DACs - τελειωμό δεν έχουν

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Στο σύστημα του Antonisgr με τα 802d, επειδή ήμουν παρών, όντως o ενεργός (τριπλάσιας αξίας) προ Classe υπερίσχυσε του dac202 ως προ όπως και του Music First παθητικού προ.
Στο σύστημα του kotsidisjohn, με τα Atma-sphere να αδυνατούν να οδηγήσουν σωστά τα Verity, πάλι ο ενεργός προενισχυτής του σαν να βοηθούσε την κατάσταση.

Σε δικά μου συστήματα, με ηχεία σαφώς χαμηλότερης κλάσης αλλά και μικρότερης ανάγκης του καλού drive, π.χ. με τα ενεργά Purity ή με τα Sonus Faber Towers οδηγούμενα από Atma-sphere S30, ο clear audio balance pre αποδείχτηκε μη απαραίτητος σε σύγκριση με το Dac202 ως προ.

Μάλιστα με τα SF Towers και με τον Atma-sphere S30, με προ το Dac202, είμαι τόσο απόλυτα ευχαριστημένος που δεν θέλω με τίποτα να το πειράξω το σύστημα, παρόλο που φαντάζει ετερόκλητο, και το χρησιμοποιώ ως κύριο για τις ακροάσεις μου.

Η δική μου άποψη είναι τα dac που λειτουργούν ως προ μπορούν σε αρκετά συστήματα να ακυρώσουν την ανάγκη ενός ενεργού προ, ενώ σε συστήματα με απαιτητικά ηχεία η ύπαρξη ενός ενεργού (και ακριβού) προενισχυτή επιβάλλεται.

Θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες. Ο καθένας έχει δίκιο από την πλευρά του. Ακόμη και τα ειρωνευτικά σχόλια φαντάζομαι προέκυψαν επειδή η εμμονή κάποιων μελών με συγκεκριμένα προϊόντα φαντάζει κάπου υπερβολική. Το σίγουρο είναι όμως ότι και οι τελευταίοι καλά κάνουν και το διατυμπανίζουν πόσο ικανοποιημένοι είναι. Σίγουρα δεν το κάνουν για να χειραγωγήσουν, αλλά επειδή είναι απόλυτα ευχαριστημένοι.

Γιάννη, κατανοητά τα όσα γράφεις και σεβαστή η άποψη αλλά και οι προτιμήσεις σου.
Όμως πρέπει επιτέλους να καταστεί απόλυτα ξεκάθαρος ο διαχωρισμός ανάμεσα ανάμεσα στο "σωστό" και στο "αρεστό".

Ο Θέμης έγραψε νωρίτερα το παρακάτω:

Βασίλη όλα αυτά τα "θεωρητικά" έχουν ακουστεί και συγκριθεί πάμπολλες φορές σε διάφορα συστήματα, όχι του Μιχάλη βέβαια και με πρωτογενές υλικό. Το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό: Όποιο στάδιο προστίθεται, αφαιρεί πληροφορία. Τέλος.
Και ξαναλέω: όποιον το ενοχλεί η "ξεραίλα" ας το υγραίνει. Ας κάνει ο καθένας αυτό που του αρέσει και καταλαβαίνει βρε αδελφέ.
Πόσοι πρόσεξαν πραγματικά τον όρο "ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΥΛΙΚΟ", δηλαδή υλικό που δε ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ πώς ακούγεται αλλά που ΓΝΩΡΙΖΕΙ πώς ακούγεται ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ;
(Μάλιστα νομίζω πως στο παρελθόν έχει "ανεβάσει" τέτοιο υλικό δωρεάν για τα μέλη του avsite.)

Έχουμε άραγε κατανοήσει πως π.χ. ο ορθός τρόπος ακουστικής αξιολόγησης της διαφάνειας μιας "λούπας" A/D - D/A μπορεί να έγκειται στην Α/Β σύγκρισή της με το μικροφωνικό feed ή, δευτερευόντως, με την παρεμβολή της στην έξοδο ενός κορυφαίου μαγνητοφώνου που να αναπαράγει master tape σε ταχύτητα 30 ips;

Ποιός απλός χομπίστας έχει κάνει ποτέ τέτοια σύγκριση;

Έχεις κάνει εσύ;

Ε, ορισμένοι εκ των επαγγελματιών που έχουμε την τύχη να έχουμε ως μέλη στο avsite το έχουν κάνει.

Εξ' αυτού του γεγονότος προκύπτει και αυτό που έγραψα νωρίτερα:

Καλές οι ακροάσεις, καλές οι "εμπειρίες" (καλύτερες οι εμπυρίες), χρήσιμες και οι δύο μερικές φορές στα πλαίσια ενός forum, καλό είναι όμως και να θυμόμαστε καμια φορά με ποιους μιλάμε...

Γιατί αν εμείς έχουμε "ακούσει" και 50 μηχανάκια σε σπιτικές συνθήκες (ή σε εκθέσεις) υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να έχουν αξιολογήσει 100.

Λίγο δύσκολο λοιπόν να τους """ταπώσουμε""" βασιζόμενοι μόνο στο "άκουσα"...
Με άλλα λόγια, με μερικούς ανθρώπους δεν "πιάνει" πάντα το "άκουσα" από μόνο του, και όχι λόγω σεβασμού στις "υπεράνθρωπες ικανότητές" τους ή λόγω της "θεοποίησης" της "σοφίας" τους, αλλά απλά η ίδια η φύση της δουλειάς τους τους δίνει δυνατότητες που εμείς οι "κοινοί θνητοί" δεν έχουμε.

Κατά τα άλλα, όποιοι από εδώ μέσα είχαν ποτέ την τύχη να παρακολουθήσουν τον ChrisHat εν ώρα δουλειάς στο Athens Mastering, είναι σε θέση να βεβαιώσουν το πώς ο ίδιος μεταβάλλοντας με τη χρήση του (πανάκριβου) εξοπλισμού του το χαρακτήρα μιας μίξης είναι σε θέση να βελτιώσει σημαντικά ένα μέτριο υλικό ή και να "απογειώσει" πραγματικά ένα ήδη πολύ καλό.

Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας τα μηχανήματά του για να μεταβάλλει την αρχική πληροφορία - απλά με τρόπο μη τυχαίο ο οποίος προκύπτει από τις γνώσεις και την αισθητική του.

Συνεπώς, η μεταβολή του χαρακτήρα μιας ηχογράφησης όπως αυτή συμβαίνει μέσα από την εισαγωγή ενός ακόμη (μη διάφανου) μηχανήματος στην ηχητική μας αλυσίδα μπορεί κάλλιστα να μας "ακούγεται καλύτερα" αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν αποκλίνει ένα βηματάκι ακόμα από αυτό που ο τελευταίος κρίκος στη δημιουργική διαδικασία, δηλαδή ο mastering engineer, είχε στο μυαλό του.

Κατά τα άλλα, από τη στιγμή που το σύστημα - χώρος μας απέχει πολλές φορές στάδια ολόκληρα από το να είναι σε θέση να αποδώσει πλήρως αυτό που ο mastering engineer είχε στο μυαλό του, άραγε αυτό το παραπάνω βηματάκι μας "μάρανε";

Συνεπώς, όσο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως περίεργο, συμφωνώ με το παρακάτω post του Τινταλίδη:

Εδώ βέβαια τα περισσότερα συστηματα πάσχουν απο σοβαρά προβλήματα, χώρου, ανισσοροπων μηχανηματων και ηχειων δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μείζον το ζήτημα του αν θα χρησιμοποιήσεις προ η όχι!
... Αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να εφευρίσκουμε "ανάγκες" εκεί που δεν υπάρχουν.

Και στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν έχουμε να κάνουμε με DAC - προενισχυτές με ικανό στάδιο εξόδου, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Στο κάτω κάτω ρε μάγκες, το ξεχάσατε ότι εγώ ήμουν αυτός που εισήγαγε μια επιπλέον συσκευή στην ηχητική αλυσίδα του φίλου μου του Βλάση ώστε να μπορέσει η "λατρεία" μας να δει στην πράξη ότι ο "καλός - χρυσός" κατά τα άλλα προενισχυτής του δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει σωστά τον τελικό του;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

λίγο off topic , αλλά νομίζω οτι χάσαμε την μπάλα εδω μέσα.
Γίνονται τσακωμοί ιστορίες ,πέφτουν μπαν και μαγκιές , λέγονται διάφορα ....
Ρε σεις χαλαρώστε λιγάκι.
Αρβανίκο αρπαγμένο σε βλέπω!!!!
Γιαννάκη, αν αφήνανε για σένα (και όχι μόνο) υπονοούμενα, αρχικά, και σε λέγανε και "παπαγαλάκι" στη συνέχεια (για να το πάρουν μετά πίσω), θες να μου πεις πως δε θα "τα 'παιρνες στο κρανίο";

Αν λάμβουμε υπόψιν μας τα όσα γράφτηκαν δημοσίως, αλλά και τα όσα έχουν γραφτεί και λεχθεί στη ζούλα, τότε θα μου επιτρέψεις να σου πω πως οι αντιδράσεις ήταν ιδιαιτέρως μετριοπαθείς.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ!!!

Άντε μην αρχίσω τώρα με τον "ανδρισμό" που επιδεικνύουν μερικοί μερικοί...

Ευτυχώς, sripta manent...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

ΥΓ.

Το VTR σου σέρνεται ρε!!!

:618::618:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Αν δεν ενοχλεί και το φίλο μου το Βλάση (δεν έχω σκοπο να μαμήσω κι άλλο το thread του) θα ήθελα να απαντήσω (αργότερα) και στο Νίκο (vet) - ευγενικά φυσικά, γιατί δεν πιστεύω πως έγραψε όσα έγραψε με κακή προαίρεση...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.962
Απάντηση:....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ αυτό το θέμα ξέφυγε???
Αν μη τι άλλο,δικαιώνει τον τίτλο: ΄΄...και τελειωμό δεν έχουν!!!!!!!!!!!!΄΄:126:

Όσο καλοπροαίρετη ή δικαιολογημένη και να είναι μιά επιμονή σε συγκεκριμένες εταιρείες και τεχνοτροπίες,από τη στιγμή που οδηγεί σε εκ του συστάδην διαδικτυακές αψιμαχίες χάνει την ουσία της,θυμίζοντας μιά διάσημη πλέον ατάκα ενός τηλεοπτικού μεγαλοδικηγόρου:

[youtube]qqsIpYQ5e_g[/youtube]

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
εαν μου επιτρεπετε να πω κ εγω την π@π@ρια μου, οταν καποιος υποστηριζει "οπαδικα" την αποψη του προσπαθωντας να την επιβαλλει σε οποιονδηποτε κατα την γνωμη του "αιρετικο" θα υπαρχουν αντεγκλησεις οι οποιες θα οδηγησουν σε ακραιες καταστασεις αναλογα με την ψυχολογικη κατασταση του καθενος και θα γραφτουν προσβολες χωρις νοημα.
Δυστυχως τα γραπτα μενουν και ειναι κριμα για ολους !!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

εαν μου επιτρεπετε να πω κ εγω την π@π@ρια μου, οταν καποιος υποστηριζει "οπαδικα" την αποψη του προσπαθωντας να την επιβαλλει σε οποιονδηποτε κατα την γνωμη του "αιρετικο" θα υπαρχουν αντεγκλησεις οι οποιες θα οδηγησουν σε ακραιες καταστασεις αναλογα με την ψυχολογικη κατασταση του καθενος και θα γραφτουν προσβολες χωρις νοημα.
Δυστυχως τα γραπτα μενουν και ειναι κριμα για ολους !!!
Δεν έχεις άδικο ρε ψηλέ , αλλά αν πείς οτι σ αρέσει κάτι πού άκουσες , πα να πεί οτι τα παίρνεις?
Εχει χαθεί κάθε λογική πλέον...

D

deleted user 10898

Guest
@Nικ ΑΡβ
κυριε διαχειριστα, ειπε "παπαγαλακια", κανατε μπαν αμεσα ενω εδω ειναι κατι σπανιο. η προς τα εξω εικονα ειναι "περιεργο, γιατι ετσι ξαφνικα? τι προστατευει? μηπως τελικα κατι υπαρχει?"
δυστυχως ετσι εδειξε, αρα μαλλον δεν προστατεψατε το σαιτ μας, αντιθετα....
@αλεξ
ξαναδιαβασε τι σου γραφω, προσωπικα και ξεκαθαρα σου επευθυνθηκα.πιστευω οτι θα καταλαβεις που εκανες λαθος και ολα θα ειναι καλυτερα...
@κογιας.
απαραδεκτο ποστ δεν το περιμενα απο εσενα.
η αναφορα στους απο εκει χωρις λογο δειχνει συμπλεγμα. δεν πα να ειναι "κλαμπ χαζων" εδω τι νοημα εχει το ποστ?
το που γραφω νομιζω ειναι επιλογη μου. εαν δεν με θες διωξε με.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

@Nικ ΑΡβ
κυριε διαχειριστα, ειπε "παπαγαλακια", κανατε μπαν αμεσα ενω εδω ειναι κατι σπανιο. η προς τα εξω εικονα ειναι "περιεργο, γιατι ετσι ξαφνικα? τι προστατευει? μηπως τελικα κατι υπαρχει?"
Οταν λέγονται και γράφονται τέτοιες κακοήθειες , το ban θα πέφτει στο δευτερόλεπτο.
''Περίεργο'' δείχνει μόνο σε όσους είναι μαθημένοι σε τέτοιες πρακτικές.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Οταν λέγονται και γράφονται τέτοιες κακοήθειες , το ban θα πέφτει στο δευτερόλεπτο.
''Περίεργο'' δείχνει μόνο σε όσους είναι μαθημένοι σε τέτοιες πρακτικές.
οκ αποδεκτο και περιμενω αναλογη συνεχεια.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

@Nικ ΑΡβ
@αλεξ
ξαναδιαβασε τι σου γραφω, προσωπικα και ξεκαθαρα σου επευθυνθηκα.πιστευω οτι θα καταλαβεις που εκανες λαθος και ολα θα ειναι καλυτερα...
@κογιας.
απαραδεκτο ποστ δεν το περιμενα απο εσενα.
η αναφορα στους απο εκει χωρις λογο δειχνει συμπλεγμα. δεν πα να ειναι "κλαμπ χαζων" εδω τι νοημα εχει το ποστ?
το που γραφω νομιζω ειναι επιλογη μου. εαν δεν με θες διωξε με.
Ρε Νικολα.....σου συμβαινει κατι ρε φιλε??
Ειλικρινα πες το......θα την βρουμε την ακρη ,να εισαι σιγουρος.....

Τι ειπες ποιο πριν ?

--- μηπως τελικα κατι υπαρχει?---

Ρε εισαι σοβαρος ?τι υπονοεις δηλαδη ?Εσενα αν σε ελεγαν παπαγαλακι η οτι τα παιρνεις απο καποιον αντιπροσωπο δεν θα σε ενοχλουσε?Θα αδιαφορουσες και θα ελεγες ...ελα μωρε και τι εγινε?
Ρε τι λες τωρα!!!!!!!!!!!!!!!

Μου φαινεται πολυ κουβαρνταδες στις πλατες των αλλων εχουμε γινει .......και πολυ μαγκια με κωλο αλλωνων πουλαμε φιλε!!!!!!!!!!!

Λες οτι δεν προστατεψαμε το σαιτ.......δεν καταλαβα πως εγινε αυτο?
Αν λεγονταν αυτα για σενα πιστευεις οτι δεν θα επεφτε ban σε αναλογες κακοηθειες καποιων?

Και μου αρεσει που κανεις υποδειξεις για αυτο που εγραψε ο Κογιας για το αλλο site.....οτι δεν εχει νοημα σαν ποστ.....δεν σε ειδα ομως ρε Νικο να γραψεις κατι σχετικα με την λεξη--παπαγαλακια---και να παρεις θεση με σοβαροτητα παρα το εριξες στο σταυρωμα ανθρωπων με επιπληκτικο μαλιστα χαρακτηρα!!!

D

deleted user 10898

Guest
ρε βλασ ξαναδιαβασε τι γραφω.
ετσι εδειξε το γρηγορο μπαν που ηταν κατι σπανιο για αυτο το σαιτ, υποπτο, δεν ειπα οτι ετσι ΕΙΝΑΙ,ετσι φανηκε. αυτη ειναι η εντυπωση που προκαλεσε, κατεμε...
να γραψω εγω για την λεξη παπαγαλακια?
εγω δεν εχω ξεκινησει νημα παρουσιασης καρτας του χατζησταμου?
τι να γραψω εγω? πλακα με κανεις? αλλο ενα παπαγαλακι θα πουν...
τεσπα, παρεξηγησες, διαβασε καλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88