Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
1

Η ταινία αυτή έχει αναφερθεί παλιότερα αλλά την είδα μόλις πρόσφατα. Καταπληκτική ταινία. Must.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Είχα αυξημένες προσδοκίες πριν το δω. Απογοητεύτηκα πλήρως...
Βαρετό, επαναλαμβανόμενο και ξενερουά συναισθηματισμοί. Γενικά, με απωθούν οι "ονειρικοί" κόσμοι, οπότε η ταινία δεν είχε τύχη.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά πάντως πολύ καλό.
Ορίστε, μή προλάβουμε να γράψουμε για μια ταινιούλα, τσούπ να μας ξενερώσεις :105:.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.293
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ορίστε, μή προλάβουμε να γράψουμε για μια ταινιούλα, τσούπ να μας ξενερώσεις :105:.
Εγώ είμαι αυτός που ξενέρωσε αφού δεν μου άρεσε. :105:

Reaction score
39

Να φανταστώ ότι και ο Αντρέας λείπει διακοπές κι έχει μείνει πίσω το thread?:105:

Sci-Fi ταινία μυστηρίου και όποιος αρέσκεται έστω και σε ένα από τα δύο είδη θα μείνει απολύτως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Στο γεγονός αυτό συμβάλλουν κατά πολύ τόσο οι ανατροπές όσο και το αριστουργηματικό φινάλε.

Ο στρατιώτης Jake Gyllenhaal ξυπνάει ζώντας στο σώμα ενός άγνωστου ανθρώπου τα τελευταία 8 λεπτά της ζωής του πρίν την ανατίναξη του τρένου στο οποίο επιβαίνει. Θα χρειαστεί να ζήσει τα τελευταία 8 λεπτά αρκετές φορές για να κατανοήσει τόσο τη καταστροφή που συμβαίνει όσο και το στρατιωτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει...

Η πλοκή της ταινίας παρουσιάζεται με μεγάλη μαεστρία ώστε να κρατά τον θεατή συνεχώς σε εγρήγορση αλλά και να του δίνει κομμάτι-κομμάτι τα στοιχεία του puzzle που συνθέτουν την ιστορία. Ο πρωταγωνιστής δείχνει ότι αποτελεί από τα δυνατότερα σύγχρονα χαρτιά των ωραίων του Hollywood.

Groundhog day συναντάει το Inception λοιπόν και το αποτέλεσμα είναι μία ταινία αρκετά σύγχρονη και πρωτότυπη, έστω κι αν διαπραγματέυεται ένα θέμα που έχει παιχτεί αρκετά κυρίως στο παρελθόν. Μου ήταν δύσκολο μάλιστα να μη το συγκρίνω με το αρκετά κοντινό film που έπαιξε ο ίδιος πρωταγωνιστής όταν ήταν ακόμα μικρός και που έγινε γρήγορα cult(Donie Darko) που όμως για μένα είναι και ανώτερο αρκετά.

Δυνατό καλοκαιρινό χαρτί λοιπόν με πάρα πολύ καλή εικόνα σε 16:9 και εντυπωσιακό ηχητικά εφέ, μια ταινία για όλους.

imdb:7.7
Ωραια ?γεματη? εικονα σε 16:9 καδρο, καλουτσικος ηχος αλλα θεωρω το εργο ιδιαιτερα υπερτιμημενο. Ειδικα μεχρι τη μεση με κουρασε πολυ. Ευτυχως δεν περασε τη 1,5 ωρα και προς το τελος το εσωσε λιγακι...

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Εγώ είμαι παράξενος ή δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα της προκοπής εδώ και λίγο καιρό;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.293

Εγώ είμαι παράξενος ή δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα της προκοπής εδώ και λίγο καιρό;
Έτσι ακριβώς είναι. Και μιλάω για όλα τα είδη.

Reaction score
39

PRIEST (2011)

O ιερέας σκοτώνει βρυκόλακες. Όχι σαν αυτούς τους ωραίους που έχουν γίνει μόδα τελευταία σε έργα και σειρές αλλά κάτι τέρατα τύπου Resident Evil. Το όλο σκηνικό της ταινίας θυμίζει Mad Max με τις μηχανές επηρεασμένες και απο το Tron. Εικόνα και ήχος κοινούνται σε καλά επίπεδα. Το έργο ξεκινάει καλά αλλά όσο προχωράει το χαλάει. Υπάρχουν σκηνές με συμπαθητική δράση, κάποιες στιγμές αγωνίας, αλλά εν τέλει λίγα πράγματα. Η μικρή του διάρκεια (80') δεν σε αφήνει να κουραστείς ιδιαίτερα...

IMDB: 5,7

Reaction score
402

Οταν "αγοραζειτε" ταινιες ενος συγκεκριμενου ειδους κινηματογραφίας, που εχουν κατάληξη 2011, 2010 απο τις 3-4 πρωτες σελιδες των ιντερνετικων μαγαζιων, λογικο δεν ειναι.. ποσες καινουργες παραγωγες να βγαλουν και να σας αρεσουν;

Γιατι δεν δοκιμαζετε κατι αλλο.. Για να απολαύσετε ομως, μια αλλη κινηματογραφια, θελει να ειστε περιεργοι, ανήσυχοι, δεκτικοι και να σας αρεσει να μπαινετε σε νεους τροπους σκεψεις μαθαινωντας καινουργια πραγματα. Αν εχετε μάθει σε μια μανιέρα, και απαιτείτε απο μια ταινια να δειτε αυτα που περιμενετε ή αυτα που θα σας ανατραπουν στο τελος της ταινιας προς έκπληξη σας, ισως κουραστείτε.

παραθετω τυχαια μερικες που κυκλοφορουν σε bluray..
Logan's run, Fat Girl, Eyes Without a Face, The Night of the Hunter, Chunking express, Breathless, in cold blood, Dont Look Now, Fargo, Vengeance Is Mine, Once Upon a Time in the West, Midnight Cowboy.

Για τους πιο τολμηρους.. El topo και Holy Mountain, Salo, House.
και μια καλοκαιρινή.. Endless Summer

ρίξτε μια ματια και εδω για περισσοτερες..
σας παω απο ασφαλη μονοπατια μιας και απο αυτες οι πιο πολλες θεωρούνται κλασικές.
κλασικές βλακείες ή διαχρονικά έργα αυτο θα απαντηθεί μονο απο εσας..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

1oν δεν ξέρετε αν αγοράζω,νοικιάζω ή ''αγοράζω''.Ή σε ποιά μαγαζία συχνάζω και τι καταλήξεως ταινίες βλέπω.

Πέραν τούτου το thread έχει τίτλο καλή ταινία-καλή εικόνα,δλδ και τα 2 ταυτόχρονα όχι είτε το ένα είτε το άλλο.Ναι μεν η Criterion επιλέγει να βγάλει ταινίες διαμάντια απο καλλιτεχνικής άποψης αλλά τώρα τελευταία μου το χαλάνε στο θέμα εικόνα.
Προσπαθώντας να δώσουν μια πιό σύγχρονη εικόνα κάπου το παρακανουν στο restoration και έχω την αίσθηση ότι βλέπω βίντεο αντί για film.
Για του καλλιτεχνικού βεβαίως περί ορέξεως, καθότι δεν μου έδωσαν κάτι άξιο σχολιασμού ταινίες όπως το Holy Mountain.
Όσες φορές έχω θεωρήσει ότι μια ταινία απ την εν λόγω εταιρία με ικανοποιεί και στους 2 τομείς φυσικά και το λέω.

Reaction score
402

Γενικά και φιλικα τα γράφω γιαυτο και ο πληθυντικος..Απλά εκανα quote το ποστ σου για να γνωρίζετε που αναφερομαι..εξαλου δεν εχει τίποτα το αρνητικο ουτε η κατάληξη, ουτε το "αγοράζετε"..θέμα προτιμησεων και συνήθειας ειναι..

Αλλα καλυτερα δεν θα ξαναγραψω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

Μα δεν είναι θέμα να μην ψαναγράψετε.
Απλά πολλές φορές τα γούστα διαφέρουν:123:

Και ακόμα καλύτερα να γράψετε για ταινίες που θεωρείτε ότι έχουν μια θέση σε αυτό το νήμα!

Reaction score
402

ολες αυτες που ανέφερα θα μπορουσαν να έχουν θέση στο νημα. η ποιοτητα του transfer εχει να κάνει και με ποια κάμερα χρησιμοποιήθηκε και την αισθητική επιλογη του σκηνοθετη..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.293

Γενικά και φιλικα τα γράφω γιαυτο και ο πληθυντικος..Απλά εκανα quote το ποστ σου για να γνωρίζετε που αναφερομαι..εξαλου δεν εχει τίποτα το αρνητικο ουτε η κατάληξη, ουτε το "αγοράζετε"..θέμα προτιμησεων και συνήθειας ειναι..

Αλλα καλυτερα δεν θα ξαναγραψω.
Πρέπει να περιμένεις να γυρίσει από τα μπάνια ο Καφάτος που του αρέσει να ψάχνεται. :107:

Για μένα οι "αναζητήσεις" δεν ισχύουν, είναι γνωστό εδώ μέσα άλλωστε. Οι ταινίες για μένα είναι καθαρά θέμα διασκέδασης μέσω θεάματος κι όχι καλλιτεχνικής προσέγγισης.
Και δεν βλέπω παλιές ταινίες ακόμα κι αν είναι του γούστου μου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

ολες αυτες που ανέφερα θα μπορουσαν να έχουν θέση στο νημα.
Ε,τότε δεν θα κάνει κακό μια παρουσίαση τους απ την δική σας οτπική γωνία.
η ποιοτητα του transfer εχει να κάνει και με ποια κάμερα χρησιμοποιήθηκε και την αισθητική επιλογη του σκηνοθετη..
Δεν μιλάω για την ποιότητα του αρχικού υλικού(το οποιό έχει να κάνει με αυτά που λέτε) αλλά για την ποιότητα των blu-ray.
Ε,σε πολλά απο αυτά αντί να δώ κόκκο,ή τουλάχιστον μια αίσθηση film,βλέπω ένα ομοιόμορφο γυαλιστερό αποτέλεσμα σαν τηλεοπτική σειρά(πχ το 8 1/2).

Reaction score
402

Ε,τότε δεν θα κάνει κακό μια παρουσίαση τους απ την δική σας οτπική γωνία. είχα δικο μου blog που παρουσιαζα ταινιες και το σταμάτησα διότι δεν είχα χρόνο να το ενημερωνο για ολες αυτες που παρακολουθουσα. εξαλου εχει παρά πολλα και καλυτερα ενημερωμένα Απο το δικο μου.

Δεν μιλάω για την ποιότητα του αρχικού υλικού(το οποιό έχει να κάνει με αυτά που λέτε) αλλά για την ποιότητα των blu-ray.
Ε,σε πολλά απο αυτά αντί να δώ κόκκο,ή τουλάχιστον μια αίσθηση film,βλέπω ένα ομοιόμορφο γυαλιστερό αποτέλεσμα σαν τηλεοπτική σειρά(πχ το 8 1/2).
θα το τσεκαρω και θα επανέλθω..λογικά θα εχει γίνει θέμα στα forum της criterion..το μονο σιγουρο ειναι οτι αμα κάνει τέτοια θα χάσει πολλούς απο τους πελάτες της.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

the double life of veronique(1991)

Oi εκδοσεις της Criterion στην συγχρονη μορφη των Blu Ray αποτελουν μια καλη δικαιολογια για να απολαυσουμε ξανα ταινιες που ειδαμε καποτε και μας ειχαν αφησει με ενα τοσο "ζεστο" συναισθημα ομορφιας.
Ομορφιας που προερχεται απο την γλυκυτατη Ελβετιδα Irene Jacob?
Απο την μαγικη καμερα του Kieslowski ισως?
Στα σιγουρα και απο το ανατριχιαστικα ομορφο soundtrack του Preisner, σημα κατατεθεν της "διπλης ζωης της Βερονικης"

Και οσοι σκαπανεις στον μαγικο κοσμο της ταινιας δεν πρεπει να σπευσουν σε σπεκουλαρισματα πως "η διπλη ζωη" ταιριαζει σε σεξουαλικα υπονοουμενα, αλλα σε καποιον αλλο μας εαυτο χαμενο σε μια μακρινη ακρη του κοσμου.
Δειτε την υπεροχη σκηνη με τις μαριονετες διχως ανασα και απολαυστε το πρωτο και τελευταιο κονσερτο της Weronika ως κλασικες σκηνες σε ενα κλασικο, πλεον, μνημειο τεχνης.

Η επεξεργασια της Criterion εχει διατηρησει το αρχικο 1.66:1 καδρο αλλα βελτιωνοντας σαφως την εικονα η οποια εδειξε υπεροχη σε σχεση με το "Blitz"(2011) το οποιο ειδα αμεσως μετα και θα αποφυγω την οποια κριτικη του.
Ο ηχος ειναι μοναδικος και τα χορωδιακα μερη ακουγονται αψογα.

Διακρισεις

Βαθμολογια IMDB:7,8

Υπεροχο!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Να φανταστώ ότι και ο Αντρέας λείπει διακοπές κι έχει μείνει πίσω το thread?:105:

Sci-Fi ταινία μυστηρίου και όποιος αρέσκεται έστω και σε ένα από τα δύο είδη θα μείνει απολύτως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Στο γεγονός αυτό συμβάλλουν κατά πολύ τόσο οι ανατροπές όσο και το αριστουργηματικό φινάλε.

Ο στρατιώτης Jake Gyllenhaal ξυπνάει ζώντας στο σώμα ενός άγνωστου ανθρώπου τα τελευταία 8 λεπτά της ζωής του πρίν την ανατίναξη του τρένου στο οποίο επιβαίνει. Θα χρειαστεί να ζήσει τα τελευταία 8 λεπτά αρκετές φορές για να κατανοήσει τόσο τη καταστροφή που συμβαίνει όσο και το στρατιωτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει...

Η πλοκή της ταινίας παρουσιάζεται με μεγάλη μαεστρία ώστε να κρατά τον θεατή συνεχώς σε εγρήγορση αλλά και να του δίνει κομμάτι-κομμάτι τα στοιχεία του puzzle που συνθέτουν την ιστορία. Ο πρωταγωνιστής δείχνει ότι αποτελεί από τα δυνατότερα σύγχρονα χαρτιά των ωραίων του Hollywood.

Groundhog day συναντάει το Inception λοιπόν και το αποτέλεσμα είναι μία ταινία αρκετά σύγχρονη και πρωτότυπη, έστω κι αν διαπραγματέυεται ένα θέμα που έχει παιχτεί αρκετά κυρίως στο παρελθόν. Μου ήταν δύσκολο μάλιστα να μη το συγκρίνω με το αρκετά κοντινό film που έπαιξε ο ίδιος πρωταγωνιστής όταν ήταν ακόμα μικρός και που έγινε γρήγορα cult(Donie Darko) που όμως για μένα είναι και ανώτερο αρκετά.

Δυνατό καλοκαιρινό χαρτί λοιπόν με πάρα πολύ καλή εικόνα σε 16:9 και εντυπωσιακό ηχητικά εφέ, μια ταινία για όλους.

imdb:7.7
Πολυ καλο, συμφωνω σε ολα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

The conspirator(2010)

Sic semper tyrannis!
Δεν ξερω πως θα ειχαν εξελιχθει οι ΗΠΑ εαν νικητες του εμφυλιου ηταν τελικα οι Νοτιες πολιτειες.
Το μονο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι πως ισως δεν υπηρχε η σημερινη αλλαζονεια και ισως οι ανθρωποι να ηταν λιγο περισσοτερο ευγενεις καθως ο Νοτος ηταν εως τοτε ενα εθνος "ιπποτων"
Η τελευταια αυτη ταινια του Ρομπερντ Ρεντφορντ καταπιανεται με το τελος του εμφυλιου που οδηγει στην δολοφονια του προεδρου Λινκολν και κυριως με τους συνωμοτες γυρω απο την δολοφονια δινοντας εμφαση στην περιπτωση της Μαιρης Σουρατ, της πρωτης γυναικας που καταδικαστηκε σε θανατο στις ΗΠΑ.
Η δικη-παρωδια ξετυλιγεται μπροστα μας με καθε λεπτομερεια κρατωντας πιστα το ιστορικο των αληθινων γεγονοτων και ξεφευγωντας μονο σε μικρολεπτομερειες, ποιητικη αδεια του σκηνοθετη(π.χ. δικηγορος της Σουρατ δεν ηταν μονο ο Αικεν και η υπερασπιση της βασιστηκε σε συντονισμενη προσπαθεια των δυο υπερασπιστων)

Εδω οι ερμηνειες, απο σχεδον το συνολο των πρωταγωνιστων, ειναι αψογες και απολαμβανεις ηθοποιια.
Στα χρωματα κυριαρχουν οι σεπια αποχρωσεις, υπενθυμιση του Ρεντφορντ προς το κοινο πως ζουμε σε εποχη φωτισμου κεριων.
Η εικονα ειναι πολυ καλη , ενω στις σπανιες περιπτωσεις που ο ηχος ξεφευγει απο το κεντρικο ηχειο θα σας αφησει απολυτα ικανοποιημενους.

Εως χθες η βαθμολογια της ταινιας στο IMDB ηταν 7,8
Σημερα ειναι αυτη:7,0
Δεν μπορω να αντιληφθω τα αιτια της "πτωσης" και ελπιζω η ταινια να ξαναπαρει τα επανω της καθως πραγματικα το αξιζει.
Δειτε την, ακομα και εαν ειστε απλα αγνωιστες της συγκεκριμενης ιστορικης περιοδου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.267
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti