- Reaction score
- 138.051
Απάντηση: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης
υπερβολές. είναι αδύνατο να τα γράψεις πιο ωραία.
υπερβολές. είναι αδύνατο να τα γράψεις πιο ωραία.
ασε το βρηκα..."xr = 0.1 ( G V / (p T60) )1/2 [m] (10)
where the directionality gain G is unity for a monopole and G = 3 for a dipole radiator. A dipole, thus, has a 31/2 = 1.73 times larger reverberation distance."
γιατι? πως υπολογιζεται το G=3 (τγία) για το διπολο?
σωστά. δεν έχουν όλοι το ίδιο IQ, ή τέλος πάντων δεν έχουν όλοι την ίδια ποσότητα γνωσιολογικού (ή "αποσβεστικού") υλικού μέσα στο κρανίο τους, καθώς έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να γεμίζουν το κεφάλι τους με γνώσεις ή να το αφήνουν άδειο, να έχει έκο (αντηχήσεις).Κώστα θα το πω με ελάχιστα λόγια γιατί γράφω από το κινητό.
Από έναν μαθητή του 12, θα είμαι ικανοποιημένος αν γράψει 11 με 12 & ευχαριστημένος αν γράψει 13.
Από έναν μαθητή του 18, θα είμαι ικανοποιημένος αν γράψει 17 με 18 & ευχαριστημένος αν γράψει 19.
Συνεπως, αν ο κακος μαθητής μου φέρει 10 είμαστε στο όριο, δε μπορώ να ζητάω & πολλά.
Αν όμως ο καλός μαθητής μου φέρει 16 θα τον "σφάξω" με το.....μπαμπάκι.
Κατά βάση, όλα εξαρτώνται από το τι προσδοκίες έχουμε από τον καθένα.
Σωστά. Και ναι, είσαι σαφέστατος.Και βεβαίως, πάντα θα υπάρχει κάποιος που από ενδιαφέρον θα βγάλει την χατζάρα......[/b]
Νομίζω είμαι σαφής.
Λευκό θόρυβο, και αποτελεί έναν θόρυβο στον οποίον εμπεριέχονται όλες οι συχνότητες σε ίση στάθμη, (εξ ου και λευκός, όπως το λευκό φως). Το άκουσμά του μοιάζει πολύ με το φύσημα της αδιαμόρφωτης συχνότητας των FM. Αν δώσεις λευκό θόρυβο σε ένα τρίδρομο και μετρήσεις -και ακούσεις- χωριστά κάθε δρόμο, τότε θα πάρεις μέγιστη στάθμη από το τουήτερ, με το μιντ να ακολουθεί και με τελευταίο το γούφερ. Η μέτρηση μπορεί να διαφέρει από ηχείο σε ηχείο, αλλά ο συσχετισμός στάθμης μεταξύ των κλάδων θα είναι ο ίδιος, διότι το τουήτερ προορίζεται να αναπαράγει τα περισσότερα από τα Hz του ακουστικού φάσματος, με δεύτερο το μιντ και τελευταίο το γούφερ, και επομένως αντίστοιχη είναι και η περιεχόμενη ενέργεια που μετατρέπεται σε ισχύ.John έχεις δίκιο, εννοώ ένα σήμα που να περιέχει όλες τις συχνότητες από 20-20kHz με το ίδιο πλάτος, ..πως το λέμε το παληκάρι?
Kαλά, καλά, 'πιστήμονα, μάθε 'συ πράγματα στην κόρη σου.....μάθε...και διόρθωνε...Στο δια ταύτα πάντως, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Απλή αριθμητική είναι, και φυσική λυκείου, δεν είναι δα καμιά τρομερή επιστήμη.
Και δεν υπάρχει θέμα "άποψης", όπως δεν υπάρχει θέμα "άποψης" στο πόσα 5-ευρα μας κάνουν ένα 10-ευρο. Η σωστή απάντηση είναι "2", αυτά μαθαίνω στην κόρη μου, και όσες φορές κι αν επιμένει πως η απάντηση είναι "3" ή "4", χρειάζεται να τη διορθώσω.
δι φακτς οφ λάιφ!
εγώ κούρεψα το πρωί...διαφωνώ πλήρως με το προηγούμενο ποστ (#232) του σουντόκου, αλλά τώρα πρέπει να κουρέψω το γκαζόν, θα το σχολιάσω αργότερα.
Έχεις δίκιο (ως συνήθως), δεν μέτρησα ως το 100. Ρεκτιφιάρισα εκ των υστέρων. Αλλά από την άλλη, έλεος! Έλεος δηλαδή. Ε πια!...Ρε σεις, το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και γουστάρουμε να μαθαίνουμε, μπατ..
ας κάνουμε μπόλικο κράτει στους χαρακτηρισμούς και αναφέρομαι στους Κωστάδες οι οποίοι ξέρουν πολλά-πολλά θινκσ αλλά...οκ, θα αισθανόμουνα καλύτερα ή έστω πολύ λιγώτερο άβολα- και πιστεύω το ίδιο αρκετοί απο δω μέσα που γνωρίζουμε και εκτιμούμε όλους σας και ως γνώσεις -προσφορά και ως φυσική παρουσία και ως χιούμορ και και και...
Τέλος πάντων εγώ μια παράκληση κάνω στους πλέον κατέχοντες να δώσουν ένα άλλο στίγμα αλληλεπίδρασης.
Θα έχουμε πολλαπλά οφέλη όλοι μας, σίγουρα.:145:
Μμμμ ναι... Ποια είναι η σωστή ονομασία του;...
ο ανακλώμενος ήχος είναι ο εκείνος που φτάνει στο αυτί, αφού ανακλάται στις διάφορες επιφάνειες του χώρου(τοίχοι, οροφή, κλπ.) Καμιά φορά λανθασμένα αναφέρεται ως αντήχηση...
...
ενημερώνω πως σήμερα έχει πανσέληνο, και είναι μάλιστα και ιδιαίτερη πανσέληνος: το φεγγάρι είναι πιο κοντά σε μας από οποιαδήποτε άλλη μέρα του έτους! Άρα, βούρ για φωτογράφιση, και ...μη την ψάχνετε!Μμμμ ναι... Ποια είναι η σωστή ονομασία του;