ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΠΗ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Reaction score
12
Απάντηση: ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΠΗ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

ευχαριστω πολυ παιδια(κωστα, γιαννη) ελπιζω οι φωτο να ειναι καλες!

Reaction score
4.242

Και με ρεύματα να ασχοληθείς και με πολύμπριζα και κυρίως με τη σωστή στήριξη των συσκευών που είναι πολυ βασικό.
Αληθεια στις πηγες ποσο σημαντικη ειναι η στηριξη των συσκευων? Μηπως ειναι καπως υπερβολικο?

Τολη ο χωρος σου ειναι περιπου 25 τμ, οταν το μπουμπουνιζεις το συστημα σου δημιουργει κανα προβλημα η ολα ειναι οκ? Αυτο το λεω γιατι μου δινεται η εντυπωση οτι τα ηχεια θελουν λιγο ακομη χωρο αλλα μπορει και να κανω λαθος.

Reaction score
12

Καλημερα, επειδη πιανω τον εαυτο μου να ακουω αρκετα δυνατα(μερικες φορες) τις περισοτερες...... δεν μπορω να πω οτι μπουμπουνιζει επειδη στο χωρο που εχω τα μηχανηματα γυρω γυρω εχει 4 πορτες και πιστευω οτι λειτουργουν σαν χωρος εκτονωσης(ετσι θελω να πιστευω), αν και τα ηχεια μπορουν να παιζουν εως και 80 τετραγωνικα.

Reaction score
1.153

Καλημερα, επειδη πιανω τον εαυτο μου να ακουω αρκετα δυνατα(μερικες φορες) τις περισοτερες...... δεν μπορω να πω οτι μπουμπουνιζει επειδη στο χωρο που εχω τα μηχανηματα γυρω γυρω εχει 4 πορτες και πιστευω οτι λειτουργουν σαν χωρος εκτονωσης(ετσι θελω να πιστευω), αν και τα ηχεια μπορουν να παιζουν εως και 80 τετραγωνικα.
Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του Τόλη.Ο χώρος είναι "ανοιχτός" καθώς υπάρχει και εσωτερική σκάλα στο πίσω μέρος που οδηγεί στο ισόγειο αλλά και στη σοφίτα.Στην επίσκεψη μου στο Σουφλί,ακούσαμε σε υπερβολικές για τα οικιακά δεδομένα στάθμες για να δύμε τη συμπεριφορά του συστήματος και εγώ τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα κάποιο πρόβλημα με "φουσκώματα" και μπουμπουνητά.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Δωσε αγορι μου ντιμπια...........τα ηχεια σου δεν μασσανε λεμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παντως οταν μπορεσεις καλο θα ηταν να γινοταν μια μετρηση του χωρου σου ...ετσι να δεις τα οποια προβληματα υπαρχουν και γιατι οχι να μεριμνησεις με τα αναλογα Absorbers-Diffusers-Bass traps και τοτε να δεις τι εχει να γινει!!!!!!!!
Μπορει και να μην πιστευεις στα αυτια σου μετα την σωστη υποστηριξη του χωρου σου.....

Reaction score
12

Βλαση γεια, καλα τα λες αλλα πως θα μπορουσε να γινει μια μετρηση, πρωτα ομως να κανω τα ρευματα, θα 'θελα ενα καλο πολυμπριζο(δεν ξερω αν ειναι καλα για ups on line, σε καποιο αλλο thread παρουσιασης το ανεφερε ο Νικος Τσαρουχας, στο οποιο βαζουμε ολα τα μηχανηματα?) ευχαριστω!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Βλαση γεια, καλα τα λες αλλα πως θα μπορουσε να γινει μια μετρηση, πρωτα ομως να κανω τα ρευματα, θα 'θελα ενα καλο πολυμπριζο(δεν ξερω αν ειναι καλα για ups on line, σε καποιο αλλο thread παρουσιασης το ανεφερε ο Νικος Τσαρουχας, στο οποιο βαζουμε ολα τα μηχανηματα?) ευχαριστω!!!!!!!
Mιλα με τον Θεμη τον Ζαφειροπουλο για το Analyzer της XTZ.........κανει πολυ καλη δουλεια......http://www.locationhiend.com/contact.html .....ειναι και μελος του φορουμ μας....οποτε μιλα ανετα μαζι του και θα βρεις σιγουρα την ακρη σου!!!!!!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.811

δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις. Πάρε ένα On Line UPS με πλήρη ανόρθωση (κανονικό ημίτονο) και βάλε πάνω όλα τα μηχανάκια σου. Υπολόγισε πόση ισχύ χρειάζεσαι, νομίζω πως θα είσαι πολύ άνετος και χαλαρός με ένα 3 ΚW, που μπορείς να το βρεις αρκετά κάτω από το χιλιάρικο.

Νομίζω πως αυτή η λύση είναι η πιο σωστή, άσε που θα προστατεύεις τα μηχανάκια σου από τις τρέλες της ΔΕΗ.

Και όντως, ο θέμης δίνει το XTZ room analyzer, το οποίο θα σου δώσει μια πολύ καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του χώρου σου.

Reaction score
12

Κωστα γεια χαρα, οτι να 'ναι η κατι επωνυμο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.811

ότι νά'ναι, αρκεί να έχει τις πιστοποιήσεις του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πωπω τωρα τοδα
στην υπογα εχω προσπεκτους απο ΟΛΑ τα αδαμ, τρελλες ηχειουμπες , μεγαλος ηχος τερστια ζωντανος, ωραιο σετ.:126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Στην υπόγα έπρεπε νά'χεις πόστερ της Εύας και όχι του Αδαμ

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.515
ΑΔΑΜ,ΑΝΤΙΛΟΠΗ,ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ...ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Η αναφερόμενη έλλειψη ΄΄μπουμπουνητών΄΄(η οποία σημειωτέον δεν διευκρινίζεται κατά πόσον ισχύει γιά μία και μοναδική ή ποικίλες θέσεις εντός του δωματίου) αποτελεί ένδειξη απουσίας εντόνων βυθίσεων/κορυφώσεων επί της ζώνης μέχρι τα 300 Hz περίπου και στη συγκεκριμένη θέση ακρόασης.Δεν παρέχει όμως επαρκείς πληροφορίες γιά ό,τι αφορά την ακουστική συμπεριφορά στις ανώτερες συχνοτικές ζώνες.

Στις φωτογραφίες παρατηρούμε ότι η θέση των πορτών-και κατά συνέπεια η τοποθέτηση των αντίστοιχων καναπέδων- είναι ασύμμετρη μεταξύ των πλαϊνών τοιχωμάτων.Ο βαθμός κατά τον οποίο το γεγονός αυτό-όπως και η τζαμαρία όπισθεν των ηχείων- επηρεάζει την ακουστική απόδοση αξίζει να διερευνηθεί μέσω μετρήσεων του χώρου,ιδίως από τη στιγμή που η υποτιθέμενη θέση ακρόασης(στον καναπέ πίσω από το τραπεζάκι) απέχει αρκετά από τα ηχεία.

Ένα επιπλέον ζήτημα προς διερεύνηση είναι το εάν κατά τη διάρκεια των ακροάσεων κάποιες από τις πόρτες επικοινωνίας με γειτονικούς χώρους παραμένεουν κλειστές ή ανοιχτές.Εφόσον ισχύει η δεύτερη εκδοχή,προκύπτει το ερώτημα εάν η σύνδεση με τους όμορους χώρους είναι άμεση ή μεσολαβεί κλειστός διάδρομος με τοιχώματα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Reaction score
77
Απάντηση: ΑΔΑΜ,ΑΝΤΙΛΟΠΗ,ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ...ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Το προηγούμενο Σάββατο, είχα την χαρά να επισκεφθώ μετά από πολύ καιρό τον Τόλη και την ευκαιρία να ακούσω το σύστημά του.

Η ακρόαση επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό τα πλεονεκτήματα ενός καλοσχεδιασμένου ενεργού ηχείου και την κα-θο-ρι-στι-κή επιρροή του χώρου ακρόασης στο τελικό αποτέλεσμα.

Θεωρώ ότι ο χώρος του Τόλη επαρκεί για την τοποθέτηση ηχείων όπως τα συγκεκριμένα.

Είμαι βέβαιος ότι με κάποιες ουσιαστικές αλλά ανέξοδες παρεμβάσεις - οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά ενώ εκμηδενίζαμε μεθοδικά τα αποθέματα κρέατος και οίνου της περιοχής - το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

....Δεν παρέχει όμως επαρκείς πληροφορίες γιά ό,τι αφορά την ακουστική συμπεριφορά στις ανώτερες συχνοτικές ζώνες.
Η οποία, κατά την άποψή μου, είναι προβληματική, γεγονός που επισήμανα στον Τόλη. Ο χώρος ακρόασης έχει πολλές ανακλαστικές επιφάνειες σε ιδιαίτερα κρίσιμα σημεία από ακουστικής άποψης (τεράστιος καθρέπτης στην πρώτη ανάκλαση, έπιπλο με τζαμαρία στον πίσω τοίχο).

Συνέχισα με ιεραποστολικό ζήλο την προπαγάνδα μου για την απολύτως σταθερή στήριξη των ηχείων με την χρήση ακίδων και τεμαχίων κόντρα πλακέ θαλάσσης έναντι των εφετζίδικων στηρίξεων. Ελπίζω ότι απο την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τις εντυπώσεις του Τόλη απο την συγκεκριμένη δοκιμή.

Ευχαριστώ τον Τόλη ( και τον 'Ακη και τον Δημήτρη ) για την θαυμάσια φιλοξενία και υπόσχομαι να επιστρέψω δριμύτερος για περισσότερα.

Reaction score
77

Η αναφερόμενη έλλειψη ΄΄μπουμπουνητών΄΄(η οποία σημειωτέον δεν διευκρινίζεται κατά πόσον ισχύει γιά μία και μοναδική ή ποικίλες θέσεις εντός του δωματίου) αποτελεί ένδειξη απουσίας εντόνων βυθίσεων/κορυφώσεων επί της ζώνης μέχρι τα 300 Hz περίπου και στη συγκεκριμένη θέση ακρόασης.Δεν παρέχει όμως επαρκείς πληροφορίες γιά ό,τι αφορά την ακουστική συμπεριφορά στις ανώτερες συχνοτικές ζώνες.

Στις φωτογραφίες παρατηρούμε ότι η θέση των πορτών-και κατά συνέπεια η τοποθέτηση των αντίστοιχων καναπέδων- είναι ασύμμετρη μεταξύ των πλαϊνών τοιχωμάτων.Ο βαθμός κατά τον οποίο το γεγονός αυτό-όπως και η τζαμαρία όπισθεν των ηχείων- επηρεάζει την ακουστική απόδοση αξίζει να διερευνηθεί μέσω μετρήσεων του χώρου,ιδίως από τη στιγμή που η υποτιθέμενη θέση ακρόασης(στον καναπέ πίσω από το τραπεζάκι) απέχει αρκετά από τα ηχεία.

Ένα επιπλέον ζήτημα προς διερεύνηση είναι το εάν κατά τη διάρκεια των ακροάσεων κάποιες από τις πόρτες επικοινωνίας με γειτονικούς χώρους παραμένεουν κλειστές ή ανοιχτές.Εφόσον ισχύει η δεύτερη εκδοχή,προκύπτει το ερώτημα εάν η σύνδεση με τους όμορους χώρους είναι άμεση ή μεσολαβεί κλειστός διάδρομος με τοιχώματα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
:111:

Ανθρωπέ μου, δύο τινά συμβαίνουν.

Είτε ήσουν παρών στο ταβερνείο της περιοχής και κρυφάκουγες ( πού ήσουν στις 13/08/11 μεταξύ 14:10 - 16:30 ; :105: ) είτε έχεις μεταφυσικές δυνάμεις και πρέπει να προσέχουμε.

Αυτά ακριβώς που αναφέρεις, αυτά ακριβώς συζητούσαμε ώς κομβικά σημεία για την βελτίωση της ακουστικής συμπεριφοράς του χώρου.

spooky ! :116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Αυτό ήταν.Επιβεβαιώθηκε.
Ο Βhutia είναι ο αρχάγγελος του site.
Ενώ εμείς,οι κοινοί θνητοί,συζητάμε για ποταπά πράγματα (λουκάνικα Σουφλίου) αυτός πιάνει στον αέρα τα στερεοφωνικά δρώμενα

Reaction score
12

Βασιλη γεια χαρα, μολις γυρισα και ειπα να μπω στο site, η ταβερνα πρεπει να ειχε κρυφα μικροφωνα

Reaction score
12

Ένα επιπλέον ζήτημα προς διερεύνηση είναι το εάν κατά τη διάρκεια των ακροάσεων κάποιες από τις πόρτες επικοινωνίας με γειτονικούς χώρους παραμένεουν κλειστές ή ανοιχτές.Εφόσον ισχύει η δεύτερη εκδοχή,προκύπτει το ερώτημα εάν η σύνδεση με τους όμορους χώρους είναι άμεση ή μεσολαβεί κλειστός διάδρομος με τοιχώματα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.[/QUOTE] 1)η θεση ακροασης ειναι στα 3 μετρα με 3,20 μετρα το ανοιγμα των ηχειων ειναι 2,20 2) στις πορτες απο πισω δεν υπαρχουν διαδρομοι

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.153
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla