OTL ....παραλειπόμενα

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OTL ....παραλειπόμενα

Να κάνω μια ερώτηξη, που την έχω σκεφτεί εδώ και καιρό?

Πράγματι, τα ίδια τα ηχητικά κύματα, δημιουργούν προβλήματα στα πικάπ.

Θα είχαν νόημα κατασκευές / κουβούκλια απομόνωσης του πικάπ από τα ηχητικά κύματα? Και δεν μιλάω για τα plexiglass...
Φαντάσου τι επίδραση / προβλήματα θα δημιουργούν σε έναν ογκώδη παράλληλης μετατόπισης βραχίονα....:laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Το οτι δεν υπάρχουν η οτι δεν πρόλαβαν να υπάρξουν δεν σημαινει οτι αν υπηρχαν, δεν θα ηταν καλύτερα.....

Εξ' άλλου η περιστροφη μιας μπομπινας η μια κασσετας δεν εχει μια κεφαλη να διαβαζει μερικες φορές ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ...... οπως εχουμε σε ενα πικάπ...

Βρε Χρήστο, αλλού είναι το θέμα!

Ακούς ένα βινύλιο που γράφτηκε από μπομπίνα που είχε σημαντικά προβλήματα! Όσο τέλειο κι αν είναι το πικαπ σου, αυτά τα προβλήματα ήταν εγγενή στο μέσο εγγραφής και θα τα ακούς θες δε θες, ότι πικαπ και να έχεις! Οι μικροαλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής της μπομπίνας είναι ΙΔΓΙΟ ΠΡΑΓΜΑ με το wow & flutter στα πικάπ, και οι μπομπίνες είχαν ΟΛΕΣ πρόβλημα, το οποίο υπάρχει σε ΟΛΕΣ τις ηχογραφήσεις (τις αναλογικές). Τι δε καταλαβαίνεις;

Reaction score
8.905

Εγω παντως θα παραδεχτω τον αγαπητο Βασιλη μας που λεει οτι προσπαθει να κανει το πικαπ του να παιζει σαν το ψηφιακο του.......αρχοντα μου εσυ!!!!!!
Αυτες ειναι αληθειες που τρομαζουν ...........

Ναι όντως περίπου έτσι... τα θετικά της ψηφιακής ζητούσα/έψαχνα...

Κι εγω προσπαθώ να βρω ενα ψηφιακο που να παιζει σαν το αναλογικό μου.... πάλι τα ιδια θα λέμε?

Οτι ψηφιακό μου' φεραν στο rack εσπασε τα μουτρα του τελειως!!!!

Θα είχε ενδιαφέρον καποια στιγμη να κάνουμε μια κουρτίνα πάρτι... το ακριβό πικάπ σου με την ολόχρυση κεφαλή και να το βάλουμε απέναντι με ένα φτωχό δικό μου DD Victor TT-101 πλατώ, με μια κακομοίρα Technics κεφαλή επάνω και σε εναν Technics EPA-100 βραχίονα.... θα είχε ενδιαφέρον το αποτέλεσμα....!

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OTL ....παραλειπόμενα

Φαντάσου τι επίδραση / προβλήματα θα δημιουργούν σε έναν ογκώδη παράλληλης μετατόπισης βραχίονα....:laugh:
Εσύ κανόνισε, θέλω γιαπωνέζα σχιστομάτα, JVC την λένε την μαμά της....και Victor την γιαγιά της...:roflmao:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Βρε Χρήστο, αλλού είναι το θέμα!

Ακούς ένα βινύλιο που γράφτηκε από μπομπίνα που είχε σημαντικά προβλήματα! Όσο τέλειο κι αν είναι το πικαπ σου, αυτά τα προβλήματα ήταν εγγενή στο μέσο εγγραφής και θα τα ακούς θες δε θες, ότι πικαπ και να έχεις! Οι μικροαλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής της μπομπίνας είναι ΙΔΓΙΟ ΠΡΑΓΜΑ με το wow & flutter στα πικάπ, και οι μπομπίνες είχαν ΟΛΕΣ πρόβλημα, το οποίο υπάρχει σε ΟΛΕΣ τις ηχογραφήσεις (τις αναλογικές). Τι δε καταλαβαίνεις;
Δεν ειναι το ιδιο!!!!! Λογω διαρκως ματαβαλομενης τριβης της κεφαλης, ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

....
Θα είχε ενδιαφέρον καποια στιγμη να κάνουμε μια κουρτίνα πάρτι... το ακριβό πικάπ σου με την ολόχρυση κεφαλή και να το βάλουμε απέναντι με ένα φτωχό δικό μου DD Victor TT-101 πλατώ, με μια κακομοίρα Technics κεφαλή επάνω και σε εναν Technics EPA-100 βραχίονα.... θα είχε ενδιαφέρον το αποτέλεσμα....!
Οποτε θελεις και με κουρτινα και με ακροατηριο. Φερτο και το εννοω!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038

...οσο δε για τις δονησεις του βινυλίου, αυτες δεν οφειλονται στη κεφαλή αλλά στα προσπιπτοντα στο βινυλίο ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ που γινεται ΧΑΜΟΣ σε ενα δωματιο, ειδικα αν αυτο εχει και προβληματα συντονισμων.

άντε ντε, το είπες. Ωραία. Άρα, για να μη πάλλεται ο δίσκος βινυλίου, να του δώσουμε μάζα. Να ρωτήσω τώρα κάτι; Όταν παίζω δυνατά μουσική, ο τοίχος, που έχει πολύ μεγάλη μάζα (και τέλος πάντων πολύ μεγαλύτερη μάζα από το πικαπ σου), γιατί πάλλεται σα κουδουνίστρα και δε πάλλεται το ποτήρι της μπύρας;

εδώ σε θέλω....

ΥΓ
Μόλις απαντήσεις και σε αυτό, πάμε στο επόμενο....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038

Οποτε θελεις και με κουρτινα και με ακροατηριο. Φερτο και το εννοω!!!

Τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια για την αποδοχή της δοκιμής!

και δε κάνω καμιά πλάκα.... Να μας ενημερώσετε για το ιβεντ και το χαβαλέ που θα κάνετε!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.895

άντε ντε, το είπες. Ωραία. Άρα, για να μη πάλλεται ο δίσκος βινυλίου, να του δώσουμε μάζα. Να ρωτήσω τώρα κάτι; Όταν παίζω δυνατά μουσική, ο τοίχος, που έχει πολύ μεγάλη μάζα (και τέλος πάντων πολύ μεγαλύτερη μάζα από το πικαπ σου), γιατί πάλλεται σα κουδουνίστρα και δε πάλλεται το ποτήρι της μπύρας;

εδώ σε θέλω....
Διότι το ποτήρι είναι γεμάτο και ο τοίχος άδειος!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Την λατρεύεις και με το discman και τις μουσικές σου, και με αυτές που ανακαλύπτεις στο youtube, άντε από 'δω! :wink:
Δεν θα σου πω "άντε από 'δω". Αν δεν θέλεις ή δεν καταλαβαίνεις είναι άλλο θέμα και δεν έχω καμία διάθεση. "Έχω τα πιο απλά γούστα. Ικανοποιούμε πάντα με το καλύτερο". Έλεγε κάποιος. Στις διακοπές το disc man μπορώ και έχω και όχι το σύστημά μου. Με αυτό ακούω με αυτό γουστάρω λόγω των συνθηκών. Αν υπήρχε μόνο αυτό, μόνο με αυτό θα άκουγα μουσική. Φυσικά πολύ λιγότερο και δεν θα με συγκινούσε η μουσική ακρόαση όπως τώρα. Το ίδιο ισχύει και με το πόσο ποιοτικό είναι ένα σύστημα, για το πόσο θα το ακούς χωρίς να σε κουράζει και να σε εμπλέκει συναισθηματικά η ακρόαση ενός ηχογραφημένου έργου.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

εδώ σε θέλω....
Νομιζεις οτι δεν παλλεται! Βαλε το στηθοσκοπιο σου!!!! και πιο πολυ οταν ειναι αδειο βεβαιως οπως ειπε ο Κογιας!

Καθε υλικό εχει την ιδιοσυχνοτητα του....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038

Δεν ειναι το ιδιο!!!!! Λογω διαρκως ματαβαλομενης τριβης της κεφαλης, ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ!!!

άσε τώρα την τριβή της μιας κεφαλής και της άλλης, και επικεντρώσου στην αλλαγή ταχύτητας περιστροφής και του ενός και του άλλου μέσου.

Θέλεις σταθερή ταχύτητα περιστροφής στο πλατώ (χωρίς μικροαλλαγές γωνιακής περιστροφής ώστε να μην υπάρχουν μικροαλλαγές στο πιτς) για να ακούσεις ένα δίσκο βινυλίου που γράφτηκε αναλογικά από μια μπομπίνα η οποία ΔΕΝ είχε σταθερή ταχύτητα περιστροφής της ταινίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροαλλαγές στο πιτς ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (εφόσον είναι αναλογική).

Επαναλαμβάνω, όσον αφορά την σταθερότητα περιστροφής, τις ΔΕΝ καταλαβαίνεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038

Νομιζεις οτι δεν παλλεται! Βαλε το στηθοσκοπιο σου!!!!
Α, μπράβο, πολύ σωστά!

Δηλαδή πάλλεται σε άλλη συχνότητα, ε;

Τον τοίχο τον καταλαβαίνουμε εύκολα ότι πάλλεται, διότι είναι σε χαμηλές συχνότητες που τις αισθανόμαστε, ενώ το ποτήρι της μπύρας είναι σε πολύ πιο υψηλές συχνότητες παλλόμενο, τις οποίες πχ με την αφή δε τις νιώθουμε.

Σωστά;

Δηλαδή μιλάμε για την συχνότητα ιδιοσυντονισμού του κάθε αντικειμένου, σωστά;

ΥΓ

Reaction score
8.905

Τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια για την αποδοχή της δοκιμής!

και δε κάνω καμιά πλάκα.... Να μας ενημερώσετε για το ιβεντ και το χαβαλέ που θα κάνετε!!!!!

Θέλω και τον ΚωσταEAR στο ακροατήριο και ανοιχτόμυαλους.... θα οργανωθεί σωστά... και θα γίνει κάποια στιγμή το γλέντι... γιατί εγώ δεν έχω φόβο και τίποτα να "χάσω"... γιατί δεν τα έχω "χώσει"!

Y

Yiannis_B

Guest

Α, μπράβο, πολύ σωστά!

Δηλαδή πάλλεται σε άλλη συχνότητα, ε;

Τον τοίχο τον καταλαβαίνουμε εύκολα ότι πάλλεται, διότι είναι σε χαμηλές συχνότητες που τις αισθανόμαστε, ενώ το ποτήρι της μπύρας είναι σε πολύ πιο υψηλές συχνότητες παλλόμενο, τις οποίες πχ με την αφή δε τις νιώθουμε.

Σωστά;

Δηλαδή μιλάμε για την συχνότητα ιδιοσυντονισμού του κάθε αντικειμένου, σωστά;

ΥΓ

Τα πικάπ θα έπρεπε να είναι αεροδυναμικά. :rolleyes:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

άσε τώρα την τριβή της μιας κεφαλής και της άλλης, και επικεντρώσου στην αλλαγή ταχύτητας περιστροφής και του ενός και του άλλου μέσου.

Θέλεις σταθερή ταχύτητα περιστροφής στο πλατώ (χωρίς μικροαλλαγές γωνιακής περιστροφής ώστε να μην υπάρχουν μικροαλλαγές στο πιτς) για να ακούσεις ένα δίσκο βινυλίου που γράφτηκε αναλογικά από μια μπομπίνα η οποία ΔΕΝ είχε σταθερή ταχύτητα περιστροφής της ταινίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροαλλαγές στο πιτς ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (εφόσον είναι αναλογική).

Επαναλαμβάνω, όσον αφορά την σταθερότητα περιστροφής, τις ΔΕΝ καταλαβαίνεις;
Το λαθος της μπομπινας σε ενα βαρυ πλατω θα μεταφερθςει αυτουσιο, σε ελαφρυ πλατω θα χειροτερεψει...

Τι δεν καταλαβαινεις? Γι αυτο (εν μερει) και η υπεροχη των direct to disc.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038

Θέλω και τον ΚωσταEAR στο ακροατήριο και ανοιχτόμυαλους.... θα οργανωθεί σωστά... και θα γίνει κάποια στιγμή το γλέντι... γιατί εγώ δεν έχω φόβο και τίποτα να "χάσω"... γιατί δεν τα έχω "χώσει"!

άσε τις φιλολογίες, και κανόνισε να υπάρχει άφθονη μπύρα.

επίσης, για να είμαστε και εντός θέματος, κανόνισε να ταιριάξει το φόνο στέιτζ και με την κεφαλή σου, δηλαδή δείτε καλά τα τεχνικά θέματα του εγχειρήματος.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μεσα για μεσα!!!!!!! θα φερεις ομως δικο σου phono stage!!!!! θα το καρφωσουμε σε μια εισοδο του προενισχυτη μου (οποια γουσταρεις) και θα εξισωσουμε και τα input...

​ρε πουστη μου, δεν θα μεγαλώσω ποτέ?????????????? :roflmao:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29