OTL ....παραλειπόμενα

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

ΟΙ ΛΑΜΠΑΤΟΙ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

..................................... Την περασμένη εβδομάδα ήμουν με το φίλο μου, όταν άρχισε να καθαρίζει το εσωτερικό ενός παλιού ενισχυτή. Τον κοίταζα να γυαλίζει τις εύθραυστες λυχνίες, να βιδώνει με τα μικροσκοπικά κατσαβίδια και να περνά τα δάχτυλά του μέσα από τα καλώδια και, το ομολογώ, κάτι γνώριμο ένιωσα ανάμεσα στα πόδια μου.

Αυτά τα χέρια. Και μόνο που τα έβλεπα να δουλεύουν, μου ξύπνησαν κρυφές αναμνήσεις: στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πάνω σε ψάθες στην παραλία, σε σκοτεινούς διαδρόμους, τις πρώτες εκστατικές στιγμές με κάποιο αγόρι. Από την εποχή που ήμουν πια αρκετά μεγάλη για να με πασπατεύουν και να πασπατέψω, τα ανδρικά χέρια με οδηγούσαν στην απόλυτη διέγερση.

Πολλές γυναίκες νιώθουν το ίδιο. Το λυπηρό είναι ότι δεν δεχόμαστε αυτήν τη νοσταλγική (και αξιόπιστη) περιποίηση όσο συχνά θα το θέλαμε. Οι άνδρες άνω των 18 έχουν την τάση να χώνουν άγαρμπα τα δάχτυλά τους για δύο λόγους: α) ως ένα σύντομο πέρασμα από την ξηρά περίοδο στη διείσδυση και β) για να δουν αν είμαστε υγρές.

Θέλουμε περισσότερο. Θέλουμε να αρχίσετε ξανά την εξερεύνηση σαν τρομαγμένοι έφηβοι, να χαϊδέψετε, να κάνετε κυκλικές κινήσεις και να ανακαλύψετε δεκάδες τρόπους υπό διάφορες συνθήκες. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας πάρω από το χεράκι για να σας δείξω τον τρόπο. ..............................................................................................................

http://www.menshealth.gr/sex/super-sex/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AE%CE%B4%CE%B1

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.473

Με τους nCore δε γ@μ@ς, τι να καθαρίσεις; Ενώ με πολλές λάμπες, τον πνίγεις τον κουνελίτο. Βάζεις την κάλτσα στο σερτάρι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.908
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Επίσης θεωρώ ότι ο Βασίλης είναι περισσότερο διπλωμάτης από εμάς κι έτσι χειρίζεται πιο έξυπνα το διαδικτυακό βήμα, με αποτέλεσμα οι αναγνώστες να καταλαβαίνουν ότι θέλει ο καθένας και όλοι να χαίρονται χωρίς να ξέρουν το γιατί.
Αυτές είναι 2 μεγάλες αλήθειες!
Όντως, το κατέχει το σπορ.
Κι όντως, θέλει πολύ "ξεψείρισμα" για να δει κανείς τι γράφτηκε, ελάχιστοι θα το καταφέρουν.

Βέβαια, ουδεμία σημασία δεν έχει η προσωπική υποκειμενική άποψη του Βασίλη, αλλά πολύ μεγάλη σημασία έχουν τα διάφορα σχόλια τεχνικής φύσεως, διότι προάγουν τη γνώση και βάζουν τον αναγνώστη στο τρυπάκι του να μάθει!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.878

Ρε Γιάννη (Κοτσίδη), το thanks το έδωσες για το μέγεθος; :rolleyes: Και που το ξέρει ο Κώστας, μεθύσατε τόσο που τις μετράγατε; :biggrin:
παλι τα thanks κοιτατε...ετσι κι εγω οπως κι οι αλλοι 2 που εδωσαν θενκς στο ποστ που λες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.908
Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Κωσταυτιά και πάλι εσύ ξέρεις ποιος την έχει πιο μεγάλη χωρίς να τις έχεις δει.

Έτσι είναι.

Επίσης, χωρίς να ακούσω, ξέρω πως παίζει.

Πολλά ξέρω. Να με φοβάσαι!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.654
Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

:mad:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.908

... δεν πειράζει γιατί ξέρεις τη Διεθνή Γλώσσα του Έρωτα...
λοιπόν βρε μουρλή, έχεις αφιερώσει, οι ατάκες σου δε παίζονται! μιλάμε σου βγάζω το καπέλο! :hi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.908

Παντως απ τους λιγους που δεν μπορεις να παρεξηγησεις , ειτε λαιβ, ειτε απ τα γραπτα του, ειναι ο Κωστας (πρωην ΕΑΡ, νυν tripath...)

Αν θα στα χωσει, μαλλον εχει δικιο, αλλα το κανει μ ενα τροπο που ειτε θα στα λεει τρομερα αποδεγμεινα οποτε δεν μπορεις να πεις τιποτα, ειτε με τρομερη πλακα, οποτε παλι θα γουσταρεις κ δεν θε μπορεις να πεις τιποτα.

Ασε που ολοι τον αγαπαμε, οποτε παλι δεν του λεμε τιποτα...

επισης το κατεχει το αθλημα....

στα γουστα ειμαστε!

γι αυτο κι οι υπολοιποι εμεις ολοι, μαλλον ο Τσαντουλης το πε αν δεν κανω λαθος, μπαινουμε καπου , λεμε τα δικα μας, ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΜΕ κοινως, και απο δω κι απο κει και να το το μεγαλειο και το μπαχαλο!
με συγκίνησες ατιμούλικο! άλλη μια μπύρα θα πιώ το βράδυ! (στην υγειά σου βεβαίως βεβαίως)

και όπως είπαμε, εσύ την έχεις μεγαλύτερη, έτσι για να σκάσει ο λου-σου απ'τη ζήλεια του!

βρε ου να μου χαθείτε, αλκοολικό θα με καταντήσετε!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.908

αφηστε τα καυλαντισματα μπροστα σε ολους.......εδω δεν ειχαμε ψιλες και μπασα ...εσεις μπαλαμουτιαζεστε δημοσια?????:lol:
εσύ το έχεις πιο χοντρό απ'όλους μας.

εντάξει μωρή; σ'εφτιαξα;

(για το μπράτσο μιλάω)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Αχ παναγιά μου:eek:......................μου κόπηκε η ανάσα .
Προς στιγμήν νόμισα οτι μίλαγες για τα καλωδια του:cautious:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Παίδες το θέμα είναι πάρα πολύ απλό:
Εγινε μια πολύωρη ακρόαση στο χώρο μου από μέλη του avsite και του aca. Οι άνθρωποι αυτοί διατύπωσαν τις εντυπώσεις τους. Μάλιστα ο Βασίλης Τσαντουλής που όλοι ανάμεναν την πολύ βαρύνουσα εκτίμηση του συστήματος άνοιξε το παρόν νήμα περιγράφοντας την άποψή του από την εμπειρία της ακρόασης. Δυστυχώς απογοητεύτηκαν ορισμένοι, δεν άρεσαν σε κάποιους τα γραφόμενα, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν καν παρόντες στην ακρόαση, και αυτοί, οι μη παρεβρεθέντες, κάνουν μια προσπάθεια υποβίβασης των θετικότατων συμπερασμάτων. Αυτοί χωρίς να συμμετέχουν στην ακρόαση ξέρουν πώς έπαιξε το σύστημα και όχι αυτοί που συμμετείχαν. Αυτό είναι. Τόσο απλό.
Εμένα κάποια Χριστούγεννα με έκανε BAN ο Τσαρουχάς γιατί δεν μπορούσε να με ανέχεται, όπως δήλωσε σε φίλο, γιατί ήμουν υπέρ του αναλογικού ήχου! Λ.Σ.

Λουκά, ο πρώτος που υποβιβάζει τα μηχανήματά σου είσαι εσύ με τα όσα γράφεις (τόσο σήμερα - και πιο πάνω - όσο και στο παρελθόν).

Στο δια ταύτα:

Το σύστημά σου πέραν του Βασίλη το άκουσαν και άλλοι, τη γνώμη ΛΙΓΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, καίτοι σε κάποιο βαθμό υποκειμενική, ΔΕΝ την αποκλείω με τη φράση "Υποκειμενικές μλκίες κουφών χαϊεντάδων".

Ε, λοιπόν αυτοί οι λίγοι, καίτοι θα μπορούσα να πω πως ήταν τουλάχιστον διστακτικοί (ίσως εν μέρει λόγω όσων έχεις γράψει κατά καιρούς - εγώ, και μιλάω για τον εαυτό μου, έτσι θα ήμουν) έφυγαν ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από την απόδοση του συστήματος - χώρου σου σε συγκεκριμένες πτυχές της αναπαραγωγής ορισμένων μουσικών έργων.

Αντιγράφοντας μάλιστα τα όσα έγραψε ο φίλος μου ο Αλέξανδρος (teachertza στο avsite - AlexD στα ACA) στο forum του ACA,

AlexD wrote:

Η επόμενη μέρα είχε άλλη μία έκπληξη. Επίσκεψη στο χώρο του Λουκά του Στεφανίδη. Όταν πήγα ήμουν διστακτικός. Ένα τεράστιο ηχείο μεμβράνης οδηγούμενο απο κάποιες λάμπες και πικάπ δέν είναι ένας συνδυασμός που δείχνει τεχνικά και τεχνολογικά άρτιος.
Όμως....
Το πρώτο που με ενθουσίασε ήταν οι μουσικές επιλογές. Όμορφη μουσική, πρωτότυπη και τέλος μή εμπορική. Θεωρώ οτι σε ελάχιστα σπίτια είχα την δυνατότητα να ακούσω τόσο ωραία μουσική. Έχω πλέον κουραστεί να πηγαίνω να ακούσω και να μου βάζει ο ιδιοκτήτης την “playlist του Χαιεντά”. Έχω επίσης κουραστεί να ακούω γνωστές ροκιές τύπου pink floyd, πόπ αηδίες και τέλος διάσημες τζαζιές με κύμβαλα και πιατίνια. Όχι οτι δέν είναι καλοί οι pink floyd. Αλλα χορτάσαμε αυτή την επανάληψη του playlist. Η μουσική έχει ιστορία 500 χρόνια και. Επίσης μουσική δεν είναι αποκλειστικά ότι έχει περάσει απο το Rolling Stone magazine και απο το MTV. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω που πραγματικά τολμώ να πώ οτι ελάχιστοι έχουν καταφέρει να τον προσεγγίσουν.
AlexD wrote:

Πραγματικά λοιπόν προκαλώ σε όποιον επιθυμεί να ακούσει ένα τέτοιο σύστημα. Έχοντας ακούσει στη ζωή μου αρκετά συστήματα θεωρώ οτι σε αυτό το σύστημα άκουσα για πρώτη φορά έγχορδα όργανα με τόσο μεγάλη λεπτομέρεια. Ουδεμία σχέση με το κοντραμπάσο που έχουμε συνηθίσει οπου το χαμηλό του χάνεται μέσα σε μία βαβούρα. Το κοντραμπάσο ήταν .... κοντραμπάσο. Ούτε ριβιούερ είμαι ούτε θα αρχίσω να λέω βλακείες για υγρές μεσαίες. Το πιάνο με ουρά απο βινύλιο του 1958(!!!) ήταν μοναδικό. Δέν θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει ξανακούσει από μία τεχνητή πηγή τόσο καλό πιάνο. Άκουγες πραγματικά την ουρά του πιάνου να ανοίγει μπροστά σου λες και ήταν εκεί. Ανεπανάληπτη αίσθηση!
Δέν λέω. Δέν είναι ένα σύστημα που θα ακούσεις μποτιές. Δέν είναι ένα σύστημα που θα ενθουσιάσει όποιον γουστάρει να ακούει δυνατά, να τρίζουν τα τζάμια και να κουνιούνται οι καρέκλες. Όμως το σύστημα αυτό αναπαράγει τέλεια ένα σύνολο οργάνων που σε άλλα πολύ δυνατά και ακριβά συστήματα χάνεται. Και αυτό ήταν για μένα μία μεγάλη έκπληξη!!!
Όσο ζώ μαθαίνω...
δε μπορώ παρά να σου "βγάλω το καπέλο" για όσα έκανα bold στα παραπάνω κείμενα. Πραγματικά. :hi:

Συνεχίζω μάλιστα, λέγοντας ότι για όποιον γνωρίζει καλά τα υπέρ και τα κατά των Ηλεκτροστατικών Ηχείων ή και έχει "συμβιώσει" επί σειρά ετών με Μεγάλα Ηλεκτροστατικά (αν και ο χαρακτηρισμός "Μεγάλα" πρέπει μάλλον να μπαίνει σε εισαγωγικά σε κείμενο που πραγματεύεται τα ηχεία σου), οι παραπάνω εντυπώσεις δεν αποτελούν έκπληξη, και, συνεπώς, τις ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ (maybe with a little grain of salt) δίχως να χρειαστεί ν' ακούσω, μια και γνωρίζω πως ένα Μεγάλο Ηλεκτροστατικό μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες και σε συγκεκριμένο πρόγραμμα να ακουστεί εως και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ (ειδικά μάλιστα αν αυτός που το ακούει έρχεται για πρώτη φορά σε εκτεταμένη επαφή με τέτοιου είδους ηχείο - καμία αιχμή εδώ).

Από την άλλη, για να χαρακτηρίσω μια συσκευή ή ένα σύστημα ως ΚΟΡΥΦΑΙΟ, τότε αυτή/αυτό θα πρέπει να πληρεί ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω κριτήρια:

1. Να αποδίδει τόσο πάνω από την κατηγορία τιμής του που να αποτελεί μια "game changing" συσκευή
2. Στην περίπτωση που είναι από μια κατηγορία τιμής και άνω (και όσο υψηλότερη η τιμή τόσο υψηλότερες αλλά και ευρύτερες οι απαιτήσεις), να "πιέζει" τα όρια που θέτει η υπάρχουσα τεχνολογία σε όλους τους τομείς. Αν η εν λόγω συσκευή είναι ηχείο ή πια μιλάμε για σύστημα, τότε το εν λόγω θα πρέπει καταρχήν να "παίζει" τα πάντα όλα (και τα κοάλα τίποτα...).

Και η λιανική τιμή του συστήματός σου Λουκά, αν δεν κάνω λάθος, βρίσκεται στην περιοχή των 100.000 Ευρώ.

Τελειώνοντας, θέλω να σημειώσω ότι είναι δείγμα σοφίας για έναν άνθρωπο το να αποδέχεται την κριτική, ειδικά όταν προηγουμένως έχει δεχτεί μεταξύ άλλων και εγκωμιαστικά σχόλια.

Αν νιώθεις την ανάγκη να απαντήσεις, σε παρακαλώ να διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψα παραπάνω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

βρε ου να μου χαθείτε, αλκοολικό θα με καταντήσετε!
πουλ μι ιβεν δοου αϊ κραϊ:drinks:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.962

Flash τόσα ηχεία έχεις δοκιμάσει ρε φίλε...πάρε και τα soundlab να κουμπώσεις πάνω τα 2κ να μας φύγει...!!:O_o::roflmao:
Η αληθεια ειναι πως αν μη τι αλλο δικαιουται τουλαχιστον αυτος να ομιλει, ως εν δυναμει αγοραστης ολων των ηχειων :biggrin:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και η αρχή των ακουστικών εντυπώσεων του φίλου μας του Μάνου (SUDOKU στο avsite - Manos_Bits στο ACA) στο forum του ACA:

Manos_Bits wrote:

Η σύσταση της ομάδας

Το πάνελ των ακροατών ήταν χαλαρό και αρκετά συνειδητοποιημένο για τι επρόκειτο ν’ ακούσει, και ο οικοδεσπότης μας αντιμετώπισε κατ’ αυτόν ακριβώς τον τρόπο.. Ο Λουκάς όντας πολύ έξυπνος άνθρωπος, απέφυγε έντεχνα μερικές μουσικές επιθυμίες που του ζητήθηκαν και στη θέση αυτών μας αντάμειψε με όμορφες, δύσκολες και απολαυστικές μουσικές.. κλασσικές και πιο σύγχρονες.. παιγμένες ολόκληρες οι πλευρές των δίσκων.. έτσι όπως πρέπει για μουσικόφιλους και ηχολάτρες..

Η απόσταση που χώριζε τους ακροατές από το σύστημα ήταν αρκετά μεγάλη, πράγμα που έσπρωχνε τα decibel στη θέση ακρόασης ακόμα χαμηλότερα… όμως ενώ συνέβαινε αυτό, οι ήχοι ήταν τόσο διακριτοί και συγκεκριμένοι που μπορούσες ν’ ακούσεις ως το τελευταίο τους σβήσιμο στο βάθος, η όπου βρίσκονταν η πηγή που τους παρήγαγε μέσα στην απέραντων διαστάσεων φανταστική σκηνή…

Δίσκο με δίσκο, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε κάτι απίθανο, το πως μέσα από ένα σύστημα μπορείς να βιώσεις σε τέτοιο βαθμό τον παλμό μιας μεγάλης συμφωνικής με τις δυναμικές αντιθέσεις στα όριά τους συνδυασμένες με εκρηκτικό όγκο και παλμό, με φυσικότατες χροιές και αρμονικό πλούτο και το βαθύτερο και φυσικότερο μπάσο που έχει παραχθεί από τέτοια υλοποίηση...

Για περισσότερα, περάστε:

ACA Forum - Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου

Reaction score
13

το αστρονομικο ποσο των 100.000 σηκωνει πολυ συζητηση, καθοτι παιρνεις αυτοκινητο διαγαλαξιακων επιδοσεων σ' αυτα τα χρηματα. παρατηρησατε μηπως ποσο λεπτος ειναι ο ιμαντας του πικαπ? μου εκανε εντυπωση....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.878
Re: Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

το αστρονομικο ποσο των 100.000 σηκωνει πολυ συζητηση, καθοτι παιρνεις αυτοκινητο διαγαλαξιακων επιδοσεων σ' αυτα τα χρηματα. παρατηρησατε μηπως ποσο λεπτος ειναι ο ιμαντας του πικαπ? μου εκανε εντυπωση....

φαντασου δηλαδη , να δεις μια Ferrari που κοστιζει τα υπερδιπλασια χρηματα, με 355 / 25 / 20 ελαστικο..
πολυ λεπτο ε?

τρελλα!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Αρκετα παραπάνω από 100.000 κοστιζει το σύστημα του Λουκά, αλλά δεν πέφτει λόγος σε ΚΑΝΕΝΑΝ που θα δώσει καποιος τα λεφτα του.....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.654

Αρκετα παραπάνω από 100.000 κοστιζει το σύστημα του Λουκά, αλλά δεν πέφτει λόγος σε ΚΑΝΕΝΑΝ που θα δώσει καποιος τα λεφτα του.....

Βρε Χρήστο, είπε κάποιος-κάτι για το πού δίνει τα λεφτά του;

Reaction score
13
Απάντηση: Re: Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

φαντασου δηλαδη , να δεις μια Ferrari που κοστιζει τα υπερδιπλασια χρηματα, με 355 / 25 / 20 ελαστικο..
πολυ λεπτο ε?

τρελλα!
επειδη δε γνωριζω, υπαρχει λογος που ειναι τοσο λεπτος ο ιμαντας σε σχεση με το ογκωδες πλατο του?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.878

παντως για να το δουμε λιγο καθαρα, ο ανθρωπος (Τσαντουλης ) πηγε με ολη την καλη διαθεση κι ανοιξε ενα θεμα, απλα κ ξαστερα, να πει τη γνωμη του για την ακροαση στο Λουκα.
Οχι για τον Λουκα τον ιδιο κι αν ακουει καλα και τι κομμα ψηφιζει κ τι κρασι πινει κλπ κλπ ομορφα

Κι ακομα κι εδω του την πεσατε ακομψα θα ελεγα, λες κ φταιει η εφταιξε σε τιποτα.

Πραγματικα αυτο δεν μπορω να το καταλαβω, μα το Θεο δηλαδη.

Οτιδηποτε κ να γινει, παντα τελικα καποιοι θα βρουν κατι να πουν , καπως να θιξουν κλπ.

Ποτε θα διοερθωθουμε βρε παιδια να γινουμε σωστοι ανθρωποι?

Γιατι ετσι τετοιος χαρακτηρας στα γραπτα μας, ενω απο κοντα ημασταν ολοι μας αγκαλιες κ φιλια?

Δηλαδη πραγματικα, καποιων αν πουν τη γυναικα του μπαζο, δεν θα αντιδρασει, για το συστημα του ομως....

Με τη ορεξη κ κεφι να γραψει ο ανθρωπος τωρα πχ ο Βασιλης.?

οπως πολλες φορες εχει γινει κ με μενα, αλλα παλι γραφω...

Γιατι δηλαδη να μη μιλαμε ομορφα?

Βεβαια, χανω τα λιγια μου, το ξερω, για μια ακοαμη φορα....

δεν πειραζει....που θα παει θα στρωσουμε...αν κ δεν το νομιζω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon