gonis
Luger
- Reaction score
- 12.065
rotationολα αυτα τα κανετε για μια θεση ακροασης ;
αν ειναι 4 ακροατες τι κανετε ;
rotationολα αυτα τα κανετε για μια θεση ακροασης ;
αν ειναι 4 ακροατες τι κανετε ;
ναι...Το προγραμμα μετρήσεων στου Βασίλη και στου Χρηστου ειναι το ίδιο?
ανα κομματι η αλμπουμ ;rotation
Δεν εχω ασχοληθει με προγραμματα τετοια γενικώς....ναι...
βλεπω οτι δεν εχεις ασχοληθει με φθηνοπρογραμματα
Οχι,Καλα είδες τις διαφορές.Το αριστερό έχει τζάκι αριστερά του και το δεξί μια εσοχή περίπου 1 Χ 1,5 στα δεξιά του .Είναι συμμετρικά στημένα τα ηχεία? Βλέπω μια φορτιση στους 50 στο αριστερό και μια βύθιση στο ίδιο συχνοτικό πεδίο στο δεξι. Έχουν τις ίδιες αποστάσεις από τους, κατά πάσα πιθανότητα, πλαϊνούς τοίχους ?
Για αυτό Μάνο ΠΡΩΤΑ φτιάχνεις στερεοφωνικό και μετά γύρω από αυτό χτίζεις.... σπίτι!! Θα χάσουμε το γάμο να πάμε για πουρνάρια? Πάντως πέρα απο την πλάκα (περίπου πλάκα) ο φιλος μου ο Αντώνης στο Ηράκλειο είπε στον αρχιτέκτονα: έχω δύο ηχεία εδώ...χτίσε γύρω γύρω ένα σπίτι. Εμ βέβαια αφού το στερεοφωνικό του είναι ακριβότερο από το σπίτι!! (όντως). Και γω το μόνο που με ενδιέφερε όταν έψαχνα να νοικιάσω σπίτι ήταν πόσο μεγάλο καθιστικό είχε και πόσο συμμετρικό ήταν. Άλλο το πως τα μπάλωνα στη γυναίκα μου όταν βρήκαμε ένα εξαιρετικό σπίτι με τελείως ασύμετρο καθιστικό. Ευτυχώς αυτό που έχω ειναι σχεδόν απόλυτα συμμετρικό.Οχι,Καλα είδες τις διαφορές.Το αριστερό έχει τζάκι αριστερά του και το δεξί μια εσοχή περίπου 1 Χ 1,5 στα δεξιά του .
Γ@μ@ τον αρχιτέκτονα του .
Εν αντιθέσει με του Μη που είναι συμμετρικό .
Τα προγράμματα προσομοίωσης μπορούν να προτείνουν λύσεις κατά την κατασκευή ενός χώρου πχ ιδανικές διαστάσειςΩραια λοιπον, καναμε τις μετρησεις και τις αξιολογησαμε. Υπαρχει καποιο προγραμμα προσομειωσης η παμε με καποιο αλλο τροπο?
Και αυτό αγαπητέ (και γείτονα ) Ζάκ πως μειώνετε?Τώρα όσον αφορά τις μετρήσεις του Βασίλη, θα πω πως είναι όντως εξαιρετικές σε επίπεδο χρόνου, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα σε επίπεδο φάσματος, αυτό μεταξύ 700 -900 Ηz το οποίο θα πρέπει να μειωθεί 5-7 db κατά την γνώμη μου.
Και πριν από αυτά πρώτα προχωράς σε μετακίνηση ηχείων, θέσης ακρόασης κλπ. ώστε να μπορέσεις να μειώσεις όσο γίνεται την ένταση των προβλημάτων...μετά συνεχίζεις όπως λες...Μετά τις μετρήσεις και την αξιολόγηση τους αναλόγως των πιθανών προβλημάτων προχωράς σε επεμβάσεις .πχ μπασοπαγίδες στις γωνίες ,διαχύτες (diffusors) συγκεκριμμένης συχνοτικής περιοχής σε επιλεγμένα σημεία ,ξαναμετράς κοκ .
Ωραίο ταξίδι
Γεια σου ΧάρηΤώρα όσον αφορά τις μετρήσεις του Βασίλη, θα πω πως είναι όντως εξαιρετικές σε επίπεδο χρόνου, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα σε επίπεδο φάσματος, αυτό μεταξύ 700 -900 Ηz το οποίο θα πρέπει να μειωθεί 5-7 db κατά την γνώμη μου.