AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.687
Reaction score
12.399
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Οταν κάποιος αγοράζει ενα hifi μηχάνημα δεν θα ηθελε να παίζει τέλεια ?

Εργαλείο αναπαραγωγής μουσικής (dac,pickup,phonostage,cdp,amp ......)
ποιός χαϊφιντελίστας θα πει οτι αγόρασα μια παραμόρφωση με άποψη και οχι ενα μηχάνημα που παίζει τέλεια ?
Αποψεις υπάρχουν πολλές......τελειότητα είναι μάλλον μία.
Απλά δεν βολεύει τον "ευγενή χώρο" η τελειότητα αλλά οι απόψεις .Πάρε και ένα καλώδιο με αποψη,ενα προ με άποψη,ενα phono κλπ κλπ κλπ.Τζίρος να γίνεται .Οταν υπάρχουν ατομα που ακουν ρακ και φις ρεύματος..........:402:
Όταν ένα κορυφαίο σύστημα <<πιάνει>> μόλις το 40-50% του πραγματικού γεγονότος και όταν οι διαφοροποιήσεις ξεκινάνε από το μικρόφωνο σε ποια τελειότητα αναφέρεσαι?
Συμβιβασμοί παραμορφώσεων είναι το αποτέλεσμα.
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ας μου επιτραπεί μία πιο τεχνοκρατική προσέγγιση στο θέμα Metric Halo. Από τα χαρακτηριστικά της φαίνεται ότι είναι ενα άριστα σχεδιασμένο μετρητικό μηχάνημα της προηγούμενης δεκαετίας. Οι μετρητικές επιδόσεις και τα κατώφλια μετρήσεων φυσικά και παραμένουν αξιόμαχα και με τα σημερινά δεδομένα. Όμως, παρατηρώ μέσα από τις έντονες συζητήσεις σας, ότι προσπαθείτε να το αξιολογήσετε και σαν μηχάνημα οικιακού συστήματος. Και μάλιστα αποδίδοντας κορυφαίους χαρακτηρισμούς. Ένα επαγγελματικό μηχάνημα μετρήσεων της προηγούμενης δεκαετίας μπορεί να σταθεί στο επίπεδο πιο σύγχρονων μηχανημάτων και δη ψηφιακής τεχνολογίας???

Ας το δούμε τελείως τεχνικά το θέμα. Παρόλο που το έχω ακούσει, ας μου επιτραπεί να χαρακτηρίσω την γνώμη μου σαν τελείως υποκειμενική και…άχρηστη.
Τα βασικά τμήματα του DAC που μας ενδιαφέρει είναι το καθεαυτού τμήμα ψηφιακής σε αναλογική μορφή, που υλοποιείται από το πολύ γνωστό ΑΚ4395, καθώς και το τμήμα ενεργών φίλτρων και ενισχυτή εξόδου που υλοποιείται από το επίσης γνωστό ΝΕ5532. Οσον αφορά το ΑΚ4395, σχεδίασης του 2000, η εταιρεία δεν το παράγει πια και το αντικαθιστά από το νεώτερο ΑΚ4396. Φυσικά η ίδια εταιρεία έχει φθάσει στο τυπικά 32μπιτο ΑΚ4399. Τα τυπικά χαρακτηριστικά του ολοκληρωμένου είναι -100db THD at 0dbFS. -53db THD at -60dbFS. 120db DNR. Ο ίδιος κατασκευαστής δίνει 5 εως 8db μικρότερες παραμορφώσεις και εως 7db δυναμική περιοχή στα μεταγενέστερα ολοκληρωμένα. Μάλιστα μία μετατροπή που γίνεται πανεύκολα, με ακουστά αποτελέσματα, είναι η αντικατάσταση του 4395 από το 4396. Φυσικά τέτοια τσιπάκια φόρεσαν πάρα πολλά DAC του εμπορίου. Η επιλογή του συγκεκριμένου τσιπ από την Metric Halo, ήταν πολύ καλή. Ισως η καλύτερη για την εποχή εκείνη.
Βέβαια, υπάρχουν DAC κι άλλων κατασκευαστών, αντίστοιχων και καλύτερων επιδόσεων τουλάχιστον. Όπως το PCM1794 με 7 εως 8db καλύτερες μετρήσεις παντού, το WF8741 με 5db μεγαλύτερη δυναμική περιοχή και φυσικά το τελευταίο και πιο σύγχρονο όλων, το γνωστό ES9018, με σαφώς καλύτερα όλων χαρακτηριστικά και δυναμική περιοχή που αγγίζει τα πραγματικά 24bits.
Όλα τα αναφερθέντα τσιπάκια, είναι κορυφαία. Κάποια χαρακτηριστικά τους υπερβαίνουν τα όρια της ακοής. Οι διαφορές όμως μεταξύ τους υφίστανται. Η ψηφιακή τεχνολογία καλπάζει.
Επίσης όλα αυτά είναι τσιπάκια που εργάζονται σαν πηγές ρεύματος. Ισως οι μεγαλύτερες ακουστικές διαφορές να προκύπτουν από τον τρόπο που τα λίγα πικοαμπέρ της εξόδου τους τα κάνουμε μιλιβόλτ. Και εδώ ερχόμαστε στο στάδιο μετατροπής I/V, ίσως το σπουδαιότερο στάδιο στην αλυσίδα του μηχανήματος, ειδικά όταν το τμήμα του DAC, μετράει τόσο χαμηλά επίπεδα παραμόρφωσης, δυναμικής περιοχής και θορύβου. Στην συγκεκριμένη σχεδίαση επιλέχθηκαν τα γνωστά 5534-5532. Χαρακτηρίζονται σαν workhorse των τελεστικών. Ηλικίας μόλις…30 ετών, τα δουλεύουμε μέχρι σήμερα. Ο λόγος είναι ότι αποτελούν αχτύπητη λύση για την τιμή αγοράς, την ευστάθεια, την οδήγηση φορτίου, τον θόρυβο,την αξιοπιστία και τα γενικά καλά χαρακτηριστικά στατικών παραμορφώσεων. Από την στιγμή που οι παραμορφώσεις του τελικού σταδίου είναι χαμηλότερες του σταδίου DAC, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ψαχθεί ο σχεδιαστής για κάτι καλύτερο. Σοφή επιλογή λοιπόν. Για μετρητικό μηχάνημα. Όχι για high-end. Και εξηγούμαι επίσης τεχνικά. Το 5534 είναι ένας τελεστικός ενισχυτής παλαιάς σχεδίασης. Θα μπορούσε κάποιος να πει. Μωρέ τι μας λες, και μία λυχνία 300Β είναι παλαιότερης. Μπορεί να είναι παλαιότερης, αλλά η τεχνολογία εκείνη έφθασε στα όριά της τότε. Δεν εξελίχθηκε για διάφορους λόγους. Παραμένει ο,τι καλύτερο στο είδος. Οι τελεστικοί ενισχυτές, που σημειωτέον δεν σχεδιάστηκαν ποτέ για audio, εξελίχθηκαν πάρα πολύ. Σε όλα τα επίπεδα. Ετσι, ευτυχώς σήμερα υπάρχουν καλύτεροι τελεστικοί, όπως η σειρά LME, o AD797, η σειρά OPA κλπ. Ανάλογα με την τοπολογία φυσικά. Όποιος θέλει να βρει μία ωραία συγκριτική μελέτη τελεστικών, υπάρχει το OP AMP distortion 2009 Samuel Groner 434 pages! Με στατικές, δυναμικές παραμορφώσεις, κλπ. Εκει θα δει ότι το 5534 είναι μία τίμια επιλογή. Όχι όμως η καλύτερη, ειδικά…σήμερα. Επαναλαμβάνω ότι αυτό ισχύει για high end καταστάσεις. Ας το δούμε κι αλλιώς. Ποιος μα ποιος γραφικός κατασκευαστής θα έβγαζε στο εμπόριο προενισχυτή high end με 5534??? Θα τον έπαιρναν στο ψιλό. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να υλοποιήσει έναν καλό και φθηνό προενισχυτή με 5534. Μάλιστα πάρα πολλές επαγγελματικές συσκευές ήχου, όπως κονσόλες, μίξερ, μπομπινόφωνα, φιλοξενούν 5534. Μπορεί η μουσική που ακούτε τώρα να έχει ‘’περάσει’’ μέσα από 5534. Κι εσείς να αγχώνεστε για το εάν το καλώδιο είναι το σωστότερο δυνατόν. Οι επαγγελματικές συσκευές, και οι άνθρωποι που κρύβονται από πίσω έχουν άλλη αντίληψη. Δεν είναι όλοι ο Doug Sax. Γι αυτό και λίγα CD και βινύλια έχουν ακουστική ποιότητα. Οι audiophile παραγωγές είναι λίγες.

Και για να πάμε ακόμα μακρύτερα. Οι τελεστικοί, ειδικά οι σύγχρονοι όπως ο LME49990 που άκουσα πρόσφατα, είναι καλοί. Τα στατικά χαρακτηριστικά παραμορφώσεων είναι αξιόλογα. Μάλιστα είναι γνωστό ότι δύσκολα φθάνουν τις τυπικές επιδόσεις μετρήσεων, αντίστοιχες προσεγγίσεις με διακεκριμένα, πόσο μάλλον με λυχνίες. Τότε τι συμβαίνει? Γιατί πολλοί δεν θέλουν να τα ακούνε καν? Ο λόγος βρίσκεται στην υπερβολική ανάδραση. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της ακουστικής που έχουν ασχοληθεί πολλοί μηχανικοί. Πρωτοπόρος ίσως ο Matti Otala and Low TIM amplifier for ultimate quality. Επίσης Ν. Pass distortion and feedback. Jung slewing induced distortion. Baxandall and low distortion amplifiers. Taylor and distortion in low noise amplifier. Κωνσταντίνου Κ, προενισχυτής λυχνίας μέγιστης γραμμικότητας δίχως ανάδραση.(όποιος επιθυμεί βιβλιογραφία ας επικοινωνήσει-μόνο εάν δεν την εντοπίσει στο διαδίκτυο.)
Με λίγα λόγια όλοι καταλήγουν ότι πρέπει τα επί μέρους στάδια ενός ενισχυτή να είναι εξαιρετικά γραμμικά και να χρησιμοποιούμε όσο μικρότερη ανάδραση γίνεται. Οι πουριτανοί ισχυρίζονται καθόλου. Ασπαζόμενος αυτές τις αντιλήψεις, ειδικά μετά την μακρά ενασχόληση με το audio, δεν νοείται high end μηχάνημα με τελεστικούς. Και πάλι για να μην αρχίσουν οι διαμάχες, τονίζω το high end. Γιατί οι εφαρμογές με σύγχρονους τελεστικούς πραγματικά έχουν δώσει πολύ καλά αποτελέσματα, με σαφή πλεονεκτήματα στο κόστος. Αποτελέσματα που στο παρελθόν έπρεπε να δώσεις περιουσία για να προσεγγίσεις τον ίδιο ήχο.
Βέβαια για να κατασκευασθεί στάδιο I/V με διακεκριμένα, με μικρή η ελάχιστη ανάδραση, το κόστος πραγματικά εκτοξεύεται και δεν έχει καμμία σχέση με τα λίγα Σεντ που κοστίζει ένα 5534. Εάν είχα Metric Halo πρώτα θα αντικαθιστούσα τον ΑΚ4395 με έναν νεώτερο. Επειτα θα αντικαθιστούσα επίσης τον 5534 με LME49990. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τεχνικά το μηχάνημα δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως κορυφαίο των κορυφαίων. Εάν το χρησιμοποιούσα μόνο για μετρήσεις, δεν θα το άνοιγα καν. Θα εκμεταλλευόμουν το υπέροχο λογισμικό του και θα το χαιρόμουν γι αυτό που φαίνεται και είναι. Ένα έξοχο μετρητικό μηχάνημα.
Προσωπικά σε ευχαριστώ γι αυτό το υπέροχο post...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.929
Reaction score
127.502
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Κώστα, η γνώμη μου είναι η εξής.

1. Το τεστ μετρήσεων του κου Σταματάκου συμφωνεί με τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος.
2. Η ερώτησή σου, με τι αυτιά και μηχανήματα θα κρίνουμε μηχάνημα τόσο καλών μετρήσεων, είναι πολύ σωστή. ...
Άρα, ομολογουμένως (και από σένα) έχει πολύ καλές μετρήσεις η συσκευή. :109:

Οπότε, η όλη "κριτική" μας, δεν στοχοποιεί την περαιτέρω βελτίωση κάποιων μετρήσεων, διότι εκεί τα πάει περίφημα, αλλά κυρίως τις σχεδιαστικές επιλογές της υλοποίησης, με τους περιορισμούς που αυτές οι επιλογές ενσωματώνουν.

Δεκτό και σεβαστό.

Φαίνεται όμως, από τα γραφόμενά σου, πως δεν υπάρχει ουσιαστικό "παράπονο" από τις μετρήσεις της συσκευής, άρα, όσον αφορά αυτή την κατεύθυνση, προφανώς δικαιώνονται οι σχεδιαστικές επιλογές αυτές. :109:

Είπες βέβαια, ότι όπως και στα γνωστά μας παλιά μηχανήματα (δεκαετίας του 70 που λες) που είχαν παραμορφώσεις με πολλά μηδενικά, έτσι και η μέτρικ, έχει παραμορφώσεις με πολλά μηδενικά αλλά δεν ακούγεται "καλά", δηλαδή ακούγεται σκληρή και τσιριχτή, ή έστω, δεν ακούγεται τόσο καλά όπως άλλα μηχανήματα.

Για να το συνοψίσω, μιλάμε για διαφορές που ναι μεν "ακούγονται", αλλά ταυτόχρονα δεν αποδίδονται με "νούμερα" μετρήσεων.

Άρα, όσον αφορά το Hi-End audio, οι μετρήσεις είναι μόνο ενδεικτικές, και εν πάσει περιπτώσει, ένα μηχάνημα με επαρκώς άψογες μετρήσεις, δε δικαιούται προφανώς να συγκαταλέγεται στην "ελίτ" των κορυφαίων (από πλευράς ήχου) μηχανών, αλλά απαιτείται και το ανάλογο "διαπιστευτήριο" ακροάσεων, όμορφα. :109:

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απάντησή σου. Κάλυψε πολλά κενά μου. Ευχαριστώ πολύ. :109:

Να προσθέσω, πως εκεί στην μέτρικ, έχουν ακριβώς τις ίδιες απόψεις με σένα.

Για του λόγου το αληθές:

What criteria determine your selection of A/D and D/A conversion parts.

B.J. Buchalter: First and foremost subjective sound quality evaluation. Secondarily is noise and distortion specs, and third is latency. Other factors like power and packaging are not really considered in our design process.

Απλά, ο B.J. Buchalter, με σειρά υποκειμενικών δοκιμών, κατέληξε στις συγκεκριμένες σχεδιαστικές επιλογές, ενώ κάποιος άλλος, πχ ο μπαρμα Weiss, κατέληξε σε άλλες επιλογές, ενώ και συ, με τις δικές σου δοκιμές, σε μια δικιά σου υλοποίηση μπορεί να καταλήξεις σε άλλες σχεδιαστικές επιλογές, έτσι δε πάει? Τα γνωστά λοιπόν: υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την Ιθάκη, κι ο καθένας, ανάλογα με το τι κουβαλάει στο κεφάλι του, επιλέγει τη δική του σχεδιαστική κατεύθυνση.

Βέβαια, στην μέτρικ, όπως και σε διάφορα στούντιο του πλανήτη, για το όσον αφορά τον "ήχο" της εν λόγω συσκευής, έχουν διαφορετική άποψη από σένα. Ομοίως κι ο αγαπητός Σταματάκος.

Φυσικά, κανείς δε κατηγορεί κανέναν για τις "απόψεις" του, προφανές, έτσι?
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.687
Reaction score
12.399
Να διευκρινίσουμε κάτι...
Δεν γνωρίζω γιατί, αλλά έχει επικρατήσει σε πολλούς η άποψη ότι ένα στάδιο ενίσχυσης υλοποιημένο με διακριτά στοιχεία, υπερέχει από οποιονδήποτε τελεστικό ενισχυτή υλοποιημένο σε ένα τσιπάκι.

Λοιπόν υπάρχουν και στις δύο εκδοχές θαυμάσιες υλοποιήσεις για χρήση σε κυκλώματα ήχου, ενώ πλέον μόνο σε διακριτά συναντάμε <<κακές>> υλοποιήσεις, λόγο σχεδιαστικών επιλογών, όταν όλοι οι τελεστικοί έχουν ήχο ενός αποδεχτού επιπέδου και πάνω.

Τα πλεονεκτήματα ενός τελεστικού είναι η θερμική ομοιομορφία του κυκλώματος (πολύ σημαντικό), η ελάχιστη διαδρομή σήματος και η μεγαλύτερη αναισθησία σε κραδασμούς.

Δεν διαφωνώ ότι με ένα πολύ προσεγμένο κύκλωμα ενισχυτή υλοποιημένου με διακριτά μπορείς να έχεις κορυφαίο αποτέλεσμα, αλλά εδώ οι απαιτήσεις από οτιδήποτε έχει σχέση με το κύκλωμα είναι κατά πολύ αυξημένες.
 

D

Deleted member 8307

Guest
...

Δεν νομίζω σήμερα να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως του κάνουν χάρη που του πουλάνε μια συσκευή στη τιμή που έχει.

Για να κοστολογηθεί μια συσκευή έχει υπολογιστεί και η τελευταία βίδα, όπως και ο παραμικρός χρόνος ενασχόλησης ενός εργαζόμενου στην αλυσίδα της μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Γεγονός επίσης είναι πως μια συσκευή-εργαλείο οφείλει να έχει προσγειωμένη τιμή.
Η συγκεκριμένη κάρτα έχει Χ8 ότι ένας κλασικός, δικάναλος, ψηφιοαναλογικός μετατροπέας.
Το 8 το λέω επειδή αντί των δύο καναλιών έχει οχτώ, άρα επί τέσσερα, και επιπλέον κάνει και μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό.
Το ένα θέμα είναι αν ένας συνηθισμένος χρήστης χρειάζεται τα επιπλέον κανάλια που βέβαια τα πληρώνει...
Με λίγα λόγια για δικάναλη χρήση θα είχε διά τέσσερα τα κυκλώματα ήχου, καθώς και λιγότερη υπολογιστική δύναμη άρα και πολύ μειωμένο κόστος.
...
Πέτρο, με όλο το σεβασμό, είναι λίγο μπακαλίστικα αυτά που γράφεις, πράγματα που συμμερίζονται αρκετοί... το έγραψε ο Alex δεν πάει με το καναλί πάει με το R&D, τα κανάλια έπονται και συμμετέχουν λιγότερο. να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει πόσο κοστίζει...

...Προκειμένου να επιτευχθεί βέβαια αυτό το πακέτο σε μια λογική τιμή, οφείλει ο κατασκευαστής να κάνει περικοπές.

Θα μπει και φτηνότερο ολοκληρωμένο τσιπάκι και φτηνότερος τελεστικός και φτηνιάρικος πυκνωτής.
Λογικό και επόμενο είναι...
εννοείς ότι αυτό θα έχει έκπτωση στην ποιότητα... η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι ένα απλό ποτενσιόμετρο...

...Επιπλέον τα ζητούμενα ενός επαγγελματία είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά με αυτά ενός οικιακού χρήστη με υψηλές απαιτήσεις.
Υπάρχουν επαγγελματίες που χρησιμοποιούν φτηνά, έως και φτηνιάρικα, ενεργά ηχεία. Γιατί άραγε?
Γιατί απλά σε αυτά έχουν μάθει να δουλεύουν...
γενικό πολύ, υπάρχουν και επαγγελματίες με σώστα μηχανήματα υψηλής πιστότητας από το hi-fi, και hobby-στες με επαγγελματικά υψηλής πιστότητας... έχω την αίσθηση πολύς κόσμος βλέπει αυτή την ιστορία μέσα από στεγανά που δεν υπάρχουν, στεγανά που δημιουργήθηκαν για το παραμυθάκι του χαιεντ του marketing δηλαδή. πολύς κόσμος ζεί από αυτήν την ιστορία: τύπος, κατασκευαστές etc... αναμέσα τους παραμυθάδες, ψώνια, αγελαδάρηδες...

...
Κανέναν τους δεν απασχολεί ο απόλυτος ήχος.
το ρεζουμέ, ποιος είναι αυτός ? δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα... είναι ένα κατασκεύασμα για να περνάει η ώρα σε μερικούς, για να βγάζουν λεφτά οι επιτήδειοι από τα ψώνια, ο κόσμος του τίποτα. υπάρχουν μόνο συσκευές μάπα ή όχι... το να καταλάβεις τι συμβαίνει χρειάζονται μερικές σελίδες φυσικής λυκείου. το να τις διαλέξεις χρειάζεται να γνωρίζεις και να ενημερώνεσαι σωστά...

και πάλι Πέτρο, αναφέρομαι γενικότερα και όχι επί προσωπικού.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.194
Reaction score
20.881
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Σας παρακαλώ, δώστε μου μια σύντομη και κατά το δυνατόν τεκμηριωμένη απάντηση. Πόσο είναι το ελάχιστο slew rate που πρέπει να έχει ένα στάδιο i/V που λειτουργεί παίρνοντας σήμα από ανάλυση 16/44 και 24/192 αντιστοίχως??
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.929
Reaction score
127.502
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Σας παρακαλώ, δώστε μου μια σύντομη και κατά το δυνατόν τεκμηριωμένη απάντηση. Πόσο είναι το ελάχιστο slew rate που πρέπει να έχει ένα στάδιο i/V που λειτουργεί παίρνοντας σήμα από ανάλυση 16/44 και 24/192 αντιστοίχως??
εξαρτάται από την επιθυμητή τάση εξόδου. όρισε την τάξη εξόδου πρώτα. (από την δειγματοληψία γιατί να εξαρτάται? μήπως σε ενδιαφέρουν συχνότητες άνω των 20 KHz? Αν ναι, όρισε το συχνοτικό άνω όριο που σε ενδιαφέρει.)
 

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.070
Reaction score
3.369
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

1-2 ο Ολυμπιακός...

Μην του μιλάτε του Τσαντουλή...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.929
Reaction score
127.502
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Γενικά, για τάση V και συχνότητα f, το απαιτούμενο slew rate είναι = 2πfV, οπότε, γαι τάση εξόδου 4V και συχνότητα 20 KHz το απαιτούμενο slew rate βγαίνει (αν έκανα σωστά τις πράξεις) 0.5V/microsecond, ενώ για 4,5V έξοδο και 20ΚHz 0.565V/microsecond, ενώ για την ίδια τάση (4,5V) και για 40 KHz είναι 1.13V/microsecond (προφανώς, διπλάσιο του προηγούμενου).

http://www.national.com/ms/LB/LB-19.pdf

και

http://www.ecircuitcenter.com/Circuits/op_slew/op_slew1.htm

και

http://en.wikipedia.org/wiki/Slew_rate
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.929
Reaction score
127.502

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.739
Reaction score
7.534
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Tελεστικη κολασηηηηηηηη!!!!!!!!!!:143::143:
 

Μηνύματα
851
Reaction score
62
"Εργαλείο μετρήσεων", "ανάμεσα στα κορυφαία", "καλή αλλά όχι στα κορυφαία", "ξεπερασμένη τεχνολογία", "ναι μεν αλλά", "επαγγελματικό", "μπορείς ν' ακούσεις τις διαφορές?", "σαφώς, ακούω και το spin του ηλεκτρονίου"...όχι έτσι αλλά γιουβέτσι ή μήπως κοκορέτσι?

BLIND TEST.-
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.739
Reaction score
7.534
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Κοντρα στην κοντρα ....οφειλω να ομολογησω οτι εχουν αναρτηθει(εξαιτιας της τσουλας)εξαιρετικα κειμενα -links και αρθρα που θα ζηλευαν πολλα ανα τον κοσμο sites !!!!!

Δεν σας κρυβω οτι ζηλευω την γνωση αρκετων απο εσας ..........
 

Μηνύματα
27.750
Reaction score
26.080
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Δεν σας κρύβω οτι μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με την τσούλα.:116:
 

ChrisHat

Επαγγελματίας
Μηνύματα
740
Reaction score
390
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Υπάρχουν 2 στοιχεία που καθορίζουν το πως ακούμε τον ήχο. Τονική ισοροπία και πληροφορία.

Η μεγαλύτερη πληροφορία επιτυγχάνεται με την πρόοδο της τεχνολογίας 50 χρόνια τώρα.
Η τονική ισσοροπία επιτυγχάνεται με εξαιρετικές υλοποιήσεις απο ταλαντούχους σχεδιαστές που ξέρουν τι ζητάνε.

Ο συνδιασμός των παραπάνω οδηγεί πιο κοντά στην ψευδαίσθηση πως ακούμε ζωντανή μουσική και όχι μηχανήματα. Και το αντίθετο , οτιδήποτε μηχανικό στην ακρόαση αυτόματα καταστρέφει αυτή την αίσθηση και επιστρέφουμε στην απλή αναπαρωγή ήχου απο μηχανήματα.

Η Metric είναι απο τις σπάνιες περιπτώσεις μηχανήματος που έχει αδιανόητη ισσοροπία ανάμεσα στην αιχμή της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί σε hardware και software, και την παροιμιώδη τονική ισσοροπία.

Ο λόγος που μιλάει ολόκληρος ο πλανήτης για αυτή, δεν είναι προφανώς γιατί είναι μετρητικό μηχάνημα αλλά γιατί απλά είναι απο τα καλύτερα μηχανήματα σε ήχο, μαζί με λίγα ακόμα. Is that simple.

Δυστυχώς η ευτυχώς όλες οι λειτουργίες της είναι πολύ υψηλού επιπέδου και συγκρίνεται άνετα με οποιοδήποτε μηχανάκι ανεξαρτήτου τιμής , χωρίς προφανώς να ταιριάζει σε όλα τα setup όπως συμβαίνει με όλα τα μηχανήματα.

Την περίοδο του beta testing όταν αρχίσαμε να παραμιλάμε τα σχόλια έπεφταν σαν βροχή ...

"...Ο αγαπημένος μου preamp παραμένει κλειστός απο τότε που ήλθε η Metric ..." , "...δεν το πιστεύω, το αγαπημένο μου DAC των 8000 $ ακούγεται σαν χαλασμένο..."

Μάλιστα η εταιρεία είχε φτιάξει ένα συγκριτικό πίνακα όπου θα έβγαινε με επιθετική διαφήμιση σε στύλ : Weiss X 8 ch + Prism Ψ 8 ch + Grace preamp 8 ch = 40000 $
ULN-8 6000 $ κλπ Τούς ψήσαμε πως αυτό θα ήταν χοντρό και δεν το προχώρησαν.

Θα σας πω κάτι που δεν είναι γωστό, η ULN-8 έγινε test σε γνωστό αμερικάνικο περιοδικό το οποίο δεν βγήκε ποτέ στον αέρα γιατί ήταν τόσο διθυραμβικό που ο chief editor το απέσυρε.

Τώρα αν κάποιοι πιστέυουν πως επειδή έβγαλε τις ατέλειες μιας σκληρής ηχογράφησεις για πρώτη φορά έξω, δεν παίζει καλά και πως γιαυτό φταίει το τσιπάκι εκείνο και όχι το άλλο , καλά δεν πειράζει , και η διαφωνία είναι θεμιτή. Γιατί και εγώ ξέρω πως αυτή η ηχογράφηση ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ. Και αν δεν γίνει κατανοητό τι πραγματικά φταίει τότε καταλήγουμε σε λάθος συμπεράσματα και αυτό δεν μας βοηθά να κάνουμε ένα σύστημα να παίξει καλύτερα.

¨Εχει δοκιμαστεί σε αρκετά setup που δεν λειτούργησε όπως περιμέναμε, κυρίως σε setup που τείνουν να έχουν τονισμένα ψηλά απο τον ενισχυτή , τα ηχεία η καλώδια.
(Οι διαφορές καλωδίων με την metric είναι μεγάλες).

Και υπάρχουν βέβαια και setup που είναι μαγική. Απο τις πιο άμεσες και άδολες προσεγγίσεις στην αληθινή μουσική, ειδικά με αρχεία υψηλής ανάλυσης. Και ώ τι σύμπτωση , στατιστικά τα setup που λειτουργεί εξαιρετικά είναι αυτά που κατά γενική ομολογία είναι και αυτά πολύ ισσοροπημένα.

Και να θυμηθείτε και κάτι. Σε 3-4 χρόνια, όταν όλοι θα έχουν αλλάξει 2-3 μοντέλα η Metric θα είναι εδώ με το ίδιο αυτό μοντέλο, και τότε θα είναι ακόμα πιο κατανοητό πως παίζει και τι κάνει. ( Αν θεωρήσουν πως πρέπει να βελτιώσουν κάτι, δεν θα βγάλουν άλλο μοντέλο, θα αναβαθμίσουν αυτό)

Έχει ξαναγίνει. Η Metric 2882 βγήκε το 2001 !! ¨Εγινε γνωστή το 2005 !!! και σήμερα με τεχνολογία του 2001 και το μοναδικό ασύγχρονο firewire, στέκεται άνετα σαν η καλύτερη κάρτα στα 1500 € , με ίδια υγιέστατα A/D - D/A και αναβάθμιση σε software και clock.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
αλλωστε οσοι ενδιαφερθηκαν απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα, τελικα ακουσαν και πεισθηκαν και αγορασαν.
Λάθος! Ένας που την άκουσε ΔΕΝ πείστηκε. Να σημειωθεί στα πρακτικά. :137:

...
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.194
Reaction score
20.881
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ωραία ως εδώ. Μπορεί να βρεθεί ένα κομμάτι να το τεστάρει ο κ. Τσαντουλής; Νομίζω, πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει.
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.739
Reaction score
7.534
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

κατσε να ξανατηλεφωνησουμε..........................
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ωραία ως εδώ. Μπορεί να βρεθεί ένα κομμάτι να το τεστάρει ο κ. Τσαντουλής; Νομίζω, πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει.
Γιατί βρε παιδιά?Πάλι τέστ?Τί θα δείξει δηλαδή?Του Σταματάκου δέν τα έδειξε όλα?Γιατί και άλλα τέστ?Τί θα αλλάξει?Πλέον το μόνο που μένει είναι οι ακουστικές εντυπώσεις...άρα το θέμα είναι προσωπικό.
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.739
Reaction score
7.534
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Γιατί βρε παιδιά?Πάλι τέστ?Τί θα δείξει δηλαδή?Του Σταματάκου δέν τα έδειξε όλα?Γιατί και άλλα τέστ?Τί θα αλλάξει?Πλέον το μόνο που μένει είναι οι ακουστικές εντυπώσεις...άρα το θέμα είναι προσωπικό.
ο Σταματακος δεν φτανει Αλεξη............δεν εχει καλα shuco sto spiti.......
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.073
Μηνύματα
2.887.678
Members
37.982
Νεότερο μέλος
Kleiber
Top