OTL ....παραλειπόμενα

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.704
Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Κυριοι ...ευχομαι σημερα να ρολαρει καλλιτερα το θεμα....οι χαρακτηρισμοι και τα μπινελικια με χαμογελο καταστρεφουν το thread και δυστυχως ουτε ακρη βγαινει και το κυριοτερο υποβιβαζουμε τον διαλλογο ......

Χαλαρα βρε.......δηλαδη αμα εγω φτιαξω ενα πικαπ καλλιτερο απο του Σκαλ.......με 12 βραχιονες ,900 κιλα,38 βελονες και 70 ποντους λουρια για να γυριζουνε τα πλατα τι θα γινει???????

:biggrin:

Reaction score
1.720

Κυριοι ...ευχομαι σημερα να ρολαρει καλλιτερα το θεμα....οι χαρακτηρισμοι και τα μπινελικια με χαμογελο καταστρεφουν το thread και δυστυχως ουτε ακροι βγαινει και το κυριοτερο υποβιβαζουμε τον διαλλογο ......

Χαλαρα βρε.......δηλαδη αμα εγω φτιαξω ενα πικαπ καλλιτερο απο του Σκαλ.......με 12 βραχιονες ,900 κιλα,38 βελονες και 70 ποντους λουρια για να γυριζουνε τα πλατα τι θα γινει???????

θα σε ερωτευτει ο Σκαλουμπακας!!!!:roflmao:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Ας ήταν ΜΙΑ φορά να γράψει σε φόρουμ έμπορος και να δεχτεί σχόλια ή κριτική για τα μηχανήματα που εμπορεύεται χωρίς να αρχίσει τους χαρακτηρισμούς, τις γκρίνιες ή ακόμη και τις απειλές. Φυσικά δεν είναι χαρακτηριστικό του hi fi αυτό. Σε όλα τα αντικείμενα το ίδιο γίνεται. Πλάκα έχει. :biggrin:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Εφελκίδειος...Ειρήνη: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Πρόκειται περί συστήματος...ΖΖ STop.:sleep: Και στους Massive Attack παθαίνει massive...heartattack.
Πέρα από οποιαδήποτε διάθεση γιά πλάκα,ο ξεχωριστός τρόπος αναπαραγωγής πληθώρας μουσικών ιδιωμάτων από το σύστημα του ΛΣ,θ'άξιζε ν'αφαιρεί οποιαδήποτε διάθεση καννιβαλισμού επί των αδυναμιών-τόσο του συστήματος όσο και του κατόχου.
Είμαι απόλυτα σύμφωνος. Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι όσο πιο ακριβό είναι ένα σύστημα, τόσο πιο έντονη κριτική πρέπει να δέχεται. Όχι γιατί απλά είναι ακριβό, αλλά γιατί εκ της θέσεώς του στο χαϊεντικό (και λαιφσταϊλικό όπως λέει ο ΚΚ) πάνθεον, διεκδικεί τον τίτλο του απολύτως κορυφαίου, του συστήματος αναφοράς κλπ. Στα απολύτως κορυφαία συστήματα λοιπόν, το παιχνίδι των συμβιβασμών που ανέφερε ο Τσαντουλής, δεν υφίσταται, τουλάχιστον στον βαθμό που υφίσταται στην εν λόγω περίπτωση. Ας μην γελιόμαστε, είμαστε μεγάλα παιδιά. Οι λεγόμενες προτεραιότητες και γούστα του καθενός μας, αντικατοπτρίζουν τις πορτοφολικές μας αδυναμίες. Είναι συνηθισμένη και εντελώς ανθρώπινη τακτική να μετατρέπεις μια αδυναμία σε υποτιθέμενη ενσυνείδητη επιλογή. Όταν όμως το καταναλισκόμενο στον χαϊεντοέμπορο ποσό ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της κοινής λογικής, πιάνοντας τιμές διαμερίσματος, τότε οι απαιτήσεις πρέπει να είναι ανάλογες. Και ZZ Top πρέπει να παίξει και MOBY και Massive Attack και Μητροπάνο.

Δεν είναι κακό λοιπόν να κρίνεις ένα σύστημα που διεκδικεί τον τίτλο του "απόλυτου", με "απόλυτα" κριτήρια. Αντιθέτως είναι φυσική ροή της κουβέντας και δεν έχει κανένα ίχνος κακίας, ασχέτως του πως αντιδρά ο εκάστοτε εμπλεκόμενος έμπορος, τον οποίον βολεύει να πιστεύει το αντίθετο.

...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435

Και μία συναφής παρουσίαση (για "απόλυτη" εγγραφή - αναπαραγωγή ήχου) από το γνωστό κύριο.

Last edited by a moderator:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.600

Πάντως, από το διάβασμα που έκανα και κάνω εδώ (στο forum), από τις ερωτήσεις/συζητήσεις που κάνω σε/με μέλη του forum, από έρευνα στο διαδίκτυο (link 1, link 2) και από σχετική ερώτηση σε φίλο με πτυχίο Φυσικής και διδακτορικό στη Μηχανολογία (ο οποίος είναι άσχετος με το hobby μας, αλλά βαθύς γνώστης των επιστημών που ασχολείται, τη γνώμη του οποίου εκτιμώ ιδιαίτερα), διαπίστωσα ότι το watt είναι watt - τέλος. Είναι μονάδα μέτρησης ισχύος και ως τέτοια δεν επιδέχεται χαρακτηρισμούς του στυλ "μουσικά watts", "άμουσα watts", "υγρά watts", "ξερά watts" και διάφορά άλλα.

Το watt είναι μονάδα μέτρησης της ισχύος ενισχυτών σε απόλυτους αριθμούς. Όπερ μεθερμηνευόμενον, ότι ένας ενισχυτής ο οποίος έχει ισχύ 10 watts έχει προφανώς λιγότερη ισχύ ενισχυτή με ισχύ 100 watts και ούτε καθεξής - ανεξαρτήτως τοπολογίας ή/και τάξης λειτουργίας ή/και αν είναι solid state ή valve amplifier. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο η ισχύς του εκάστοτε ενισχυτή, ενισχύει το σήμα που λαμβάνει είναι ο ίδιος - το μετατρέπει σε ρεύμα (εκτός κι αν το αξίωμα "τα interconnects μεταφέρουν σήμα, τα καλώδια ηχείων μεταφέρουν ρεύμα" δεν ισχύει, οπότε τόση ώρα λέω βλακείες), το οποίο ρεύμα δεν επιδέχεται χαρακτηρισμών.

Επομένως, το ζήτημα είναι ο τρόπος που το εκάστοτε ηχείο μετατρέπει ή καλύτερα διαχειρίζεται την ισχύ που λαμβάνει, σε ήχο (ήχος = μετακίνηση αέρα με τις μεμβράνες των μεγαφώνων, σωστά?). Εδώ επεισέρχονται διάφοροι παράγοντες, όπως η τεχνολογία κατασκευής του κάθε ηχείου (ηλεκτροστατικό, μαγνητοστατικό κτλ), η ευαισθησία του ηχείου, τα υλικά του crossover, η ποιότητα, η τεχνολογία και τα υλικά κατασκευής των μεγαφώνων ή των μεμβρανών κτλ. Τέλος, φτάνουμε στον ακροατή/ιδιοκτήτη του εκάστοτε ηχοσυστήματος, όπου εδώ ο όρος "υποκειμενικότητα" στην εκτίμηση που έχει ή στο βαθμό αρεσκείας του συστήματος από τον ακροατή/ιδιοκτήτη, αποκτά πολύ μεγάλη σημασία - τόση που συχνά παραμορφώνει την όποια διάθεση του ακροατή/ιδιοκτήτη να ακούσει σχόλια ή/και κριτική για το σύστημά του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να γίνεται αντιδραστικός.

Μιλώντας προσωπικά, ήταν πολύ μεγάλος πειρασμός, να έρθει κάποιος στο χώρο μου, να ακούσει το ηχοσύστημά μου και να πρέπει να ανεχθώ τη γνώμη του, η οποία δεν μου άρεσε διότι διέκρινε κάποια προβλήματα και πρότεινε κάποιες βελτιώσεις, για τις οποίες απαιτείτο χρόνος, κόπος και χρήμα. Προσέξτε: Δεν αναφέρθηκα καθόλου στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, αλλά μόνο στη γνώμη του, ακριβώς για να τονίσω την "υποκειμενικότητα" που ανέφερα πιο πάνω. Ήταν μεγάλος πειρασμός να αντισταθώ στη σκέψη "τι λέει τώρα, ποιος είναι αυτός που θα έρθει να κρίνει το ηχοσύστημά μου;", αγνοώντας τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να υποστηρίξει τη γνώμη του.

Πού θέλω να καταλήξω; Θέλω να καταλήξω ότι στο forum αυτό, γράφουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφιερώσει πολύ κόπο, πολύ χρόνο και χρήματα (πολλά χρήματα) για να στήσουν ένα ηχοσύστημα μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Αναλογιζόμενοι όλα αυτά - συν το γεγονός ότι θεωρούν ότι έφτασαν στην "Ιθάκη" τους και βολεύτηκαν με το αποτέλεσμα (χωρίς να είναι κακή - στην περίπτωση αυτή - η βόλεψη), είναι έτοιμοι να "υπερασπιστούν" το σύστημά τους μέχρι "τελευταίας ρανίδος αίματος", απέναντι σε κάποιον ο οποίος ασκεί κριτική, εκφράζοντας τη γνώμη του. Αυτό είναι φυσικό. Αυτό που δεν είναι φυσικό είναι να "κλείνουν" τα αυτιά τους στα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο ασκών κριτική και ιδιαίτερα δε, όταν αυτά τα επιχειρήματα βασίζονται σε τύπους των Μαθηματικών και τη Φυσικής οι οποίοι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Τότε είναι που τα πράγματα ξεφεύγουν, ο παράγοντας "υποκειμενικότητα" γιγαντώνεται και πλέον η συζήτηση πέφτει σε επίπεδο.

Για να μην παρεξηγηθώ, θα ήθελα να τονίσω ότι προφανώς είναι αδύνατο να εξαλειφθεί η "υποκειμενικότητα" από τους ανθρώπους - αλλιώς θα ήμασταν robots. Επομένως, εάν κάποιος θέλει να χαρακτηρίζει τα watts του ενισχυτή του "μουσικά" ή εάν κάποιος άλλος θέλει να χαρακτηρίζει "υγρές" τις μεσαίες συχνότητες των ηχείων του, με γεια του με χαρά του. Οφείλει όμως να γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα που ορίζεται από τους νόμους και τους τύπους της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ακουστικής, τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν έχουν νόημα!

Ακριβώς λόγω της "υποκειμενικότητας", είμαι έτοιμος - και νομίζω ότι θα ήταν καλό να είμαστε όλοι έτοιμοι - να δεχθώ τέτοιους χαρακτηρισμούς από απλούς χρήστες/ακροατές/ιδιοκτήτες ηχοσυστημάτων. Όμως, όταν ένας κατασκευαστής ηχείων χαρακτηρίζει τα watts που απαιτούνται για να οδηγήσουν το ηχείο του, με τον όρο "μουσικα" χωρίς να παρέχει οποιαδήποτε εξήγηση του χαρακτηρισμού αυτού, τότε θα μου επιτρέψετε να θεωρήσω ότι ο χαρακτηρισμός εμπίπτει σε μια στυγνή εκστρατεία προώθησης του προϊόντος του σε αδαείς που εντυπωσιάζονται από όρους τους οποίους δεν καταλαβαίνουν.

Δυστυχώς, αυτοί οι αδαείς (κι εγώ μέσα σε αυτούς) αποτελούν την πλειονότητα του αγοραστικού κοινού, οπότε ένας αντιπρόσωπος τι καλείται να κάνει; Να διαλέξει μεταξύ της συνέχισης μετάδοσης ελλειπών και εσφαλμένων πληροφοριών χάρην πωλήσεων, κέρδους και επιβίωσης ή να "διαφωτίσει" τον εκάστοτε πελάτη, με κίνδυνο να χάσει την πώληση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Είναι πολύ δύσκολη η απόφαση αυτή - και ελπίζω, προς υπεράσπιση των αντιπροσώπων, να γίνει κατανοητό από όλους.

Νομίζω ότι έγραψα αρκετά (και ίσως κάπου να έχασα τον ειρμό της σκέψης μου και να φαίνονται ασύνδετα). Θα ήθελα να προλάβω οποιεσδήποτε αρνητικές αντιδράσεις, τονίζοντας ότι δεν καταφέρομαι προσωπικά εναντίον κανενός. Εάν κάποιος αισθάνεται ότι θίχτηκε από τα γραφόμενά μου, ευχαρίστως να το συζητήσουμε - με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς - και να απολογηθώ.

Καλημέρα σε όλους.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

.....δηλαδη αμα εγω φτιαξω ενα πικαπ καλλιτερο απο του Σκαλ.......με 12 βραχιονες ,900 κιλα,38 βελονες και 70 ποντους λουρια για να γυριζουνε τα πλατα τι θα γινει???????

Το καθε πραγμα δεν πρεπει να γινεται για εντυπωσιασμό αλλά για ουσία, γιατι π.χ. από τη μια υπάρχουν 5 ιμαντες 2mm round και από την άλλη μονο ενας 2 mm flat? και γιατι είναι απο συγκεκριμένο υλικό.....

Την ουσία δε, μπορεί κανεις να την "ανακαλύψει" με: (α) μετρήσεις και (β) δοκιμές...

Πάρτε κι αυτό για τα watt (RMS, μουσικα η peak και δε συμμαζεύεται...)

- http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_power#Continuous_power

καλημέρα στα κορίτσια!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.704

Το καθε πραγμα δεν πρεπει να γινεται για εντυπωσιασμό αλλά για ουσία, γιατι π.χ. από τη μια υπάρχουν 5 ιμαντες 2mm round και από την άλλη μονο ενας 2 mm flat? και γιατι είναι απο συγκεκριμένο υλικό.....

Την ουσία δε, μπορεί κανεις να την "ανακαλύψει" με: (α) μετρήσεις και (β) δοκιμές...

Πάρτε κι αυτό για τα watt (RMS, μουσικα η peak και δε συμμαζεύεται...)

- http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_power#Continuous_power

καλημέρα στα κορίτσια!
καλημερα και σε σενα μωρη παρθενα!!!!!!!:biggrin:

Reaction score
59

WIZZY γράφεις μεταξύ άλλων και αυτά:
"Μιλώντας προσωπικά, ήταν πολύ μεγάλος πειρασμός, να έρθει κάποιος στο χώρο μου, να ακούσει το ηχοσύστημά μου και να πρέπει να ανεχθώ τη γνώμη του, η οποία δεν μου άρεσε διότι διέκρινε κάποια προβλήματα και πρότεινε κάποιες βελτιώσεις, για τις οποίες απαιτείτο χρόνος, κόπος και χρήμα. Προσέξτε: Δεν αναφέρθηκα καθόλου στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, αλλά μόνο στη γνώμη του, ακριβώς για να τονίσω την "υποκειμενικότητα" που ανέφερα πιο πάνω. Ήταν μεγάλος πειρασμός να αντισταθώ στη σκέψη "τι λέει τώρα, ποιος είναι αυτός που θα έρθει να κρίνει το ηχοσύστημά μου;", αγνοώντας τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να υποστηρίξει τη γνώμη του.Μιλώντας προσωπικά, ήταν πολύ μεγάλος πειρασμός, να έρθει κάποιος στο χώρο μου, να ακούσει το ηχοσύστημά μου και να πρέπει να ανεχθώ τη γνώμη του, η οποία δεν μου άρεσε διότι διέκρινε κάποια προβλήματα και πρότεινε κάποιες βελτιώσεις, για τις οποίες απαιτείτο χρόνος, κόπος και χρήμα. Προσέξτε: Δεν αναφέρθηκα καθόλου στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, αλλά μόνο στη γνώμη του, ακριβώς για να τονίσω την "υποκειμενικότητα" που ανέφερα πιο πάνω. Ήταν μεγάλος πειρασμός να αντισταθώ στη σκέψη "τι λέει τώρα, ποιος είναι αυτός που θα έρθει να κρίνει το ηχοσύστημά μου;", αγνοώντας τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να υποστηρίξει τη γνώμη του."
ΣΧΟΛΙΟ Λ.Σ.
Δεν συνέβη κάτι τέτοιο στο οποίο αναφέρεσαι. Προσωπικά δεν σχολίασα καμία από τις εντυπώσεις των ανθρώπων που παρεβρέθηκαν στην ακρόαση, γιατί σέβομαι την όποια άποψή τους. Διαφωνώ με αυτούς που ενώ δεν ήταν στην ακρόαση και δεν τους άρεσαν αυτά που γράφτηκαν, προσπαθούν να βγάλουν *βλάκες* ή και *κουφούς* αυτούς που άκουσαν το σύστημα. Είναι εντελώς διαφορετικό από τα παραπάνω γραφόμενά σου, για τα οποία θα μπορούσες να είχες δίκιο, γιατί έχει συμβεί από ανθρώπους που δεν δέχονται την κριτική. Προσωπικά δεν με νοιάζει τί θα πεί κάποιος για το σύστημά μου, αλλά δεν ανέχομαι, ως έλλογο ον, να έχει κάποιος γνώμη για το πώς έπαιξε ένα σύστημα ενώ δεν το άκουσε, απουσίαζε από την ακρόαση.
Και φυσικά η μεγαλύτερη βλακεία αυτών των ανθρώπων είναι ότι αναφέρονται στους τελικούς!!!! Δεν ξέρουν ότι αν αλλάξω κάτι άλλο στο σύστημά μου [ίσως κατώτερης ποιότητας], δεν θα πω τί, και θα ακούσουν διαφορετικά, πχ να τους κτυπά το μπάσο, τότε ξαφνικά οι τελικοί θα είναι υπεραρκετοί, αν και θα είναι οι ίδιοι. Στα 62 μου χρόνια, επέτρεψέ μου να πω, και δεν αναφέρομαι σε σένα, ότι έχω ακούσει πάρα πολλές π@παριές, βιβλίο ολόκληρο μπορώ να γράψω με αυτές!!!!!
ΑΝ ΈΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ. Λ.Σ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

...προσπαθούν να βγάλουν *βλάκες* ή και *κουφούς* αυτούς που άκουσαν το σύστημα....
Γιατί δεν μπορώ να βρω που έγινε αυτό?

ΑΝ ΈΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ. Λ.Σ.

Εγωκεντρικές υπερβολές

Reaction score
59

wizzy επίσης λες:
"όταν ένας κατασκευαστής ηχείων χαρακτηρίζει τα watts που απαιτούνται για να οδηγήσουν το ηχείο του, με τον όρο "μουσικα" χωρίς να παρέχει οποιαδήποτε εξήγηση του χαρακτηρισμού αυτού, τότε θα μου επιτρέψετε να θεωρήσω ότι ο χαρακτηρισμός εμπίπτει σε μια στυγνή εκστρατεία προώθησης του προϊόντος του σε αδαείς που εντυπωσιάζονται από όρους τους οποίους δεν καταλαβαίνουν".

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ: ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Γιατί δεν μπορώ να βρω που έγινε αυτό?
Ψαξε και δες που και πώς χάλασε η παρουσίαση και μιας και είσαι Διαχειριστής λάβε τα απαραίτητα μέτρα, γιατί θέλω να πιστεύω ότι σε ενδιαφέρει η διατύπωση των ακουστικών εμπειριών του Τσαντουλή και άλλων από μια τέτοια συνάντηση, η οποία δεν νομίζω να γίνεται και πολύ συχνά. Λ.Σ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Ψαξε και δες που και πώς χάλασε η παρουσίαση και μιας και είσαι Διαχειριστής λάβε τα απαραίτητα μέτρα, γιατί θέλω να πιστεύω ότι σε ενδιαφέρει η διατύπωση των ακουστικών εμπειριών του Τσαντουλή και άλλων από μια τέτοια συνάντηση, η οποία δεν νομίζω να γίνεται και πολύ συχνά. Λ.Σ.

Είπα μήπως το έχεις πρόχειρο , γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.Ισως το βράδυ να ψάξω.

Reaction score
59

WIZZY λες και αυτό:"θεωρούν ότι έφτασαν στην "Ιθάκη" τους και βολεύτηκαν με το αποτέλεσμα".
ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ: Πίστεψέ με, δεν βολεύομαι με τίποτε. [Έχω τα πιο απλά γούστα έλεγε κάποιος, πάντα ικανοποιούμε με το καλύτερο]. Δεν με ενδιαφέρει η Ιθάκη αυτή καθ'ευατή ΑΛΛΑ η διαδρομη, το ταξείδι στην Ιθάκη, στην απέραντη θάλασσα της δισκογραφίας, το ταξείδι των εκπλήξεων, της συλλογής δίσκων μουσικής, της ακρόασης, της μοιρασιάς του μουσικού ονείρου με φίλους όπως οι συγκεκριμένοι από το avsite και το aca. Άνθρωποι που ξέρουν να μοιράζονται με άλλους, που όταν ξυπνούν κάθε πρωί πρωταρχικά βλέπουν ποσο όμορφος είναι ο κόσμος και μετά την όποια ασχήμια έχει. Ανθρωποι όχι μίζεροι.
Το ταξείδι στη μουσική Ιθάκη έχει και αυτό τους Κύκλωπες και τις Σειρήνες του. Γιαυτό και χρειάζεται να είσαι Οδυσσέας. Είναι δύσκολο αλλά μοναδικά ωραίο Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔ

Είπα μήπως το έχεις πρόχειρο , γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.Ισως το βράδυ να ψάξω.
Δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο.Ξεκίνα από την παρουσίαση του Τσαντουλή. Αν δεν την διάβασες, αξίζει. Και μόλις τελειώνει αρχίζουν σιγά-σιγά τα παρατράγουδα. Και δες επίσης αν προσωπικά εγώ κάνω κάποια κριτική στις απόψεις των όσων παραβρέθηκαν στην ακρόαση. Δεν θα βρεις τίποτα. Λ.Σ.

Reaction score
98

Κε Στεφανίδη,

Εάν κάποτε στο εγγύς μέλλον μπορέσω να διαθέσω αρκετές χιλιάδες € για να αντικαταστήσω το υπάρχον σύστημα μου να είστε σίγουρος πως εσείς δεν θα είστε ανάμεσα σε αυτούς που θα προτιμήσω για την προμήθειά του και εξηγούμαι : Σίγουρα μαζευτήκατε αρκετοί και περάσατε καλά ,αυτό έγινε απολύτως κατανοητό.Επίσης σίγουρο είναι πως το σύστημα σας εντυπωσίασε (κατά μέρος) τον συμπαθέστατο Κο Τσαντουλή ο οποίος μέσα απο τα γραπτά του μας έκανε γνωστό με μεγάλη ακρίβεια αυτό που άκουσε.
Αυτό που ΔΕΝ μπορώ να κατανοήσω είναι η αντιμετώπιση σας προς τους συνομιλητές σας, οι οποίοι ΝΑΙ μπορεί να μίλησαν "σκληρά",μπορεί να σας "επιτέθηκαν" ,μπορεί τελικά να μην σας άρεσε η "άποψη" τους ή απλά να μην συμφωνείτε μαζί τους,

Όμως δεν μπορέσατε τεκμηριωμένα να τους απαντήσετε και τελικά να αντικρούσετε τα λεγόμενα τους και εμένα αυτό δεν μου αρέσει.Μπορεί να μην σας ενδιαφέρει που δεν μου αρέσει αλλά όταν λαμβάνετε μέρος σε ένα φόρουμ και αποκαλείστε (και είστε) έμπορος είστε υποχρεωμένος (για τους πελάτες σας -ήδη ή μελλοντικούς) να παρέχετε τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα προϊόντα σας.

Με κάθε σεβασμό προς όλους.Απλά ένοιωσα πως πρέπει να εκφράσω την άποψη μου.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚ

Δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο.Ξεκίνα από την παρουσίαση του Τσαντουλή. Αν δεν την διάβασες, αξίζει. Και μόλις τελειώνει αρχίζουν σιγά-σιγά τα παρατράγουδα. Και δες επίσης αν προσωπικά εγώ κάνω κάποια κριτική στις απόψεις των όσων παραβρέθηκαν στην ακρόαση. Δεν θα βρεις τίποτα. Λ.Σ.
Την διάβασα απ την πρώτη στιγμή.
Παρατράγουδα όμως δεν βρήκα.
Εκτός αν θεωρείς τέτοιο την γνώμη του EAR για μεγαλύτερο ενισχυτή.
Γιατί απο κεί ξεκίνησαν όλα.

Reaction score
313

Ευχαριστώ πολύ το Βασίλη για την παρουσίασή του.
Θα ήθελα, πραγματικά, να ακολουθήσουν και άλλες δικές του παρουσιάσεις.
Αν έχει το κουράγιο και τη διάθεση, βέβαια...

Επίσης, προτείνω στο Λουκά να σταματήσει να παρουσιάζει το δικό του σύστημα, στο forum.
Δεν έχει νόημα να στενοχωριέται - δεν το αξίζει, άλλωστε...
Μια χαρά ευτυχισμένος είναι ο ίδιος, με τους φίλους που φιλοξενεί κατά καιρούς.

Κατά τα λοιπά..."Silver Alert! Εξαφάνιση ευγένειας - Μπορείτε να βοηθήσετε;"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Διαφωνώ με αυτούς που ενώ δεν ήταν στην ακρόαση και δεν τους άρεσαν αυτά που γράφτηκαν, προσπαθούν να βγάλουν *βλάκες* ή και *κουφούς* αυτούς που άκουσαν το σύστημα.
Ο μόνος που βγάζει βλάκες και κουφούς (και ηλίθιους) αυτούς που άκουσαν το σύστημα, είσαι εσύ.

Να η απόδειξη:
Εδώ, ευτυχώς για ορισμένους, είμαστε ακριβώς ηλίθιοι όσοι ακούσαμε το σύστημα και εκφράσαμε τις συγκεκριμένες απόψεις... Λ.Σ.
Επίσης, ο πρώτος που γελοιοποίησε το θέμα του Βασίλη, είσαι εσύ, καθώς στην ερώτηση του Κόγια προς τον Βασίλη Τσαντουλή (Κατά τη γνώμη σου, υπάρχουν συμβιβασμοί που θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί - και ποίοι;) για αυτό που έγραψε ο Βασίλης (Η ζωή και το hi fi είναι η τέχνη των συμβιβασμών.), το σχόλιό σου ήταν το εξής:

Μήπως τα καλώδια ρεύματος; Δεν μίλησε κανείς για καλώδια!!! Λ.Σ.
Και τέλος, η ανεξήγητη εμμονή σου πως η όποια αμιγώς τεχνική ανάλυση γενικά περί ενισχυτών τάσης αποτελεί ευθέως:

1) θάψιμο των OTL σου

2) άμεση προσβολή σε όλους όσους συμμετείχαν στην ακρόαση

3) έμμεση πλην σαφή προσπάθεια υποτίμησης και γελοιοποίησης αξιοσέβαστων σχεδιαστών

είναι συμπεράσματα εντελώς για τα ....πανηγύρια.

Επίσης, αυτά που δεν δέχεσαι και δεν "ανέχεσαι" (όπως χαρακτηριστικά λες) ως "έλλογο ον":
αλλά δεν ανέχομαι, ως έλλογο ον, να έχει κάποιος γνώμη για το πώς έπαιξε ένα σύστημα ενώ δεν το άκουσε, απουσίαζε από την ακρόαση.
Θα πρέπει να μάθεις αγαπητέ να τα δέχεσαι και να τα ανέχεσαι, διότι, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό, αρκεί το μυαλό σου να έχει μέσα και κάποιες τεχνικής φύσεως γνώσεις (αυτές που αποφεύγεις δια ροπάλου αφού με την πρώτη ευκαιρία δηλώνεις πως ούτε ξέρεις ούτε σε ενδιαφέρουν αυτά, εσύ πας και ακούς ζωντανή μουσική και δε σε ενδιαφέρουν τα τεχνικά - εσύ τα λες) ώστε να μπορείς να συνδυάσεις τεχνικές παραμέτρους ένθεν κι ένθεν. Για την πληροφόρησή σου, μάθε πως είναι πολλοί εδώ μέσα που αγόρασαν ηχεία ή ενισχυτές ή άλλα μηχανήματα χωρίς να τα ακούσουν σε καμιά ακρόαση και ήξεραν πως θα παίξουν και αν θα οδηγηθούν άριστα ή όχι. Καιρός να μάθεις πως δε λειτουργούν όλοι σαν εσένα, πως δε χρειάζεται να ακούσουν κάτι για να ξέρουν αν οδηγείται πλήρως, καθώς τα τεχνικής φύσεως θέματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα, πχ ένας ενισχυτής που βγάζει 100 βατ στα 4 ωμ, μια χαρά θα παίξει τα magnepan αλλά δε θα τα οδηγήσει πλήρως στα όριά τους, θα παραμείνουν εν μέρει ανεκμετάλλευτα τα magnepan. Και γι'αυτό που σου λέω, δε χρειάζεται να πάω στο σπίτι κανενός για να το ακούσω, είναι απολύτως άχρηστο, μπορώ να σου εξηγήσω με απόλυτο τρόπο το γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ενισχυτής με ισχύ 100 βατ στα 4 ωμ δε μπορεί να οδηγήσει πλήρως τα magnepan, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δε μπορεί να παίξει μια χαρά τα ηχεία (σε σχετικά ήπιες στάθμες) και να παίζει και πάρα πολύ ωραία μάλιστα.

Επίσης, να σε ενημερώσω πως με τα παραπάνω που έγραψα για τα magnepan, δεν προσβάλω όσους έχουν magnepan με ενισχυτές 100 βατ, δεν υποτιμώ και δεν γελοιοποιώ "αξιοσέβαστους σχεδιαστές", και προφανώς δεν βγάζω ηλίθιους, κουφούς και βλάκες όλους όσους έχουν ακούσει magnepan με ενισχυτές 100 βατ...

Ελπίζω να μη με αναγκάσεις να επανέλθω, Ελληνικά μιλάω, όχι κινέζικα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚ

Την διάβασα απ την πρώτη στιγμή.
Παρατράγουδα όμως δεν βρήκα.
Εκτός αν θεωρείς τέτοιο την γνώμη του EAR για μεγαλύτερο ενισχυτή.
Γιατί απο κεί ξεκίνησαν όλα.
Την γνώμη του Βασίλη Τσαντουλή εννοείς...

Απλά εξήγησα απλοϊκά (νόμος του ωμ) το "γιατί" το είπε αυτό ο Βασίλης.

Να και η ξεκάθαρη γνώμη του Βασίλη Τσαντουλή, για άλλη μια φορά (τελευταία παράγραφος):

Είναι όμως όλα τέλεια; Όχι !

Σε ροκ προγράμματα ή σε προγράμματα που απαιτούν ρεαλιστική-με ενέργεια αναπαραγωγή μεγάλων εντάσεων ή ισχυρών και χαμηλόσυχνων κρουστικών ήχων το σύστημα είναι απλώς καλό έως πολύ καλό.

Αναμενόμενο από εκείνους που γνωρίζουν για μετατροπείς πίεσης ή ταχύτητας και για δίπολες full range επιφανειακές διατάξεις.

Αν το ενδιαφέρον σας εντοπίζεται στο να ακούσετε μπότα που ανακατώνει το στομάχι ,βροντές , εκρήξεις και ξεκοιλιαζόμενες γκράντ κάσες τότε το σύστημα αυτό δεν θα σας ενθουσιάσει . Υπάρχει εξαιρετική διαγραφή του ήχου της μεμβράνης. Δεν υπάρχει όμως ο βαρβάτος τσαμπουκάς. Ή μάλλον υπάρχει αλλά σε «σεμνά» επίπεδα.

Εικάζω ότι ένας άλλος ενισχυτής θα βελτίωνε και εδώ τα πράγματα (με την σοβαρή πιθανότητα ταυτόχρονης απώλειας κάποιων μαγικών στοιχείων που είναι εγγενή στους otl ενισχυτές του Λουκά). ΄Όχι όμως σε σημείο που θα ξεπερνούσε ένα πολύ καλό ηλεκτροδυναμικό ή υβριδικό ηχείο.
Νομίζω πως είναι απόλυτα κατανοητό πως ο ίδιος Βασίλης ο Τσαντουλής στα γραπτά του έθιξε ξεκάθαρα και το θέμα των ενισχυτών, καθώς θεώρησε πως με άλλο ενισχυτή θα υπήρχε μεγαλύτερος "τσαμπουκάς", δηλαδή στάθμες και δυναμικά, δηλαδή περισσότερη ισχύς θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έθιξε και το θέμα των ηχείων, καθώς ως ηλεκτροστατικά είναι δεδομένο πως μερικά πράγματα, ότι και να κάνει κανείς, δε μπορεί να τα βγάλει τόσο αντικειμενικά σωστά όπως τυπικά ηλεκτροδυναμικά ηχεία ή υβριδικές υλοποιήσεις, οι οποίες υπάρχουν για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon