Θα μας πεις μια ιστορία??

Reaction score
11
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Αθήνα ώρα 1:40 ξημερώματα.

Μπήκα στο σπίτι πρώτα με τη βαλίτσα! Η γυναίκα μου με περίμενε…

«Καλωσόρισες! Γιατί χαμογελάς??»
«Έχω κάτι μεγάλο στο ασανσέρ και θέλω μια βοήθεια. Θα μου κρατάς την πόρτα ανοιχτή?»

Ήταν η σφραγίδα της ιστορίας μου! Μιας ιστορίας που ξεκίνησε στα είκοσι τρία μου χρόνια και κατόρθωσε να μπει στο σπίτι μου έπειτα από 12 συναπτά έτη!

Τελικά ακόμα και μέσα από τις σημερινές δυσκολίες, ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσεις κάτι που θες πολύ…

ONKYO INTEGRA M-504

Τελικός ενισχυτής σειράς INTEGRA με επιλεγμένα υλικά και ισχύ 2x165W/8 ohms RMS & 2x240W/4 ohms RMS.

http://www.us.onkyo.com/model.cfm?m=M-504&class=Amplifier&p=i

http://www.audioreview.com/cat/amplification/amplifiers/onkyo/m-504/prd_116044_1583crx.aspx

Ψύξη με 4 ανεμιστήρες low profile – ultra low noise
Tι υπέροχο μηχάνημα...

:107:

Reaction score
1.173

Ένας έρωτας αυτός ο τελικός.........
Εκτύπωση σε χαρτί και θα γίνει σιδερότυπο στον δικό μου.:105::105:....

Reaction score
1.685

Ατιμε Σταματη !!! :116:

Θα σε "τακτοποιησω" την Κυριακη.

Μπραβο βρε φιλε, μας εκανες παλι παιδια.....

Reaction score
1.815

Πριν από δυο χρόνια περίπου άρχισε η τρέλα με τα πικάπια να παίρνει σάρκα και οστά!

Θα παρουσιάσω όλη την πορεία τους λίγο αργότερα…

Γεννήθηκε λοιπόν η ανάγκη για μια προενίσχυση που θα μπορούσε να δώσει στην πλειονότητα των κεφαλών, αυτό που ο P-304 αδυνατούσε να κάνει. Τις χροιές και τη ζεστασιά των μεσαίων συχνοτήτων, καθώς και τη σωστότερη οδήγησή τους.

Η έρευνα ήταν επίπονη και χρονοβόρα.
Άκουσαν αρκετά αυτιά το σύστημά μου, αλλά η βοήθεια του φίλου μου του Βασίλη (VasilisM) ήταν αυτή που έδωσε τα μέγιστα, για να οργανώσω και να καταλήξω στον ήχο που έχω σήμερα.

Reaction score
1.815

Κάθε επιλογή χρειάζεται βαθιά γνώση και έρευνα έτσι ώστε να μπορέσει κανείς να καταλήξει στα σωστά συμπεράσματα. Οι στόχοι ήταν τρεις:

• Να αντικατασταθεί ο προενισχυτής P-304 με καλύτερο μηχάνημα της ίδιας εταιρίας, έτσι ώστε ο ηχητικός χαρακτήρας να είναι στα υψηλά στάνταρ του ήχου της ONKYO
• Να μπορεί να δώσει τις χροιές που έλλειπαν από τον προς αντικατάσταση προενισχυτή.
• Να κρατηθεί το κόστος σε ανθρώπινα επίπεδα και να μη χρειαστεί να πάω αλυσοδεμένος πίσω από τα κάγκελα σαν τον Τσοχατζόπουλο!

Μετά από μεγάλη έρευνα ξεχώρισα ένα μηχάνημα που πληρούσε και τις τρείς προϋποθέσεις. Με δυο λόγια, δόθηκε μεγάλη προσοχή:

1) Στην ιστορία (Διαβάστε εδώ)
2) Στην τεράστια βαρύτητα είχε η άποψη του μηχανικού Tom Ishimoto της ΟΝΚΥΟ, που σχεδίασε τη συσκευή
(Διαβάστε εδώ)

Reaction score
1.815

Έτσι λοιπόν, ανέλαβε τη δύσκολη «βρωμοδουλειά» ο πρώτος Hi-End προενισχυτής της ΟΝΚΥΟ, που βγήκε στην παραγωγή από το 1977 έως και το 1982.

Ιδιαίτερα σπάνιο κομμάτι που πολλοί λάτρεις της εταιρίας, αναζητούν μανιωδώς μέχρι και σήμερα και σε κατάσταση «like new», μπήκε στη θέση που τον περίμενε για τη μάχη των εντυπώσεων!

ΟΝΚΥΟ Integra P-303, Ultimate preamplifier Class A, Integra Series:

Reaction score
1.815

Ήχος αχρωμάτιστος, χωρίς ίχνος υπερβολών και έλλειψη χαμηλών συχνοτήτων. Ένας ήχος που δεν τονίζει σημεία στο συχνοτικό φάσμα, αλλά και δεν αφήνει να «πέσει» τίποτε κάτω!

http://audio-database.com/ONKYO/amp/integrap-303-e.html

Πραγματικά η βελτίωση ήταν αυτή που χρειαζόταν για να αποδώσουν οι κεφαλές των πικάπ τα μέγιστα, αλλά και να αναδειχθούν όλες οι υπόλοιπες συσκευές!

Είχα την τύχη να μιλήσω με τον ίδιο τον Κο. Tom Ishimoto που σχεδίασε το μηχάνημα!
Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που μου απάντησε και που το αποτέλεσμα που πήρα ήταν το ζητούμενο!

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν στο παρακάτω link:
http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=105181&highlight=onkyo&page=4

Reaction score
1.815

Με δυο πικάπ όμως, θα έπρεπε να υπάρχει και η ταυτόχρονη δυνατότητα σύνδεσής τους!

Έτσι λοιπόν βρέθηκε και το ταίρι του!

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο μηχάνημα που κι αυτό έγινε ο αχώριστος σύντροφος του βασικού «σημαιοφόρου», ομοίως και αυτό σε κατάσταση «like new»!

ONKYO U-30 Passive selector, Integra series

Συνεχίζεται...:119:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Όλα τα εύκολα μας παρουσιαζεις...........
Στα δύσκολα να σε δω.........αμετανόητε

Reaction score
1.815

Όλα τα εύκολα μας παρουσιαζεις...........
Στα δύσκολα να σε δω.........αμετανόητε
Στα δύσκολα θα τα πούμε εκτενέστερα!
Θα απαντήσω και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων...:204:

Reaction score
1.815

Μετά την ολοκλήρωση των ενισχυτικών σειρά είχε ο χώρος.

Μπικικί δεν, οπότε πάμε σε λύση που θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες μου αλλά και να διορθώσει όσο γίνεται τις ηχητικές ατέλειες του χώρου.

Το 1992 που ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά πλέον με τις πωλήσεις της ONKYO, υπήρχε απαξίωση στο θέμα της ισοστάθμισης. Και πώς να μην υπάρχει? Αφού όλα λέρωναν τον ήχο και μόνο ισοστάθμιση δεν έκαναν! Το μοναδικό μηχάνημα στην γκάμα της ΟΝΚΥΟ που έκανε σωστή διόρθωση ήταν ο…

ΟΝΚΥΟ EQ-540 Integra series.

Reaction score
1.815

Ένα μηχάνημα που ξέφευγε από τις συνηθισμένες υλοποιήσεις. Dbμετρο και γεννήτρια ροζ θορύβου με μικρόφωνο χώρου, για 12 συχνότητες και ξεχωριστή ρύθμιση ανά κανάλι με +-6 ή +-12 db ρυθμιζόμενη μεταβολή.

Ρυθμίστηκε στη θέση ακρόασης και σύμφωνα με το ευαίσθητο dbμετρο διαπιστώθηκε μια τονική ανισσοροπία στους 125 κύκλους που κόπηκε εν μέρη…

Reaction score
1.815

Από μηχανές εγγραφής υπάρχουν τρεις.
Όλες οι εποχές σε παράταξη:

DAT ONKYO DT-2710

Το τελευταίο κομμάτι της παραγωγής που «έκλεισε» τη συγκεκριμένη τεχνολογία.
Αναλογική είσοδος με δειγματοληψία Hi Sampling στα 192 και διπλή ταχύτητα εγγραφής για απόλυτη κλοπυράϊτ κατάσταση!
Όπως πάντα …«Made in Japan»!

Reaction score
1.815

Κασσετόφωνο Nakamichi ZX-7.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα πριν από περίπου 2 χρόνια!
Αναζητούσα πάντα ένα Nak.. Ποτέ δεν «έκατσε», μέχρι που το τσίμπησα τυχαία από μια αγγελία..

Το μηχάνημα οπτικά και μηχανικά άψογο. Θεώρησα ότι έπρεπε να αλλάξω τους ιμάντες που ήταν «κάπως» και το λάστιχο του idler, γιατί όταν γύρναγε εμπρός – πίσω την κασσέτα υπήρχε ένας μικρός μηχανικός θόρυβος.

Reaction score
1.815

Παραγγέλθηκαν κατ’ ευθείαν από Αμερική τα συμπαραμαρτούντα, από έναν τύπο που έκανε εισαγωγή από το εργοστάσιο που προμήθευε τη Nak!! Με σφραγίδες και ημερομηνίες παραγωγής μόλις ένα μήνα προ αγοράς!

Επειδή δεν είχα εμπιστοσύνη σε κανένα τεχνικό, τα αντικατέστησα μόνος μου. Το μηχάνημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε μηχανισμό άλλου κασσετοφώνου! Μιλάμε για ένα εργοστάσιο βαρέως τύπου υλικών!!

Συνολικά η αντικατάσταση για 2 ιμάντες και το ελαστικό του idler, μου πήρε ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερεις περίπου ώρες!!

Λειτουργεί άψογα σε όλα του, είναι εντελώς αθόρυβο και ο ήχος του πραγματικά είναι αλλού…:610:

Reaction score
1.815

Μια συσκευή από παλιά!

Ένα μηχάνημα θρύλος!

Συστάσεις δε χρειάζονται. Ήταν αντικείμενο πόθου, από τα εφηβικά μου χρόνια.

Ο πατέρας του κολλητού μου είχε ένα θεριό στερεοφωνικό τότε! Ενισχυτή Sansui τετρακάναλο, 4 ηχεία Sansui (αυτά με την ξύλινη πλεχτή ηχοπερατή επένδυση), πικάπ Micro Seiki και ένα …ΑΚΑΙ μπομπινόφωνο! Από τότε είχε γίνει πόθος για απόκτηση!

Reaction score
1.815

Και ήρθε η μέρα!!

Ένας ηλικιωμένος κύριος, γνωστός φίλος του πατέρα μου το έδινε!
Η αλήθεια είναι ότι ήταν πειραγμένο στα αζιμούθια των κεφαλών του. Ο λόγος ήταν ότι ο ασχετίδης νόμιζε πως έφταιγε η ρύθμιση των κεφαλών, που είχε σταματήσει να γράφει!!

Στην πραγματικότητα όμως η βλάβη ήταν μηδαμινή: Ο μηχανικός εσωτερικός διακόπτης του record ήθελε το φις φις του!
Με ένα καθαριστικό σπρέϋ η ζημιά εξαφανίστηκε!
Πήγε για ρύθμιση κεφαλών και πλέον είναι σε άψογη λειτουργική κατάσταση!!

AKAI GX-747.

Μπομπινόφωνο 6 κεφαλών Auto Reverse με ενσωματωμένη μονάδα αποθορυβοποίησης DBX.

Διπλή ταχύτητα εγγραφής αναπαραγωγής και διακόπτης πόλωσης για Extra Epitaxial μπομπίνες, καθώς και πρωτοποριακό ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης τέλους της ταινίας!

Συνεχίζεται…:119:

Reaction score
1.815

Είναι γεγονός ότι κάποιες στιγμές θες να χαλαρώσεις χωρίς να «καίγεσαι» για να φτιάξεις λίστες αναπαραγωγής στο pc, κασσέτες και μπομπινοταινίες στα γραφτήρια, ή δίσκους στα πικάπια.

Τι κάνεις όταν θες να ακούσεις μουσικούλα, χαλαρά, χωρίς ψαξίματα?

Αγοράζεις το παρακάτω!

Reaction score
1.815

Πατάς το ΟΝ και ορίζεις το στυλ της μουσικής που σου αρέσει. Μετά απολαμβάνεις…

Μετά σου έρχεται και …ο λογαριασμός!!!:116:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR