Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

Reaction score
1.391
Απάντηση: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΙΚ-ΑΠ ΜΑΣ ★ ΣΧΟΛΙΑ ★ ΦΩΤΟ ★ Κ.Λ.Π.

μαλιστα, ευχαριστω πολυ !

Reaction score
13.610

Kαλησπερα στην παρεα...Συγνωμη VASILIS M, αν θελεις μπορεις να μου εξηγησεις τι ακριβως εκανες για να αυξηθει η χωρητικοτητα τις κεφαλης? συγνωμη που ρωταω ειμαι ασχετος και περιεργος συναμα...Σε ευχαριστω..

Reaction score
1.815

Πήρε έναν αρχαίο παλιο-προενισχυτή o χαλιεντάς!
Αυτό έκανε!:thumbsup:

Δες εδώ κι εδώ τι κλαπατσίμπανο απόκτησε!:whistling:

Reaction score
8.905

Kαλησπερα στην παρεα...Συγνωμη VASILIS M, αν θελεις μπορεις να μου εξηγησεις τι ακριβως εκανες για να αυξηθει η χωρητικοτητα τις κεφαλης? συγνωμη που ρωταω ειμαι ασχετος και περιεργος συναμα...Σε ευχαριστω..

Απο εδώ που ειχα φτιάξει σε σχεδιάγραμμα έναν γρήγορο τρόπο για να "παίξουμε" με την χωρητικότητα της κεφαλής, παίρνοντας πυκνωτές με τιμές 50pf, 100pf, 150pf, 200pf... !

... έφτιαξα μια εικόνα σχετικά με το πως να αυξήσουμε την χωρητικότητα (εάν απαιτείτε και ανώδυνα) σε μια κεφαλή MM/ΜΙ.

Reaction score
13.610

Kαλημερα..σε ευχαριστω πολυ ..vasili..Και κατι τελευταιο, με αυτο το εξυπνο κολπο τι πετυχαινουμε? παιζουν καλητερα δυνατοτερα οι κεφαλες? και υπαρχουν PHONO που το κανουν αυτο με ρυθμισεις? Σας ευχαριστω και συγνωμη για την ασχετοσυνη μου..και αν σας ζαλιζω...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Παίζουν πιό σωστά ,οχι δυνατότερα .
Υπάρχουν phono που ρυθμίζουν και χωρητικότητες και αντιστάσεις .
πχ αυτό http://www.aqvox.de/phono.html

Reaction score
13.610

Σας ευχαριστω και παλι παιδια για τις αμεσες απαντησεις..κατι σε ποιο φτηνο PHONO με αυτες τις ρυθμισεις υπαρχη? η κατι σε KIT,DIY?..Ρωταω γιατι ετοιμαζω ενα gl 78 lenco ptp 5 σιγα σιγα...

ryk

Reaction score
925

[h=2]The Beavis HiFi Kitchen Sink Phono Preamplifier[/h]
από εδώ http://beavishifi.com/articles/phono-preamps/

Πρόκειται να το φτιάξω (όχι σύντομα). Έχω φτιάξει το ακριβώς από πάνω (RJM) το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο χωρίς τα μεταβλητά στοιχεία και ακούγεται μια χαρά (εκ πρώτης, πρέπει να μπει σε κουτί και να στρωθεί).
Α, και με πολύ μικρό κόστος (αν θέλεις υλικά, πέρνα να σου δώσω, έχω αρκετά).

Reaction score
8.905

Σας ευχαριστω και παλι παιδια για τις αμεσες απαντησεις..κατι σε ποιο φτηνο PHONO με αυτες τις ρυθμισεις υπαρχη? η κατι σε KIT,DIY?..Ρωταω γιατι ετοιμαζω ενα gl 78 lenco ptp 5 σιγα σιγα...
Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο συγκεκριμένο... χρησιμοποιείς αυτό που έχεις... αφού βρεις τις κατάλληλες τιμές με τον τρόπο που σου έδειξα, έπειτα αλλάζεις τους εσωτερικούς στάνταρντ (πυκνωτές) με αυτούς που σου ματσάρουν!

Reaction score
13.610

RYK...Να εισαι καλα φιλε μου αλα ειμαι λιγο μακρια για τα υλικα που λες....VASILI ..Για φονο εχω το φονο του RG 10 MK4 SYMPHONιC LINE...Αλαζοντας μονο πυκνωτες οπως στο σχεδιο ποιο πανω γινεται η δουλεια μου λες?

Reaction score
8.905

Μπορείς να τις αλλάξεις, η επίσης να κολλήσεις μέσα στα εσωτερικά θηλυκά RCA, αλλά ακόμα και εάν δεν θέλεις να πειράξεις την συσκευή σου σου, μπορείς να αφήσεις το εξωτερικό μόντ επάνω μόνιμα, η εάν έχεις φτιάξει καλώδιο βραχίονα δικό σου, να τους βάλεις (τους πυκνωτές) μέσα στο RCA βύσματα μόνιμα. μια χαρά είναι και έτσι!

Reaction score
13.610

σε ευχαριστω και παλι...οταν ερθει η ωρα μαλον θα σε ενοχλησω με τις χαζοερωτησεις μου..παντος απο τα γραφομενα σου παω για

Reaction score
13.610

SHURE V15 III ,JVC..ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ SAS ΒΕΛΟΝΑ ΜΕ JELCO 12 TONEARM....Να ειστε καλα ολοι σας και παλι ευχαριστω...

Reaction score
1.187

Απο εδώ που ειχα φτιάξει σε σχεδιάγραμμα έναν γρήγορο τρόπο για να "παίξουμε" με την χωρητικότητα της κεφαλής, παίρνοντας πυκνωτές με τιμές 50pf, 100pf, 150pf, 200pf... !
Επειδή όπως σού είπα δεν έχω "παίξει" με χωρητικότητες, άντε και την φτιάξαμε αυτή την κατασκευούλα (εύκολη είναι, δεν έχουμε πρόβλημα με τα κολλητήρια) το θέμα είναι τι θα πρέπει να ακούσουμε παίζοντας με τις χωρητικότητες; Πώς θα καταλάβω δηλαδή πότε έχω βάλει επάνω την σωστή χωρητικότητα; Πού θα πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου για να καταλάβω πότε είμαι σωστός;

Reaction score
8.905

Πρώτον μαθαίνεις τα χαρακτηριστικά της κεφαλής σου, ύστερα τι χωρητικότητα έχουν τα καλώδια σου (από την κεφαλή έως τα rca) συνήθως είναι στα +/-50pf, και τέλος τι έχει το φόνο σου (συνήθως +/-100pf!) Πχ οι Shure με την ορίτζιναλ βελόνα... μπορείς να ανέβεις μέχρι τα 500pf συνολικά! Όπως και πολλές Shibata θέλουν φόρτωμα σε pf η Kohm! Κάτι παρόμοιο κάνεις και για την αντίσταση! Το αποτέλεσμα που παίρνεις είναι τονική ισορροπία σε όλο το φάσμα! Πχ εάν έχεις μικρή χωρητικότητα... θα "χάνεις" μεσο-υψηλές συχνότητες! Προσοχή λοιπόν να μην το παρακάνουμε! :cool:

Reaction score
8.905

Και ειδικά από σένα Νεοσμυρνιώτη περιμένω εντυπώσεις....:drinks:

ryk

Reaction score
925

Πρώτον μαθαίνεις τα χαρακτηριστικά της κεφαλής σου, ύστερα τι χωρητικότητα έχουν τα καλώδια σου (από την κεφαλή έως τα rca) συνήθως είναι στα +/-50pf, και τέλος τι έχει το φόνο σου (συνήθως +/-100pf!) Πχ οι Shure με την ορίτζιναλ βελόνα... μπορείς να ανέβεις μέχρι τα 500pf συνολικά! Όπως και πολλές Shibata θέλουν φόρτωμα σε pf η Kohm! Κάτι παρόμοιο κάνεις και για την αντίσταση! Το αποτέλεσμα που παίρνεις είναι τονική ισορροπία σε όλο το φάσμα! Πχ εάν έχεις μικρή χωρητικότητα... θα "χάνεις" μεσο-υψηλές συχνότητες! Προσοχή λοιπόν να μην το παρακάνουμε! :cool:
Bασίλη δηλ. μπορώ να μετρήσω με καπασιτόμετρο τα rca μου για να δω τι παίζει; Όπως επίσης και το phono/interconnect? Μιλάμε πάντα με τους διακόπτες στο off?

Reaction score
8.905

Στο φόνο αναφέρονται οι τιμές στα χαρακτηριστικά του, τα καλώδια εάν θέλεις να τα μετρήσεις... καλό είναι, αλλά υπάρχουν στοιχεία ανάλογα την βερσιόν του mk2 . Πχ. Εδώ.

Reaction score
8.905

Bασίλη δηλ.....Όπως επίσης και το phono/interconnect? Μιλάμε πάντα με τους διακόπτες στο off?
Εάν εννοείς το μετά του (εαν εχεις εξωτερικό) φόνο καλώδιο/ιντερκονέκτ... αυτό δεν παίζει ρόλο... μόνο ότι πάει μέχρι την είσοδο του φόνο!

• Like
Reactions: ryk

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90