AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Κωστα δεν ειναι θεμα χαρας!! εχει χυθει πολυ μελανι γι αυτο το κεφαλαιο !!!!

και εν τελη δεν μπορει ολοι να ειναι μ......... που σχεδιαζουν με ελαχιστη!!!
Ωραία. Αυτό το λες εσύ. Άψογα. Τώρα σειρά μου:

Κι όμως, όσοι σχεδιάζουν με ελάχιστη (ή καθόλου) είναι όλοι μ....... .

ΟΚ? :142::142::142:

(Μου αρέσει κι εμένα να μιλάω χωρίς επιχειρήματα! Είναι πιο εύκολο, ανέξοδο!)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ας μου επιτραπεί ...
Όλα σου επιτρέπονται! :145:

Αυτό έλλειπε, να μη θέλουμε να γράφεις εδώ, στο φόρουμ μας! :145::145::145:

όπως είπε κι ο αναρχο-αντι-χαλιεντάς:

Καταρχήν Κώστα χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω να γράφεις.

Η παρουσία σου είναι πολύτιμη για το Avsite.
 



Μηνύματα
250
Reaction score
39
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Κώστα Φ. θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιό σύντομα γίνεται. Σε κάποια θέματα δεν φθάνει βιβλίο ολόκληρο, όπως είναι γνωστό.



¨Γιατί κάποιοι κατασκευαστές δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιήσουν/αξιοποιήσουν.

Υπάρχει κάποιο μυστικό που μπορεί κάποιος να δουλέψει εναν τελεστικό?Εαν δεν μπορεί να δουλέψει σωστά έναν τελεστικό, θα δουλέψει διακεκριμένη τοπολογία που είναι πιό σύνθετη?




Όχι, δεν καταλήγουν όλοι εκεί.
Κάποιοι άλλοι, που τυχαίνει να ξέρουν και 5 αράδες μαθηματικά, καταλήγουν ΑΛΛΟΥ.

Υπ' όψιν ουσιαστική απάντηση στο παραπάνω άρθρο δεν έχει δώσει κανείς από τους μηχανικούς που "θάβουν" το feedback ενώ οι περισσότεροι το έχουν διαβάσει (κι ο Nelson Pass μέσα σε αυτούς - τώρα και εσείς).
Ελπίζω και αναμένω με ενδιαφέρον απάντησή σας στον Bruno Putzeys - ο Jan δημοσιεύει στο Linear Audio όλα τα σχόλια που φτάνουν στο περιοδικό. Ειλικρινά το λέω. Περιμένω μήνες να του δώσει κάποιος μία τεκμηριωμένη απάντηση.


Δεν νομίζω ότι προχωρει αρκετά σε μαθηματικό επίπεδο. Ο James Boyk and Gereald Sussman Small signal distortions in Feedback Amp. εχουν προχωρήσει περισσότερο. Εχουν μελετησει την επίδραση της ανάδρασης επάνω στο κάθε μέσον ενίσχυσης, όπως και σε διαφορετικές τοπολογίες. Φαίνεται καθαρά η επίδραση της ανάδρασης στο φάσμα των αρμονικών παραμορφώσεων. Αξίζει να μελετήσει κανείς πως διαμορφώνονται οι άρτιες και περιττές αρμονικές. Μετρήσεις που τις έχουμε επαληθεύσει και στο εργαστήριο. Κι ακόμα σημαντικότερο. Μετρήσεις που γνωρίζουμε πως μεταφράζονται στην ποιότητα του ήχου, στην πράξη. Δεν υπάρχουν κενά στην θεωρία. Απλά συμβιβασμοί και υποκειμενικές επιλογές γιά το βέλτιστο αποτέλεσμα.



Γνωρίζετε περίπου που θα διαμορφωνόταν το τελικό κόστος της συσκευής αν ο κατασκευαστής έκανε αυτές τις αλλαγές που προτείνετε;
Μήπως να έβαζε το 9018 για DAC και αντί opamps το διακριτό του Groner να το κάνει ακόμα καλύτερο; Η πώληση ενός διαμερίσματος θα έφτανε για την αγορά του;


1. Δεν τον ενδιέφερε να το κάνει, γιατί ήδη το μηχάνημα υπερκαλύπτει τον σκοπό του.
2. Τότε ίσως να μην μπορούσε να το κάνει, γιατί το 4395, ήταν το καλύτερο.
3. Δεν κρίνω τον λόγο προς απόδοση. Μπορεί όντως να είναι η καλύτερη αγορά. Εκρινα τον εκθειασμό ενός κορυφαίου υποτίθεται μηχ-τος. Την υπερβολή.
4. Με 4396 και AD797 θα αυξανόταν το κόστος ίσως 5 ευρω! Κάτι λιγότερο από ένα διαμέρισμα χωρίς ...πισίνα.
 

Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αυτό δεν είναι επιχείρημα.
Το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι ίσως αποτελεί τον εύκολο δρόμο για εύηχο αποτέλεσμα, ακόμα κι από κάποιο εμπειρικό τεχνίτη.
Από εκεί μέχρι το συμπέρασμα ότι "το feedback είναι κακό" υπάρχει τεράστια απόσταση.
Κωστα, αν θεωρεις ευκολο πραγμα να σχεδιασει καποιος μια γραμμικη βαθμιδα με χαμηλη παραμορφωση.......τοτε τι να
πω!!!!!

προφανως βολευει καποιους σχεδιαστες να διορθωνουν με την αναδραση !!!!!!

τωρα για το ευηχο που λες..........δεν ειναι παντα ετσι......ακομα και απο καπους εμπειρικους!!!!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αποδέχομαι τους έμμεσους χαρακτηρισμούς του άσχετου , του μειωμένης νοημοσύνης και του hiεντά . Είναι κάτι που δεν μπορώ να το βελτιώσω ούτε να το αντιμετωπίσω .
Αμαν βρε Βασίλη! Λες και όλοι για σένα γράφουμε!

Πάντως, να ξέρεις: "Αποδέχεσαι" κάτι που δεν είπε κανείς για σένα.

1) Ισχυρίζεται κάποιος ότι προσεγγίζει το βέλτιστο , στα πλαίσια προκαθορισμένου κόστους, κάνοντας σχεδίαση-υλοποίηση η οποία εκμαιεύει ,σαν σύνολο ,το κορυφαίο αποτέλεσμα από επιμέρους υλικά που το καθένα ενδέχεται να μην είναι το κορυφαίο στην προκαθορισμένη κατηγορία τιμής. Γιατί να τον πιστέψω; Πως ξέρω ότι έχει δίκιο;
Μια εύλογη απάντηση θα ήταν "το λένε οι μετρήσεις". Δεκτόν! Κορυφαίες μετρήσεις σημαίνει κορυφαία σχεδίαση. Πως όμως ξέρω ότι αν χρησιμοποιείτο ένας άλλος τελεστικός ή ένα διακριτό κύκλωμα παρεμφερούς κόστους δεν θα είχαμε ακόμη καλύτερες μετρήσεις;;;;
Προφανώς η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι "δες τις μετρήσεις". Αντικειμενική απάντηση, τελεσίδικη.

Με έναν άλλο τελεστικό, αν δεν άλλαζε κι άλλα πράγματα ταυτόχρονα, δε θα είχε καλύτερες μετρήσεις. Εν ολίγοις, δεν νομίζω πως χάνει σε μετρήσεις λόγω των τελεστικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Ασχέτως αυτού όμως, πες μου σε παρακαλώ πολύ, για να καταλάβω κι εγώ δηλαδή: Ποιές μετρήσεις από αυτές τις μέτρικ δε φτάνουν για να οριστεί ως άψογο μηχάνημα (αν θες πες το hi-end)? Ποιες μετρήσεις θα ήθελες να είναι καλύτερες, και γιατί? Πρόσεξε μόνο, θέλω οπωσδήποτε αιτιολόγηση, το "γιατί".

2) Επειδή την lio σκοπεύω να την χρησιμοποιήσω σαν PHONO PRE + PRE + DAC + ROOM CORRECTION DEVICE+ ACTIVE CROSSOVER θα ήθελα να με ενημερώσετε τι είδους φίλτρα παρέχει και τι κλίσεις για το καθένα φίλτρο.
Μόνο LR 24db/oct υποστηρίζει, τίποτε άλλο. Με ακρίβεια συχνότητας κρος στο 0,1Hz.

3) Προτίθεται κάποιος να την δώσει για "τυφλό" τεστ σε 5 διαφορετικά συστήματα ; Συστήματα στημένα σε χώρους που αποδεδειγμένα θα μετρούν καλά έστω και με την επικουρία του μετρητικού της XTZ. Για να συγκριθεί και υποκειμενικά με συμβατικές διατάξεις pre+dac ή παρεμφερείς με αυτήν συσκευές ανάλογων δυνατοτήτων .
Όχι. Όποιος την θέλει, δε τη θέλει επειδή "σε συγκριτικό ακούστηκε καλύτερα". Όπως πολύ εύστοχα γράφει ο Σταματάκος:

<<“Ακατάλληλο για ανώριμους κάθε ηλικίας”. Πράγματι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην καταλάβει κανείς την αξία της συσκευής αν παραμένει πεισματικά κολλημένος σε διάφορα audiophile στερεότυπα.>>

Νομίζω πως η χρήση της Ελληνικής Γλώσσας από τον Σταματάκο είναι άριστη, δε μπορώ να εκφραστώ καλύτερα και να παραμείνω τόσο ...ευγενικός.

Ταυτόχρονα, είναι γνωστός ο σεβασμός που τρέφει η Ελληνική audio κοινότητα στο πρόσωπο του Σταματάκου, άρα και μόνο αυτή του η φράση: <<εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα ήχου>>, αρκεί, δε χρειάζεται περισσότερα "διαπιστευτήρια" ακροάσεων.

Το δε ριβιού του Σταματάκου, "κλείνει" ως εξής (στο τέλος άφησε το καλύτερο...):

<<κατηγορία της Ευκαιρίας. Μιλάμε για high-end σε τιμή που δεν ντρέπεσαι να αναφέρεις και, κυρίως δεν έχεις πρόβλημα να πληρώσεις. Αξίζει, πραγματικά, το κάθε ευρώ και αυτή είναι μια κουβέντα που δεν την λέμε συχνά στον συγκεκριμένο χώρο. Μπράβο!>>

Μπράβο από μένα στον Σταμ, που τόλμησε να γράψει αυτές τις αράδες, ως "επίλογο" στο ριβιού της μέτρικ! Μπράβο του!
Ξέρω ότι θα κακοκαρδίσει πολλούς με αυτό, ξέρω ότι δύσκολα γράφονται τέτοιες φράσεις (δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι) και ως εκ τούτου, κερδίζει επάξια τα θερμά μου συγχαρητήρια ο Σταμ!


Όπως καταλαβαίνεις, μετά τα ανωτέρω, προσωπικά θεωρώ εντελώς ανούσιο να δώσω πχ την δική μου μέτρικ χάλο για "ακροάσεις". Όποιος θέλει, όποιος καταλαβαίνει κι όποιος εκτιμάει, ας την αγοράσει. Άλλωστε, το κόστος της είναι γελοίο σε σχέση με τα ηχοσυστήματα που ξέρεις πολύ καλά πως διαθέτουν αρκετοί γνωστοί σου...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Μαζευτείτε 5-6, δώστε από 500€ και αγοράστε την, να την ακούτε όσο θέλετε. Κι όταν τη βαρεθείτε, εδώ δίπλα είναι οι αγγελίες, βάλτε τη 1000€ πιο κάτω, θα φύγει σε 1 νύχτα και θα έχετε "χάσει" λιγότερα από 200 € ο καθένας! Ορίστε!

Και αν τυχόν δεν αρέσει σε κανένα, μη τη βάζετε καν σε αγγελία, με 1.000 € κάτω θα την πάρει ο αδερφός μου, στο λέω σίγουρα, απλά δε πρόλαβε το χρόνο της προσφοράς.

Ο χατζηστάμος (ο αντιπρόσωπος), γνωρίζω καλά πως αδιαφορεί πλήρως για τις υποκειμενικές εκτιμήσεις 5-6 ανθρώπων. Όπως αδιαφορούν και πολλοί άλλοι δηλαδή. Άλλωστε, αν ψάξεις στο δίκτυο, θα βρεις χιλιάδες διθυραμβικά σχόλια από "γκουρού" του ήχου, οπότε 5-6 αρνητικά σχόλια τι δήθεν "ειδικό βάρος" να έχουν?

Οπότε, φιλ φρι!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

3. Δεν κρίνω τον λόγο προς απόδοση. Μπορεί όντως να είναι η καλύτερη αγορά. Εκρινα τον εκθειασμό ενός κορυφαίου υποτίθεται μηχ-τος. Την υπερβολή.
Αγαπητέ συνονόματε!

Ωραία, συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι κορυφαίο μηχάνημα η μέτρικ. ΟΚ.

Κακώς γράφει ο Σταματάκος πως η Metric Halo κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα κατατασσόμενο, άνετα, μεταξύ των κορυφαίων μετατροπέων που έχει τύχει να δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. ΟΚ, κανένα πρόβλημα, κι ο Σταματάκος κάνει λάθη, κανείς δε διεκδικεί το αλάθητο (πλην του πάπα ίσως).

Ειλικρινά.

Αλλά θα ήθελα πάρα πολύ, να εξηγήσεις το "γιατί", όχι αναφέροντας άλλες σχεδιαστικές επιλογές (πχ ακόμα και λάμπες), αλλά σχολιάζοντας, με τη δική σου, μοναδική ματιά, τις συγκεκριμένες μετρήσεις του σταματάκου:

http://www.avmentor.gr/reviews/metric_halo_lio8_2.htm

αλλά σχολιάζοντας και τις μετρήσεις που δημοσιεύουν στο site της μέτρικ:

http://mhsecure.com/metric_halo/products/hardware/uln-8.html#tab=2

Ταυτόχρονα, ως γνώστης του θέματος, θα ήθελα πολύ να εξηγήσεις πως θα μπορούσαν να ακουστούν ακόμα καλύτερες μετρήσεις. Με ποιο τρόπο δηλαδή, με ποιο ηχοσύστημα, με τι προδιαγραφών ηχοσύστημα, και ακόμα ακόμα και από τι αφτιά (πχ σε ποιας ηλικίας αφτιά θα είναι σαφώς ακουστές οι διαφορές).

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.690
Reaction score
12.401
Τελικά ο Τζάμπας ζει ή πέθανε?

Δεν νομίζω σήμερα να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως του κάνουν χάρη που του πουλάνε μια συσκευή στη τιμή που έχει.

Για να κοστολογηθεί μια συσκευή έχει υπολογιστεί και η τελευταία βίδα, όπως και ο παραμικρός χρόνος ενασχόλησης ενός εργαζόμενου στην αλυσίδα της μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Γεγονός επίσης είναι πως μια συσκευή-εργαλείο οφείλει να έχει προσγειωμένη τιμή.
Η συγκεκριμένη κάρτα έχει Χ8 ότι ένας κλασικός, δικάναλος, ψηφιοαναλογικός μετατροπέας.
Το 8 το λέω επειδή αντί των δύο καναλιών έχει οχτώ, άρα επί τέσσερα, και επιπλέον κάνει και μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό.
Το ένα θέμα είναι αν ένας συνηθισμένος χρήστης χρειάζεται τα επιπλέον κανάλια που βέβαια τα πληρώνει...
Με λίγα λόγια για δικάναλη χρήση θα είχε διά τέσσερα τα κυκλώματα ήχου, καθώς και λιγότερη υπολογιστική δύναμη άρα και πολύ μειωμένο κόστος.

Προκειμένου να επιτευχθεί βέβαια αυτό το πακέτο σε μια λογική τιμή, οφείλει ο κατασκευαστής να κάνει περικοπές.

Θα μπει και φτηνότερο ολοκληρωμένο τσιπάκι και φτηνότερος τελεστικός και φτηνιάρικος πυκνωτής.
Λογικό και επόμενο είναι.

Επιπλέον τα ζητούμενα ενός επαγγελματία είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά με αυτά ενός οικιακού χρήστη με υψηλές απαιτήσεις.

Υπάρχουν επαγγελματίες που χρησιμοποιούν φτηνά, έως και φτηνιάρικα, ενεργά ηχεία. Γιατί άραγε?
Γιατί απλά σε αυτά έχουν μάθει να δουλεύουν.
Κανέναν τους δεν απασχολεί ο απόλυτος ήχος.
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Υπάρχει κάποιο μυστικό που μπορεί κάποιος να δουλέψει εναν τελεστικό?
Πολλά.
Μία ματιά στο βιβλίο του Self που πρότεινα παραπάνω αρκεί για να βρει κανείς μερικά.
Διασταυρωμένα - και ειδικά για την οικογένεια 5532/5534 - παρουσιάζει κάποια που δεν ήταν γνωστά παρά σε ελάχιστους πριν βγει το συγκεκριμένο βιβλίο (ναι, 30 χρόνια μετά)..

Δεν νομίζω ότι προχωρει αρκετά σε μαθηματικό επίπεδο. Ο James Boyk and Gereald Sussman Small signal distortions in Feedback Amp. εχουν προχωρήσει περισσότερο. Εχουν μελετησει την επίδραση της ανάδρασης επάνω στο κάθε μέσον ενίσχυσης, όπως και σε διαφορετικές τοπολογίες. Φαίνεται καθαρά η επίδραση της ανάδρασης στο φάσμα των αρμονικών παραμορφώσεων.
H επίδραση της ανάδρασης στο φάσμα των αρμονικών παραμορφώσεων είναι γνωστή και την αναφέρει και ο ίδιος ο Bruno στο άρθρο που σας έδωσα.
Διαβάστε το πιο προσεκτικά.

Μπορεί όντως να είναι η καλύτερη αγορά. Εκρινα τον εκθειασμό ενός κορυφαίου υποτίθεται μηχ-τος. Την υπερβολή.
Μα δεν είπε ποτέ κανείς ότι είναι το κορυφαίο των κορυφαίων ως DAC. Κανείς.
Τώρα γιατί κάποιοι άλλα διαβάζουν κι άλλα καταλαβαίνουν (και φαντάζομαι αντίστοιχα σας τα μεταφέρουν) δεν το γνωρίζω.

Εγώ παραπάνω έγραφα ότι ως DAC υπάρχουν σίγουρα καλύτερα κι ότι μπορεί ένα Weiss π.χ. να εκτελεί πολύ καλύτερα τα καθήκοντα ενός DAC/Προ, με την ανάλογη όμως οικονομική επιβάρυνση.
Έγραψα όμως και ότι αν κάποιος πουλήσει το Χ καλύτερο DAC γιατί έχει σκοπό να αξιοποιήσει την ΜΗ για ενεργή πολυενίσχυση και ισοστάθμιση χώρου, τα οφέλη από μία τόσο σημαντική αναβάθμιση "φιλοσοφίας συστήματος" θα είναι απείρως σημαντικότερα από τις όποιες απώλειες θα έχει στο κομμάτι του DAC.

Όπως είχα γράψει και σε άλλο thread στον Ear: κι εγώ στον ύπνο μου βλέπω το 4 φορές το hardware του Weiss Medea+ με το software της ΜΗ. Αλλά αυτά είναι όνειρα που δεν είναι εφικτά για κανέναν εκτός από τον Abramovich και τους φίλους του, που θα πληρώσουν 6 μήνες διακοπές και άπειρα ...πρόθυμα κορίτσια σε Buchalter, Groner, Weiss και λοιπούς για να τους φτιάξουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν.
Για τους κοινούς θνητούς, η Μetric δεν είναι απλά μία ΆΡΙΣΤΗ αλλά και μία future-proof αγορά, με την έννοια ότι πάντα θα μπορείς να αξιοποιείς και λίγο παραπάνω από τις δυνατότητές της και να αναβαθμίζεις το software της (που είναι το βασικό της όπλο - και να είστε σίγουροι θα βγαίνουν αναβαθμίσεις ΠΟΛΛΑ χρόνια από τώρα), με το ανάλογο κέρδος σε λειτουργικότητα και στον ήχο του συστήματος συνολικά.

4. Με 4396 και AD797 θα αυξανόταν το κόστος ίσως 5 ευρω! Κάτι λιγότερο από ένα διαμέρισμα χωρίς ...πισίνα.
5 ευρώ, πέσατε μέσα - ΑΝΑ opamp όμως.
Μετρήστε τώρα πόσα έχει μέσα η ΜΗ και ξαναϋπολογίστε παρακαλώ. :116:

Το διαμέρισμα πήγαινε στο διακριτό του Groner και στο Sabre προφανώς.

Κωστα, αν θεωρεις ευκολο πραγμα να σχεδιασει καποιος μια γραμμικη βαθμιδα με χαμηλη παραμορφωση.......τοτε τι να
πω!!!!!
Τάκη μας, ξέρεις ότι 9 στις 10 περιπτώσεις κανείς δεν ασχολείται με την παραμόρφωση... :108:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.200
Reaction score
20.893
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Κακοφορμισμένα ξόανα με τουπέ της πορδής. Αλίμονο στα κορόιδα...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Τελικά ο Τζάμπας ζει ή πέθανε?

Δεν νομίζω σήμερα να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως του κάνουν χάρη που του πουλάνε μια συσκευή στη τιμή που έχει.

Για να κοστολογηθεί μια συσκευή έχει υπολογιστεί και η τελευταία βίδα, όπως και ο παραμικρός χρόνος ενασχόλησης ενός εργαζόμενου στην αλυσίδα της μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Γεγονός επίσης είναι πως μια συσκευή-εργαλείο οφείλει να έχει προσγειωμένη τιμή.
Η συγκεκριμένη κάρτα έχει Χ8 ότι ένας κλασικός, δικάναλος, ψηφιοαναλογικός μετατροπέας.
Το 8 το λέω επειδή αντί των δύο καναλιών έχει οχτώ, άρα επί τέσσερα, και επιπλέον κάνει και μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό.
Το ένα θέμα είναι αν ένας συνηθισμένος χρήστης χρειάζεται τα επιπλέον κανάλια που βέβαια τα πληρώνει...
Με λίγα λόγια για δικάναλη χρήση θα είχε διά τέσσερα τα κυκλώματα ήχου, καθώς και λιγότερη υπολογιστική δύναμη άρα και πολύ μειωμένο κόστος.

Προκειμένου να επιτευχθεί βέβαια αυτό το πακέτο σε μια λογική τιμή, οφείλει ο κατασκευαστής να κάνει περικοπές.

Θα μπει και φτηνότερο ολοκληρωμένο τσιπάκι και φτηνότερος τελεστικός και φτηνιάρικος πυκνωτής.
Λογικό και επόμενο είναι.

Επιπλέον τα ζητούμενα ενός επαγγελματία είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά με αυτά ενός οικιακού χρήστη με υψηλές απαιτήσεις.

Υπάρχουν επαγγελματίες που χρησιμοποιούν φτηνά, έως και φτηνιάρικα, ενεργά ηχεία. Γιατί άραγε?
Γιατί απλά σε αυτά έχουν μάθει να δουλεύουν.
Κανέναν τους δεν απασχολεί ο απόλυτος ήχος.
Ωραία. Ξαναδιάβασε ό,τι έχεις γράψει, και διάβασε μετά, κι αυτό:

<<με δεδομένο έναν καλό τερματισμό, η μεγάλη ακρίβεια στην αποέμφαση RIAA που διαθέτει κάνει το LIO-8 ένα ιδανικό εργαλείο και για ακροάσεις δίσκων βινυλίου.>>

<< Η αποέμφαση RIAA, η οποία γίνεται σε ψηφιακό πεδίο, αποδείχθηκε εντυπωσιακή. Η ακρίβειά της ήταν μεγαλύτερη από 0.1dB (για την ακρίβεια, οι αποκλίσεις ήταν 0.07dB για τις χρονικές σταθερές των 3180 και 318μS και 0.08dB για την χρονική σταθερά των 75μS, επίδοση η οποία είναι μάλλον η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.>>

Πρόσεξε: "η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι σήμερα." και "ιδανικό εργαλείο". Πρόσεξες?

Άρα, υποτιμάς τραγικά κάποια πράγματα, και προφανώς, κάνεις λάθος. Απλά πράγματα.

Και ξέρεις πολύ καλά πόσο κοστίζουν διάφορα phono, ενώ επίσης, ξέρεις πολύ καλά πόσα πράγματα συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω μετρήσεις.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω πως ουδεμία καΐλα δεν έχω "δήθεν" να "υπερασπίζομαι" την όποια μέτρικ χάλο.

ΧΕΣΤΗΚΑ.

Νομίζω όμως πως η όλη κουβέντα προάγει τη γνώση και την αλλαγή νοοτροπίας, πράγματα που μπορεί να αποδειχθούν πολύ θετικά και για την τσέπη σας, αλλά και για το επίπεδο της κουβέντας μας γενικώς.:145:
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.690
Reaction score
12.401
Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ωραία. Ξαναδιάβασε ό,τι έχεις γράψει, και διάβασε μετά, κι αυτό:

<<με δεδομένο έναν καλό τερματισμό, η μεγάλη ακρίβεια στην αποέμφαση RIAA που διαθέτει κάνει το LIO-8 ένα ιδανικό εργαλείο και για ακροάσεις δίσκων βινυλίου.>>

<< Η αποέμφαση RIAA, η οποία γίνεται σε ψηφιακό πεδίο, αποδείχθηκε εντυπωσιακή. Η ακρίβειά της ήταν μεγαλύτερη από 0.1dB (για την ακρίβεια, οι αποκλίσεις ήταν 0.07dB για τις χρονικές σταθερές των 3180 και 318μS και 0.08dB για την χρονική σταθερά των 75μS, επίδοση η οποία είναι μάλλον η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.>>

Πρόσεξε: "η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι σήμερα." και "ιδανικό εργαλείο". Πρόσεξες?

Άρα, υποτιμάς τραγικά κάποια πράγματα, και προφανώς, κάνεις λάθος. Απλά πράγματα.

Και ξέρεις πολύ καλά πόσο κοστίζουν διάφορα phono, ενώ επίσης, ξέρεις πολύ καλά πόσα πράγματα συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω μετρήσεις.
Αν και δεν αναφέρθηκα στη χρήση της σαν προ RIAA έρχεσαι ακριβώς στα λόγια μου.
Η χρήση της σαν <<εργαλείο>> αναφέρει η δοκιμή.:126:

Ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι τέτοια ακρίβεια στη RIAA έχει νόημα σε περιβάλλον studio για τη μεταφορά ενός έργου σε ψηφιακή μορφή.
Αντίθετα σε οικιακό περιβάλλον, με ένα άριστο ηχείο στο +-1,5 db και το χώρο στο +-5 και λίγο λέω, δεν έχει τεράστια σημασία.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.980
Reaction score
127.627
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αν και δεν αναφέρθηκα στη χρήση της σαν προ RIAA έρχεσαι ακριβώς στα λόγια μου.
Η χρήση της σαν <<εργαλείο>> αναφέρει η δοκιμή.:126:

Ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι τέτοια ακρίβεια στη RIAA έχει νόημα σε περιβάλλον studio για τη μεταφορά ενός έργου σε ψηφιακή μορφή.
Αντίθετα σε οικιακό περιβάλλον, με ένα άριστο ηχείο στο +-1,5 db και το χώρο στο +-5 και λίγο λέω, δεν έχει τεράστια σημασία.
Άρα, στο οικιακό περιβάλλον, αρκείσαι με ένα Phono (ή και με ένα προ, ή και με ένα dac) πολύ χειρότερης αντικειμενικά ποιότητας!

Γιατί λοιπόν:

1) κυκλοφορούν Phono (και προ και dac) σε τιμές ...μεζονέτας?
2) θεωρείς "λίγο" το "εργαλείο"? Μήπως απλά είναι ..."υπερβολικά καλό, τόσο που δε χρειάζεται σε κανένα"? (εδώ θα συμφωνήσω)
3) έρχομαι στα ...λόγια σου? Βρε μπας και γράφω κινέζικα? Πάντως, για να εξηγούμαι, λέω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
 

Μηνύματα
250
Reaction score
39
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αγαπητέ συνονόματε!

Ωραία, συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι κορυφαίο μηχάνημα η μέτρικ. ΟΚ.

Κακώς γράφει ο Σταματάκος πως η Metric Halo κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα κατατασσόμενο, άνετα, μεταξύ των κορυφαίων μετατροπέων που έχει τύχει να δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. ΟΚ, κανένα πρόβλημα, κι ο Σταματάκος κάνει λάθη, κανείς δε διεκδικεί το αλάθητο (πλην του πάπα ίσως).

Ειλικρινά.

Αλλά θα ήθελα πάρα πολύ, να εξηγήσεις το "γιατί", όχι αναφέροντας άλλες σχεδιαστικές επιλογές (πχ ακόμα και λάμπες), αλλά σχολιάζοντας, με τη δική σου, μοναδική ματιά, τις συγκεκριμένες μετρήσεις του σταματάκου:

http://www.avmentor.gr/reviews/metric_halo_lio8_2.htm

αλλά σχολιάζοντας και τις μετρήσεις που δημοσιεύουν στο site της μέτρικ:

http://mhsecure.com/metric_halo/products/hardware/uln-8.html#tab=2

Ταυτόχρονα, ως γνώστης του θέματος, θα ήθελα πολύ να εξηγήσεις πως θα μπορούσαν να ακουστούν ακόμα καλύτερες μετρήσεις. Με ποιο τρόπο δηλαδή, με ποιο ηχοσύστημα, με τι προδιαγραφών ηχοσύστημα, και ακόμα ακόμα και από τι αφτιά (πχ σε ποιας ηλικίας αφτιά θα είναι σαφώς ακουστές οι διαφορές).

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!

Κώστα, η γνώμη μου είναι η εξής.

1. Το τεστ μετρήσεων του κου Σταματάκου συμφωνεί με τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος.
2. Η ερώτησή σου, με τι αυτιά και μηχανήματα θα κρίνουμε μηχάνημα τόσο καλών μετρήσεων, είναι πολύ σωστή. Πρώτα απ΄όλα εάν ξέρεις τι θα ψάξεις, θα δεις ότι κάποιες μετρήσεις δεν είναι και τόσο καλές. Σε λειτουργία μικρού σήματος όλα τα DAC εμφανίζουν μεγάλες παραμορφώσεις. Τιμές 60 και 80 db μεγαλύτερων παραμορφώσεων από τις αντίστοιχες στα 0dbFS, είναι συχνές. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτά τα σύγχρονα τσιπάκια, είναι ότι δίνουν ρεύμα στην έξοδο, κι όχι τάση. Στις χαμηλές στάθμες το ρεύμα αυτό μπορεί να είναι και πικοαμπερ. Αντε να το ενισχύσεις, χωρίς θόρυβο, με τοπολογία μηδενικής αντίστασης εισόδου. Εαν δουλέψεις τελεστικό, τότε θα ακούσεις ανάδραση, που μοιραία θα δουλεύει ο τελεστικός. Εαν δουλέψεις διακεκριμένα, θα αντιμετωπίσεις τον θόρυβο και την πολυπλοκότητα της σχεδίασης. Γιά λυχνία δεν το συζητάμε. Εισαι χαμένος από χέρι. Ειναι πολύ γραφικό να προσπαθήσεις με λυχνία να φτιάξεις τέτοιο στάδιο I/V.
Ο ήχος των τελεστικών διαμορφώνεται από την σχεδίαση των διαφόρων τμημάτων ενίσχυσης, την γραμμικότητά τους, και το ποσόν της ανάδρασης που μοιραία δουλεύουν. Δυστυχώς δεν γίνεται να δουλέψουμε τελεστικούς δίχως μεγάλα ποσά ανάδρασης. Υπάρχουν βέβαια νεότερης γενιάς τελεστικοί, με γραμμικότερα στάδια, που ακούγονται καλύτερα. Γενικά, οι τελεστικοί έχουν τον δικό τους ήχο όπως κάθε προενισχυτής και τελικός.

Θυμάσαι τους παλαιότερους ενισχυτές τρανζίστορ της δεκαετίας του 70? Τότε που οι παραμορφώσεις τους είχαν πολλά μηδενικά κι ο ήχος ήταν γενικά σκληρός και τσιριχτός? Μην ξεγελιέσαι από κάποια στείρα νούμερα παραμορφώσεων. Οι διαφορές μπορεί να είναι από ελάχιστες εως τεράστιες.

Πιστεύω να σε κάλυψα
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.690
Reaction score
12.401
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

2) θεωρείς "λίγο" το "εργαλείο"? Μήπως απλά είναι ..."υπερβολικά καλό, τόσο που δε χρειάζεται σε κανένα"? (εδώ θα συμφωνήσω)
Δεν το θεωρώ ούτε λίγο, ούτε πολύ, αλλά ακριβώς αυτό που σημαίνει η λέξη.
Εργαλείο=μέσο για τη διεκπεραίωση μιας εργασίας.
Άλλο εργασία και άλλο απόλαυση ενός οικιακού συστήματος.
Αυτό δεν το λέω για αρνητικό βέβαια.
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Οταν κάποιος αγοράζει ενα hifi μηχάνημα δεν θα ηθελε να παίζει τέλεια ?
Εργαλείο=μέσο για τη διεκπεραίωση μιας εργασίας.
Εργαλείο αναπαραγωγής μουσικής (dac,pickup,phonostage,cdp,amp ......)
ποιός χαϊφιντελίστας θα πει οτι αγόρασα μια παραμόρφωση με άποψη και οχι ενα μηχάνημα που παίζει τέλεια ?
Αποψεις υπάρχουν πολλές......τελειότητα είναι μάλλον μία.
Απλά δεν βολεύει τον "ευγενή χώρο" η τελειότητα αλλά οι απόψεις .Πάρε και ένα καλώδιο με αποψη,ενα προ με άποψη,ενα phono κλπ κλπ κλπ.Τζίρος να γίνεται .Οταν υπάρχουν ατομα που ακουν ρακ και φις ρεύματος..........:402:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.101
Μηνύματα
2.888.598
Members
37.990
Νεότερο μέλος
vproadie
Top