Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

μια καθαρά τεχνική ερώτηση: πόσα βατ μαξ χρειάζεται το ρίμπον σου για να φτάσει την μέγιστη στάθμη που μπορεί-αντέχει (βάσει ευαισθησίας και φουλ συχνοτικής απόκρισης) και τι ντάμπινγκ φάκτορ πρέπει να έχει εκεί ψηλά στα άνω όρια του φάσματος ο ενισχυτής σε αυτά τα βατ;

εύκολο είναι, μη μου πεις πως δε μπορείς να απαντήσεις με απόλυτους αριθμούς.
Το μονο που ξερω να σου απαντησω ειναι αυτο (για το ribbon των μεσαιων)!

Unlike most exotic driver types, the RD Series models feature unmatched bandwidth, power handling and ruggedness, as well as the ease of an almost entirely resistive load to the amplifier. All models in the RD Series feature linear, push-pull Ceramic 8 motors linearly driving a polyester diaphragm whose moving mass is actually less than the air load. Specifications:
Power Handling: 70 watts RMS/270 watts max
Nominal Impedance: 4 ohms
Re: 4.0 ohms
Frequency range: 150-18,500 Hz
SPL: 88 dB 1W/1m
Net weight: 25.2 lbs.
Dimensions: 51½" L x 6" W x 1½" D.

Τις προδιαγραφες του SE ενισχυτη μου τις εβαλα προχθες....
Ειπα και στον Κωστα Κουρκουνη να γραψει, αλλα μαλλον δεν αδειαζει απο τρεχαματα....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: USB cable...

Ασύγχρονο είναι ένα dac όταν το ψηφιακό σήμα που ''αντλεί'' από το pc δεν είναι χρονισμένο από το clock του pc αλλά χρονίζεται από το clock του ίδιου του dac. Χρονισμένο είναι ένα dac (η είσοδος του) όταν το pc χρονίζει το ρυθμό ''ροής'' του ψηφιακού σήματος. Επειδή τα clocks των pc δεν είναι ανάλογης ποιότητας όπως των dac τότε υπάρχει περισσότερο jitter. Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό η είσοδος usb ή ethernet του dac να είναι asynchronous. Υπάρχει και κάτι σχετικό σε άρθρο του ΗΧΟΥ στην σελίδα 23 του τεύχους #474.
Ουαουυυυυυ το πετυχα!!!!!

Reaction score
11.287
Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

ΥΓ: πες στον φίλο σου που φέρνει τους λούνταλ να σου φέρει 2 τεμάχια
Πες και για μας του πιο αρχάριους τι είναι αυτά. Πυκνωτές;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Ασύγχρονο είναι ένα dac όταν το ψηφιακό σήμα που ''αντλεί'' από το pc δεν είναι χρονισμένο από το clock του pc αλλά χρονίζεται από το clock του ίδιου του dac. Χρονισμένο είναι ένα dac (η είσοδος του) όταν το pc χρονίζει το ρυθμό ''ροής'' του ψηφιακού σήματος. Επειδή τα clocks των pc δεν είναι ανάλογης ποιότητας όπως των dac τότε υπάρχει περισσότερο jitter. Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό η είσοδος usb ή ethernet του dac να είναι asynchronous.
Υπάρχει και κάτι σχετικό σε άρθρο του ΗΧΟΥ στην σελίδα 23 του τεύχους #474.
Γιαυτο και γω Πανο μας μαζι με τον αναλογικο ΕΑΡ θα ριξουμε στις Μετρικουλες μας αυτο για να τελειωνει το θεμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ενταξει Εαρινε μου πικαπακια??????? :143::143:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Βεβαια παιζει και αυτο ως εναλλακτικη.......
ε Κωστακι μας?????

Reaction score
373

Γιαυτο και γω Πανο μας μαζι με τον αναλογικο ΕΑΡ θα ριξουμε στις Μετρικουλες μας αυτο για να τελειωνει το θεμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ενταξει Εαρινε μου πικαπακια???????
Αυτά είναι..... Πάω να πάρω το υπογλώσσιό μου...:140:

Πάνω που είπα να γράψω κι εγώ κάτι...:139:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

τωρα αληθεια Κωστα, πηρες πικαπ η πλακα με κανεις?
πηρε πηρε.....θελει να ριπαρει 2000 βινυλια που εχει στην υπογα....πριν τα ριξει στο τζακι .......εχει ενα Amazon μαυρο ο μπαγασας!!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

πηρε πηρε.....θελει να ριπαρει 2000 βινυλια που εχει στην υπογα....πριν τα ριξει στο τζακι .......εχει ενα Amazon μαυρο ο μπαγασας!!!!!
Δε το πιστευωωωω!!!!!!!!!

Αμαζοναααααα μουυυυυυυ!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Αυτά είναι..... Πάω να πάρω το υπογλώσσιό μου...:140:

Πάνω που είπα να γράψω κι εγώ κάτι...:139:
Θες και κωλο ....Πανο μας????????

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

:142:

Είναι φτωχό σε επίπεδο συνδεσιμότητας...δεν έχει υποδοχή για φραπεδιέρα.
Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο................:135::135:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Να αφησει ο Κορακακης τις τεμπελιες και να κανει δικο του θεμα με τις ηχητικες του αποδρασεις.

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Μια φορά κι έναν καιρό...

Να αφησει ο Κορακακης τις τεμπελιες και να κανει δικο του θεμα με τις ηχητικες του αποδρασεις.
Αν το κάνει θα ποστάρει σχόλια και εικόνες για καμιά βδομάδα και εμείς θα παρακολουθούμε με ορό και καρέκλα με γιογιό. :131:

Btw: Ωραία καφετιέρα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.839
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

τα λλ 1592 (είδες πόσο συγκεκριμένος είμαι;)

πάω τώρα να ρυθμίσω το πικάπ μου. σε λίγες μέρες καταφθάνει κι η κεφαλή που παρήγγειλα, οπότε στέι τιούνντ για φωτός!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.839

Ασύγχρονο είναι ένα dac όταν το ψηφιακό σήμα που ''αντλεί'' από το pc δεν είναι χρονισμένο από το clock του pc αλλά χρονίζεται από το clock του ίδιου του dac. Χρονισμένο είναι ένα dac (η είσοδος του) όταν το pc χρονίζει το ρυθμό ''ροής'' του ψηφιακού σήματος. Επειδή τα clocks των pc δεν είναι ανάλογης ποιότητας όπως των dac τότε υπάρχει περισσότερο jitter. Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό η είσοδος usb ή ethernet του dac να είναι asynchronous.
μισό, ας τα πάρουμε ένα ένα:

Ασύγχρονο είναι ένα dac όταν το ψηφιακό σήμα που ''αντλεί'' από το pc δεν είναι χρονισμένο από το clock του pc αλλά χρονίζεται από το clock του ίδιου του dac.
δηλαδή υπάρχει πληροφορία χρονισμού, αλλά σλέιβ είναι το πι-σί κι όχι το ντακ. λάθος. και εκ των πραγμάτων δε μας πειράζει να είναι μάστερ κλοκ το πι-σί και σλέιβ το ντακ, ή και το αντίθετο (που λες εδώ). καλό είναι να βρίσκεται σε άλλο καλώδιο, με συμμετρικό σήμα (βλέπε εξ-ελ-αρ) κατά τις νόρμες της φιλενάδας μου της αες, βεβαίως βεβαίως...

Χρονισμένο είναι ένα dac (η είσοδος του) όταν το pc χρονίζει το ρυθμό ''ροής'' του ψηφιακού σήματος.
δεν υπάρχει "χρονισμένο ντακ". είναι λάθος ορολογία. κάθε ντακ χρειάζεται ένα ρολόι για να κάνει την μετατροπή του, και το ρολόι που έχει στην είσοδό του λίγη σημασία έχει καθώς τα περισσότερα πλέον χρησιμοποιούν άλλο χρονισμό πάνω στο τσίπσετ του ντακ από αυτόν της εισόδου.

το τράνσπορτ (εσύ λέγε πι-σί, λίγο μας ενδιαφέρει) δίνει ρολογάκι στο ντακ και αυτό δε σημαίνει ότι το ντακ χρειάζεται σώνει και καλά να χρησιμοποιήσει το ρολογάκι του τράνσπορτ. βέβαια, αν έχεις καλό τράνσπορτ (ή καλό πι-σί, το ίδιο κάνει) μπορείς να πάρεις ρολογάκι από το ντακ και να δώσεις στο τράνσπορτ, ώστε το τράνσπορτ να δώσει τα ντάτα χρονισμένα με το ρολόι του ντακ. δηλαδή, το πισί σου μπορεί να πάρει ρολόι από το ντακ και να μη χρησιμοποιήσει το δικό του ρολόι.

Επειδή τα clocks των pc δεν είναι ανάλογης ποιότητας όπως των dac τότε υπάρχει περισσότερο jitter.
αυτό είναι ανακριβές. το κλοκ από ένα πισί (και δη από μια "κάρτα" - πχ λέω..) μπορεί να είναι "αφρός" που να ζηλεύουν άπειρα "καλά" κι "ακριβά" ντακ.

αν τώρα πάμε να μιλήσουμε για τζίτερ, οφείλουμε καταρχήν να ξέρουμε τι είναι το τζίτερ, ποιοες οι μορφές του και ποιες εξ αυτών εξαρτώνται από το ρολόι που λέμε, και γιατί. να το προχωρήσω ή τζάμπα κι άδικα; (μάλλον το β')

ΑΓι'αυτό είναι πολύ σημαντικό η είσοδος usb ή ethernet του dac να είναι asynchronous.
βασικά όχι.

υπάρχουν πολλά "σχετικά" σε άρθρα της αες. βέβαια, ομολογουμένως, είναι πιο δυσνόητα από τον "ΗΧΟ".

και με αυτά τα ολίγα, επιστρέφω στο πικαπ.

Reaction score
373

μισό, ας τα πάρουμε ένα ένα:

δηλαδή υπάρχει πληροφορία χρονισμού, αλλά σλέιβ είναι το πι-σί κι όχι το ντακ. λάθος. και εκ των πραγμάτων δε μας πειράζει να είναι μάστερ κλοκ το πι-σί και σλέιβ το ντακ, ή και το αντίθετο (που λες εδώ). καλό είναι να βρίσκεται σε άλλο καλώδιο, με συμμετρικό σήμα (βλέπε εξ-ελ-αρ) κατά τις νόρμες της φιλενάδας μου της αες, βεβαίως βεβαίως...

δεν υπάρχει "χρονισμένο ντακ". είναι λάθος ορολογία. κάθε ντακ χρειάζεται ένα ρολόι για να κάνει την μετατροπή του, και το ρολόι που έχει στην είσοδό του λίγη σημασία έχει καθώς τα περισσότερα πλέον χρησιμοποιούν άλλο χρονισμό πάνω στο τσίπσετ του ντακ από αυτόν της εισόδου.

το τράνσπορτ (εσύ λέγε πι-σί, λίγο μας ενδιαφέρει) δίνει ρολογάκι στο ντακ και αυτό δε σημαίνει ότι το ντακ χρειάζεται σώνει και καλά να χρησιμοποιήσει το ρολογάκι του τράνσπορτ. βέβαια, αν έχεις καλό τράνσπορτ (ή καλό πι-σί, το ίδιο κάνει) μπορείς να πάρεις ρολογάκι από το ντακ και να δώσεις στο τράνσπορτ, ώστε το τράνσπορτ να δώσει τα ντάτα χρονισμένα με το ρολόι του ντακ. δηλαδή, το πισί σου μπορεί να πάρει ρολόι από το ντακ και να μη χρησιμοποιήσει το δικό του ρολόι.

αυτό είναι ανακριβές. το κλοκ από ένα πισί (και δη από μια "κάρτα" - πχ λέω..) μπορεί να είναι "αφρός" που να ζηλεύουν άπειρα "καλά" κι "ακριβά" ντακ.

αν τώρα πάμε να μιλήσουμε για τζίτερ, οφείλουμε καταρχήν να ξέρουμε τι είναι το τζίτερ, ποιοες οι μορφές του και ποιες εξ αυτών εξαρτώνται από το ρολόι που λέμε, και γιατί. να το προχωρήσω ή τζάμπα κι άδικα; (μάλλον το β')

βασικά όχι.

υπάρχουν πολλά "σχετικά" σε άρθρα της αες. βέβαια, ομολογουμένως, είναι πιο δυσνόητα από τον "ΗΧΟ".

και με αυτά τα ολίγα, επιστρέφω στο πικαπ.
Aπ' ότι φαίνεται εσύ πρέπει να μου εξηγήσεις κι όχι το αντίθετο...:138:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.292
Νεότερο μέλος
harrybani