Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Ναι καλέ μου άνθρωπε
Μα δεν άκουσες τα ψηφιακά δείγματα από τα δίαφορα πλατό και κεφαλές?
http://avmentor.gr/reviews/group_test_analog_systems_1k5_0.htm

Τα άλλα απο τα διάφορα phono stages?
http://avmentor.gr/reviews/group_test_phono_2k_0.htm

Αμα τα ακούσεις θα πάρεις μία πολύ μικρή ιδεά για το μέγεθος της διαφοράς.
Πολύ μικρή όμως

Στους αναλογικούς αναπαραγωγείς οι διαφορές είναι χαώδεις. Μην κρίνεις με βάση το CD που είναι κατά πολύ μικρότερες.
Βρε Γιώργο, ακόμη δεν έχω καταλάβει την θέση σου.

Υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν γίνεται σοβαρή δουλειά στην μεταφορά των αναλογικών εγγραφών στα νέα ψηφιακά μέσα, ή η ίδια η ψηφιακή τεχνολογία αφαιρεί/αλλοιώνει την αρχική αναλογική πληροφορία που βρίσκεις μόνο στο βινύλιο?

Και μην μου αναφέρεις πικάπ των 1500 eur, όταν μιλάμε για τον εξοπλισμό που έχει η μουσική βιομηχανία.

Η δική μου άποψη είναι ότι μάλλον συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το πρώτο (κακή εφαρμογή της διαθέσιμης τεχνολογίας), λόγω μιας λανθασμένης αντίληψης για το πιο είδος mastering πουλάει στην νέα γενιά.

Y

Yiannis_B

Guest

Έχεις δοκιμάσει να ακούσεις αρχεία από εδώ? Οι άνθρωποι κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά με ότι κόπια βρουν σε ότι κατάσταση και αν είναι.

Reaction score
2.248

Υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν γίνεται σοβαρή δουλειά στην μεταφορά των αναλογικών εγγραφών στα νέα ψηφιακά μέσα, ή η ίδια η ψηφιακή τεχνολογία αφαιρεί/αλλοιώνει την αρχική αναλογική πληροφορία που βρίσκεις μόνο στο βινύλιο?

"ή η ίδια η ψηφιακή τεχνολογία αφαιρεί/αλλοιώνει την αρχική αναλογική πληροφορία που βρίσκεις μόνο στο βινύλιο?"

Την ερώτηση θα την κάνω εγώ όμως εδώ.
Με ποιόν τρόπο η ψηφιακή τεχνολογία ΕΞΑΓΕΙ την πληροφορία που βρίσκεις στο βινύλιο?
Η απάντηση είναι ότι λόγο της μοναδικότητας του μέσου δεν μπορεί να την εξάγει
Αυτό που μπορεί να κάνει η ψηφιακή τεχνολογία είναι να αντιγράψει και να επεξεργαστεί την εκ αναλογικού τρόπου εξαγόμενη πληροφορία. Πληροφορία που η ποιοτική της σύσταση είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ποιότητα του αναπαραγωγέα (βελόνες, πλατό, βραχίονες κτλ)

Οσο καλύτερο αναπαραγωγέα έχεις και καλύτερο μέσο, τόσο ποιοτικότερο υλικό για επεξεργασία θα έχεις. Εδώ το ποιοτικότερο μετάφρασέ το σαν "ποιό πλησιέστερο στο master".

Εάν το θέμα μας είναι το κατά πόσο η ψηφιακή τεχνολογία (ένα ADC εδώ) μπορεί να "αποτυπώσει" δειγματοληπτικά, η απάντηση είναι μπορεί αλλά αφαιρετικά
Αυτή την λέξη την ξεχνάνε πάντα βέβαια, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Οι εξυπνάδες αρχίζουν όταν σου λένε ότι μπορεί η "αποτύπωση" να είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην καταλάβεις εάν παίζει βινύλιο ή ψηφιακό αρχείο. Με λίγα λόγια δεν το ακούς άρα δεν υπάρχει διαφορά. Η λογική του παραλόγου δηλαδή από χομπίστες που λατρεύουν τις μετρήσεις και τις απαξιώνουν αμέσως σε αυτή την περίπτωση βλέποντας συντονισμούς, αρμονικές άρτιες και περιττές σαν περιττές και μην μπορώντας οι ίδιοι να εξηγήσουν πως δύο ίδιες μετρήσεις μπορούν κάλλιστα να ακούγονται διαφορετικές.

Τώρα εάν αλλοιώνει λέω ναι, αλλά αυτό
Πρώτον δεν μπορείς να το ακούσεις σε μεσαία συστήματα και
Δεύτερο και ποιό βασικό θα το ακούσεις διαμέσου μίας δεύτερης μετατροπής DAC που και αυτή έχει "άποψη" ..... ότι και να λένε οι digital guru.

Στην ουσία η ψηφιακή τεχνολογία για να μπορέσει να φέρει στα αυτιά μας το βινυλιακό άκουσμα (μία Χ εκδοχή της αναλογικής αναπαραγωγής) έχει δύο "απόψεις". Μία αυτή του ADC και μία αυτή του DAC και σαν απόδειξη "πιστότητας" μόνο την ακουστική εκτίμηση του ακροατή εκβιάζοντας την απάντηση στο "εάν ακούς διαφορά" εεεε ακούς? Δεν ακούς !!! δεν υπάρχει !!!!

Εγώ ακούω διαφορές στα διάφορα DAC βρε παιδιά. Εσείς δηλαδή πως στο καλό τις ακούτε στα διαφορα DAC όταν αναπαράγουν ψηφιακά αρχεία και δεν τις ακούτε όταν τα ίδια DAC αναπαράγουν ψηφιακά αρχεία από αναλογική μετατροπή ? και λέτε ότι δεν έχει διαφορά από την αναλογική αναπαραγωγή? Δηλαδή όλα τα DAC είναι το ίδιο?
Για να σας ακούσω

Reaction score
8.905

Αμ δεν αντέχω άλλο με σας, δεν θα πάτε για ύπνο?

Έχεις δοκιμάσει να ακούσεις αρχεία από εδώ? Οι άνθρωποι κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά με ότι κόπια βρουν σε ότι κατάσταση και αν είναι.
...ο λόγος που αγαπώ το πισί μου είναι για τα “ελευθέρας βοσκής” άμα είναι να τα πληρώνω... άσε καλύτερα να αγοράζω βινύλια...

Reaction score
2.248

Υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν γίνεται σοβαρή δουλειά μεταφορά των αναλογικών εγγραφών στα νέα ψηφιακά μέσα, ή η ίδια η ψηφιακή τεχνολογία αφαιρεί/αλλοιώνει την αρχική αναλογική πληροφορία που βρίσκεις μόνο στο βινύλιο?
Υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν γίνεται σοβαρή δουλειά μεταφορά των αναλογικών εγγραφών στα νέα ψηφιακά μέσα?

Εδώ ό χρόνος και ό τρόπος φύλαξης είναι εχθρός της ποιότητας της οποιασδήποτε μεταφοράς του αναλογικού master είτε σε βινύλιο είτε τα "νέα ψηφιακά μέσα"

Θεωρώ ότι εάν τυχόν υπάρχουν ακόμα είναι λόγο απομαγνητισμού σε όχι καλή κατάσταση. Τα ποιό πολλά έχουν μετατραπεί σε ψηφιακά αλλά δυστυχώς με την τότε ψηφιακή τεχνολογία.

Δυσπιστία δεν υπάρχει όσο αφορά την δουλειά των μηχανικών. Δυσπιστία υπάρχει για την κατάσταση αυτών των αναλογικών masters και κατά πόσο είναι σε θέση να δώσουν ποιοτικό δείγμα.

Reaction score
2.248

Αμ δεν αντέχω άλλο με σας, δεν θα πάτε για ύπνο?
Μα ρώτησε το παιδί !!! να μην του απαντήσω ότι ακούνε διαφορές στα DAC και δεν ακούνε όταν παίζουν αναλογικά δείγματα και είναι το ίδιο σαν να παίζει το βινύλιο?

Να μην του απαντήσω ότι η επιστημονική τους απόδειξη για την ομοιότητα τους ομομάζεται KOURTINA METHOD?

Ελεος δηλαδή ούτε αριθμολάτρες δεν μπορούμε να γίνουμε !!!!:204:

Reaction score
8.905

Πάει και έληξε γιαυτό σταμάτησα να γράφω... κοινώς, Κουρτίνια μέθοντ νιετ... άμα κάνετε ποτέ... φωνάξτε με να βοηθήσω τους αναλογικούς... :105: τα φιλιά μου σε όλους σας, άντε τραβάτε για ύπνο τώρα.

Reaction score
8.905

Άσε ρε Γιώργο που ξενύχτησες τον ΓιαννάκηΒ και άντε τώρα να σηκωθεί να πάει στην δουλειά αύριο.... η τον πήρε ο ύπνος στο πισί.... είναι και εύκολο βλέπεις, ένα μάτι έχει... και λένε... άμα κλείσει μάτι... πάπαλα!

Reaction score
2.248

Βρε η κουρτίνα καλή είναι να δούμε τι μας αρέσει εμάς. Για παρέα και χαβαλέ, φαγί και ποτό

koyrtina method για Weiss vs soundblaster vs playstaion1 θέλουν :143:

Reaction score
8.905

caravelle παιδι μου... και εσυ εδω :111: :105:

Reaction score
11

Υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν γίνεται σοβαρή δουλειά μεταφορά των αναλογικών εγγραφών στα νέα ψηφιακά μέσα?

Εδώ ό χρόνος και ό τρόπος φύλαξης είναι εχθρός της ποιότητας της οποιασδήποτε μεταφοράς του αναλογικού master είτε σε βινύλιο είτε τα "νέα ψηφιακά μέσα"

Θεωρώ ότι εάν τυχόν υπάρχουν ακόμα είναι λόγο απομαγνητισμού σε όχι καλή κατάσταση. Τα ποιό πολλά έχουν μετατραπεί σε ψηφιακά αλλά δυστυχώς με την τότε ψηφιακή τεχνολογία.

Δυσπιστία δεν υπάρχει όσο αφορά την δουλειά των μηχανικών. Δυσπιστία υπάρχει για την κατάσταση αυτών των αναλογικών masters και κατά πόσο είναι σε θέση να δώσουν ποιοτικό δείγμα.
Ακριβές!

:107:

Reaction score
1.685

Χμ, μαλλον δεν θα χρειαστει να μιλησω ... :116:

Reaction score
2.248

Άσε ρε Γιώργο που ξενύχτησες τον ΓιαννάκηΒ και άντε τώρα να σηκωθεί να πάει στην δουλειά αύριο.... η τον πήρε ο ύπνος στο πισί.... είναι και εύκολο βλέπεις, ένα μάτι έχει... και λένε... άμα κλείσει μάτι... πάπαλα!
Καληνύχτες !!!
Και αύριο μέρα είναι. Θα μιλήσουμε για το πως το 1 και το 0 μπαίνουν στο αυλάκι και τις ενδοτικοτητές τους και την ενεργή μάζα του 24/96 :135:

Reaction score
1.685

Ελα βρε Κώστα..... μίλα
Ολο εγώ την πληρώνω.....
Μια χαρα τα πας.....

Το αν καταλαβουν ποτε τι ακριβως θελεις να πεις - ειναι μια αλλη ιστορια.

Καλύτερα... :116:

Ξενυχτάδικο το κάναμε... :138:
Κοιμησου βρε παιδι..!!! :116:

Reaction score
1.815

Την καλημέρα μου!!!!!!!!!!!!!!
Ξενύχτηδες σηκωθείτε!!:604:

Είναι ώρα μαθήματος και για τιμωρία επειδή αργήσατε... δε θα βγήτε για διάλειμμα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Άσε Άλεξ... είναι μεγάλος ο καημός.
Εδώ λίγο ή πολύ ακούστηκε το επιχείρημα ότι η προ 50ετίας μεταφορά αναλογικών ηχογραφήσεων σε βινύλιο είναι καλύτερη από την σημερινή μεταφορά τους σε HD, διότι τα αναλογικά μάστερς με τον χρόνο έχουν χαλάσει (ενώ τα με επιστημονικές μεθόδους "καλοφτιαγμένα" προπολεμικά βινύλια είναι σε άριστη κατάσταση). Ό,τι του φανεί του λολοστεφανή που έλεγε και η γιαγιά μου. Τα συγκριτικά μας μάραναν. :116:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.238
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ