bi amplification

Reaction score
152
Νομιζω το καλυτερο ειναι να ξεκινησω ως εξης: να παρω πρωτα το ribbon tweeter και το midrange και να αρχισω να πειραματιζομαι με αυτα.
Ο κατασκευαστης του ribbon μου προτεινε η αυτο http://www.supravox.fr/anglais/haut_parleurs/215_RTF.htm
Η το PHL 1120 (το οποιο η PHL λεει οτι αμα βαλεις 2 μπορεις να πας στα 300hz)
Το θεμα εδω ειναι οτι αναλογα με το midrange ο Κατασκευαστης του ribbon θα μου ριθμισει την ευαισθισια του tweeter..

Αρα πρεπει να επιλεξω σοφα γιατι το ribbon ειναι πανακριβο...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
Νόμος της φυσικής...
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Κάπου θα κερδίσεις και κάπου θα χάνεις.

Καλό-ποιοτικό μεγάφωνο και ευαίσθητο ΔΕΝ υπάρχει.
Θα είναι ή το ένα ή το άλλο.
Πρόσεξε δεν αναφέρομαι σε μεγάφωνα υψηλών συχνοτήτων που εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Reaction score
677
Εν τω μεταξύ,τόσοι τεχνικοί εδώ,τόσοι κατασκευαστές και άνθρωποι που ξέρουν,και οι μόνοι που ασχολούνται είναι ο PeterMeni που ξέρει,ο Χάρης που επίσης ξέρει αρκετά,κι εγώ που δεν ξέρω την τύφλα μου.(Όχι,εντάξει,ξέρω να σπάω πέτρες.)
Μυστικά τα έχετε γαμώτο;
Καλό είναι να πιάνει και λίγο τόπο η θεωρία,λινκ ξέρω κι εγώ να ποστάρω,στην πράξη τι γίνεται;

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
50 εταιρείες μεγαφώνων,άλλες τόσες με ενισχυτικά και διαφορετικές προσεγγίσεις στο κροσάρισμα από τους κατασκευαστές.......
Τι να πούμε και τι να προτείνουμε .
Το μόνο που μπορώ να καταθέσω εγώ είναι οτι οι σχεδιάσεις του Troels Gravensen είναι μια σίγουρη οδός .
Αν σήμερα έβαζα μπροστά θα έφτιαχνα 3δρομο ενεργό ηχείο οπωσδήποτε με ψηφιακό κρος και διακοπτικούς ενισχυτές .

Reaction score
677
50 εταιρείες μεγαφώνων,άλλες τόσες με ενισχυτικά και διαφορετικές προσεγγίσεις στο κροσάρισμα από τους κατασκευαστές.......
Τι να πούμε και τι να προτείνουμε .
Το μόνο που μπορώ να καταθέσω εγώ είναι οτι οι σχεδιάσεις του Troels Gravensen είναι μια σίγουρη οδός .
Αν σήμερα έβαζα μπροστά θα έφτιαχνα 3δρομο ενεργό ηχείο οπωσδήποτε με ψηφιακό κρος και διακοπτικούς ενισχυτές .
Μάνο μου συμφωνώ απολύτως.αλλά το να 'ξέρω' δεν σημαίνει να το λέω.
Σημαίνει πως μπορώ να πάρω την ευθύνη.
Γιατί 'λέω',χωρίς ευθύνη και εφαρμογή,είναι απλώς φούμαρο,επίδειξη και να 'χαμε να λέγαμε.
Ξέρεις πόσοι ηλεκτροσυγκολλητές μου έχουν πει "ξέρω";Βιβλίο σου έγραφαν αν τους το ζητούσες.
Όταν όμως τους έλεγα το τι θα κολλήσουν ούτε το 5% δεν πλησίαζε...
Κατάλαβες...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Σωκράτη η κατασκευή ενός ηχείου απο μηδενική βάση δεν είναι κατι απλό, ακόμα χειρότερα οταν μιλάμε για 3δρομο και μάλιστα Υψηλού budget.

Εμείς απλά δίνουμε κάποιες κατευθυντηριες οδηγιες, τιποτα παραπάνω.

Reaction score
677
Σωκράτη η κατασκευή ενός ηχείου απο μηδενική βάση δεν είναι κατι απλό, ακόμα χειρότερα οταν μιλάμε για 3δρομο και μάλιστα Υψηλού budget.

Εμείς απλά δίνουμε κάποιες κατευθυντηριες οδηγιες, τιποτα παραπάνω.
Μα Χάρη μου ακριβώς το ίδιο λέμε.
Και για αυτό επικαλούμαι αυτούς που ξέρουν 5 πράγματα.
Εγώ πχ από κάποιον που ξέρει,θα περίμενα να μου πει και πόσα m/s^2 επιτάχυνση θα έχει η τάδε καμπίνα ανάλογα με το υλικό,την κατασκευή και τα δεσίματα της. και πιο θα ήταν το βέλτιστο χωρίς πολλά "γιατί".
Παράδειγμα έφερα,αλλά καταλαβαίνεις τον συλλογισμό μου...

Reaction score
2.566
Δηλαδή ουσιαστικά θέλετε κάποιον μέσα σε 2 αράδες να σας εξηγήσει το πώς και το γιατί, ώστε να κατασκευάσετε ένα σωστό και καλόηχο ηχείο...μάλιστα....εδώ άλλοι με πολύ περισσότερες και εξειδικευμένες γνώσεις και κάνουν χρόνια για να το αναπτύξουν ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο...αν μη τι άλλο η πρόταση του Μάνου (troels gravesen) είναι μία από τις πολύ καλές προτάσεις για να φτιάξει κάποιος που δεν έχει μεγάλες γνώσεις, ένα πολύ καλό ηχείο...ή και ο Linkwitz φυσικά...

Last edited:

Reaction score
677
Δηλαδή θέλετε κάποιον μέσα σε 2 αράδες να σας εξηγήσει πώς και γιατί, ώστε να κατασεκυάσετε ένα σωστό και καλόηχο ηχείο...μάλιστα....εδώ άλλοι με πολύ περισσότερες γνώσεις και κάνουν χρόνια για να το αναπτύξουν ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο...αν μη τι άλλο η πρόταση του Μάνου (troels gravesen) είναι μία από τις πολύ καλές προτάσεις για να φτιάξει κάποιος που δεν έχει μεγάλες γνώσεις, ένα πολύ καλό ηχείο...ή και ο Linkwitz φυσικά...
Μα Αλέξανδρε,από αυτούς θα περίμενα εγώ να το κάνουν,με τα χρόνια.
Κι όχι να μου εξηγήσουν,αν το έχουν πετύχει δεν χρειάζεται,θα περίμενα να μου πουν,αυτό κι αυτό.
Κι αν θες καντο,αλλιώς βγάλε τα μάτια σου.
Τόσο απλά.

Reaction score
2.566
Μα Α
Μα Αλέξανδρε,από αυτούς θα περίμενα εγώ να το κάνουν,με τα χρόνια.
Κι όχι να μου εξηγήσουν,αν το έχουν πετύχει δεν χρειάζεται,να μου πουν θα περίμενα,αυτό κι αυτό.
Κι αν θες καντο,αλλιώς βγάλε τα μάτια σου.
Τόσο απλά.
Μα αυτό δεν γίνεται...είναι τόσο αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα όλα τα κομμάτια που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ηχείο, ώστε δεν υπάρχει μία βέλτιστη λύση για όλα....όλα εξαρτώνται από το τί θες να κάνεις, τι ανάγκες να καλύψεις, τα χαρακτηριστικά των επιμέρους μερών, τους οικονομικούς περιορισμούς σου κλπ κλπ...για να συνθέσεις όλα αυτά δε μαζί, με το βέτιστο αποτέλεσμα ανάλογα του τί θες, θέλει ΓΝΩΣΗ και αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση!

Reaction score
677
Μα αυτό δεν γίνεται...είναι τόσο αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα όλα τα κομμάτια που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ηχείο, ώστε δεν υπάρχει μία βέλτιστη λύση για όλα....όλα εξαρτώνται από το τί θες να κάνεις, τι ανάγκες να καλύψεις, τα χαρακτηριστικά των επιμέρους μερών, τους οικονομικούς περιορισμούς σου κλπ κλπ...για να συνθέσεις όλα αυτά δε μαζί, με το βέτιστο αποτέλεσμα ανάλογα του τί θες, θέλει ΓΝΩΣΗ...
Ωραία λοιπόν...
Κι αφού ο άνθρωπος δεν θέτει οικονομικούς ή άλλους περιορισμούς πάρα μόνο την ποιότητα και ανοίγει θέμα,η αξία του κάθε φόρουμ αυτή δεν είναι;Η εμπειρία και η συσσωρευμένη γνώση στην πράξη.
Αλλιως τι άλλο θα κάνουμε εδώ;Σεμινάρια και λεκτικούς ακροβατισμούς;
Κατ' εμε και η παπαριά που θα πει κάποιος έχει αξία.
Γιατί;
Γιατί θα την διαβάσει κι αυτός που ξέρει και θα αντιδράσει και θα πει το σωστό.
(Κι αναλόγως τον χαρακτήρα,θα στολίσει κιόλας,αρκεί το δεύτερο να μην υπερτερεί του πρώτου,να βγαίνει και κάτι..)
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
Λοιπόν ο ep4nder έχει πολύ δίκιο.
Άλλο κάνουμε μια κουβέντα για να περάσει η ώρα και άλλο αναφέρουμε το πως θα φτιαχτεί από λευκή κόλλα ένα ηχείο.

Ηχείο δια αλληλογραφίας δεν φτιάχνεται ούτε θα φτιαχτεί ποτέ.
Πόσο μάλλον ένα τρίδρομο με ακριβές μονάδες. Το έχω πει και θα το ξαναπώ...
Χίλιες φορές ένα καλοσχεδιασμένο ηχείο με φτηνές μονάδες παρά ένα στο περίπου με ακριβές.

Reaction score
677
Λοιπόν ο ep4nder έχει πολύ δίκιο.
Άλλο κάνουμε μια κουβέντα για να περάσει η ώρα και άλλο αναφέρουμε το πως θα φτιαχτεί από λευκή κόλλα ένα ηχείο.

Ηχείο δια αλληλογραφίας δεν φτιάχνεται ούτε θα φτιαχτεί ποτέ.
Πόσο μάλλον ένα τρίδρομο με ακριβές μονάδες. Το έχω πει και θα το ξαναπώ...
Χίλιες φορές ένα καλοσχεδιασμένο ηχείο με φτηνές μονάδες παρά ένα στο περίπου με ακριβές.
Οκ,πάσο τότε,δεν κατάλαβα πως κάναμε γενική κουβέντα,νόμιζα πως ο φίλος θέλει να φτιάξει ηχείο.
Αμ αυτά ξέρω κι εγώ να τα πω και μόνο που κοιτούσα...

Reaction score
2.566
Ε αυτό λέω, ότι ακριβώς επειδή ο φίλος θέλει να φτιάξει ηχείο κι όχι να κάνει γενική κουβέντα, ένα φόρουμ δεν ξέρω κατά πόσο είναι το κατάλληλο εργαλείο για τον σκοπό του...εδώ μόνο γενικές ιδέες και κατευθύνσεις νομίζω μπορεί να πάρει...τί να πω μπορεί να κάνω και λάθος, αυτή είναι η άποψή μου εν πάση περιπτώση...

Reaction score
677
Ε αυτό λέω, ότι ακριβώς επειδή ο φίλος θέλει να φτιάξει ηχείο κι όχι να κάνει γενική κουβέντα, ένα φόρουμ δεν ξέρω κατά πόσο είναι το κατάλληλο εργαλείο για τον σκοπό του...εδώ μόνο γενικές ιδέες και κατευθύνσεις νομίζω μπορεί να πάρει...τί να πω μπορεί να κάνω και λάθος, αυτή είναι η άποψή μου εν πάση περιπτώση...
Αλέξανδρε έχεις δίκιο.
Απλώς θυμήθηκα κάτι που πραγματικά περίμενα πως και πως να διαβάσω την εποχή που γινόταν.
Πολύ πριν γίνω μέλος...
Και ήταν και κατακαλόκαιρο...
Και δεν προοριζόταν καν για αυτόν που το έφτιαχνε.
Γι' αυτό και παραστράτησα.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Εκτός και αν κάποιος από το φόρουμ έχει φτιάξει ακριβώς το ίδιο project.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αλέξανδρε έχεις δίκιο.
Απλώς θυμήθηκα κάτι που πραγματικά περίμενα πως και πως να διαβάσω την εποχή που γινόταν.
Πολύ πριν γίνω μέλος...
Και ήταν και κατακαλόκαιρο...
Και δεν προοριζόταν καν για αυτόν που το έφτιαχνε.
Γι' αυτό και παραστράτησα.
Δεν ξέρω αν γινόταν αυτό κάποτε, αλλά ακόμα και αν γινόταν, που ξέρεις ότι τα ηχεία που φτιάχτηκαν τότε με αυτόν τον τρόπο έπαιξαν σύμφωνα με τα αναμενόμενα?

Reaction score
677
Δεν ξέρω αν γινόταν αυτό κάποτε, αλλά ακόμα και αν γινόταν, που ξέρεις ότι τα ηχεία που φτιάχτηκαν τότε με αυτόν τον τρόπο έπαιξαν σύμφωνα με τα αναμενόμενα?
Ασχέτως αν έπαιξαν (που έπαιξαν) το γεγονός και μόνο πως συμμετείχαν πάνω από 15-20 άτομα (που ήξεραν τι έλεγαν) και δεν άφησαν λεπτό το όλο θέμα,και όλο αυτό που μάθαινε κανείς στην πορεία ήταν ανεκτίμητο.
Οχι μόνο για όποιον θα ήθελε να κατασκευάσει.
Αλλά και για αυτούς που θα ήθελαν να ξέρουν τι στο καλό συμβαίνει μέσα και τι κόπος χρειάζεται για να παίξουν αυτά τα πράγματα...και όλα αυτά στην πράξη,με τα όποια προβλήματα ανέκυπταν κατά την διάρκεια..

Reaction score
2.566
Εκτός και αν κάποιος από το φόρουμ έχει φτιάξει ακριβώς το ίδιο project.
Σωστά, αλλά να έχει φτιάξει κάποιος ακριβώς το ίδιο προτζεκτ εκκινώντας κι αυτός από λευκό χαρτί όπως ο φίλος εδώ, είναι στατιστικά απίθανο...εκτός αν μιλάμε για γνωστά σχέδια όπως τα δικά μου, του Μάνου, τα δικά σου κλπ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο