Καλη ταινια, καλη εικονα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.388
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Βρε παιδια αναρωτιεμαι...
Την ειδε κανεις αυτη?
Σε έναν φίλο/γνωστό άρεσε πολύ. Βέβαια του αρέσει και ο Μάλαμας οπότε τρέχα γύρευε... :114:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τι αναρωτιεσαι;
Αν προτιμας τους δημιουργους απο τους επαγγελματιες σκηνοθετες, αν σου αρεσει ο κινηματογραφος και οχι το σινεμα, αν βλεπεις και δεν κοιταζεις, αν βλεπεις film και οχι movies τοτε την βλεπεις.
καποιος που ειναι καποιας ηλικιας, δεν εχει το μικροβιο του να ανακαλυπτει και εχει κουραστει απο τη καθημερινοτητα του, ειναι λογικο να προτιμησει να κοιταξει μια αλλου ειδους ταινια για να περασει ευχαριστα την ωρα του.

Δεν εκφραζω την γνωμη μου για το Shame αλλα για το ειδος και που απευθυνεται..
Χμ... ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Ισα ισα που καποιος οπως ο περιγραφομενος, εαν βλεπει σινεμα και οχι μπαμ μπουμ και... μπλοκμπουστερς (που ΚΑΙ αυτα τα βλεπει!), ειναι πολυ πιο ψαγμενος και θα ειναι απο τους πρωτους που θα "παθει" για τετοιες ταινιες. Βεβαια λογω προηγηθεισων φημων και κριτικων, πολλες φορες την παταει ως προς την επιλογη του, αλλα αυτο ειναι παντα προς οφελος του, αν εξαιρεσεις τον πολυτιμο χαμενο χρονο.
Τη συγκεκριμενη, ισως ειμαι απο τους πρωτους που την αποθηκευσα αλλα σε κακο avi και δεν την ειδα ολοκληρη - μονο την Καρεϊ ολιγον- οποτε δεν εκφερω γνωμη. Νομιζω ομως πως δεν ειναι ταινια αποθεωσης της ...καλαμιας, αλλα κατι ουσιαστικοτερο. Οψομεθα σε καλο mkv (που υπαρχει καιρο αλλα δεν μας αφηνει η επικαιροτης!).

Κατα τυχη μου αρεσει ΚΑι ο Μαλαμας:)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.388

Κατα τυχη μου αρεσει ΚΑι ο Μαλαμας:)
Τίποτα από αυτά που γράφω δεν είναι τυχαίο. :136:

Reaction score
402

Χμ... ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Ισα ισα που καποιος οπως ο περιγραφομενος, εαν βλεπει σινεμα και οχι μπαμ μπουμ και... μπλοκμπουστερς (που ΚΑΙ αυτα τα βλεπει!), ειναι πολυ πιο ψαγμενος και θα ειναι απο τους πρωτους που θα "παθει" για τετοιες ταινιες.
σινεμα, μπαμ μπουμ και μπλοκμπουστερς..οπως γραφεις, ειναι μαζι...

Η ταινια ειναι αξιολογη για καποιον που ψαχνει κατι παραπανω, οπως και η προηγουμενη ταινια του, το Hunger.

Reaction score
16.171

Εσείς πιστεύετε με μαθηματική ακρίβεια στην τύχη.

Reaction score
8

Shame(2011)

Την ειδε κανεις αυτη?
Επειδή δεν πιστεύω στην τύχη αλλά ούτε & τα μαθηματικά μου αρέσουν..
Συμφωνώ με τον dimi.geo η ταινία ήταν κατώτερη των προσδοκιών μου απο τον
ανερχόμενο αυτόν σκηνοθέτη..
Είχε δυνατά μονοπλάνα, καλόγουστες γυμνές εικόνες, αλλά βαρετό στο σύνολο του
το έργο εκτός του τελευταίου 20λεπτου όπου γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρον &
ταυτόχρονα πιο ατμοσφαιρικό.
Άν δεν έχεις χρόνο για χάσιμο καλύτερα άστο..
Χρηστος Ανέστη & χρόνια πολλά σε όλους!!!!!

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Shame(2011)

Την ειδε κανεις αυτη?
Η αγαπημένη μου ταινία πέρσι μετά το Drive.Την έχω δει βέβαια μόνο μία φορά στις αίθουσες οπότε όταν την ξαναδώ θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Reaction score
1.457

Εγώ πιστεύω στο κισμέτ!:116:
Το Shame πάντως δε μου άρεσε καθόλου κι εμένα.Βαρετό,αν και υποβλήθηκα στο μαρτύριο του αυτομαστιγώματος,που όλους μας πιάνει μερικές φορές και το είδα μέχρι το τέλος!:203:

Reaction score
4.166

Εν αντιθεσει με το "HYSTERIA" που ειναι μια αριστη ταινια για την ωρα που την βλεπεις. 10 με τονο απο μενα! Δεν το ψαχνω αν βγαινουν συμπερασματα η οτιδηποτε αλλο, απλα περνας ενα πολυ ευχαριστο διωρο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Three monkeys(2008)

Αντι να ξεκινησω με το προσφατο "Μια φορα και εναν καιρο στην Ανατολια" ειπα να φερθω χρονολογικα αψογα και να δω πρωτα τις "Τρεις μαιμουδες", επισης των ιδιων συντελεστων(κυριως του μεγαλου Τουρκου σκηνοθετη Nuri Bilge Ceylan)
Για οσους αναρωτιουνται για τον τιτλο δεν εχουν παρα να σκεφτουν την γιαπωνεζικη καρικατουρα που δειχνει τις τρεις μικρες μαιμουδες εκ των οποιων η μια κλεινει τα αυτια της, η δευτερη τα ματια της και η τελευταια το στομα της.
"Hear no evil, see no evil, speak no evil"
H υποθεση περιστρεφεται γυρω απο μια, λαικων στρωματων, οικογενεια η οποια αν και ανευ συνοχης καλειται να αντιμετωπισει δυο εγκληματα με τον ιδιο σχεδον τροπο καθιστωντας με αυτον τον τροπο τον αρχηγο της ως καπετανιο που πρεπει να παρει την δυσκολη και ψυχραιμη αποφαση στην τρικυμια.

Αργη, με μεγαλα πλανα, δεν συνισταται για τους υπολοιπους φιλους που αρεσκονται σε ταινιες δρασης και μονο.
Η επιτυχια της ομως(και κυριως του σκηνοθετη) βρισκεται ακριβως εκει.
Οτι αντιμετωπιζουμε αυτα τα πλανα με στωικοτητα διοτι γνωριζουμε πως μεσα απο την "σιωπη" ανακαλυπτουμε τις σκεψεις των πρωταγωνιστων πολυ καλυτερα απο οτι εαν αυτες αποκαλυπτονταν σε εμας με ανουσια λογια.
Οι ερμηνειες ειναι πολυ καλες και το σεναριο πρωτοτυπο.

Η εικονα, διχως να βγαζει ματια, ειναι ακρως ικανοποιητικη και η υπεροχη φωτογραφια βοηθα τα μαλα.
Δειτε την τελευταια σκηνη με την καταιγιδα πισω απο την θαλασσα του Μαρμαρα.
Οργασμος αισθησεων!
Ο ηχος αν και περιοριζεται κυριως στο κεντρικο θα αποδωσει απο τους καλυτερους ηχους βροχης που εχετε ακουσει.

Η ταινια ηταν η υποψηφιοτητα της Τουρκιας για Οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης 2008 αλλα δεν καλταφερε να περασει στην τελευταια πενταδα.
Αλλες διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,2(εγω παντως κατι παραπανω θα το εδινα με μεγαλη ευκολια)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

sherlock holmes a game of shadows(2011)

Θυμαστε την πρωτη, προηγουμενη ταινια με θεμα της τον Αγγλο δαιμονιο ντετεκτιβ που ξεκινουσε με...γκολ απο τα αποδυτηρια?
Τουτη δω ξεκινα πιο αργα, σαν το Bolero του Ravel ενα πραγμα, και "χτιζεται" στην διαρκεια της ενω οι διεθνεις συνωμοσιες εξιχνιαζονται και η κορυφωση ερχεται σε μια συνοδο κορυφης στην Ελβετια.
Εχουν προηγηθει ομως οι απιστευτες σκηνες της βομβιστικης επιθεσης στο Παρισι σε ενα "κουβαρι" με την οπερα "Don Giovanni" που το λιγοτερο που μπορει να μας φερει στο μυαλο ειναι οι σκηνες των δολοφονιων απο τον "Νονο" την στιγμη της βαπτισης.Και η συγκριση και μονο με μια τετοια "ιερη" στιγμη του κινηματογραφου θα πρεπει να μας λεει πολλα...
Επισης οι αξεχαστες σκηνες της δραπετευσης απο το εργοστασιο σε συνδυασμο με την μαχη που ακολουθει στο δασος.Wow!!!

H σκηνοθεσια του Guy Ritchie ειναι, για ακομα μια φορα, αξιομνημονευτη.
Επισης οι διαλογοι πανεξυπνοι(αναμετρηση στο σκακι) και οι ερμηνειες ανταξιες των απαιτησεων των ρολων.

Νομιζω πως θα μπορουσα ανετα να παραλειψω το κεφαλαιο "εικονα/ηχος" καθως οσοι εχετε δει την πρωτη ταινια ξερετε τι να περιμενετε.
Ακριβως!Κορυφαια εικονα και ηχος που, εαν τον βαλετε στις σωστες εντασεις, θα προκαλεσουν απο την μηνη εως και τον φθονο των γειτονων σας.

Διακρισεις

IMBD βαθμολογια:7,6

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.787
Πολυ καλη ταινια!! Εξαιρετικη θα ελεγα...

την απολαυσα χθες...!

συμφωνω σε ολα με τον Αντρεα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.388

Haywire 2012

Βλέπω Soderbergh και λέω "Ωχχχ!". Καμία του ταινία δεν μου έχει αρέσει. Μετά διαβάζω ότι πρόκειται για τη θηλυκή έκδοση του Bourne, ενός από τους πιο αγαπημένους μου κινηματογραφικούς ήρωες των τελευταίων ετών. Πρωταγωνίστρια η Gina Carano, γνωστή από τις πολεμικές τέχνες και τους American Gladiators.
Λέω πόσο χάλια μπορεί να είναι; Κι όμως...

Δεν με χάλασε η ηθοποιία της Carano, ούτε η κλισέ υποτυπώδης υπόθεση με τους covert agents. Ούτε η ξεκάρφωτη συμμετοχή του Antonio Banderas και του Michael Douglas.

O Soderbergh θέλησε να δώσει στο Haywire "υφάκι" και τα σκ@τωσε. Εναλλαγές έγχρωμων, ασπρόμαυρων και κίτρινων πλάνων. Άσχετη μουσική που έπαιζε την ώρα της δράσης σε ένταση που "σκέπαζε" τα ηχητικά εφέ. Τα οποία βέβαια ήταν εντελώς ερασιτεχνικά (άποψη;), όπως και το στήσιμο των σκηνών μάχης. Μία κινέζικη ταινία καράτε του σωρού έχει πολύ πιο εντυπωσιακές μονομαχίες. Και φυσικά, εφόσον παίζει (και) ο Michael Fassbender, ο Ewan McGregor και ο Bill Paxton πρέπει να έχουμε και υποκριτικά 3λεπτα που ανάθεμα κι αν είχαν κάποια συνοχή.

Η εικόνα ήταν μέτρια (όσο δεν έπαιζαν με τα φίλτρα) και ο ήχος το προσπαθούσε. Αλλά με τέτοια πρώτη ύλη (μουσική και εφέ) τι να κάνει ο άμοιρος;

imdb

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.722
Members
38.231
Νεότερο μέλος
doageorge