bi amplification

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Συνοψίζοντας οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι μέχρι στιγμής είναι (με τυχαία σειρά):

1) Ξεκίνα από κάτι απλό (πχ. δίδρομο)
2) Αντέγραψε κάποιο δημοφιλές project.
3) Άλλαξε το mid με ένα 6,5'' ή με 5,5'' mid woofer.
4) Αντικατέστησε το 15ινσο με 2 χ 8αρια.
5) Διάλεξε μονάδες με μεγάλο overlap.
6) Cross όχι ψηλότερα από τα 120 Hz για το 15''.
7) Διάβασε Troel, Linkwitz.

Νομίζω δεν είναι και άσχημα (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι).

Reaction score
677
Τέλος πάντων,μου την δίνει να γκρινιάζω σαν παλιόγερος που θυμάται τα νιάτα του.
Αλλωστε (κι αν θυμάμαι καλά κάποιους από τους συμμετέχοντες) υπήρχαν και κατασκευαστές στην κουβέντα ή έγιναν εκ των υστέρων.
Οπότε το κόβω,καταλάβατε.

Reaction score
2.566
Και φυσικά, αν ακολουθήσεις κάποιο γνωστό σχέδιο μειώνεις στο ελάχιστο την πιθανότητα να φτιάξεις ένα "άμουσο τέρας"...;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
@TonyCooper
Σκοπεύεις να ξοδέψεις μεγάλο ποσό χρημάτων .Και αν έχω καταλάβει σωστά δεν είσαι πεπειραμένος σε τέτοιες προσπάθειες .
Αν μεν θέλεις να παίξεις και δεν σε ενδιαφέρει το κόστος προχώρα .
Αν όμως θέλεις κάτι για να ακούς μουσική ωραία πάρε κάτι έτοιμο .
Να φέρω ενα παράδειγμα .
Τα Focal SM9 είναι ενεργά 3δρομα και κοστίζουν 5400 το ζευγάρι .Θεωρώ απίθανο ιδιώτης ξοδεύοντας τέτοιο ποσό χρημάτων έστω και να πλησιάσει την απόδοση των Focal . Και υπάρχουν και άλλων εταιρειών (πχ Adams ,Genelec) που αποδίδουν εξίσου καλά .
Και το μεγάλο πλεονέκτημα των έτοιμων είναι οτι μπορείς να τα ακούσεις πριν εκταμιεύσεις εστω και 1 ευρώ .;)

Reaction score
152
@TonyCooper
Σκοπεύεις να ξοδέψεις μεγάλο ποσό χρημάτων .Και αν έχω καταλάβει σωστά δεν είσαι πεπειραμένος σε τέτοιες προσπάθειες .
Αν μεν θέλεις να παίξεις και δεν σε ενδιαφέρει το κόστος προχώρα .
Αν όμως θέλεις κάτι για να ακούς μουσική ωραία πάρε κάτι έτοιμο .
Να φέρω ενα παράδειγμα .
Τα Focal SM9 είναι ενεργά 3δρομα και κοστίζουν 5400 το ζευγάρι .Θεωρώ απίθανο ιδιώτης ξοδεύοντας τέτοιο ποσό χρημάτων έστω και να πλησιάσει την απόδοση των Focal . Και υπάρχουν και άλλων εταιρειών (πχ Adams ,Genelec) που αποδίδουν εξίσου καλά .
Και το μεγάλο πλεονέκτημα των έτοιμων είναι οτι μπορείς να τα ακούσεις πριν εκταμιεύσεις εστω και 1 ευρώ .;)
Χαιρομαι που μου εφερες αυτο το παραδειγμα Γιατι.
τα ηχεια αυτα τα ημουν ετοιμος να τα αγορασω.. παιζουνε πολυ καλα,ντροπιαζουν πολυ ακριβοτερα αλλα..
δεν μου βγαζουν τον ογκο που θελω και ειναι για πολυ χαμηλες εντασεις..
εγω θελω στα 110db (οχι παραπανω) μπορει το ηχειο να μου βγαλει ολο το φασμα των συχνοτητων,δεν ακουω παντα τοσο δυνατα αλλα αμα δινω τοσα λεφτα θελω να εχω και αυτην την δυνατοτητα.

Τα τεχνικα χαρακτιριστικα που δινει δεν ειναι σωστα
1:δεν κατεβαινει στα 30hz (εκανα Frequency test και τα 40hz δεν τα παιζει σωστα)
2: δεν παιζει μεχρι τα 116db
Αυτα δεν τα λεω απο το κεφαλι μου,εκανα τεστ στα συγκεκριμενα σε στουντιο στην αθηνα και σε show room στην ιταλια.

Πχ, Pink Floyd κοματι one of this days μετα την εισαγωγη σε ενα σημειο βαραει η μποτα μερικες φορες.
Λοιπον η ενταση στο 8 περιπου και εκει που βαραει η μποτα το ηχειο εκλασε και αναβαν τα κοκκινα λαμπακια για το cliparisma ε δεν δινω 5400 για αυτο το πραγμα,δεν μου κανει.
Με Mark Levinson 27,5 τελικο, Mark Levinson προενισχητη και Klipsch heresy 3 ηχειο.εχω μακραν καλυτερο αποτελεσμα με τα ιδια χρηματα. απλα θελω κατι παραπανω για αυτο ψαχνομαι να φτιαξω το δικο μου ηχειο.

P.S τα Klipsch heresy 3 στα χαρακτηριστικα λενε οτι κατεβαινει μεχρι τα 58hz στο frequency test ομως παει μεχρι 50-40
στα 30 κοβει βαιβαια αλλα οχι τοσο πολυ οπως τα focal.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
Πάντως οφείλω να σου αναγνωρίσω ότι είσαι κατασταλαγμένο άτομο και ξέρεις τι ακριβώς θέλεις χωρίς να παραμυθιάζεσαι.

Reaction score
460
Χαιρομαι που μου εφερες αυτο το παραδειγμα Γιατι.
τα ηχεια αυτα τα ημουν ετοιμος να τα αγορασω.. παιζουνε πολυ καλα,ντροπιαζουν πολυ ακριβοτερα αλλα..
δεν μου βγαζουν τον ογκο που θελω και ειναι για πολυ χαμηλες εντασεις..
εγω θελω στα 110db (οχι παραπανω) μπορει το ηχειο να μου βγαλει ολο το φασμα των συχνοτητων,δεν ακουω παντα τοσο δυνατα αλλα αμα δινω τοσα λεφτα θελω να εχω και αυτην την δυνατοτητα.

Τα τεχνικα χαρακτιριστικα που δινει δεν ειναι σωστα
1:δεν κατεβαινει στα 30hz (εκανα Frequency test και τα 40hz δεν τα παιζει σωστα)
2: δεν παιζει μεχρι τα 116db
Αυτα δεν τα λεω απο το κεφαλι μου,εκανα τεστ στα συγκεκριμενα σε στουντιο στην αθηνα και σε show room στην ιταλια.

Πχ, Pink Floyd κοματι one of this days μετα την εισαγωγη σε ενα σημειο βαραει η μποτα μερικες φορες.
Λοιπον η ενταση στο 8 περιπου και εκει που βαραει η μποτα το ηχειο εκλασε και αναβαν τα κοκκινα λαμπακια για το cliparisma ε δεν δινω 5400 για αυτο το πραγμα,δεν μου κανει.
Με Mark Levinson 27,5 τελικο, Mark Levinson προενισχητη και Klipsch heresy 3 ηχειο.εχω μακραν καλυτερο αποτελεσμα με τα ιδια χρηματα. απλα θελω κατι παραπανω για αυτο ψαχνομαι να φτιαξω το δικο μου ηχειο.

P.S τα Klipsch heresy 3 στα χαρακτηριστικα λενε οτι κατεβαινει μεχρι τα 58hz στο frequency test ομως παει μεχρι 50-40
στα 30 κοβει βαιβαια αλλα οχι τοσο πολυ οπως τα focal.
Eνα ζευγαρι καλα JBL! θελεις και τελειωνουν οι ανησυχιες σου και οι προβληματισμοι σου............:D

Reaction score
2.566
P.S τα Klipsch heresy 3 στα χαρακτηριστικα λενε οτι κατεβαινει μεχρι τα 58hz στο frequency test ομως παει μεχρι 50-40 στα 30 κοβει βαιβαια αλλα οχι τοσο πολυ οπως τα focal.
Eπειδή κάποτε είχα χερεσυ για κάνα χρόνο και τα χα παίξει με 15 διαφορετικούς ενισχυτές κι επειδή έχω ακούσει επίσης τα φοκαλ σε στούντιο...στο χαμηλό δεν υπάρχει ανταγωνισμός...πώς έβγαλες αυτήν την εντύπωση? Τα χέρεσυ, αν και έχουν κάποια γοητευτικότατα στοιχεία, στο χαμηλό δεν...60 κύκλους και πολύ λέω...κ αυτό ψιλοπλαδαρούλι...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
Eνα ζευγαρι καλα JBL! θελεις και τελειωνουν οι ανησυχιες σου και οι προβληματισμοι σου............:D
Αν κάνει σοβαρή δουλειά στη κατεύθυνση που σκέφτεται θα πάρει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το όποιο JBL.
Απλά θέλει πολύ δουλειά και μελετημένα βήματα.

Reaction score
152
Πάντως οφείλω να σου αναγνωρίσω ότι είσαι κατασταλαγμένο άτομο και ξέρεις τι ακριβώς θέλεις χωρίς να παραμυθιάζεσαι.
Απλα ξερω ακριβως τι θελω και Εχω ορεξη να ασχολιθω...
Την Αλλη εβδομαδα μπορει να παω να ακουσω τα ATC 150 σε ενα στουντιο για να αξιολογησω το χαμηλο τους.
Αμα μου κανει παιρνω αυτα τα 15' και τελειωνει η υποθεση με το χαμηλο. και μετα παμε για τα επομενα μεγαφωνα.

Reaction score
152
Eπειδή κάποτε είχα χερεσυ για κάνα χρόνο και τα χα παίξει με 15 διαφορετικούς ενισχυτές κι επειδή έχω ακούσει επίσης τα φοκαλ σε στούντιο...στο χαμηλό δεν υπάρχει ανταγωνισμός...πώς έβγαλες αυτήν την εντύπωση? Τα χέρεσυ, αν και έχουν κάποια γοητευτικότατα στοιχεία, στο χαμηλό δεν...60 κύκλους και πολύ λέω...κ αυτό ψιλοπλαδαρούλι...
Ειναι πλαδαρο σιγουρα..
Αν δεν ηταν πλαδαρο και μερικες φορες σε κακες ηχογραφισεις κουραστικο ψηλα δεν θα ψαχνομουνα με ιδιοκατασκευες..

Reaction score
152
Ειναι πλαδαρο σιγουρα..
Αν δεν ηταν πλαδαρο και μερικες φορες σε κακες ηχογραφισεις κουραστικο ψηλα δεν θα ψαχνομουνα με ιδιοκατασκευες..
Βασικα ψεματα λεω,παλι θα ψαχνομουνα με ιδιοκατασκευες :neo:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.448
Εγώ πριν πάω στο ηχείο θα ξεκινούσα οπωσδήποτε από μέτρηση του χώρου. Τόσο μεγάλο ηχείο που σκέφτεσαι μπορεί να γίνει εφιάλτης. Π.χ. στα 22μ2 του δωματίου μου, το bass reflex του atc100 συντονίζει στην ίδια συχνότητα με το βασικό mode του δωματίου μου. Συν δυσκολότερος έλεγχος ανακλάσεων λόγω διαστάσεων μονάδων και καμπίνας. Συν ότι θέλεις μεγάλη απόσταση ακρόασης, κλπ.

Reaction score
677
Ti μου θύμισες τώρα...
Επρεπε να δεις τον πανικό και το τρέξιμο αντιπροσώπου στην έκθεση που τον έβαλα να μου παίξει το παρακάτω κομμάτι δυνατούτσικα,μετά το 3.04...(και στο tube δεν παίζει και όλο το χαμηλό που έχει...)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.327
Ώπα,ρίξε λίγο τις απαιτήσεις ή φτιάξε άλλο ηχείο.
Μιλάς για 110db σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.Ε,αυτό με ένα 15'' ανα κανάλι είναι σχεδόν απίθανο να γίνει εκτός αν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως υποβαθύφωνο.Όπως θα δεις εδώ η ένταση αυτή για τα 20Hz βγαίνει μόνο σε μερικά τέρατα DIY και σε ένα δύο εμπορικά sub,στα υπόχιν φυσικά ότι μιλάμε για ηχεία που έχουν αποκλειστικό ρόλο την διαχείριση χαμηλών συχνοτήτων με κάτι 100δες watt σε ενισχυτές και φυσικά πολύ πιο περιορισμένη άνω αποκοπή από αυτή που σκέφτεσαι.
Και γενναιόδωρος να φανώ μιλώντας για 25 ή 30Hz σε αυτή την ένταση θα δεις και πάλι ότι οι επιλογές δεν πολλαπλασιάζονται.

Reaction score
152
Εγώ πριν πάω στο ηχείο θα ξεκινούσα οπωσδήποτε από μέτρηση του χώρου. Τόσο μεγάλο ηχείο που σκέφτεσαι μπορεί να γίνει εφιάλτης. Π.χ. στα 22μ2 του δωματίου μου, το bass reflex του atc100 συντονίζει στην ίδια συχνότητα με το βασικό mode του δωματίου μου. Συν δυσκολότερος έλεγχος ανακλάσεων λόγω διαστάσεων μονάδων και καμπίνας. Συν ότι θέλεις μεγάλη απόσταση ακρόασης, κλπ.
Εχεις ενα δικιο σε αυτο, ενα 12' ειναι πιο "ευκολο" (12 ειναι minimum για εμενα)
Θα ακουσω και ενος φιλου atc100 και βλεπουμε..
Ώπα,ρίξε λίγο τις απαιτήσεις ή φτιάξε άλλο ηχείο.
Μιλάς για 110db σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.Ε,αυτό με ένα 15'' ανα κανάλι είναι σχεδόν απίθανο να γίνει εκτός αν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως υποβαθύφωνο.Όπως θα δεις εδώ η ένταση αυτή για τα 20Hz βγαίνει μόνο σε μερικά τέρατα DIY και σε ένα δύο εμπορικά sub,στα υπόχιν φυσικά ότι μιλάμε για ηχεία που έχουν αποκλειστικό ρόλο την διαχείριση χαμηλών συχνοτήτων με κάτι 100δες watt σε ενισχυτές και φυσικά πολύ πιο περιορισμένη άνω αποκοπή από αυτή που σκέφτεσαι.
Και γενναιόδωρος να φανώ μιλώντας για 25 ή 30Hz σε αυτή την ένταση θα δεις και πάλι ότι οι επιλογές δεν πολλαπλασιάζονται.
Δεν θελω 110db στα 20hz θελω 110 απο 30hz

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.327
Mε χαμηλές παραμορφώσεις;
Τότε θες τουλάχιστον μια 4άδα 15'',
Πρόσεξε πάρα πολύ την ανωτέρω κατασκευή.Δύσκολη αλλά με κορυφαίο αποτέλεσμα σε επίπεδο παραμορφώσεων σε σχέση με τις εντάσεις.

Reaction score
152
Mε χαμηλές παραμορφώσεις;
Τότε θες τουλάχιστον μια 4άδα 15'',
Πρόσεξε πάρα πολύ την ανωτέρω κατασκευή.Δύσκολη αλλά με κορυφαίο αποτέλεσμα σε επίπεδο παραμορφώσεων σε σχέση με τις εντάσεις.
Δηλαδη το atc 150 βγαζει φουλ παραμορφοση τοτε..
Γιατι παιζει 25 στα 110
Η λεει ψεματα θα το μαθω οταν το ακουσω..

Reaction score
677
Πάντως αν θέλουμε να μιλήσουμε για μεγέθη,ας ακούσει κάποιος το 801 με το 15ιντσο (και την λίγο μεγαλύτερη καμπίνα) και μετά ας ακούσει τα ανάλογα 802 με τα 2 8ιντσα.
Έχει καμιά σχέση του σεισμικό χαμηλό του πρώτου με το δεύτερό;
Και μιλάμε για παρόμοιες σχεδιάσεις....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
Απλα ξερω ακριβως τι θελω και Εχω ορεξη να ασχολιθω...
Την Αλλη εβδομαδα μπορει να παω να ακουσω τα ATC 150 σε ενα στουντιο για να αξιολογησω το χαμηλο τους.
Αμα μου κανει παιρνω αυτα τα 15' και τελειωνει η υποθεση με το χαμηλο. και μετα παμε για τα επομενα μεγαφωνα.
Μην βασιστείς και πολύ σε αυτό που θα ακούσεις.
Οι ενισχυτές, οι <<πηγές>>, ακόμα και τα καλώδια παίζουν μεγάλο ρόλο στον έλεγχο του χαμηλού οπότε στο χώρο σου θα αλλάξει και τα μηχανάκια των studios της περισσότερες φορές υπολοίπονται πολύ από ένα καλό ενισχυτικό ή DAC.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο