- Reaction score
- 1.391
Απάντηση: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΙΚ-ΑΠ ΜΑΣ ★ ΣΧΟΛΙΑ ★ ΦΩΤΟ ★ Κ.Λ.Π.
μαλιστα, ευχαριστω πολυ !
μαλιστα, ευχαριστω πολυ !
Kαλησπερα στην παρεα...Συγνωμη VASILIS M, αν θελεις μπορεις να μου εξηγησεις τι ακριβως εκανες για να αυξηθει η χωρητικοτητα τις κεφαλης? συγνωμη που ρωταω ειμαι ασχετος και περιεργος συναμα...Σε ευχαριστω..
... έφτιαξα μια εικόνα σχετικά με το πως να αυξήσουμε την χωρητικότητα (εάν απαιτείτε και ανώδυνα) σε μια κεφαλή MM/ΜΙ.
Δες.... τι κλαπατσίμπανο απόκτησε!
Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο συγκεκριμένο... χρησιμοποιείς αυτό που έχεις... αφού βρεις τις κατάλληλες τιμές με τον τρόπο που σου έδειξα, έπειτα αλλάζεις τους εσωτερικούς στάνταρντ (πυκνωτές) με αυτούς που σου ματσάρουν!Σας ευχαριστω και παλι παιδια για τις αμεσες απαντησεις..κατι σε ποιο φτηνο PHONO με αυτες τις ρυθμισεις υπαρχη? η κατι σε KIT,DIY?..Ρωταω γιατι ετοιμαζω ενα gl 78 lenco ptp 5 σιγα σιγα...
Επειδή όπως σού είπα δεν έχω "παίξει" με χωρητικότητες, άντε και την φτιάξαμε αυτή την κατασκευούλα (εύκολη είναι, δεν έχουμε πρόβλημα με τα κολλητήρια) το θέμα είναι τι θα πρέπει να ακούσουμε παίζοντας με τις χωρητικότητες; Πώς θα καταλάβω δηλαδή πότε έχω βάλει επάνω την σωστή χωρητικότητα; Πού θα πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου για να καταλάβω πότε είμαι σωστός;Απο εδώ που ειχα φτιάξει σε σχεδιάγραμμα έναν γρήγορο τρόπο για να "παίξουμε" με την χωρητικότητα της κεφαλής, παίρνοντας πυκνωτές με τιμές 50pf, 100pf, 150pf, 200pf... !
Bασίλη δηλ. μπορώ να μετρήσω με καπασιτόμετρο τα rca μου για να δω τι παίζει; Όπως επίσης και το phono/interconnect? Μιλάμε πάντα με τους διακόπτες στο off?Πρώτον μαθαίνεις τα χαρακτηριστικά της κεφαλής σου, ύστερα τι χωρητικότητα έχουν τα καλώδια σου (από την κεφαλή έως τα rca) συνήθως είναι στα +/-50pf, και τέλος τι έχει το φόνο σου (συνήθως +/-100pf!) Πχ οι Shure με την ορίτζιναλ βελόνα... μπορείς να ανέβεις μέχρι τα 500pf συνολικά! Όπως και πολλές Shibata θέλουν φόρτωμα σε pf η Kohm! Κάτι παρόμοιο κάνεις και για την αντίσταση! Το αποτέλεσμα που παίρνεις είναι τονική ισορροπία σε όλο το φάσμα! Πχ εάν έχεις μικρή χωρητικότητα... θα "χάνεις" μεσο-υψηλές συχνότητες! Προσοχή λοιπόν να μην το παρακάνουμε!
Εάν εννοείς το μετά του (εαν εχεις εξωτερικό) φόνο καλώδιο/ιντερκονέκτ... αυτό δεν παίζει ρόλο... μόνο ότι πάει μέχρι την είσοδο του φόνο!Bασίλη δηλ.....Όπως επίσης και το phono/interconnect? Μιλάμε πάντα με τους διακόπτες στο off?