Την σήμερον ημέρα..........

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Εδώ μέσα γνώρισα πολλούς και είδα και άκουσα πολλά συστήματα και νοοτροπίες προσέγγισης.
Όλοι έχουν απώτατο όνειρο να ακούνε σπίτι τους τέλεια .

Παλιότερα ήταν τα περιοδικά ήχου,οι φίλοι και τα μαγαζιά που έδιναν την πληροφορία για τον καλό ήχο .Σήμερα προστέθηκε το Internet και τα πάσης φύσεως fora που βρίσκεις ότι πληροφορίες θες .Για διαμάντια "παλιάς κοπής " μέχρι "ακατέργαστους "πολύτιμους λίθους .

Κάποια πράγματα όμως είναι ενσωματωμένα πλέον στο DNA του Χαϊφιντελά.

"Πήρα κάτι βάσεις στήριξης του cd player και άνοιξε η μεσαία"

"Άλλαξα τις μπόρνες των ηχείων με ροδίου .....και έσφιξαν τα μπάσα"

"...θα απέφευγα το Corian. Όπου το δοκίμασα το αποτέλεσμα ήταν λίγο ξερό, ο ήχος έχανε αρμονικές."

Δεν αμφισβητώ καμμιά από τις παραπάνω "αλήθειες". Όντως συμβαίνουν.
Αλλά αναρωτιέμαι έχουν οποιαδήποτε αξία αυτές οι αναζητήσεις σε σχέση με ένα Lyngdorf RP-1 ;
Χαλάει η μαγεία άμα κάποιο software σου φτιάξει τον ήχο και όχι κάποιο μέταλλο,ξύλο η συνθετικό υλικό ;
Δικαιολογείται η "επένδυση" σε ρακ,βύσματα,καλώδια και πάσης φύσεως βελτιωτικά ;

Tην σήμερον ημέρα:eek:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.047
Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Ωχ! Ξεκινάει νέα "Μάνου Οδύσσεια"... :tongue:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.497
Μια λέξη: Διαφάνεια.

Τα διάφορα ενεργά και παθητικά καλιμπραριστήρια το μόνο που κάνουν είναι να τη μειώνουν.
Το σωστό καλώδιο τη διατηρεί, όπως και η στήριξη.

Reaction score
373

Εδώ μέσα γνώρισα πολλούς και είδα και άκουσα πολλά συστήματα και νοοτροπίες προσέγγισης.
Όλοι έχουν απώτατο όνειρο να ακούνε σπίτι τους τέλεια .

Παλιότερα ήταν τα περιοδικά ήχου,οι φίλοι και τα μαγαζιά που έδιναν την πληροφορία για τον καλό ήχο .Σήμερα προστέθηκε το Internet και τα πάσης φύσεως fora που βρίσκεις ότι πληροφορίες θες .Για διαμάντια "παλιάς κοπής " μέχρι "ακατέργαστους "πολύτιμους λίθους .

Κάποια πράγματα όμως είναι ενσωματωμένα πλέον στο DNA του Χαϊφιντελά.

"Πήρα κάτι βάσεις στήριξης του cd player και άνοιξε η μεσαία"

"Άλλαξα τις μπόρνες των ηχείων με ροδίου .....και έσφιξαν τα μπάσα"

"...θα απέφευγα το Corian. Όπου το δοκίμασα το αποτέλεσμα ήταν λίγο ξερό, ο ήχος έχανε αρμονικές."

Αλλά αναρωτιέμαι έχουν οποιαδήποτε αξία αυτές οι αναζητήσεις σε σχέση με ένα Lyngdorf RP-1 ;
Χαλάει η μαγεία άμα κάποιο software σου φτιάξει τον ήχο και όχι κάποιο μέταλλο,ξύλο η συνθετικό υλικό ;
Δικαιολογείται η "επένδυση" σε ρακ,βύσματα,καλώδια και πάσης φύσεως βελτιωτικά ;

Tην σήμερον ημέρα:eek:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη,δεν συγκρίνεται ένα αξιόλογο software πχ.RoomPerfect [μιας και το ανέφερες και το χρησιμοποιώ κιόλας με φοβερά αποτελέσματα] με κανένα ''μαγικό''.
Όχι πως με τα ''μαγικά'' δε θα κάνεις τη δουλειά που θές,αλλά αν ξέρεις τι ζητάς,δεν θες να ξοδεύεις σε πειράματα και αναζητάς ουσιαστικό αποτέλεσμα νομίζω πως η ψηφιακή τεχνολογία [είπα την κακιά τη λέξη] είναι πλέον μονόδρομος.

Reaction score
32

Αυτό που σίγουρα αξίζει είναι μια βαρβάτη επένδυση στην δισκοθήκη σου και να ακούς τα μηχανήματα που αγοράζεις όσο πιο πολύ μπορείς. Σήμερα τα Audiolab του Zizik παίζουν από το πρωί (όπως σχεδόν κάθε μέρα) και θα σταματήσουν το βράδυ που θα φύγω από το γραφείο μου. Με βινύλιο με CD, με Foobar - PC και FLAC σημασία έχει ότι τα ακούω καθημερινά 10 ώρες, αφομοιώνω τον ήχο τους, ξανακούω τις μουσικές μου από την αρχή και μετά από αυτά σειρά έχουν και πάλι τα YAMAHA. Από τη στιγμή που μπήκαν τα καλώδια ούτε που ξανασχολήθηκα μαζί τους. Όχι γιατί δεν αξίζει ενδεχομένως, αλλά γιατί προτεραιότητα έχει η μουσική μου και ο λόγος που έδωσα τα χρήματά μου είναι για να ακούω και να μερακλώνομαι και να ξεφεύγω από την παλαβομάρα αυτής της χώρας! Δεν θεωρώ τον εαυτό μου hifiντελίστα με την απόλυτη έννοια αλλά λάτρη του καλού ήχου. Πάντα θα είναι καλύτερος, αλλά μέχρι τότε ας μάθω πόσο καλός είναι αυτος που αγόρασα :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.897

...

...
Εγώ πάλι τις αμφισβητώ. Όλες.

Y

Yiannis_B

Guest

Παρακολουθούσα ένα νήμα στο διπλανό forum, με έναν τύπο που είχε δοκιμάσει σχεδόν όλα τα μικρά ηχεία, προκειμένου να βρει πιο δεν μπουμάρει στο χώρο του....

Συμβουλές από όλους τους γνωστούς - άγνωστους....

Τότε την έβλεπα φυσιολογική όλη την κουβέντα.

Μέχρι που πριν λίγο καιρό έκοψα ένα room mode +10 db στα 59 Hz με ένα freeware Parametric EQ.

Πριν φτάσετε στα Lyngdorf, υπάρχει πολύς -και εύκολος - δρόμος πειραματισμού.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Εγώ πάλι τις αμφισβητώ. Όλες.
Εγώ όμως είμαι ευγενικός :wink:

Πριν φτάσετε στα Lyngdorf, υπάρχει πολύς -και εύκολος - δρόμος πειραματισμού.
Και βέβαια υπάρχει .Απλά το Lyngdorf τα κάνει μόνο του ενώ άλλες μηχανές η software θέλουν την ενεργή συμμετοχή του ακροατή .
Θέλουν γνώση-διάβασμα και κατανόηση βασικών εννοιών .
Το βασικό όμως είναι η απόφαση ποιόν δρόμο θα πάρεις .
Του τυχαίου αποτελέσματος η της σκόπιμης επέμβασης επιλεκτικά σε σημεία που πονάει το σύστημα-χώρος .
Δεν έχω βρει μέχρι τώρα κατασκευαστή καλωδίων η βυσμάτων η ραφιών που να δηλώνει συχνοτική περιοχή στην οποία επεμβαίνει το προϊόν του.
Για να μην πω οτι όλοι ορκίζονται στον pure ήχο:cool:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ενα ηχητικο συστημα, οσο ανεβαινεις σε ποιοτητα, σου παρουσιαζει τις διαφορες σαν μεγεθυντικος φακος, άλλες περισσοτερο και άλλες λιγότερο.... Τιποτα δεν ειναι απόλυτο...

Δηλαδη η ηλεκτρικη εγκατασταση δεν παιζει ρολο? η στηριξη δεν παιζει ρόλο? τα καλωδια διασύνδεσης δεν παιζουν ρολο? η τοποθετηση των ηχειων (μετα από εξαντλητικη έρευνα) στο χωρο δεν παιζει ρολο? (αυτο κι αν παιζει ρολο....)

Για equilization software δεν εχω γνωμη γιατι δεν εχω ασχοληθεί.... αλλα αν ειχα προβληματα στο χωρο ακροασης, πρωτα θα εξαντλούσα τα μηχανικα μεσα στον χωρο και μετά θα εψαχνα για κατι άλλο....

Y

Yiannis_B

Guest

Ενα ηχητικο συστημα, οσο ανεβαινεις σε ποιοτητα, σου παρουσιαζει τις διαφορες σαν μεγεθυντικος φακος, άλλες περισσοτερο και άλλες λιγότερο.... Τιποτα δεν ειναι απόλυτο...

Δηλαδη η ηλεκτρικη εγκατασταση δεν παιζει ρολο? η στηριξη δεν παιζει ρόλο? τα καλωδια διασύνδεσης δεν παιζουν ρολο? η τοποθετηση των ηχειων (μετα από εξαντλητικη έρευνα) στο χωρο δεν παιζει ρολο? (αυτο κι αν παιζει ρολο....)

Για equilization software δεν εχω γνωμη γιατι δεν εχω ασχοληθεί.... αλλα αν ειχα προβληματα στο χωρο ακροασης, πρωτα θα εξαντλούσα τα μηχανικα μεσα στον χωρο και μετά θα εψαχνα για κατι άλλο....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Η καλύτερη απάντηση που δόθηκε ποτέ εδώ μέσα.:drinks:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Eτσι ειναι, ψαξτε πρωτα λιγο τα βασικά μην τα σνομπάρετε, γιατι χωρις αυτα, ουτε διαφορες στα software (η τα tupperware...) δεν θα βρείτε...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Την σήμερον ημέρα.... το software παίζει τον βασικό ρόλο σε όλη την αλυσίδα της μουσικής, από την ηχογράφηση μέχρι την τελική αναπαραγωγή.
Βέβαια αρκετοί θέλουν να βλέπουν την βελόνα να αγκομαχάει στα αυλάκια του δίσκου, μόνο έτσι, υποστηρίζουν, πρέπει να είναι η μουσική... ξεχνώντας ότι έχει παραχθεί από software.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Οποτε......σε ενα χ ψ δωματιο με τις οποιες δυσκολιες του (γωνιες-υψος,μακρος,ανομοιομορφιες )ποια ειναι τελικα η ουσιαστικοτερη προταση ωστε καποιος να ακουει την μουσικη του χωρις προβληματα?

Λεμε οτι πρωτα βαζουμε τις μηχανες που γουσταρουμε και επειτα αρχιζει ο Γολγοθας του παιχνιδιου ?

Πειραματιζομαστε με τα οποια μαντζουνια μας προτεινουν η εστω διαβαζουμε τι δοκιμαζουν εκαστοτε rewiewers ?

Κανουμε την κοτα την λυρατη και αφηνουμε να παιζει το συστημα...οπως παιζει και χεσμεντε τα υπολλοιπα?

Ξεκιναμε να φτιαχνουμε τον χωρο μας και ολα τα αλλα τα αφηνουμε πισω?

Μαθαινεις πρωτα με σειρα την αλφαβητα?:roflmao:

Εεεεεεεεεεεεε???????

:thumbsup:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Ξεχασα.................παιρνεις πικαπ και τελειωνεις απο ολα???????:devilish:

:laugh:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εδω και εναμισυ μηνα επειδη εστρωνα την κεφαλη δεν ακουγα καθολου ψηφιακα...

Την σημερον ημεραν εβαλα παλι να ακουσω μουσικα αρχεια (για να στρωσω κατι άλλο...) και νομισα οτι κατι χαλασε με την αναλυση και το soundstage....

Αλλα..... δεν ειναι αναγκη να τσακονωμαστε, ουτε να εξυπνακιζουμε, ο καθενας τη βρισκει με το υλικο η αυλο software και το hardware που εχει.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.877
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Dpsimaris