο.

Θα ελεγα ,αν μου επιτρεπεται, οτι ειναι μια συγχρονη προσεγγιση στο μουσικο γεγονος και οχι ενα οχημα επιδειξης νεοπλουτισμου.Οι κατοχοι της δικαιουνται να προσκαλεσουν καποιο σπιτι τους "να ακουσουμε μουσικη " και οχι "ελα να σου δειξω τι πηρα"

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Απάντηση: Re: Παν ........METRIC........Αριστον

Να ένα ποστ που πέρασε "απαρατήρητο". Το κράτησα όμως, και περίμενα... :125::125:

Υπό την έννοια του εν λόγω ποστ, το δήθεν "τεστ" της μέτρικ στο χώρο του αγαπητού μου βλασόπουλου, ήταν μια παταγώδης αποτυχία, διότι δεν έγινε το σημαντικότερο όλων, αυτό που θα έκανε την μέγιστη των μεγίστων διαφορά, αυτό που θα χτυπούσε σα σφυρί στο κούτελο όλους τους συμμετέχοντες, αυτό που θα τους άλλαζε όντως τρόπο σκέψης, αυτό που θα ανέτρεπε τα πάντα όλα:

ισοστάθμιση των δυό ηχείων μεταξύ τους, και εν συνέχεια και ισοστάθμιση ηχοσυστήματος-χώρου.

(και ξέρω πολύ καλά τι λέω, διότι, σε αντίθεση με την εξοντωτικά συντριπτική πλειοψηφία των φίλων μελών του χώρου μας, που ποτέ τους δεν αξιώθηκαν να ακούσουν ένα ζεύγος ηχείων στο χώρο τους που να παίζουν μεταξύ τους ακριβώς το ίδιο(!!!), προσωπικά το έχω επιτύχει. Η εμπειρία αυτή είναι συγκλονιστική, πέραν κάθε υποψίας (ακόμα και ψαγμένου), μου είναι αδύνατο να σας μεταφέρω το μέγεθος της βελτίωσης που επιφέρει αυτή η διαδικασία στην αντίληψη του ήχου, και είναι και αδύνατο να επιτευχθεί αυτό χωρίς "διόρθωση-ισοστάθμιση" σε οποιοδήποτε -ανεξαιρέτως- ζεύγος ηχείων και χώρο ακρόασης στον πλανήτη. Και σε αυτό, είμαι απολυτότερος του απόλυτου, και δε θα το συζητήσω.)

το "όπλο" χρησιμοποιήθηκε ως "δεκανίκι", ως "βέλος" σε κάποιο αρχαίο τόξο, ως (φευ) "δικάναλο ντακ με βόλιουμ κοντρόλ"!:141:

ντροπή!:141:

Ελπίζω, στην επόμενη "δοκιμή" (τάχα μου τάχα μου) της μέτρικ, να μη τη βάλετε να παριστάνει το "δικάναλο ντακ με βόλιουμ κοντρόλ", ώστε να αξιοποιηθεί κάπως...:136::136::136:

(η ελπίδα, πεθαίνει τελευταία):138:

Για σενα μωρη κουφαλα ...μολις σε διαβαζω εχω ανακαλυψει κατι καινουρια ναρκωτικα και μολις βλεπω στο ταμπλω το CostasEar αυτοματως ανοιγουν κατι αμπουλες και χυνοντε στον εγκεφαλο μου και επερχεται αμεσως μια νηνεμια στην ψυχη μου!!!!!!!!!!!

Κοιτα να δεις που στο τελος θα βρω και τον μπελα μου με το τεστ.............................

:140::140::141::141::204::204:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Μανωλη ελα να ποιουμε καφε.........................:109::109:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ερχομαι (και σβηστο)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
ολα ωραια και καλα. αλλα αυτη η ταση να καταδικαζουμε την προσεγμενη βιομηχανικη σχεδιαση συσκευων με βρισκει αντιθετο. και τι σχεση εχουν τα λαμπακια με τον ηχο δεν ξερω. ενα καλοσχεδιασμενο σασι χωρις κραδασμους ξερω οτι εχει σχεση με τον ηχο. και ενα προσεγμενο αισθητικα συστημα μπορει να μην παιζει καλυτερα, αλλα ειναι ωραιο να ζεις μαζι του.
τελευταια το εχουμε ριξει στην ειρωνια σχετικα με καθε τι που εχει πανω απο 100 ευρω. βγαλαμε ανεκδοτα για το χαιεντ. συγγνωμη ρε Βλαση που τα γραφω εδω. δεν θελω να σου χαλασω το θεμα. αλλα εγω προσωπικα κουραστηκα με την ειρωνια. η υψηλη πιστοτητα ζει και βασιλευει. καλο απογευμα σε ολους!!!

Reaction score
2.002

Μια αποψη κατοπιν ωριμου σκεψεως

Τι ειναι η metric halo (κατα το τι ειναι η πατριδα μας)

Ειναι προ ? οχι μονο
Ειναι dac ? οχι μονο
Ειναι μετρητικο ? οχι μονο
Ειναι επεξεργαστης ηχου ? οχι μονο
Ειναι οτι καλυτερο ? οχι
Ειναι κελεπουρι ? οχι
Ειναι user friendly ? οχι

τι στο διαολο ειναι τοτε και παθαμε πλακα ?

Ειναι ολα αυτα μαζι και ειναι ενας αλλος κοσμος.Δεν χρειαζεται καλωδιο σαν βοϊδοπ.....απο πισω, δεν ζυγιζει 80 κιλα ,δεν εχει φατσα απο τανκς,δεν....δεν......δεν ειναι καθολου hiend με τα στανταρντ της κατηγοριας.

Κι ομως ειναι απολυτο hi end μηχανημα.Γιατι ειναι τεχνολογια αιχμης,κανει παρα πολλα πραγματα ,χρησιμα και αναγκαια,διαχειριζεται το μουσικο σημα υποδειγματικα ,ειναι τελικα οικονομικη λυση.

Για καποιον που ψαχνεται ειναι μια οαση μεσα στο hifi.

Για καποιον που θελει εξαιρετικη ποιοτητα ηχου ειναι μια ολοκληρωμενη λυση.Με καποια βοηθεια ,μετραει 1 φορα,ρυθμιζει 1 φορα,απομνημονευει 1 φορα και επειτα ακουει για παντα.Ξεχναει το "ματσαρισμα με καλωδια "και ολα εκεινα τα σκοτεινα σημεια που ταλανιζουν τον χωρο και αδειαζουν τις τσεπες.

Δεν ειναι βεβαια Χουντινι να βγαλει μουσικη απο το καπελλο,αμα τα συνοδα ειναι μαπα το μονο που θα κανει ειναι να τα φερει οσο γινεται καλυτερα.Αλλα σιγουρα μπορει να αναδειξει ολες τις αρετες ενος καλου μηχανηματος.Και μπορει να το φορεσει "κουστουμι" σε καποιο χωρο.

Θα ελεγα ,αν μου επιτρεπεται, οτι ειναι μια συγχρονη προσεγγιση στο μουσικο γεγονος και οχι ενα οχημα επιδειξης νεοπλουτισμου.Οι κατοχοι της δικαιουνται να προσκαλεσουν καποιο σπιτι τους "να ακουσουμε μουσικη " και οχι "ελα να σου δειξω τι πηρα"
Απόλυτο high end Μηχάνημα με τους συγκεκριμένους τελεστικούς στην έξοδο, sorry αλλά δεν γίνεται βρε Μάνο, τι να κάνουμε, όσο και να ενοχλεί κάποιους αυτή είναι η αλήθεια. Ένα all around μηχάνημα που παίζει καλά είναι.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Να το κανω λιγο ποιο λιανα γιατι νομιζω οτι αρχισαν κατι μυστηρια ζορια ....

Η Metric ηλθε ως μια συσκευη ....δεν την κοντραραμε ουτε με αλλο ντακιον,σιγουρα τσεκαραμε ελαχιστες απο τις αρετες της ,την ειδαμε εν μερη οτι μπορει να μετραει με το αναλογο προγραμμα τον χωρο και σιγουρα δεν ξοδεψαμε 3 μερονυχτα για να δουμε που την παει την βαρκα...

Δεν ειπα και δεν θα πω οτι με αυτην εκλεισα απο τις μελλοντικες μου αγορες....αν κανω!!!

Δεν ειπα οτι με το που μπηκε γυρισαν ολα τουμπα και επιτελους.....ωιμε....εχω ΗΧΟ στο σπιτι.....

Δεν ειπα και ουτε προκειται να πω (το πιστευω) οτι ειναι μονοδρομος ως λυση(που στα λεφτα της.....μην λεμε παπαριες...ειναι )

Να πω βεβαια και κατι που δεν το πολυσυζητησαμε....οτι ως software player επαιζε το Amarra και οχι καποιος Foobar-Samplitude-Media monkey το οποιο και αυτο απο την μερια του βοηθαει στο τελικο ακουσμα που εισπραξαμε!!!

Δεν νομιζω να ειπωθηκε απο κανεναν μας οτι ΑΝ το κοντραρουμε με καποιο Weiss η Orpheus η
kavlareus θα σκισει κυλοτες ψιλοκαβαλλες..........ειπαμε απλα (μιας και ειμαστε 6 παρεα)οτι για αυτο που του ζητηθηκε να κανει σε συνδυασμο με το Amarra το εκανε εξαιρετικα......μπορει να βαλλουμε διπλα του 10 Dacs και να παιζουν ΟΛΑ καλλιτερα απο αυτο.......χεστηκα να πω την αληθεια.......δεν ειναι αυτο το θεμα μας και το ξερετε βρε παιδια.

Και να το κανω ποιο σαφες το πραγμα ...τωρα κατεμε...και πριν το συστημα μου επαιζε και παιζει εξαιρετικα(και ας εχω και λαμπες)απλα αυτο που με συνεπηρε ηταν το ηχητικο αποτελεσμα στην συνδεση του με τον τελικο......εκει ακουστηκαν οι διαφορες ως προς το θεμα οδηγησης και ετιασης..

Δεν εγινε συγκριση(ετσι για να τα ξεκαθαριζουμε )μεταξυ του Dac του AMR και της Metric σε καποια κομματια που ακουσαμε που δεν νομιζω να ειπωθηκε αυτο απο κανεναν μας...
Δηλαδη δεν βαλλαμε το AMR να παιξει μεσω του Dac του συνδεδεμενο με το Mac και το Amarra ως software.....το ακουσαμε μονο του με το Mac-Amarra...

Ειναι απλα τα πραγματα .....

Παντως θα ηθελα να μου δοθει η ευκαιρια να το ξανακουσω(που θα το μαθετε)αφου γινουν οι ρυθμησεις μεσω του προγραμματος του ....δηλαδη να το παραμετροποιησουμε με βαση τις ρυθμησεις του χωρου μου ,να περαστει στην μνημη του και τοτε να τα ξαναπουμε....

Reaction score
2.002

Χάιρομαι που ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα ώστε να έχει ο κόσμος μία ποιο αντικειμενική άποψη για αυτά που διαβάζει. Αν και διαφωνώ ότι είναι μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα, τα οποία δεν τα λες και "λίγα". Ευχαριστώ

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

ολα ωραια και καλα. αλλα αυτη η ταση να καταδικαζουμε την προσεγμενη βιομηχανικη σχεδιαση συσκευων με βρισκει αντιθετο.
...
Ποιός καταδίκασε τον προσεγμένο βιομηχανικό σχεδιασμό των audio συσκευών;
Ρωτάω ειλικρινά.
Μη βιαστείς να απαντήσεις.

...
και τι σχεση εχουν τα λαμπακια με τον ηχο δεν ξερω. ενα καλοσχεδιασμενο σασι χωρις κραδασμους ξερω οτι εχει σχεση με τον ηχο. και ενα προσεγμενο αισθητικα συστημα μπορει να μην παιζει καλυτερα, αλλα ειναι ωραιο να ζεις μαζι του.
...
Σαφέστατα.
Αρκεί να μην το πληρώνεις δέκα φορές απάνω.
Γιατί, σε μια τέτοια περίπτωση, παύουμε να μιλάμε για μια συσκευή της οποίας πρωταρχικός σκοπός είναι η ηχητική αναπαραγωγή, αλλά για ένα διακοσμητικό χώρου, το οποίο, μεταξύ άλλων, παίζει και μουσική (κάτι που ενδέχεται να κάνει και πολύ καλά μάλιστα).

...
τελευταια το εχουμε ριξει στην ειρωνια σχετικα με καθε τι που εχει πανω απο 100 ευρω.
...
Η ULN-8 την περίοδο της προσφοράς -25% κόστιζε 4.000 Ευρώ...

...
βγαλαμε ανεκδοτα για το χαιεντ.
...
Το μεγαλύτερο μέρος των λεγόμενων "κατασκευαστών" :)204:) High End συσκευών και... "αξεσουάρ" :)204:), καθώς και ένα όχι ασήμαντο ποσοστό των ασχολούμενων με αυτό (είτε επαγγελματικά είτε από χόμπι) είναι τουλάχιστον για γέλια.
Και είμαι ιδιαιτέρως ήπιος στους χαρακτηρισμούς μου.

Όταν διαπράττεις το εμπορικό αντίστοιχο του να κυκλοφορείς δημοσίως ντυμένος έτσι

ή έτσι

ή έτσι

δε δικαιούσαι μετά να παραπονιέσαι ότι ο κόσμος γελάει μαζί σου.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως το σχόλιο αυτό είναι γενικό και δεν αφορά κανέναν από τους παρόντες.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ επίσης, πως υπάρχουν και αρκετοί πολύ σοβαροί κατασκευαστές οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στο χώρο του λεγόμενου "High End".
Τα Β&W 800D ή τα KEF Reference, δεν είναι "High End" ηχεία;
Οι Soulution, δεν είναι "High End" ενισχυτές;

Καλοπροαίρετα και φιλικά πάντα.:107:

Reaction score
660

Να κανω μια ερωτηση για οσους εχουν πρακτικη εμπειρια με τη Metric Halo? Πιστευετε οτι οσον αφορα στη λειτουργια της σαν DAC αποτελει λυση που μπορει να ξεπεραστει απο αλλα DAC στην τιμη της (στα 5000 Ευρω) η και πιο πανω η απλα δεν υπαρχει ανταγωνισμος?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.483

Τέλος, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάτι ακόμα.

Το πως θα κάνεις μέτρηση και πως θα το ερμηνεύσεις και πως θα το χρησιμοποιήσεις σαν εργαλείο για να πας στο επόμενο βήμα της διόρθωσης, δεν είναι δουλειά του χομπίστα να το κάνει, δε μπορεί να γίνει δουλειά του χομπίστα, κι όσο κι αν προσπαθήσει, δε πρόκειται να το κάνει σωστά, ή έστω όχι όσο σωστά θα το κάνει κάποιος επαγγελματίας του χώρου, κάποιος έμπειρος σε αυτό το αντικείμενο, που έχει "άποψη" δηλαδή, και ο οποίος ταυτόχρονα θα δώσει σημασία στις "προτιμήσεις" του κατόχου του ηχοσυστήματος-χώρου (όποιος ξέρει τι λέω, καταλαβαίνει καλά).

Οπότε, αυτά τα "μεταξωτά βρακιά" είναι για όλους τους κ@λους, με την προϋπόθεση να αντιληφθούν κάποτε ότι είναι "κ@λοι".

----------------------------------------

Εδώ έρχεται η αποτίμηση του κόπου και του εξοπλισμού ενός επαγγελματία που θα έρθει στο χώρο σου λεβέντη μου, να σε κάνει άνθρωπο.

Κι ας δούμε τα πράγματα όσο μπορούμε αντικειμενικά.

Χονδρικά, ο καθαρός χρόνος που χρειάζεται για να κάνει ο "γνώστης" επαγγελματίας μια τέτοια δουλειά, είναι ~ 8 ώρες.
Σε αυτή του την εργασία, θα χρησιμοποιήσει εξοπλισμό πολύ εξειδικευμένο, όπως πλειάδα μετρητικών μικροφώνων (πανάκριβα), πλειάδα software (πανάκριβα) και λοιπό βοηθητικό εξοπλισμό (pc, κάρτες, καλώδια, τριπόδια, κλπ κλπ κλπ)
Οι γνώσεις αυτού του ανθρώπου, είναι βαθύτατες στο εξειδικευμένο αυτό αντικείμενο, είναι άνθρωπος "σπουδαγμένος" που λέμε, όχι αλμπάνης.

Ας πάμε σε ένα άλλο παράδειγμα:

Μια καθαρίστρια, με μηδέν γνώσεις, αλβανίδα, ζητάει μαύρα (χωρίς απόδειξη) 50 ευρώ για ένα 8ωρο εργασίας.
Δε χρησιμοποιεί κανένα δικό της εξοπλισμό (κι η σκούπα και τα ξεσκονόπανα είναι δικά σου).
Δε ξέρει τίποτα, δεν έχει γνώσεις σε κανένα αντικείμενο, ούτε ελληνικά δε μιλάει καλά.

Άρα, πόσα να ζητήσει ο επαγγελματίας? Να πούμε 250 ευρώ μόνο για το 8ωρο εξειδικευμένης εργασίας είναι καλά? Ας πούμε οκ. Και πόσο για την χρήση του ειδικού εξοπλισμού? Να το θέσουμε ως πχ "ενοικίαση" που θα μπορούσες να κάνεις αν είχες μόνος σου τις γνώσεις? Αν ναι, κανα 400-άρι φτάνει για ενοικίαση αυτού του εξοπλισμού? Πιθανά ναι, αν και δε μπορείς να νοικιάζεις κάποια πράγματα, τες πα.

Οπότε, ΙΜΗΟ καταλήγω στο συμπέρασμα πως μια κοστολόγηση ~ 650 ευρώ για αυτή τη δουλειά, είναι το λιγότερο που μπορεί κάποιος να ζητήσει. (γνωρίζω καλά πως υποτιμολογώ σφόδρα αυτή τη δουλειά, αλλά έτσι, για παράδειγμα το λέω). Με απόδειξη, διότι δεν είναι κλέφτης ο άνθρωπος, πάει 1 χιλιαρικάκι, να που τό'κανα στρόγγυλο.

Και ερωτώ: έχουμε το αναγκαίο "επίπεδο" ή ας πούμε την αναγκαία "παιδεία" ως χαλιεντάδες να αντιληφθούμε την ορθότητα ενός τέτοιου εξόδου και να το κάνουμε με χαρά κι εκτίμηση για αυτόν που θα ασχοληθεί με τις βλακείες μας, χωρίς να αρχίσουμε τους κομπλεξισμούς και τους εγωισμούς? Ιδού η απορία...

φουντ φορ θοτ.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Απόλυτο high end Μηχάνημα
...
Τι εννοείς με τον όρο "Απόλυτο high end Μηχάνημα";

...
με τους συγκεκριμένους τελεστικούς στην έξοδο, sorry αλλά δεν γίνεται βρε Μάνο, τι να κάνουμε
...
Γιατί;
Περιμένω συγκεκριμένη απάντηση.
Δε ρωτάω ειρωνικά.

...
όσο και να ενοχλεί κάποιους αυτή είναι η αλήθεια.
...
Αυτή η "αλήθεια" από πού προκύπτει;
Έχεις αξιολογήσει εργαστηριακά τους συγκεκριμένους τελεστικούς, σε σχέση με άλλους, σε ΟΛΕΣ τις δυνατές τοπολογίες - αρχιτεκτονικές και σε ΟΛΕΣ τις δυνατές εφαρμογές τους στο audio;
Έχεις μελετήσει έστω τα Datasheets τους συγκριτικά με αυτά άλλων ολοκληρωμένων;
Είσαι σε θέση να "διαβάσεις" Datasheet και να αποδώσεις σε κάθε παράμετρο τη σημασία που απαιτείται ανάλογα με την εφαρμογή;
Από πού πηγάζει η σιγουριά σου;
Καταλαβαίνεις τι σημαίνει το ότι η επιλογή των υλικών αλλά και η αξιολόγηση ορισμένων τουλάχιστον από αυτά έχουν γίνει από Μηχανικούς με αρχ... και όχι από... Αρχ... μηχανικούς;:143::135:

...
Ένα all around μηχάνημα που παίζει καλά είναι.
Ναι.:114:
Αλλά... πολύ... around...:135::143::135:

Φιλικά, πάντα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.483

Απόλυτο high end Μηχάνημα με τους συγκεκριμένους τελεστικούς στην έξοδο, sorry αλλά δεν γίνεται βρε Μάνο, τι να κάνουμε, όσο και να ενοχλεί κάποιους αυτή είναι η αλήθεια. Ένα all around μηχάνημα που παίζει καλά είναι.
αγαπητέ τινταλίδη μου, δε θέλω καν να μπω στη διαδικασία να σου απαντήσω σε αυτό που λες (άσε που το ανέλαβε ο Άλεξ) αλλά θα ήθελα να σου πω ένα πραγματικό περιστατικό:

Με παίρνει τηλ ο Άλεξ μες στην τρελή χαρά, έσκαγε στο γέλιο δηλαδή, και έχουμε (πάνω κάτω) τον εξής διάλογο:

Αλεξ: Κώστα ξέρεις τι οπ-αμπς φοράει η μέτρικ? (εν μέσω πνιχτών γέλιων)
εγώ: για πες, για πες... (έτοιμος να το πω ήμουν, αλλά έχω χαρακτήρα, κρατήθηκα - σημείωση: δε τό'ξερα, υπέθετα όμως.)
Αλεξ: τα ΝΕ5532! ουααααααααααααααχαχαχαχαχαχα (άπειρο γέλιο)
εγώ: ρε τό'ξερα! (και χτυπάω το χέρι στο γραφείο) μπουαααααααααχαχαχαχαχαχαχα (άπειρο γέλιο τρις)
...μετά το γέλιο, 2 λεπτά μετά...
Αλεξ: τι μάγκες είναι τούτοι ρε, τι μηχανικοί! (γεμάτος θαυμασμό)
εγώ: χέσε με... (κάτι μας είπες) να σου πω μια ιστορία?... (και συνεχίζει η κουβέντα για 2 ώρες... όπως πάντα)

Δηλαδή, εσύ (ας πούμε) απογοητεύτηκες που έμαθες πως έχει αυτά τα οπ-αμπς η μέτρικ, έπεσε άμεσα στην εκτίμησή σου, ενώ εμείς ενθουσιαστήκαμε! Η χαρά μας ήταν απίστευτη!

Άντε, αν μπορείς, βγάλε άκρη τώρα.:116::116::116:

(άλεξ, αν δε τα λέω ακριβώς όπως γίναν, διόρθωσέ με...)

ΥΓ εδώ να υπενθυμίσω την αγάπη του Κόγια με τα ΝΕ5532-5534, τα οποία υπερασπιζόταν με μανία, κάτι που μπορείτε να βρείτε αν ψάξετε παλιά πόστ. Μετά βαρέθηκε να ασχολείται με το θέμα. Πρόσφατα, ανέδειξε κάποια άλλα οπ-αμπς. Δις ιζ ε τιπ.... Αυτό το κάνω δίκην "φόρου τιμής" στον άνθρωπο και φίλο ΚΚ, τον ημίθεο που όλοι ξέρετε, που έχει την τάση να αποδεικνύεται σοφός σε όσα λέει, αλλά θέλει να περάσουν χρόνια για να τα καταλάβει ο κόσμος. Υποθέτω, καθώς πολλοί αναγνωρίστηκαν μετά θάνατο, έτσι και σ'αυτόν, μετά το θάνατό του, μπορεί και να του στήσουμε και άγαλμα...:135::143::137::137:

Reaction score
660

Από πού πηγάζει η σιγουριά σου;
Καταλαβαίνεις τι σημαίνει το ότι η επιλογή των υλικών αλλά και η αξιολόγηση ορισμένων τουλάχιστον από αυτά έχουν γίνει από Μηχανικούς με αρχ... και όχι από... Αρχ... μηχανικούς;:143::135:
εχω την εντυπωση πηγαζει απο το γεγονος οτι οπουδηποτε εχει χρησιμοποιηθει ο αντιστοιχος τελεστικος σε αναλογικο σταδιο εξοδου ψηφιακης πηγης το αποτελεσμα ηταν για τον π....ο....

μεχρι και η Benchmark το καταλαβε και τον αλλαξε....

τωρα εαν η Metric Halo τα καταφερε καλυτερα απο ολους τους προηγουμενους της αξιζουν πολλα συγχαρητηρια...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
να δευκρινησω για να μην παρεξηγηθω, οτι δεν καταφερθηκα εναντιον της συγκεκριμενης συσκευης, αλλα κατα της ειρωνιας περι του χαιεντ γενικοτερα.

Reaction score
2.002

Η συζτηση περί τελεστικων δεν έχει νόημα, ούτε θας σας πείσω ούτε θα με πείσετε! Εξάλλου το είπα ότι και οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι έχει καλο ήχο. Μέχρι εκει.-

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.031
Members
38.279
Νεότερο μέλος
Akrapovic