- Reaction score
- 152
http://www.voltloudspeakers.co.uk/About_Us/about_us.htmlΤα Volt τα εχει ακουσει κανεις?Ειναι τα woofer που βαζει η PMC στα μεγαλα ηχεια της..(αυτα που ειναι σαν αραχνη)
http://www.voltloudspeakers.co.uk/About_Us/about_us.htmlΤα Volt τα εχει ακουσει κανεις?Ειναι τα woofer που βαζει η PMC στα μεγαλα ηχεια της..(αυτα που ειναι σαν αραχνη)
Μάνο μου συμφωνώ απολύτως.αλλά το να 'ξέρω' δεν σημαίνει να το λέω.50 εταιρείες μεγαφώνων,άλλες τόσες με ενισχυτικά και διαφορετικές προσεγγίσεις στο κροσάρισμα από τους κατασκευαστές.......
Τι να πούμε και τι να προτείνουμε .
Το μόνο που μπορώ να καταθέσω εγώ είναι οτι οι σχεδιάσεις του Troels Gravensen είναι μια σίγουρη οδός .
Αν σήμερα έβαζα μπροστά θα έφτιαχνα 3δρομο ενεργό ηχείο οπωσδήποτε με ψηφιακό κρος και διακοπτικούς ενισχυτές .
Μα Χάρη μου ακριβώς το ίδιο λέμε.Σωκράτη η κατασκευή ενός ηχείου απο μηδενική βάση δεν είναι κατι απλό, ακόμα χειρότερα οταν μιλάμε για 3δρομο και μάλιστα Υψηλού budget.
Εμείς απλά δίνουμε κάποιες κατευθυντηριες οδηγιες, τιποτα παραπάνω.
Μα Αλέξανδρε,από αυτούς θα περίμενα εγώ να το κάνουν,με τα χρόνια.Δηλαδή θέλετε κάποιον μέσα σε 2 αράδες να σας εξηγήσει πώς και γιατί, ώστε να κατασεκυάσετε ένα σωστό και καλόηχο ηχείο...μάλιστα....εδώ άλλοι με πολύ περισσότερες γνώσεις και κάνουν χρόνια για να το αναπτύξουν ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο...αν μη τι άλλο η πρόταση του Μάνου (troels gravesen) είναι μία από τις πολύ καλές προτάσεις για να φτιάξει κάποιος που δεν έχει μεγάλες γνώσεις, ένα πολύ καλό ηχείο...ή και ο Linkwitz φυσικά...
Μα αυτό δεν γίνεται...είναι τόσο αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα όλα τα κομμάτια που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ηχείο, ώστε δεν υπάρχει μία βέλτιστη λύση για όλα....όλα εξαρτώνται από το τί θες να κάνεις, τι ανάγκες να καλύψεις, τα χαρακτηριστικά των επιμέρους μερών, τους οικονομικούς περιορισμούς σου κλπ κλπ...για να συνθέσεις όλα αυτά δε μαζί, με το βέτιστο αποτέλεσμα ανάλογα του τί θες, θέλει ΓΝΩΣΗ και αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση!Μα Α
Μα Αλέξανδρε,από αυτούς θα περίμενα εγώ να το κάνουν,με τα χρόνια.
Κι όχι να μου εξηγήσουν,αν το έχουν πετύχει δεν χρειάζεται,να μου πουν θα περίμενα,αυτό κι αυτό.
Κι αν θες καντο,αλλιώς βγάλε τα μάτια σου.
Τόσο απλά.
Ωραία λοιπόν...Μα αυτό δεν γίνεται...είναι τόσο αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα όλα τα κομμάτια που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ηχείο, ώστε δεν υπάρχει μία βέλτιστη λύση για όλα....όλα εξαρτώνται από το τί θες να κάνεις, τι ανάγκες να καλύψεις, τα χαρακτηριστικά των επιμέρους μερών, τους οικονομικούς περιορισμούς σου κλπ κλπ...για να συνθέσεις όλα αυτά δε μαζί, με το βέτιστο αποτέλεσμα ανάλογα του τί θες, θέλει ΓΝΩΣΗ...
Οκ,πάσο τότε,δεν κατάλαβα πως κάναμε γενική κουβέντα,νόμιζα πως ο φίλος θέλει να φτιάξει ηχείο.Λοιπόν ο ep4nder έχει πολύ δίκιο.
Άλλο κάνουμε μια κουβέντα για να περάσει η ώρα και άλλο αναφέρουμε το πως θα φτιαχτεί από λευκή κόλλα ένα ηχείο.
Ηχείο δια αλληλογραφίας δεν φτιάχνεται ούτε θα φτιαχτεί ποτέ.
Πόσο μάλλον ένα τρίδρομο με ακριβές μονάδες. Το έχω πει και θα το ξαναπώ...
Χίλιες φορές ένα καλοσχεδιασμένο ηχείο με φτηνές μονάδες παρά ένα στο περίπου με ακριβές.
Αλέξανδρε έχεις δίκιο.Ε αυτό λέω, ότι ακριβώς επειδή ο φίλος θέλει να φτιάξει ηχείο κι όχι να κάνει γενική κουβέντα, ένα φόρουμ δεν ξέρω κατά πόσο είναι το κατάλληλο εργαλείο για τον σκοπό του...εδώ μόνο γενικές ιδέες και κατευθύνσεις νομίζω μπορεί να πάρει...τί να πω μπορεί να κάνω και λάθος, αυτή είναι η άποψή μου εν πάση περιπτώση...
Εκτός και αν κάποιος από το φόρουμ έχει φτιάξει ακριβώς το ίδιο project.Ε αυτό λέω, ότι ακριβώς επειδή ο φίλος θέλει να φτιάξει ηχείο κι όχι να κάνει γενική κουβέντα, ένα φόρουμ δεν ξέρω κατά πόσο είναι το κατάλληλο εργαλείο για τον σκοπό του...εδώ μόνο γενικές ιδέες και κατευθύνσεις νομίζω μπορεί να πάρει...τί να πω μπορεί να κάνω και λάθος, αυτή είναι η άποψή μου εν πάση περιπτώση...
Δεν ξέρω αν γινόταν αυτό κάποτε, αλλά ακόμα και αν γινόταν, που ξέρεις ότι τα ηχεία που φτιάχτηκαν τότε με αυτόν τον τρόπο έπαιξαν σύμφωνα με τα αναμενόμενα?Αλέξανδρε έχεις δίκιο.
Απλώς θυμήθηκα κάτι που πραγματικά περίμενα πως και πως να διαβάσω την εποχή που γινόταν.
Πολύ πριν γίνω μέλος...
Και ήταν και κατακαλόκαιρο...
Και δεν προοριζόταν καν για αυτόν που το έφτιαχνε.
Γι' αυτό και παραστράτησα.
Ασχέτως αν έπαιξαν (που έπαιξαν) το γεγονός και μόνο πως συμμετείχαν πάνω από 15-20 άτομα (που ήξεραν τι έλεγαν) και δεν άφησαν λεπτό το όλο θέμα,και όλο αυτό που μάθαινε κανείς στην πορεία ήταν ανεκτίμητο.Δεν ξέρω αν γινόταν αυτό κάποτε, αλλά ακόμα και αν γινόταν, που ξέρεις ότι τα ηχεία που φτιάχτηκαν τότε με αυτόν τον τρόπο έπαιξαν σύμφωνα με τα αναμενόμενα?
Σωστά, αλλά να έχει φτιάξει κάποιος ακριβώς το ίδιο προτζεκτ εκκινώντας κι αυτός από λευκό χαρτί όπως ο φίλος εδώ, είναι στατιστικά απίθανο...εκτός αν μιλάμε για γνωστά σχέδια όπως τα δικά μου, του Μάνου, τα δικά σου κλπ...Εκτός και αν κάποιος από το φόρουμ έχει φτιάξει ακριβώς το ίδιο project.