gstriftos
gilectronikos
- Reaction score
- 4.279
Από ένα έλατο σε κάθε γωνία;diffuser για τα Χριστούγεννα
Από ένα έλατο σε κάθε γωνία;diffuser για τα Χριστούγεννα
μπα... αυτο ειναι απορρόφηση......Από ένα έλατο σε κάθε γωνία;
Δεν διαφωνώ, η μαθηματική επιβεβαίωση είναι και επιθυμητή και χρήσιμη, αλλά παραμένει μια εξομοίωση.Γενικά έχω την αίσθηση ότι με όλα αυτά τα "τυχαία" σχήματα, όπως τα πιο πάνω, δεν μπορείς να πάρεις ισορροπημένη διάχυση που παίρνεις με μαθηματικά μοντέλα, PRD, QRD κλπ. Σίγουρα είναι καλύτερα από το τίποτα αλλά υπολείπονται. Εκτός αν τα τυχαία αυτά σχήματα προκύπτουν κι αυτά με μαθηματικά μοντέλα shape optimizer με aperiodic modulation που είναι ακόμα καλύτερα και από τα κλασσικά μαθηματικά μοντέλα.
Με το κουκουνάρι πρέπει να έχουν και ωραίες "γεύσεις" οι νότες....Για τον ίδιο λόγο απέκλεισα και μια άλλη ιδέα που είχα (ακόμα πιο τρελή) και έχει να κάνει με
Την επόμενη φορά για να δούμε τι ψάρια πιάνεις... θα βάλουμε (έχω τέτοιο δίσκο) να παίξει το πλατό σου ροζ θόρυβο...Ο Αλεξ βεβαια ξέρει καλύτερα.....
Δε μπορώ! Με ροζ θορυβο μου σηκώνεται......Την επόμενη φορά για να δούμε τι ψάρια πιάνεις... θα βάλουμε (έχω τέτοιο δίσκο) να παίξει το πλατό σου ροζ θόρυβο...
καλά που το διευκρίνισες... τρόμαξα για λίγο.... γέρος άνθρωπος, λες να του σηκ........Δε μπορώ! Με ροζ θορυβο μου σηκώνεται......
..... το clamp.....
παντα με το καλο λογο στο στομα σου παλιολαμογιο......καλά που το διευκρίνισες... τρόμαξα για λίγο.... γέρος άνθρωπος, λες να του σηκ........
Ο χώρος ειναι 22 τμ περίπου και άδειος, χωρις έπιπλα, μπάσο παγίδες κτλ. Υπάρχουν μόνο τα R1 στους πλαϊνους τοίχος, το ταβάνι και πισω από την θέση ακρόασης. Δεν εχω μέτρηση του πριν, αλλά απο την περιγραφή νομίζω καταλάβεις πόσο τραγικά θα ηταν χωρις τα R1.Πες μας διάφορες που μετρήσεις με το r1, κάνει τίποτα στα μπάσα; (Ωραία η καμπύλη rt60 που δείχνεις, πρόκειται προφανώς για μικρό δωμάτιο χωρίς πολύ μπάσο παγίδα, ε; )
Ωραία ιδέα Βασίλη, με αυτό τον τρόπο μπορείς να μετρήσεις την συνολική απόκριση του συστήματος σου η οποία θα περιλαμβάνει και το πικαπ και το phono.Την επόμενη φορά για να δούμε τι ψάρια πιάνεις... θα βάλουμε (έχω τέτοιο δίσκο) να παίξει το πλατό σου ροζ θόρυβο...
Επειδή και ο δικός μου 22 τμ ειναι, ξέρω τις δυσκολίες. Δεν ήξερα πάντως ότι δικός μας άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει τα r1, πολύ ενδιαφέρον! Ειναι ενδιαφέρον προϊόν, μακάρι να είχες πριν και μετά μετρήσεις να καταλάβαιναμε λίγο καλύτερα τι κάνει. Κι έτσι πάντως φαίνεται να δουλεύει σε αρκετά μεγάλο εύρος.Ο χώρος ειναι 22 τμ περίπου και άδειος, χωρις έπιπλα, μπάσο παγίδες κτλ. Υπάρχουν μόνο τα R1 στους πλαϊνους τοίχος, το ταβάνι και πισω από την θέση ακρόασης. Δεν εχω μέτρηση του πριν, αλλά απο την περιγραφή νομίζω καταλάβεις πόσο τραγικά θα ηταν χωρις τα R1.
κατα τα άλλα ροζ θορυβο σε βινυλιο δεν εχω και θα ειναι πολύ ενδιαφερον να το καναμε το τεστ......Δε μπορώ! Με ροζ θορυβο μου σηκώνεται......
..... το clamp.....