HANGOVER

gonis

Luger
Reaction score
12.113
Αν καμνετε καμιαν ακρόαση στα ribbon, παρακαλώ μην με παραgonisετε, θαθελα να τα ακουσω...... :gotcha:

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων....
Που ησουνα εσυ τοσες μερες?
Μας ανησυχησες με την απουσια σου...

Reaction score
8.905
Εγώ που το ξανάκουσα το ηχείο προσεκτικά, και με δικές μου επιλογές, που τις γνωρίζω καλά,
το MG 20.1 έχει εξαιρετικές φυσικές χρειές, χωρίς γωνίες και παντελή απουσία όποιας σκληρότητας, μόνο όσον αφορά την στερεοφωνία, μου φάνηκε ότι έχει μια τρύπα στο δεξί ηχείο, παρακάτω θα δείτε και το γράφημα από τις μετρήσεις........:whistling:

..................:lol: :tongue: :D :laugh: :roflmao: :lol: ..................

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.654
Χρήστο, δεν είναι ωραίος ο χώρος έτσι; :)

DSC_0263B.jpg

Reaction score
3.332
απο τα πιο απολαυστικα ποστ !
καλη συνεχεια στην παρεα ....
καλοριζικα Χρηστο αgoniω για ακροαση
ειμαι σιγουρος οτι εχεις κανει μια παρα πολυ προσεγμενη
επιλογη .

gonis

Luger
Reaction score
12.113
Συνοψιζω και σας μεταφερω τις πρωτες εντυπωσεις...
Ο χωρος ειναι διαστασεων 6.90Χ5.80Χ2.70 και ειναι ενα τυπικο σαλονι-τραπεζαρια-κουζινα σε διαμερισμα πολυκατοικιας το οποιο στοιχειωδως πρεπει να ειναι και λειτουργικο.
Τα ηχεια αρχικα εχουν τοποθετηθει σε αποσταση 1.60 m απο τον πισω τοιχο και με αρκετη κλιση ωστε η ματια να ειναι καθετη στο ηχειο (συμβουλη ΕΑΡ).
Τα ribbon τοποθετηθηκαν εσωτερικα για καλυτερο εστιασμο και διοτι η θεση ακροασης ειναι περιπου στα 3 m.
Τα ηχεια τα αγορασα χωρις να τα ακουσω στο χωρο μου αλλα ειχα διαβασει αρκετα εδω και αλλου.
Το χαμηλο εχει ογκο ειναι γρηγορο, καθαρο δεν εχει το χτυπημα ενος ηλεκτροδυναμικου(αναμενομενο) και μου δινει την αισθηση οτι κατεβαινει πιο χαμηλα απο το Andra που αντικατεστησε.
Επισης φαινεται να συγχωρει σε ενα βαθμο προβληματα του χωρου.
Μεσαια και υψηλα ακουω εντελως διαφορετικα πραγματα (προς το καλυτερο)ανακαλυπτοντας ξανα τη δισκοθηκη μου.
Τα ηχεια αν και μεγαλα εξαφανιζονται αλλα το soundstage δεν ειναι αυτο που θα ηθελα σε βαθος. Ευελπιστω οτι με παρεμβασεις στο στησιμο και στο χωρο αυτο θα βελτιωθει.
Αυτο ομως που εχω ευχαριστηθει στην συντομη συμβιωση ειναι η ικανοτητα τους να παιζουν ολο το συχνοτικο φασμα σε χαμηλες σταθμες.
Παρα τα σχολια που εχουν γραφτει στο site για ενεργο crossover και πολυενισχυση αρχικα θα τα παιξω με το δικο τους crossover μιας και η υπαρξη των Krell 750 mcx μου μειωνει την ''ευελιξια'' για πολλους λογους...
Συνεχιζεται...

Last edited by a moderator:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Χρήστο, δεν είναι ωραίος ο χώρος έτσι; :)

View attachment 28184
οχι......>:(

άλλο μουσική άλλο ταινίες
στην θέση της οθόνης χρειάζεται diffusors και οχι ανακλαστική επιφάνεια;)
εσεις του σινεμά είστε καλά παιδιά ..............αλλά άσχιετοι με τα στέρεα :drinks:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Συνοψιζω και σας μεταφερω τις πρωτες εντυπωσεις...
Ο χωρος ειναι διαστασεων 6.90Χ5.80Χ2.40 και ειναι ενα τυπικο σαλονι-τραπεζαρια-κουζινα σε διαμερισμα πολυκατοικιας το οποιο στοιχειωδως πρεπει να ειναι και λειτουργικο.
Τα ηχεια αρχικα εχουν τοποθετηθει σε αποσταση 1.60 m απο τον πισω τοιχο και με αρκετη κλιση ωστε η ματια να ειναι καθετη στο ηχειο (συμβουλη ΕΑΡ).
Τα ribbon τοποθετηθηκαν εσωτερικα για καλυτερο εστιασμο και διοτι η θεση ακροασης ειναι περιπου στα 3 m.
Τα ηχεια τα αγορασα χωρις να τα ακουσω στο χωρο μου αλλα ειχα διαβασει αρκετα εδω και αλλου.
Το χαμηλο εχει ογκο ειναι γρηγορο, καθαρο δεν εχει το χτυπημα ενος ηλεκτροδυναμικου(αναμενομενο) και μου δινει την αισθηση οτι κατεβαινει πιο χαμηλα απο το Andra που αντικατεστησε.
Επισης φαινεται να συγχωρει σε ενα βαθμο προβληματα του χωρου.
Μεσαια και υψηλα ακουω εντελως διαφορετικα πραγματα (προς το καλυτερο)ανακαλυπτοντας ξανα τη δισκοθηκη μου.
Τα ηχεια αν και μεγαλα εξαφανιζονται αλλα το soundstage δεν ειναι αυτο που θα ηθελα σε βαθος. Ευελπιστω οτι με παρεμβασεις στο στησιμο και στο χωρο αυτο θα βελτιωθει.
Αυτο ομως που εχω ευχαριστηθει στην συντομη συμβιωση ειναι η ικανοτητα τους να παιζουν ολο το συχνοτικο φασμα σε χαμηλες σταθμες.
Παρα τα σχολια που εχουν γραφτει στο site για ενεργο crossover και πολυενισχυση αρχικα θα τα παιξω με το δικο τους crossover μιας και η υπαρξη των Krell 750 mcx μου μειωνει την ''ευελιξια'' για πολλους λογους...
Συνεχιζεται...
Για το θεμα "βάθος", δοκιμασε να τα ανοιξεις να ειναι "πιο παράλληλα" με τους πλαι τοιχους. Θα χασεις ελάχιστα σε εστίαση αλλά θα κερδισεις σε βαθος soundstage.... εγω προσωπικά το προτιμω έτσι.
Φερτα επισης, οσο επιτρεπουν οι συνθηκες, πιο μεσα στο δωματιο (ακομα μακρυτερα από το πίσω τοιχο)....

Reaction score
2.566
Μην τρελαίνεσαι, το βάθος πρέπει και να είναι περασμένο στην ηχογράφηση, δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε δίπολο θα ακούμε σε όλα τα κομμάτια απύθμενο βάθος...απλά σε αυτά με βάθος θα υπάρχει όντως ΒΑΘΟΣ. Παίξε και με το toe in πάντως, κάτι μπορεί να γίνει. Κατά τα άλλα, αν και δεν είναι πολύ κακός ο χώρος σου και τους έχεις δώσει αρκετή απόσταση, λόγω του ανοίγματος δεξιά και του τζακιού αριστερά (σε μικρότερο βαθμό) δεν πρόκειται να σου δώσουν το βάθος, το πλάτος και τον εστιασμό που μπορούν γιατί υπάρχει ανομοιομορφία στις πίσω ανακλάσεις...και τώρα θα τα έχεις, αλλά ως έναν βαθμό.
Τέλος, επειδή ακούγεται πολύ η διάχυση στον τοίχο που είναι δίπολα ηχεία...παρόλο που έχει μια λογική, δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα βελτιώσει τα πράγματα, εκτός κι αν πιάνει όλο το φάσμα, πράγμα αδύνατο κατασευαστικά. Άρα, αυτό που θα καταφέρει να κάνει σίγουρα, θα είναι να αλλάξει ένα μέρος του φάσματος, τυπικά από 700-4000hz πες, και συνεπώς να χαλάσει την πολική ομοιομορφία άμεσου και ανακλώμενου ήχου, που είναι απαραίτητη!! Αλλά δεν έχω κατασταλλάξει κιόλας σε αυτό που σου λέω, το ψάχνω θεωρητικά (ο Linkwitz πχ δεν είναι ιδιαίτερα θερμός, μερικοί άλλοι το προτείνουν) κι όλο λέω να δοκιμάσω και πρακτικά με δικές μου κατασκευές και όλο το αναβάλλω γιατί θέλει αρκετή επιφάνεια διάχυσης και άρα κόπο-κόστος...που θα πάει...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.915
Σωστα, δεν ειναι ουτε ευκολο, ουτε μικρο σε μεγεθος ουτε φτηνο.

Μια λυση που μου φανταζει ικανοποιητικη ειναι τα RPG πληρους φασματος με αλλη κατασκευη στις πισω γωνιες (για πιο χαμηλες συχνοτητες), κ φυσικα μετρηση αρ-τι σιξτι στο φασμα ολοκληρο, γιατι θελουμε πρωταρχικα ομοιομορφο ρυθμο αποσβεσης σε ολο το φασμα κι οχι σκαμπανεβασματα, ουτε χαμηλη τιμη χρονου, δε βολευει καθολου σε διπολο.

Οσο για το βαθος, κοψε λιγα πριμα, μπιλιβ μι. Βαλε καποια αντισταση σε σειρα με το ριμπον, στις προβλεπομενες υποδοχες, δοκιμασε απο 1 εως 3 ωμ. Τα πολλα πριμα ειναι ευχαριστα απο ριμπον κ δινουν αισθηση υπεραναλυσης, αλλα κοβουν βαθος. Κατα τα υπολοιπα, το βαθος που βγαζουν τα μαγκ, δυσκολευονται πολλα γνωστα "τερατα" να πλησιασουν...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon