Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
172
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

horrible bosses(2011)

Ξεχωρισε σαν την "μυγα μες στο γαλα" απο την σαβουρα που ειχα την ατυχια να παρακολουθησω τις τελευταιες ημερες
προσφεροντας πολυ γελιο το οποιο κατα διαστηματα γινοταν ξεκαρδιστικο.
Και μου εφερε στον νου εκεινη την πρωτη ταινια που ειχα δει και ξεχωρισει τον μεγαλο Kevin Spacey, το "Swimming with sharks" μονο που αυτη την φορα ηταν επι τρια.
Τι να λεμε τωρα απο πλευρα ερμηνειων?
Spacey και Farell δινουν πραγματικα ρεστα(τον δευτερο δεν θα τον αναγνωρισετε καν) ενω εχω αρχισει να εκτιμω ιδιαιτερως
και τα...προσοντα της Jennifer Aniston.

H εικονα δεν ανηκει στην κατηγορια που θα σας κανει να ξεφωνησετε απο αγαλλιαση , παρ΄ολα αυτα μονο ως πολυ καλη
και στρωτη για το φορμα μπορει να χαρακτηριστει.
Ο ηχος τυπικος για ταινια αυτου του υφους.

Εαν εχετε προβληματα με την δουλεια σας, εαν το αφεντικο σας, σας βασανιζει, εαν η γυναικα σας μουρμουραει,
εαν ο Βενιζελος ζηταει ολο και περισσοτερα αποψε εσεις ξερετε τι θα κανετε.
Θα βρειτε, με καποιο τροπο τελος παντων, το "Horrible Bosses" και θα ξεχασετε τους παντες και τα παντα για 2 ωριτσες
περιπου.
Οαση στην μιζερια!

IMDB βαθμολογια:7,3

:446:

Reaction score
172

Για μενα που με τρελαινει ο Σταθαμ ειναι καλη.

Γρηγορη με σεναριο που λιγο πολυ ξερουμε που θα καταληξει και πολυ καλο ηχο!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

farewell my concubine(1993)

Μαλιστα!
Αυτες ειναι οι δυσκολες στιγμες που εχω συναντησει σε αυτο το νημα.
Στιγμες που πρεπει να αποδωσω με λογια αυτα που καταφερε να μου περασει ο σκηνοθετης , στην προκειμενη
περιπτωση ο Kaige Chen, με εικονες και συναισθηματα.
Και αντε να περιγραψεις τις εικονες το συναισθημα ομως καπου θα ξεγλυστρισει και δεν θα μπορεσεις να πεισεις
τον αλλο για το ποσο καλη η κακη ειναι μια ταινια.

Ντρεπομαι!
Ντρεπομαι διοτι το "Αντιο παλλακιδα μου" μεσουρανει στο κινηματογραφικο στερεωμα 18 χρονια τωρα και εγω αξιωθηκα
να το δω μολις χθες.
Ας ειναι καλα το φορμα του blu ray που μας προσφερει οτι χασαμε στον κινηματογραφο η και στις εκδοσεις των προηγουμενων φορμα.

Κινεζικη οπερα?
Δεν ηξερα σχεδον τιποτα για αυτη και οσες φορες ειχα αποπειραθει να παρακολουθησω μου φαινοταν αποκρουστικη,
η στην καλυτερη περιπτωση ξενη.
Τα βασανιστηρια, και δεν ειμαι υπερβολικος, των μικρων μαθητων ωστε να ενταχθουν στο συνολο ενος θιασου
θυμισε μια Κινα αλλων αιωνων, αιωνων οπου η ανθρωπινη αξια ηταν μηδαμινη.
Σε αυτη την Κινα των μεσων του 20ου αιωνα λοιπον, η οποια "εξελισσεται" συνεχως μεσα απο πολεμους και νεα καθεστωτα. παρακολουθουμε δυο νεαρους πρωταγωνιστες Κινεζικης οπερας, την γυναικα αναμεσα τους , τα συναισθηματα ενθεν και ενθεν.
Ο "βασιλιας" αντιμετωπος με την "παλλακιδα" του σε ενα ομοφυλοφιλικη η απλα πλατωνικη σχεση?
Η αυτοκτονια ειναι η τελικη λυτρωση για τους Κινεζους και οχι ζητημα τιμης οπως στους γειτονες τους απο την χωρα του ανατελλοντος ηλιου.
Μα καλα, πως περασαν τετοια θεματα απο το κομμουνιστικο καθεστως?

Δυστυχως δεν θα μπορεσω να κανω καποια τεχνικη συγκριση διοτι ηταν η πρωτη φορα που ειδα την ταινια.
Αρα δεν γνωριζω το ποιον των προηγουμενων εκδοσεων.
Η εικονα ειναι αρκετα καλη, με αφθονη χρηση φιλτρων, σε σεπια αλλα και ασπρομαυρες αποχρωσεις.
Ο ηχος τυπικος με εμφαση στην χρηση του κεντρικου.

Διακρισεις (κερδισε Χρυσο Φοινικα και υποψηφια για 2 Οσκαρ)

IMDB βαθμολογια:7,9

Απαραιτητη για καθε ταινιοθηκη που θελει να ονομαζεται σοβαρη!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Με πρωταγωνιστή τον Paul Newman, σκηνοθέτη τον Sidney Lumet και σεναριογράφο τον David Mamet δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι ακόμα για αυτή την ταινία. Δείτε την.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.095

Με πρωταγωνιστή τον Paul Newman, σκηνοθέτη τον Sidney Lumet και σεναριογράφο τον David Mamet δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι ακόμα για αυτή την ταινία. Δείτε την.
Το περιμένω! Έχω να το δω 15 χρόνια.

Reaction score
1

Πολλές φορές συμβαίνει να μπαίνω στη διαδικασία να αμφισβητώ το γούστο μου και να αναρωτιέμαι το λόγο που μου αρέσουν κάποιες ταινίες.
Το ίδιο συνέβη και χτές όταν είδα το 'Midnight in Paris' με ένα φίλο στον οποίο δεν άρεσε καθόλου. Κι άρχισα να συγκεντώνω επιχειρήματα στο μυαλό μου να τον πείσω για το αντίθετο.
Λανθασμένη προσέγγιση κατέληξα τελικά, γιατί ταινίες σαν κι αυτή μιλάνε κατευθείαν στη καρδιά, είναι πραγματική τέχνη και πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς το κάλεσμα το συναισθημάτων για να σου αρέσουν.
Όπως καταλαβαίνετε μου άρεσε πολύ. Ένιωσα απλά όμορφα γιατί η ταινία με μάγεψε, με ταξίδευσε και μου ξύπνησε σκέψεις που είχα πεθυμήσει. Ναι! το βασικό συναίσθημα είναι η νοσταλγία.
Δεν είμαι γενικά fan του Woody Allen κι ούτε περίμενα να δώ μία πό τις καλύτερες ταινίες του τώρα στα γεράματα. Όμως ένα πράγμα του το παραδέχομαι, καταφέρνει μέσα από 'απλές' ιστορίες και γήινους, απλοϊκούς χαρακτήρες να αγγίξει ερωτήματα και ανησυχίες τόσο πολύπλοκα και συναρπαστικά, που είναι σχεδόν κλασσικά.

Συναρπαστική μουσική και καταπληκτική εικόνα, σαν καρτ ποστάλ, όχι αφηγηματική και με κρυμένα νοήματα όπως στο 'Tree of life' αλλά απλά μαγευτική γεμάτη συναισθήματα. Χιούμορ λιτό, όσο χρειάζεται, ένα πρωταγωνιστή να ενσαρκώνει θαρρώ τον ίδιο το Woody Allen και μία ιστορία που θυμίζει παραμύθι. Κάθε βράδυ ο πρωταωνιστής ταξιδεύει στο κόσμο των ονείρων του όπου και ανακαλύπτει τον εαυτό του και συμφιλιώνεται με τη ζωή.

Μία ταινία λοιπόν ύμνος στην ομορφιά του Παρισιού, στη τέχνη αλλά και στη ζωή.

Εικόνα σε 16:9 τίποτα το φοβερό σε ποιότητα και ήχος stereo μετά από απαίτηση του σκηνοθέτη :107:

imdb:8.0

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.959
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

...ήχος stereo μετά από απαίτηση του σκηνοθέτη :107:
:111:

Γιατί άραγε;

Reaction score
1.457

Εχει κάποιες εμμονές ο Woody,αλήθεια είναι.Πριν λίγα χρόνια επέμενε στον μονοφονικό ήχο σε μερικές ταινίες του!
Ωστόσο η ταινία αξίζει,να την δείτε!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Πολλές φορές συμβαίνει να μπαίνω στη διαδικασία να αμφισβητώ το γούστο μου και να αναρωτιέμαι το λόγο που μου αρέσουν κάποιες ταινίες.
Το ίδιο συνέβη και χτές όταν είδα το 'Midnight in Paris' με ένα φίλο στον οποίο δεν άρεσε καθόλου. Κι άρχισα να συγκεντώνω επιχειρήματα στο μυαλό μου να τον πείσω για το αντίθετο.
Λανθασμένη προσέγγιση κατέληξα τελικά, γιατί ταινίες σαν κι αυτή μιλάνε κατευθείαν στη καρδιά, είναι πραγματική τέχνη και πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς το κάλεσμα το συναισθημάτων για να σου αρέσουν.
Όπως καταλαβαίνετε μου άρεσε πολύ. Ένιωσα απλά όμορφα γιατί η ταινία με μάγεψε, με ταξίδευσε και μου ξύπνησε σκέψεις που είχα πεθυμήσει. Ναι! το βασικό συναίσθημα είναι η νοσταλγία.
Δεν είμαι γενικά fan του Woody Allen κι ούτε περίμενα να δώ μία πό τις καλύτερες ταινίες του τώρα στα γεράματα. Όμως ένα πράγμα του το παραδέχομαι, καταφέρνει μέσα από 'απλές' ιστορίες και γήινους, απλοϊκούς χαρακτήρες να αγγίξει ερωτήματα και ανησυχίες τόσο πολύπλοκα και συναρπαστικά, που είναι σχεδόν κλασσικά.

Συναρπαστική μουσική και καταπληκτική εικόνα, σαν καρτ ποστάλ, όχι αφηγηματική και με κρυμένα νοήματα όπως στο 'Tree of life' αλλά απλά μαγευτική γεμάτη συναισθήματα. Χιούμορ λιτό, όσο χρειάζεται, ένα πρωταγωνιστή να ενσαρκώνει θαρρώ τον ίδιο το Woody Allen και μία ιστορία που θυμίζει παραμύθι. Κάθε βράδυ ο πρωταωνιστής ταξιδεύει στο κόσμο των ονείρων του όπου και ανακαλύπτει τον εαυτό του και συμφιλιώνεται με τη ζωή.

Μία ταινία λοιπόν ύμνος στην ομορφιά του Παρισιού, στη τέχνη αλλά και στη ζωή.

Εικόνα σε 16:9 τίποτα το φοβερό σε ποιότητα και ήχος stereo μετά από απαίτηση του σκηνοθέτη :107:

imdb:8.0
Εξαιρετικη και συμφωνω σε ολα μαζι σου Βαγγελη.
Ο φιλος σου χρειαζεται επειγοντως μεταγγιση πλασματος νοσταλγιας, ρομαντισμου και ολιγον τι απο Παρισι.
Το μονο που με "χαλασε" λιγο ηταν η προσπαθεια του πρωταγωνιστη να μιλαει ακριβως οπως ο σκηνοθετης.

Reaction score
6

''Το μονο που με "χαλασε" λιγο ηταν η προσπαθεια του πρωταγωνιστη να μιλαει ακριβως οπως ο σκηνοθετης. "

Ποιά προσπάθεια ρε φίλε ? Αυτός (ο Wilson) μιλάει μόνιμα σαν να τρώει στραγάλια ,που δεν του αρέσουν όμως , και προσπαθεί απεγνωσμένα να τα ξεφορτωθεί!!
Δεν ξέρω αν έφταιγε η δικιά μου 'κόπια' ,αλλά τα χρώματα ήταν λίγο pastel. Ισχύει?

Σαν ταινία μου άρεσε ,αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά-δεν ξέρω τι ,μόλις το καταλάβω θα ΄μπορώ να πω.

Reaction score
1

Άλλη μια ταινία που είδα και μου άρεσε. Η ιστορία ενός μεξικανού κηπουρού, παράνομου μετανάστη στην Αμερική που παλέβει να μεγαλώσει το μονάκριβο γιό του.

Γενικά νομίζω ότι η μετανάστευση και ιδιαίτερα η παράνομη είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ως έθνος. Ανεξάρτητα όμως από την αντιμετώπισή μας πρός το θέμα νομίζω ότι αξίζει το κόπο να δούμε μια τέτοια ιστορία έτσι όπως εξελίσσεται στο άλλο άκρο της γής. Οι ομοιότητες είναι ίσως τόσες όσες και οι διαφορές αλλά στα μάτια μου τουλάχιστον είχε ενδιαφέρον.

Βαθιά ανθρώπινη ταινία, με έναν καταπληκτικό πρωταγωνιστή και ένα πραγματικά δυνατό συμπρωταγωνιστή-γιο. Τα συναισθήματα είναι έντονα και η σκηνοθεσία σε συνεργασία με τη πλοκή αλλά και τις ερμηνείες αγγίζουν με μαεστρία τον θεατή που θα δυσκολευτεί να μή τα νιώσει. Πράγματι νομίζω ότι οι καταστάσεις δυσκολίας και καταπίεσης, εκεί που ο άνθρωπος έρχεται στα όρια του, είναι αυτές που δείχνουν το 'υλικό' από το οποίο είναι φτιαγμένος, τον γδύνουν από τυχόν προκαταλήψεις και προστασίες και φανερώνουν τη πραγματική του αξία, τη καρδιά του, αυτά που μετρούν, αυτά που μας ενώνουν όλους.

Αυτό που έμεινε στο μυαλό μου μετά τη ταινία είναι η αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπιζε ο πρωταγωνιστές όλες τις δυσκολίες και την εξαθλίωση.

H ταινία μπορεί να μην είναι το αριστούργημα αλλά νομίζω ότι αξίζει το κόπο, άλλωστε σας έδωσα μια ιδέα του τί να περιμένετε ώστε να αποφασίσετε μόνοι σας.
Εικόνα και ήχος κινούντα στη μετριότητα.

imdb:6.2 (Τολμώ να υποθέσω ότι είναι αποτέλεσμα τάσεων ρατσισμού των Αμερικάνων, αξίζει τουλάχιστον ένα 7 για μένα)

Reaction score
1.737
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ο φιλος σου χρειαζεται επειγοντως μεταγγιση πλασματος νοσταλγιας, ρομαντισμου και ολιγον τι απο Παρισι.
Το μονο που με "χαλασε" λιγο ηταν η προσπαθεια του πρωταγωνιστη να μιλαει ακριβως οπως ο σκηνοθετης.
Σήμερα θα το δω, αλλά αλλά κακώς σε χάλασε η ομιλία του πρωταγωνιστή. Δεν έχω δει πρωταγωνιστή του Woody Alen να μη μιλάει όπως αυτός, από τον Kenneth Branagh στο Celebrity μέχρι το Jason Biggs στο anything else. Στις ταινίες του Woody Allen, πρωταγωνιστής είναι πάντα ο Woody Allen, είτε παίζει είτε δεν παίζει ο ίδιος. Εγωπάθεια είναι αυτή...

Reaction score
1.737

Παμε Παρισι λοιπον...:616:
Λοιπόν... πήγα!

Με μάγεψε! Αυτή τη στιγμή, ίσως φορτισμένος, αδυνατώ να σκεφτώ πιο όμορφη ταινία του Woody Allen. Μόνο παράπονο το ότι δεν ασχολήθηκε αρκετά με τη μεγάλη μου αδυναμία τη Rachel McAdams...

Είχα διαβάσει αρνητικές κριτικές και μάλιστα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, με κύριο πρόβλημα τα άπειρα κλισέ. Λοιπόν ίσως φταίει το ότι στο Παρίσι δεν έχω πάει, και δεν ήξερα από πριν που σύχναζε ο Χέμινγουέι, αλλά... ακόμη μια κριτική ως έκθεση κακίας. Θα έβαζα χωρίς επιφύλαξη ένα 8ρι.

Θα έλεγα ότι ήταν πολύ διακριτικότερο από ότι φανταζόμουν. Μεγαλύτερη εντύπωση μάλιστα μου έκανε η όλη απόπειρα... αισθητικής απόπειρας ομοιότητας, σα να έβλεπα μια νεότερη, ωραιότερη, ψηλότερη εκδοχή του Woody Allen! Μόνο το γυαλί έλειπε...

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Αν μου επιτρέπεις Ανδρέα, δε μιλούσε απλά σαν τον σκηνοθέτη, αλλά ότι και αν έκανε ήταν copy-paste Γούντυ Άλεν. Κινήσεις, μορφασμοί, χαμόγελα, αυτή η περίεργη διστακτικότητα, τα πάντα. Ποιο το νόημα; Απίστευτη κατάσταση. Χαλάστηκα πολύ....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Flypaper(2011)

Εδω ισως δημιουργηθει καποιο προβληματακι.
Διοτι ενω η βαθμολογια δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο εμενα απλα μου αρεσε.
Και να δικαιολογηθω.
Ειμαι φαν των εργων της Αγκαθα Κριστι.
Οποιαδηποτε αναφορα, εκ του πονηρου η οχι, με συναρπαζει.
Και εδω οι αναφορες ειναι ατελειωτες.
Ξερεις οτι θα δεις μια ταινια δρασης, αντε και με κωμικα στοιχεια, και καταληγεις να παραπονευεις την εισοδο
του Πουαρο η της Δις Μαρπλ ανα πασα στιγμη.
Συνεχεις εναλλαγες, ολοι οι υποπτοι σε ενα δωματιο, απροσμενη εξελιξη αλλα και τελος, ειναι ολα εδω
Ακομα και λεκτικες αναφορες("And then there were none", "Murder she wrote") γινονται.

Αλλα και το κωμικο στοιχειο με αυτο το διδυμο της γκαφας ειναι εξαιρετικο.
Επιασα τον εαυτο μου να χτυπιεται απο τα γελια.

Τωρα η Ashley Judd εχει σαρανταπενταρησει αλλα παραμενει sexy αν και αρκετα ωριμη πλεον, τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα.
Ο δε Patrick Dempsey πολυ καλος, οπως σχεδον παντα.

Γνωμη μου ειναι να μην με ακουσετε αλλα να του ριξετε τουλαχιστον μια ματια.
Ισως εκπλαγειτε ευχαριστα.

(δυστυχως δεν μπορω να κρινω τον ηχο και την εικονα.Καθως βιαζομουν αναγκαστηκα να βρω μια "κοπια" σχετικα φτηνη
και...ελαφρια αρα... Απο αυτα που ειδα ομως ειναι μαλλον αρκετα καλα και τα δυο)

IMDB βαθμολογια:6,4(Στα δικα μου ματια τουλαχιστον 7,5)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.601

Θα το δω σήμερα.

Εδώ όμως...

Ειμαι φαν των εργων της Αγκαθα Κριστι.
...μου τα χαλάς. :116: Τα βαριέμαι αφάνταστα!

Πιστεύω όμως το ανάλαφρο κλίμα να με κερδίσει τελικά.

abcd

Super Moderator
Reaction score
102.959

Την (ακριβή) δράση χωρίς λόγια και συναίσθημα. :105:
...όπως το ''Heat'' για παράδειγμα.

Staff online

• abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ