Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403
Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Ο Λουκάς το άκουσε τελικά; (το "σιροπιαστό" και "λαμπάτο" αποτέλεσμα στον Γιάννη;)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
μπα δεν ηρθε ακομα, αλλα αραγε και να το ακουσει κ να του αρεσει, θα το πει? θα το παραδεχτει?:biggrin:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Παντως το νεο ακουσμα ειναι πολυ ενδιαφερον, πλεον εχω δυο συστηματα, πολυ κοντα μεταξυ τους αλλα κ πολυ μακρια ταυτοχρονα, απλα πρεπει λιγο να συνηθισω για να μπορω να εκφερω μια σωστη κ εμπεριστατωμενη κριτικη , γνωμη κ αποψη.

Ειναι με λιγα λογια πιο πληρες (συχνοτικα), ναι μεν πιο "φλατ" αλλα ομορφο, αρεστο κ εντυπωσιακο!

Απεκτησα περισσοτερα πριμα κ αερα-αναλυση ψηλα, ογκο κ ατακα στα χαμηλα, εκεινη τη μεσαια με τις φωνες πλεον να συνηθισω κ θα μαι αρχοντας!!

Οσο ακουω κ αποκτω περισσοτερη αποψη για το τι εχει γινει , θα γραφω!
Λίγα λόγια για την ψηφιακή αποέμφαση riaa και εντυπώσεις?
Στα πόσα φόρτωσες την koetsu, με τι τρόπο, πως έκανες προενίσχυση, πόσα mV έδωσες στην είσοδο?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
Re: Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Λίγα λόγια για την ψηφιακή αποέμφαση riaa και εντυπώσεις?
Στα πόσα φόρτωσες την koetsu, με τι τρόπο, πως έκανες προενίσχυση, πόσα mV έδωσες στην είσοδο?
Αυτα τα εκανε ο κωστας, μετα το στέπ απ παει κατευθειαν στη μετρικ , ακομα δεν προλαβα δεν ειχα χρονο να κατσω να μελετησω τι εχει γινει ακριβως, για περισσοτερες λεπτομερειες ας μας πει ο κωστας

Reaction score
2.248

ΟΚ εάν μπήκε παθητικός τότε πρέπει να ξέρεις το ratio ή το gain για να φορτώσεις σωστά μία MC.

Δηλαδή θέλουμε το natural impendance του στεπαπ και σε συνδυασμό το recommended loading τις κεφαλής να μπει μία αντίσταση για να φορτώσεις στα 47ΚΩ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

θινκ ντίντζιταλ μάι φρέντ!

Υπάρχει παθητικό step-up και μετά μπαίνει σε είσοδο DI με ρυθμιζόμενο κέρδος. Χρειάστηκε κέρδος ~ 18,5-20 db (αναλόγως δίσκου) για να φτάσει η στάθμη οριακά στο 0 db στο στάδιο A/D με τη μέτρικ, ενώ το περιθώριο κέρδους είναι στα 60db.

Το καλώδιο που του ετοίμασα χρησιμοποιεί διαφορικά την έξοδο (RCA) των μετασχηματιστών του step-up, δηλαδή το positive του RCA πήγε στο positive του XLR, το ground του RCA στο negative του XLR και το ground του πικάπ και του μετασχηματιστή στο ground του XLR. Απλά, αντί για XLR χρησιμοποίησα TRS, για τις εισόδους της metric. Διαφορικό σήμα λοιπόν. Ως καλώδιο σε αυτή τη σύνδεση χρησιμοποιήθηκε το κορυφαίο Belden 1696A, ενώ από το πικάπ μέχρι το step-up το Belden 1694A. Δείτε λιγάκι τις χωρητικότητες και την θωράκιση των εν λόγω καλωδίων, και μετά θα καταλάβετε γιατί πλέον στου Γιάννη ακούγεται τόσο ήσυχο και δυναμικό το πικάπ του!

επί τοις ευκαιρίας, άκουσα το (από τα παλιά γνώριμό μου) Children of Santchez στο Γιάννη! Μου ακούστηκε εκπληκτικά καλά!!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

επί τη ευκαιρία, άκουσα το (από τα παλιά γνώριμό μου) Children of Santchez
Ποτέ δεν περίμενα να πέσεις τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο χαμηλά:lolsign:
Από την σύγχυση έως και ορθογραφικά λάθη έκανες

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

Για να μη ψάχνετε: 13 pF/ft το 1696Α και 16,2 pF/ft το 1694A!

http://www.belden.com/techdatas/english/1694a.pdf
http://www.belden.com/techdatas/english/1696A.pdf

Προφανώς, πρόκειται για εξαιρετικά καλώδια για χρήση σε phono ή για κοινά interconnect, ασχέτως αν η κατασκευαστική τους κατεύθυνση είναι για μεταφορά ψηφιακού σήματος (spdif & AES/EBU αντίστοιχα)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

...για να φτάσει η στάθμη οριακά στο 0 db στο στάδιο A/D της μέτρικ
Το παραπάνω είναι "κρίσιμο" ώστε να εκμεταλλευτούμε πλήρως το δυναμικό εύρος και την ανάλυση των σταδίων ψηφιοποίησης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό, αν θέλεις να κάνεις "σωστά" την δουλειά.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Εγώ το Mogami W2549 που έφτιαξα από καρφι TRS σε XLR μετράει 100 pF στα 5ft~ 1,6 μ από hot σε cold μετρημένα στα πιν 2-3 στο XLR η στην μυτη και μέση του καρφιού στο TRS .
Πως το βρίσκεις ;

http://www.mogamicable.com/category/bulk/microphone/quality_balanced/

Reaction score
2.248

Τσου είναι λάθος :wink:

Βάλε το gain και δες στα πόσα την φόρτωσες

natural impendance = load impendance/[[10^[(gain)/20]^2]

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

δυσκολεύεσαι να σκεφτείς "ψηφιακά", ε; :dance2:

Το στάδιο εισόδου του A/D μετατροπέα έχει μια ευαισθησία "Χ". (γνωστή μεν, δε μας ενδιαφέρει τώρα δε.)

Το ζητούμενο δεν είναι ΚΑΝΕΝΑ άλλο, παρά ΜΟΝΟ το να δώσεις τόσο κέρδος στην τάση εισόδου του A/D ώστε να φτάνεις μέχρι τα 0 db (και ΠΟΤΕ να μη τα ξεπερνάς) κατά τις απολύτως μέγιστες στιγμιαίες στάθμες του προγράμματος που θα ψηφιοποιήσεις. Καλύτερα να αφήσεις και 1 db περιθώριο δηλαδή, ώστε η στάθμη να φτάνει μέχρι τα -1db, παρά να ξεπεράσεις το σημείο των 0db.

Αν μπορεί να δεχθεί απροβλημάτιστα μέχρι +6db, ας μας ενημερώσει ο Χατζηστάμος, οπότε δε θα έχω και τόσο "άγχος" για τα 0 db στάθμης.

Από κει και πέρα, δηλαδή μετά την ψηφιοποίηση του αναλογικού σήματος της κεφαλής του πικάπ μας, έρχεται ως απλό "eq" φίλτρο η ισοστάθμιση RIAA, ενώ ταυτόχρονα, ακολουθώντας της οδηγίες κατά IEC για φίλτρο rumble, μια επιπλέον ρύθμιση eq για αποκοπή από τους 20 κύκλους και κάτω είναι ό,τι πρέπει.

Reaction score
2.248

θινκ ντίντζιταλ μάι φρέντ!

Υπάρχει παθητικό step-up και μετά μπαίνει σε είσοδο DI με ρυθμιζόμενο κέρδος. Χρειάστηκε κέρδος ~ 18,5-20 db (αναλόγως δίσκου) για να φτάσει η στάθμη οριακά στο 0 db στο στάδιο A/D με τη μέτρικ, ενώ το περιθώριο κέρδους είναι στα 60db.
θινκ αναλογκ
325mV rms στα 5cm/sec (έχεις τεστ ρεκορντ... τι αναλόγως δίσκου λες?) και όπου πάει η στάθμη. Οχι την στάθμη και όπου πάνε τα mV.

Reaction score
2.248

Που κολά η ψηφιακή σκέψη εδώ Κώστα?
Μιλάμε σε Ohm, pF, mV
Σου λέω τι θα κάνεις έως την DI και γίνεται με αναλογικό τρόπο. Από DI και πέρα κάνε ότι θες.

Απλά σου έκατσε με τον παθητικό και μάλλον με ratio 1:10 φορτώθηκε στα 470Ω. Σκέψου το please.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

Που κολά η ψηφιακή σκέψη εδώ Κώστα?
Μιλάμε σε Ohm, pF, mV
Σου λέω τι θα κάνεις έως την DI και γίνεται με αναλογικό τρόπο. Από DI και πέρα κάνε ότι θες.
μα δε κατάλαβες, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το τι γίνεται μέχρι την DI! Με αυτό έχει ασχοληθεί ο Κοτσίδης, έχει το παθητικό step-up του (το κουκλί του το μετασχηματιστάτο), το οποίο προφανώς ταιριάζει με την κεφαλή του.

Εγώ ασχολούμαι ΜΟΝΟ με τις ρυθμίσεις από την είσοδο DI και μετά!

θινκ αναλογκ
325mV rms στα 5cm/sec (έχεις τεστ ρεκορντ... τι αναλόγως δίσκου λες?) και όπου πάει η στάθμη. Οχι την στάθμη και όπου πάνε τα mV.
δυστυχώς, δίσκος από δίσκο εμφανίζουν πολύ σημαντικές διαφορές στη μέγιστη στάθμη που έχουν γραμμένη στα μαύρα τους αυλάκια. Ναι, αν το πάμε "θεωρητικώς ορθά" το στήνουμε με το "test record" (που έχω εγώ αλλά όχι ο Κοτσίδης) και το αφήνουμε στην ησυχία του, αλλά πρακτικώς και στο δια ταύτα, πολλοί δίσκοι χαμηλότερης εγγραφής στο μέσο, θα ευνοηθούν τα μάλα με υψηλότερο κέρδος πριν το στάδιο A/D, εφόσον βέβαια δεν αγγίξουν το σημείο των 0db ώστε να μην υποφέρουν από ψηφιακό "κλιπάρισμα".

Στο αναλογικά στημένο "ανάλογο", δεν ενδιαφέρει αυτή η παράμετρος, καθώς όταν η εγγραφή είναι χαμηλότερη, απλά ανεβάζεις το "volume", ακούγοντας με μεγαλύτερο gain από τον προ σου, αλλά στο "ψηφιακό ανάλογο" η στάθμη του σήματος "προς εγγραφή" οφείλει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται χωρίς να ψαλιδίζει "ψηφιακά", για να εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τις δυνατότητες του εξοπλισμού σου σε δυναμικό εύρος και ανάλυση.

Στην τελική βεβαίως βεβαίως, το δυναμικό εύρος της μέτρικ είναι τόσο μεγάλο, που μάλλον αδίκως ψειρίζω και γω τη μαϊμού... :tongue:

Την επόμενη φορά πάντως, θα πάρω παραμάσχαλα τον test record για να έχω και από κει το κεφάλι μου ήσυχο, τουλάχιστον να ενημερώσω τον Γιάννη γι'αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403

Οι δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της DI εισόδου της metric είναι ως εξής:

- input impedance: 10 MΩ
- jumper selectable DI gain: 0/10/20 db (στάνταρ το 0db, με τζαμπεράκι εσωτερικά στη μέτρικ)
- DI gain: -12 έως +31,5 db (εύρος 43,5 db, ρυθμιζόμενο είτε από τα κουμπιά στην πρόσοψη της μέτρικ, είτε από το μίκτη στο software).

η περιγραφή από την κατασκευάστρια εταιρία για τις 2 DI εισόδους, που βρίσκονται στην πρόσοψη, είναι η εξής:

2 Channels of Exceptional DI inputs suitable for instrument or turntable inputs

• [*=left]Ultra-High-Z for no instrument loading
    [*=left]Balanced or unbalanced operation
    [*=left]Jumper configurable pre-trim gain

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Την επόμενη φορά πάντως, θα πάρω παραμάσχαλα τον test record για να έχω και από κει το κεφάλι μου ήσυχο, τουλάχιστον να ενημερώσω τον Γιάννη γι'αυτό.
εχω Κωστα test record, του HiFi Choice , που εχει κ τον προτρακτορα μεσα κλπ.

Reaction score
2.248

John έχεις τα χαρακτηριστικά του στεπαπ σου?

Reaction score
59
μπα δεν ηρθε ακομα, αλλα αραγε και να το ακουσει κ να του αρεσει, θα το πει? θα το παραδεχτει?:biggrin:
Έτσι κι' αλλιώς η γνώμη μου, για διάφορους λόγους, δεν μετράει. Αν δεν ακούσω δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που πάντα μου αρέσει είναι να ακούω την αγαπημένη μου μουσική όσο πιο καλά γίνεται, γιαυτό και θεωρώ το αυτονόητο, δηλ. την ακρόαση ζωντανής ακουστικής μουσικής ως την αναφορά και το μέτρο. Ό,τι με φέρνει πιο κοντά, αυτό είναι και το καλύτερο. Λ.Σ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.017
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan